bite...taip sneku apie tikurilos supi...ant kitu kaikuriu laku irgi parasyta kad lakuoti 2-3 kartus...bet ...siaip tie lakai orentuoti ne i dekupaza,tai ir apie lakavimo kieki raso kitiem objektam...taip kaip bet koki kita tepam 10 kartu,taip ir su situ...
o man si vadinama plevele visiskai atstoja laka ir daug labiau patinka...laiko irgi labai puikiai...jokiu priekaistu nera...aisku daiktam kurie tampomi laukais (turiu omeny savo krepsi grybavimui.. )jau lakuoju kitokiu...bet va namuose laikomam daiktam tai jis man asmeniskai labai geras ir atstoja bet koki kita laka...(jau vien del to kad labai lygiai pasidengia,atsparus visokiem karsciam,dregmei...greitai dziusta ir negeltonina..)
o del nulupimo...tai nzn...as niekuo netvirtinau,iskart dejau ta...ir pasvitrinau po 2 sluoksniu...nieko netasitiko...
nu cia kaip kam ziuriu...pvz as niekaip stiklines vazos nepadengiu dazais...jie man plevele nusilupa...kitom ant stiklo puikiai gaunasi...gal priklauso dar nuo kokiu veiksniu...
tiesa svitrinau su labai labai svelniu svitriniu...ingusia gal trynei is peties su grubiausiu?
QUOTE(justess22 @ 2008 06 15, 21:23)
kuris negeltonuoja...gal žinai tokį?
man atrodo tokių nebūna išeitis - nedaryt baltų daiktų
QUOTE(kornelija.k @ 2008 06 15, 21:36)
bet kad as tai tik gerus apie ta istorija atsimenu atsiliepimus taip fainiai ji ten isdescius buvo
apie ką ir aš bet žmonės mato ką nori matyt
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 06 15, 21:40)
O kam turi buti blogu ir kodel reikia pamirsti (as nesergu skleroze ir slapima laikau tikrai gerai )? O veiksmas cia vyksta is tos istorijos tipo "prisikau i dusia o paskui paglosciau" ir viskas senose vagose ?
pasiduodu
QUOTE(bite @ 2008 06 15, 21:40)
Ech, gal, sakau, verta įsteigti kokį prizą tai, kuri atras universalų laką
man geriausias Johnstone poliuretarinis (nežinau ar gerai parašiau), bet va prireikė stalviršį lakuot - jis netinka ansčiau stalviršį vieną esu lakavus nevandeniniu celco kažkokiu neprisimenu kokiu, bet pageltonavo siaubingai, nors ir šiaip darbas buvo gertono atspalvio, bet kai pamačiau po pusės metų - pakraupau
bandysiu palaikyt šį naują pirčių laką atidarytą, kad sutištėtų, nes kolkas lakuot neįmanoma, viskas nubėga
su 120 kaip visada pries baigiamaji sluoksni ir paskui ledini vaizda uzlakuoju
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 06 15, 21:47)
Pasikartosiu po 5 sluoksniu tikurilos supi lako-pleveles (pries tai uzpurskus sutvirtinimui buvau purskiamo senuku lako) pabandziu su svitriniu pereti pavirsiu ten kur buvo dazu nedideli gumuliukai- taskiukai atsirado plysimai pleveles kurie igave krastelius sekmingaim man bandant paslifuot kad krasteliai nesiluptu vis didejo kol galiausiai su pirstais paemiau uz to krastelio ir ta plevele sekmingai nulupau be jokio vargo (aisku susiparinus) ir tada bandziau issaugot bent viena dezutes sienele nuo perlakavimo labai atsargiai kantelius ir krastelius apeit ir vel pirmas pajudinimas ir plevele atsiraitojo ir visa ramiai nusilupo
Manau, pasakei pagrindinę priežastį, dėl ko tas SUPI galėjo luptis. Rašoma, kad tai apsauginis sluoksnis, tepamas ant neapdirbto tik gerai nušveisto paviršiaus, o jei prieš tai buvo purkšta kito lako, ir nesukibo. Tokie teoriniai spėjimai.
QUOTE(Gabii__ @ 2008 06 15, 21:49)
...nu cia kaip kam ziuriu...pvz as niekaip stiklines vazos nepadengiu dazais...jie man plevele nusilupa...kitom ant stiklo puikiai gaunasi...gal priklauso dar nuo kokiu veiksniu...
Manau, per tirštais dažais dengi, tada susidaro labai greit džiūstanti plėvelė, kuri tuoj pat kimba prie kempinėlės ir atsikelia. Ir man taip yra buvę. Atskiedžiau dažus ir dengiau du sluoksnius. Be to, tikslinga pašiaušti ir stiklą. Pabandyk, pavyks.
QUOTE(mijaka @ 2008 06 15, 21:54)
...bandysiu palaikyt šį naują pirčių laką atidarytą, kad sutištėtų, nes kolkas lakuot neįmanoma, viskas nubėga
Beje, konsultanto patarimas: įsigyti spec. purkštuvą ir skystesniu laku purkšti.
Gal verta?
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 06 15, 21:55)
su 120 kaip visada pries baigiamaji sluoksni ir paskui ledini vaizda uzlakuoju
Kokiu laku?
Paskutini pries tai visada purskiama is meno muzos matini jei reikia arba blizgu is senuku pagal situacija, dabar paskutiniu laku tinka ir tas pirciu supi tik ant akrilinio to lipnesnio gerai nes ant to sintetinio nera rimtai sukibimo galvoju juk cia visdelto ne lakas
QUOTE(bite @ 2008 06 15, 22:25)
Beje, konsultanto patarimas: įsigyti spec. purkštuvą ir skystesniu laku purkšti.
Gal verta?
Gal verta?
gal ir verta jei jis nors kiek sukibs purškiamas...nes dabar - grynas vanduo, ant teptuko galiuko tik imt galima, ir tai nubėga viskas
vis tiek nesuprantu,kaip mano padažinė nepageltonavo???????????????????
tai kada ji pageltonuos? ar čia nuo laiko priklauso,ar iš karto? kik sluosknių purškėte kuri nors?
kažinkaip tas iš meno mūzos, jo nemėginau,ar jis geltonuoja?
tai kada ji pageltonuos? ar čia nuo laiko priklauso,ar iš karto? kik sluosknių purškėte kuri nors?
QUOTE(Lachesė @ 2008 06 15, 21:08)
skystumo problemą sprendžiu paprastai: palieku atidarytą ir pamaišau kas pusę dienos, palik tiek laiko,kol sutirštės iki reikiamos konsistencijos.
Taip sutirštinti galima visus akrilinius ir vandens pagrindu jau išbandyta
jo 120 ? - tolygu tarkai ir su tokiu poliruoji?...
QUOTE(Lachesė @ 2008 06 16, 00:29)
vis tiek nesuprantu,kaip mano padažinė nepageltonavo???????????????????
Aš tai purškiau 2 ar 3 kartus Tiksliai nepamenu...na, bet gal čia koks sendinimas sureagavo, ar akrilas Gal nėr dėl ko tau pergyvent...man pageltonavo, kai visiškai nudžiūvo, t.y. gan greitai Gal su padažine viskas ok bus
Man Lacheses padazine nereali...
aš jį puškiau ant savo mylimiausio krakliaus ir ten parašyta lakuoti tik su alkidiniais ir aliejinio pagrindo lakais. tai tik urškiamais ir telekuoju arba blizgiu arba matiniu, tai man nebuvo jokio geltonumo po trijų sluoksnių.Gal antikas kartais suregavo, pamėgink gal ant baltai dažyto, aš irgi pamėginsiu tuojau pat