Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinė nelaimė - stafilokokas, II dalis

QUOTE(rupestelis @ 2009 02 25, 16:09)
ar jusu mazajam atopinis? 4 menesiu?

tai faktas, kad bakteriofagas naikina as, bet salyga ta, kad kaip ir antibiotikai, gali nevisiskai isnaikinti, o tada jau AS sustipreja ir issivysto atsparus stamas.

Taip mano mažiukui atopinis dermatitas. Pradžioj pasireiškė ant žandukų, po to nukeliavo ant užpakaliuko, šlaunų, į galvytę sad.gif Tiesa džiugu, tai, kad pastaruoju metu dermatitas aprimo. Tikiuosi, kad tai gerųjų bakterijų ir bakteriofago efektas 4u.gif
AS selekcija gali vykti tik naudojant antibiotikus, t. y. atsiranda antibiotikams atsparus mrsa štamas. Nuo bakteriofago AS tikrai "nesustiprės". Antibijotikų ir bakteriofago veikimo principai labai skiriasi. Be to antibiotikai veikia visas bakterijas, tame tarpe ir gerasias, tuo tarpu stafilokokinis bakteriofagas tik stafilokoką.
Atsakyti
QUOTE(nomb @ 2009 02 27, 22:15)
Taip mano mažiukui atopinis dermatitas. Pradžioj pasireiškė ant žandukų, po to nukeliavo ant užpakaliuko, šlaunų, į galvytę sad.gif Tiesa džiugu, tai, kad pastaruoju metu dermatitas aprimo. Tikiuosi, kad tai gerųjų bakterijų ir bakteriofago efektas  4u.gif
AS selekcija gali vykti tik naudojant antibiotikus, t. y. atsiranda antibiotikams atsparus mrsa štamas. Nuo bakteriofago AS tikrai "nesustiprės". Antibijotikų ir bakteriofago veikimo principai labai skiriasi. Be to antibiotikai veikia visas bakterijas, tame tarpe ir gerasias, tuo tarpu stafilokokinis bakteriofagas tik stafilokoką.

tikrai nesu tikra, bet domejausi bktrfg, skaiciau anglu kalba info, tai ten raso apie tai, del to nesiryzau bandyti , o jsu medike ar mokslininke, atlikusi bandymus kad tokia tikra esate, kad jis nestamuoja?
Atsakyti
Sveikos, mamos.
Mano drauges berniukas turi auksini stafilokoka gerklyteje. Kadangi pati turiu maza vaikiuka, tai labai baisu, kad mano zuikis neperimtu. Smagu vaikiukams drauge zaisti, bet man kaip mamai neramu... Skaiciau tema, bet atsakymo neradau. Dauguma rasote apie zarnyne esancia bjaurybe, o apie gerklyte beveik nieko verysad.gif . Papasakokit, kaip atsikratote gerklyteje tupincio stafilokoko? Jeigu gerai suprantu, tai tos gerosios bakterijos tik siaip organizmo bendra savijauta gerina. O kaip ji issigyditi?
Atsakyti
stafilokoka turi apie 30 proc populiacijos, galit ir jus ji turet, ne tik drauges vaikelis. jei gerkle ziauriai kencia nuo as, gydymas yra antibiotikais, daugiau tradicine medicina nieko negali pasiulyti...
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 06 05, 16:49)
sena tema cia:

http://www.supermama...?...7724&st=588
mano duktereciai AS sukele meningita
del tokiu komplikaciju AS ir yra baisus, ypac tokiems mazuliukams, kai situacija gali momentaliai pasikeisti. man stogas vaziavo, kai suzinojau, kad turim ta bjaurybe

Labas vakaras.As norejau paklausti,o kiek Jusu duktereciai metuku ir kiek laiko sirgo AS iki meningito verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gabrieliukas @ 2009 03 10, 20:38)
Labas vakaras.As norejau paklausti,o kiek Jusu duktereciai metuku ir kiek laiko sirgo AS iki meningito verysad.gif

labas jos niekas netyre, buvo 3 menesiukai, slogavo siek tiek ir prasidejo umus meningitas, istyrus smegenu skysti, rado sukeleja-as. vaikiuka net pakrikstijo ligoninej, nes pasake-jei isgyvens, bus labai stipri mergyte...bet manau, kad tai vienetinaii atvejai. ir as pavojingas labiausiai maziukams...gyveno kaime, o mieste vis vien daugiau prieziuros. as tai be reikalo is proto krausciausi ir savo maze tampiau po ligonines doh.gif baimes akys dideles unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 10 kovo 2009 - 20:50
QUOTE(gabrieliukas @ 2009 03 10, 22:38)

mano maziukui buvo 14 dienu kai mus uzpuole AS verysad.gif gerai kad buvom pas gydytoja kuri jau plika akimi pamate kad vaikeliui negerai, o as nieko neitariau, tai greitai mus issiunte i Kauno klinikas o ten dare ekstra tyrimus del meningito, iskarto leido penicilina ir augino paseli is kraujo, kurio atsakyma suzinojom po 3 paru - AS, bet kadangi kreipemes laiku tai tik kraujyje jis buvo, toliau gyde antibiotikais dar 12 dienu, sake kad jei butume pavelave tai meningito tikimybe butu labai didele verysad.gif Tuo metu is Klaipedos buvo leliukas kuri atveze paveluotai tai mano daktare sake jam meningitas ir liks invalidu verysad.gif kaip baisu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2009 03 10, 20:49)
mano maziukui buvo 14 dienu kai mus uzpuole AS  verysad.gif gerai kad buvom pas gydytoja kuri jau plika akimi pamate kad vaikeliui negerai, o as nieko neitariau, tai greitai mus issiunte i Kauno klinikas o ten dare ekstra tyrimus del meningito, iskarto leido penicilina ir augino paseli is kraujo, kurio atsakyma suzinojom po 3 paru - AS, bet kadangi kreipemes laiku tai  tik kraujyje jis buvo, toliau gyde antibiotikais dar 12 dienu, sake kad jei butume pavelave tai meningito tikimybe butu labai didele  verysad.gif Tuo metu is Klaipedos buvo leliukas kuri atveze paveluotai tai mano daktare sake jam meningitas ir liks invalidu  verysad.gif kaip baisu  verysad.gif

tikrai baisu, isisvaizduoju, kaip jaudinotes unsure.gif kai as kraujyje-tai jau labai blogai, tai l.smagu kad greitai pastebejo daktare. mano dukterecia beje rasa jukneviciene isgelbejo, dabartine europarlamentare, aciu jai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 10 kovo 2009 - 20:54
O mano Mazyli nuvezeme vasario 2d i ligonine,nes pora dienu bego nosyte,pakosejo,pradejo puliuoti akyte viena ir galvyte pradejo lenkti i viena puse i ta kur buvo supuliavus akyte.Mums israse penecilino ir pasake,kad gerkles uzdegimas.Nors temperaturos nebuvo niekada.O vasario 14d ryte mazutis labai blogai pradejo jaustis,pakilo temp iki 40 ,nuvaziavom i ligonine ,bet mums numuse temp iki 37.3 ir paleido namo ir vel gerkles uzdegimas.O vasario 14 vakare kai nuvezem i ligonine jau jo isgelbeti nebegalejo,isplestinis meningokoko sepsis verysad.gif verysad.gif verysad.gif O po savaites kai gryzom i lt pagulde mano vyresneli i ligonine,taip pat dare tyrimus ,augino paseli,rado AS verysad.gif Bet sake tokio amzio vaikuciams jis nebaisus,geriam hemopatinius lasiukus dabar.Bet dabar paskaicius galvoju,gal AS ir sukele mano Mazyliui meningita verysad.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2009 03 10, 22:53)
tikrai baisu, isisvaizduoju, kaip jaudinotes unsure.gif kai as kraujyje-tai jau labai blogai, tai l.smagu kad greitai pastebejo daktare. mano dukterecia beje rasa jukneviciene isgelbejo, dabartine europarlamentare, aciu jai 4u.gif

galvojau isverksiu visas asaras verysad.gif bet mes pasveikome ir dabar greit svesime metukus smile.gif linkim visiems vaikiukams nesirgti 4u.gif o Lietuvos medikai manau saunuoliai thumbup.gif jau koks rupestis buvo klinikose, kaip lakste, maciau kad dejo visas pastangas wub.gif didelis dekui daktarei Tatjanai 4u.gif net po ligos buvau pas ja ne karta ir nuolat ja prisimenu, ji isgelbejo mano maziuka wub.gif
Papildyta:
QUOTE(gabrieliukas @ 2009 03 10, 22:59)
O mano Mazyli nuvezeme vasario 2d i ligonine,nes pora dienu bego nosyte,pakosejo,pradejo puliuoti akyte viena ir galvyte pradejo lenkti i viena puse i ta kur buvo supuliavus akyte.Mums israse penecilino ir pasake,kad gerkles uzdegimas.Nors temperaturos nebuvo niekada.O vasario 14d ryte mazutis labai blogai pradejo jaustis,pakilo temp iki 40 ,nuvaziavom i ligonine ,bet mums numuse temp iki 37.3 ir paleido namo ir vel gerkles uzdegimas.O vasario 14 vakare kai nuvezem i ligonine jau jo isgelbeti nebegalejo,isplestinis meningokoko sepsis verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif O po savaites kai gryzom i lt pagulde mano vyresneli i ligonine,taip pat dare tyrimus ,augino paseli,rado AS verysad.gif Bet sake tokio amzio vaikuciams jis nebaisus,geriam hemopatinius lasiukus dabar.Bet dabar paskaicius galvoju,gal  AS ir sukele mano Mazyliui meningita  verysad.gif  g.gif

gabrieliuk as zinau tavo liudna istorija ir tavo temoj esu kasdiena smile.gif laikykis 4u.gif tai kas tau nutiko neapsakomai skaudu ir neteisinga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gabrieliukas @ 2009 03 10, 20:59)
O mano Mazyli nuvezeme vasario 2d i ligonine,nes pora dienu bego nosyte,pakosejo,pradejo puliuoti akyte viena ir galvyte pradejo lenkti i viena puse i ta kur buvo supuliavus akyte.Mums israse penecilino ir pasake,kad gerkles uzdegimas.Nors temperaturos nebuvo niekada.O vasario 14d ryte mazutis labai blogai pradejo jaustis,pakilo temp iki 40 ,nuvaziavom i ligonine ,bet mums numuse temp iki 37.3 ir paleido namo ir vel gerkles uzdegimas.O vasario 14 vakare kai nuvezem i ligonine jau jo isgelbeti nebegalejo,isplestinis meningokoko sepsis verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif O po savaites kai gryzom i lt pagulde mano vyresneli i ligonine,taip pat dare tyrimus ,augino paseli,rado AS verysad.gif Bet sake tokio amzio vaikuciams jis nebaisus,geriam hemopatinius lasiukus dabar.Bet dabar paskaicius galvoju,gal  AS ir sukele mano Mazyliui meningita  verysad.gif  g.gif

tu tikrai stipri moteris-as buciau isprotejus...lenkiuosi...
baisu...cai kaip supratau ta baisi istorija anglijoje ivyko, nes rase lietuvos laikrasciai...uzmust maza tokius daktarus.
gerai, kad nors kita vaikeli turit
bet sukeleja sepsio turejo nustatyti ligoninej. jei meningokoko-tai jau kita bakterija. bet kokiu atveju tokiems maziukams jos pacios pavpjingiausios, nes liga kartais ziauriai greitai progresuoja...

bendrai paemus as galime gauti ir ligoninej, ir patys apkresti maziukus, todel planuojant kudiki, reik issitirti, deja, lietuvoj medicina to nesiulo, tuerbut del to, kad paseliai yra mokami....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 11 kovo 2009 - 03:20
QUOTE(rupestelis @ 2009 03 11, 02:57)
tu tikrai stipri moteris-as buciau isprotejus...lenkiuosi...
baisu...cai kaip supratau ta baisi istorija anglijoje ivyko, nes rase lietuvos laikrasciai...uzmust maza tokius daktarus. 
gerai, kad nors kita vaikeli turit
bet sukeleja sepsio turejo nustatyti ligoninej. jei meningokoko-tai jau kita bakterija. bet kokiu atveju tokiems maziukams jos pacios pavpjingiausios, nes liga kartais ziauriai greitai progresuoja...

bendrai paemus as galime gauti ir ligoninej, ir patys apkresti maziukus, todel planuojant kudiki, reik issitirti, deja, lietuvoj medicina to nesiulo, tuerbut del to, kad paseliai yra mokami....

Manau neesu visskai stipri,paprasciausiai noriu kalbeti,noriu dometis,kaip tai atsitiko,nors jau grazinti nieko negalima deja verysad.gif Noriu kovoti uz savo Mazuti ir noriu bent truputi padeti mamoms,kad tokie atvejai nesikartotu.Galeciau pasivadinti stipria,jeigu buciau bent truputi itarus ta prakeikta meningita ir pati sakyti daktarei ka itariu savo Mazyliui,gal taip buciau ji isgelbejus,bet deja verysad.gif
O paseliai jo mokami,mano MB brolis daresi lt ,tai gal 40lt.O Lukuciui dare nemokamai,nes gulejo ligoninej.Dabar greiciausiai skrisiu i lt ir darysiu Lukciui vel,nes gydytoja sake,kad reikia po kokio menesiuko pakartoti tyrima.Bet man kazkaip paciai pagalvojus,kaip tos dvi ligos mus aplanke ir beveik vienu metu verysad.gif verysad.gif verysad.gif Del to manau ,kad Mazylis sirgo ir jam persimete i meningita,jei taip galejo buti.
Atsakyti