Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(Runciuke @ 2008 06 10, 12:13)
Patarkit man, nes pasimeciau priemonese.  g.gif
Isigyjau Crakle Sotile. ( o anksciau bandziau Crakle Clasik) Taigi, pasendinu su Crakle Sotille, tuomet itrukimus itrinu aliejiniais dazais ir iskilo toks klausimas - kokiu laku dabar lakuoti pavirsiu ? Ar akriliniu tiktu ar reiketu kitokio ?  doh.gif

Patarčiau pirmiausiai darbelį po sendinimo nupurkšti purškiamu laku. O jau tada lakuoti akriliniu. Nes Sottile gali susivelti, jei iškart akriliniu lakuosi. Jei kartais nuspręsi iškart akriliniu lakuot, tai pirmą sluoksnį denk plonai ir jokiu būdu nebrauk teptuku du kartus toj pačioj vietoj - Sottile susivels.
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2008 06 10, 12:24)
Kas čia laką taupyti nori  g.gif  kaip gi jį pritaupysi  doh.gif  skiesti neišeina tik ekstra atveju vos vos. Vienintelis kaip ir rašiau dengti pirštu, tai mažesnė išeiga (teptukas kažkiek irgi sugeria). Nebūtina gi viską sendinti, aš gan retai tai darau ir tik ten kur tai stilistiškai man tinka.

nu as ne viska sendinu, is 12 darbu tik 2 sendinau, bet pastebejau, kad lako liko tik vienam darbui doh.gif
pries tai kelis darbus su Sadolin Antique dariau, pripratau, kad galima netaupyt lako, tai ir nusivyliau dvikomponenciu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(~ella~ @ 2008 06 10, 12:24)
Runciuke o man kažkodėl jei iškarto ant sotile dėt akrilinį pradeda velti (tirpdyti), tai aš jau apsidraudimui apipurškiu aerozoliniu o tada jau vėl akriliniu. Arba iškarto ne akriliniu o tuo sintetiniu. O bulbul rašo, kad iškarto akriliniu dengia- nesuprasi, gal akriliniai lakai elgiasi skirtingai. Reikia bandyt mažą kamputį palakuoti, jei netirpdys tai varyti visą  thumbup.gif

as kazkurioj temoj prskaiciau, kad galima akriliniu, tik pirma sluoksni labai atsargiai tept, tai taip ir dariau, pirma labai atsargiai, svelniai tepiau, nebraukant toj pacioj vietoj, o jau kitus sluoksnius drasiai, viskas gerai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2008 06 10, 11:24)
Ieva-Pieva tai vistik buvai tuose kursuose? Ar buvo naudos  g.gif

buvau, naudos tiek, kad daug priemonių: servetėlių, popierių, dažų, lakų, porporinų, teptukų... pamokė šešėliuot. bet visko, kas neaišku, pati klausiau. kol džiūvo, prisivarčiau žurnalų, knygų, įdėjų prisigraibiau. be manęs buvo dar dvi moteriškės, tai jos anksčiau pradėtus darbus baiginėjo. kaip supratau, ateina kiekvieną sekmadienį, susimoka ir dirba, nes namie nėra sąlygų ar įkvėpimo.
žodžiu, kaip dovana, tai smagu, bet jei mokėti pinigus, tai nežinau ar verta 4u.gif

IF, o po servetėlėm dažei ar ant rėmo tiesiai klijavai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 06 10, 11:32)
Patarčiau pirmiausiai darbelį po sendinimo nupurkšti purškiamu laku. O jau tada lakuoti akriliniu. Nes Sottile gali susivelti, jei iškart akriliniu lakuosi. Jei kartais nuspręsi iškart akriliniu lakuot, tai pirmą sluoksnį denk plonai ir jokiu būdu nebrauk teptuku du kartus toj pačioj vietoj - Sottile susivels.

Su Sottile nesu dirbusi, tačiau kažko aš čia nesuprantu.
Purškiamas lakas - kokiu pagrindu? Nitro? Ir jis gali būti tarsi tarpininkas tarp aliejinės ir akrilinės medžiagos? Ar aš čia kažką ne taip paistau?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
bite automobilinis (ant etiketės rašo -akrilinis tik aišku kažkokiu kitu pagrindu, jau tikrai ne kaip tas vandeninis). Nežinau kaip jis ten ir iš ko tik jis puikiai tinka kai reikia užfiksuoti sotile laką arba paveiksliukus spausdintus su printeriu.Jį pageidautina purškalioti ne patalpoje o ir kvapą turi šiaip sau.
bulbul tu viską darai teisingai, galima labai švelniai atsargiai padengti po to kitus sluoksnius jau drąsiai, bet man patikimiau ir greičiau apipurkšti o tada jau dengti vėl akriliniu. Pilnai su purškiamu nieko nedengiu per brangu ir sunku lygiai padengti. Man jis tarpinis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2008 06 10, 13:12)
Purškiamas lakas - kokiu pagrindu? Nitro? Ir jis gali būti tarsi tarpininkas tarp aliejinės ir akrilinės medžiagos? Ar aš čia kažką ne taip paistau?
Ačiū 4u.gif

Aš naudoju tokį laką: purškiamas lakas
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2008 06 10, 13:12)
Ačiū 4u.gif

o as va toki purskiamas akrilinis lakas tas kur po desine, tik kvapas tai blink.gif niu tikrai ne kaip akriliniu nepurskiamu rolleyes.gif
as buvau nusipirkusi ir kur justess22 sake, bet vel nusipirkau va ta automobilini thumbup.gif
Atsakyti
labai smagi temele,nelabai ir girdejus buvau apie tokia technika,tikrai idomus dalykas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 06 10, 15:03)
Aš naudoju tokį laką: purškiamas lakas

O jis tikrai matinis?Nes as turiu viena matini laka,bet man jis vistiek blizga g.gif
Purskiama irgi ta dideli naudoju (kuri aurelija ma nurode),bet ir jis man blizgus,netgi labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vignola @ 2008 06 10, 15:51)
O jis tikrai matinis?Nes as turiu viena matini laka,bet man jis vistiek blizga g.gif
Purskiama irgi ta dideli naudoju (kuri aurelija ma nurode),bet ir jis man blizgus,netgi labai smile.gif

as buvau nusipirkusi toki kaip justess22 naudoja, toks pat buteliukas tik ne balta o zalsva etikete, ir raso kad sintetinis matinis lakas, niu tai kad matinis tai garantuoju, blizgumo nulis mirksiukas.gif matiskai matiskai matinis cool.gif jo yra 400ml ir pirkau senukuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 06 10, 16:04)
as buvau nusipirkusi toki kaip justess22 naudoja, toks pat buteliukas tik ne balta o zalsva etikete, ir raso kad sintetinis matinis lakas, niu tai kad matinis tai garantuoju, blizgumo nulis  mirksiukas.gif  matiskai matiskai matinis  cool.gif jo yra 400ml ir pirkau senukuose  mirksiukas.gif

Aciu smile.gif Bandysiu ir as ieskoti... ax.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už atsakymą... 4u.gif
Atsakyti