Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

vėl subalamutinot laugh.gif nulėkiau savo popierius žiūrėt hihihi.gif poliruoju su 600 vandeniui atspariu, tai tok švelnutis, kaip paprastas popieriaus lapas jis g.gif o raukšles nuimu su 220 berods, bet jau su tokiu "panaudotu" gabaliuku lotuliukas.gif
Atsakyti
NU JO...TAS 220 paprastam nuemimui...o va man reiks gal irgi svelnesni dar nusipirkti...nors man visai nieko ir 400...uzteko...bent kolkas... ax.gif
Atsakyti
Grybaujat su tais popieriais... rolleyes.gif
Kuo mažesnis numeris tuo jis grubesnis/šiurkštesnis - 120-200 - "tarkos", su tokiu jau net medžio neliesčiau, ką jau kalbėt apie raukšlių poliravimą ar lako sušiaušimą schmoll.gif
Gal ten pas jus 1200??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IF...: 16 birželio 2008 - 13:06
einu fotkint laugh.gif
Atsakyti
Na, aš šiek tiek nusimanau apie tuos šveitimo popierius, kaip jie naudojami apdailoje ir kam, kur, kada. Medines grindis prieš lakuojant paprastai nušveičia su 100 ar 120, o prieš alyvuojant 150 ar 180. Medžio baldus prieš lakuojant paruošia su 180, o prieš alyvuojant su 220 ar 250. Negalima iš karto šveisti su labai švelniu, nes tada tik pasišveis pats pats paviršius, o jei bus kokie gilesni nelygumai, jie liks (čia kalbu apie patį pirminį pasiruošimą darbui). Reikia šveisti pvz. su 100, tada su 120, 150 ir t.t. T.y. didinti po truputį.

Poliravimui būna tokie specialūs diskeliai, kuriuos naudoja baldų ar grindų gamyboje, lakuojant daiktus. Bet jie naudojami dar nevisai nudžiūvus sluoksniui. Žodžiu ten daug visokių niuansų. Supaprastinus - kuo daugiau viršutinį sluoksnį poliruosi, tuo jis bus lygesnis ir atrodys kaip stiklas. Tikiuosi aiškiai aš čia.. smile.gif Tai man atrodo jūs čia maišot poliravimą su šveitimu.

Kiek šiti principai taikytini dekupažui - nežinau. Bet su 120 medžio tikrai nesugadinsi..

O dekupažui, visokių raukšlelių nuėminui ir sulyginimui aš naudoju 400. Jis man atrodo pakankamai švelnus, kad nesugadintų darbelio, bet ir šiek tiek grubokas, kad nuimtų raukšleles smile.gif
Atsakyti

O dekupažui, visokių raukšlelių nuėminui ir sulyginimui aš naudoju 400. Jis man atrodo pakankamai švelnus, kad nesugadintų darbelio, bet ir šiek tiek grubokas, kad nuimtų raukšleles smile.gif
[/quote]
oi kiek info... ax.gif va man 400 raukslem irgi visiskai pakankamas atrodo... rolleyes.gif
Atsakyti
120 medžio nesugadinsi, bet medinę dėžutę, rėmelį ar pavyzžiui kokią plastmasę - tikrai sugadinsi unsure.gif
Čia tereikia pašiaušt paviršių, kad dažai geriau kibtų su juo.
Na jei jum gerai su 400 poliruot, tai poliruokit. Kiekvienas atrandam savo techniką, savo medžiagas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IF...: 16 birželio 2008 - 13:33
IF, aš manau viskas čia teisingai, tik tu renkiesi švelnesnį popierių, o mes grūbesnį.
apsižiūrėjau, kad ne taip pasakiau aną kartą, ne su 220, o su 320 dirbu, su juo prieš pradedant darbą šveičiu daiktą, pvz pakabom jis man super - nuimti lako sluoksniui. Tą panaudotą popieriuką palieku visada, nes jis jau suminkštėja, tai ne taip braižo vėliau jei kur nors kokią raukšlelę pašveist. Su nauju tai vargu ar imčiausi šveist, pavojinga būtų hihihi.gif bet su šiuo niekada nešlifuoju didesnio ploto kai jau nulakuotas daiktas, tik ten kur reikia ką nuimti.
o pats švelniausias pas mane 600, tai pilnai man jo užtenka. Juo šlifuoju tarpuose tarp lakavimų, tiesa ir vėl su tuo pačiu popieriuku, nes vėliau minkštėja minkštėja ir t.t. Aišku galėčiau imt tada kokį didesnį skaičių, ale vis tas taupumas laugh.gif lotuliukas.gif

nuėjau pažiūrėt savo popieriaus, tai radau marazmą mastau.gif va čia ant pakuotės rašoma 600 (čia storas popierius), o ant lapų kitos pusės 220 doh.gif tiesa, su juo niekad dar nieko nedariau, bet va radau ir sakiau parodysiu kaip neatitinka
user posted image

šitas einamiausias
user posted image

o čia tas švelniausias, bet dabar galvoju gal ir verta įsigyt dar švelnesnį pabandyt thumbup.gif
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Štai @ 2008 06 16, 13:18)
Tai man atrodo jūs čia maišot poliravimą su šveitimu.

va va drinks_cheers.gif mes turbūt nepoliruojam, o IF poliruoja biggrin.gif hihihi.gif
Atsakyti
Niu va taip tai viskas tvarkoj, sutinku drinks_cheers.gif
A tai kai pradėjot ten rašinėt kad su 120 poliruojat, tai ... doh.gif
Atsakyti
na 120 tai neimčiau į rankas dekupažinant g.gif
turiu 220 kuris ant šlifavimo mašinėlės dedasi, tai su juo faneros kampus užapvalindavau kai dariau "zagatovkes" paveikslams biggrin.gif daugiau jis niekam netinka toks stambus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mijaka: 16 birželio 2008 - 13:54
Man atrodo, kad gal čia numeracijos kažkaip neatitinka g.gif Nes man 220 tai tikrai grubus doh.gif Aš naudoju tokį tik labai labai nelygiems paviršiams palyginti dar prieš dažant ar dekupažinant. O raukšleles lyginu su 400-600. O tarp lakavimų su 800 šveičiu g.gif O poliravimui (tik dekupaže retai naudoju, daugiau su FIMO modelinu dirbant) naudoju 1200-1400. Tai manau, kad gal kokie du skirtingi numeravimai yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 06 16, 14:09)
Man atrodo, kad gal čia numeracijos kažkaip neatitinka g.gif Nes man 220 tai tikrai grubus doh.gif Aš naudoju tokį tik labai labai nelygiems paviršiams palyginti dar prieš dažant ar dekupažinant. O raukšleles lyginu su 400-600. O tarp lakavimų su 800 šveičiu g.gif O poliravimui (tik dekupaže retai naudoju, daugiau su FIMO modelinu dirbant) naudoju 1200-1400. Tai manau, kad gal kokie du skirtingi numeravimai yra doh.gif

Manau, čia aiškiai kažkas ne taip...
Gal skiriasi paprasto ir vandeniui atsparaus arba atskirų gamintojų žymėjimas?
Kai pirmąkart pirkau, pardavėjui išklojau savo tikslus, jis man rekomendavo 100, 150 ir paskiausiai 220, pridūręs, kad smulkesnio neprireiks...Ir puikiai su tuo verčiuosi. Švitrinis paprastas, ne vandeniui atsparus...
Kuo giliau į mišką, tuo...storesni partizanai lotuliukas.gif
Atsakyti