Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Ačiū labai už patarimus aciuks.gif 4u.gif

Šiandien aplaksčiau sėklų parduotuves,taip norėjau tų litosiukų,ir niekur negavau verysad.gif verysad.gif Nusipirkau kaktusų sėklų mišinukus tik,bandysiu sėti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 06 20, 18:14)
Ačiū labai už patarimus aciuks.gif  4u.gif 

Šiandien aplaksčiau sėklų parduotuves,taip norėjau tų litosiukų,ir niekur negavau  verysad.gif  verysad.gif  Nusipirkau kaktusų sėklų mišinukus tik,bandysiu sėti  wub.gif

aš niekaip neprisiruošiu doh.gif
Atsakyti
siandien jau trecia partija misinuku pasejau siais metais biggrin.gif kitais dviem sejimais nemazai ivairiu pridygo, skirtingu misiniu skirtingi kaktusiukai, bet atpazint dar neimanoma, tik po kelis spygliukus o kai kurie dar vis bando dygt 4u.gif
Atsakyti
Mano naujovės ant palangės - balkone: 4u.gif

Melokaktusas vėl pumpuriuką kišą iš savo katik pradėtos formuoti kepurės, džiugu. thumbup.gif

Su gymnais man problemos.. Kažkaip nors ir mylimiausi kaktusai, bet vistiek nesutariu. Rauklėjasi, violetinėja jie man.. Nesuprantu. unsure.gif Lengvam šoke jie turbūt biggrin.gif

Kiti kaktusai išnešti į balkona geriau auga kiti blogiau.. Irgi nesuprantu biggrin.gif

Ant nupjauto ištysusio echinopsio pradėjo augti maži echinopsiukai thumbup.gif

Crassula ovata išvis kaip pasiutus vienastiebį kamieną sugebėjo padalyti į 10 kamienų rolleyes.gif

Aloe jau baigia žydėt, taip ir neprisiruošiau abdulkint nei vieno žiedo..

Kitas gymnas kur pavyko apdulkin žiedą su tamsiai rusvu viduriu tai uogą augina, kada ją skint jau??

Kažkada buvo užėjus manija dėti ant visų keramzito akmenukus, paskui nustojau ir nedėjau nieko.. O dabar prisirenku iš žvyro smulkių ir vidutinių akmenukų ir apibėriau visus likusius wub.gif turbūt greit pradėsiu krapštyti tą keramzitą biggrin.gif

Čekai ir Crassulos sukulentai jau prigijo thumbup.gif

Neapsikenčiau ir apkarpiau beveik visą lapenį.. Matai, jis prisiaugino kažkokių sūtraukiškų plonų šakų ir nežydi. Palikau tik plokščias, jų liko gal 5 maximum biggrin.gif
Kaip ir viskas biggrin.gif
Papildyta:
Aj va dar pasisėjau rebucijos sėklų [pirkau su daug uogų ir nuvytusiu žiedu] wub.gif
Atsakyti
Buna dienu,kaip .....
As tai pora dienu net neziuriu i kaktusu puse,tai wub.gif wub.gif isnaujo.
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 06 20, 21:49)
Kažkada buvo užėjus manija dėti ant visų keramzito akmenukus, paskui nustojau ir nedėjau nieko.. O dabar prisirenku iš žvyro smulkių ir vidutinių akmenukų ir apibėriau visus likusius wub.gif turbūt greit pradėsiu krapštyti tą keramzitą biggrin.gif

man irgi taip buvo užplaukę...dėjau keramzitą apačioj - viršuj, bet dabar jau persodinant krapštau aš juos lauk schmoll.gif fuij... pradėjo man kaip ir "rūdyt" kaktusai nuo jų, vanduo, kai laistau, iš vazono bėga rudas mad.gif ir kažkaip nebegražiai man atrodo, nenatūraliai, o vat akmenukai ar skaldelė dabar patinka biggrin.gif ir nerūdys nuo jų, tik kaži ar ilgam man čia užėjo g.gif iki kito persodinimo gal lotuliukas.gif dar ant kai kurių kaktusų, ant žemės paviršiaus dedu tuos spalvotus smulkius akmenukus, pirktiniai aišku, bet aš juos perplaunu prieš dedant, kad tie baisieji dažai nusiplautų, o tada viskas liuks mirksiukas.gif

iš tikrųjų svarbiausia kokia žemė yra, o jau papuošimai visokie ir drenažas antroj eilėj manau
Atsakyti
Pabusiu ikiri blush2.gif ir dar karteli paklausiu, o kaip ziema, ar laikote ir saltuoju metu laiku kaktusus istiklintame balkone, ar jiems neper salta? Ar visgi atalus orams inesatejuos i vidu?
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2008 06 21, 11:17)
Pabusiu ikiri blush2.gif  ir dar karteli paklausiu, o kaip ziema, ar laikote ir saltuoju metu laiku kaktusus istiklintame balkone, ar jiems neper salta? Ar visgi atalus orams inesatejuos i vidu?

Yra rūšių,kurios pakelia ir nedidelę minusinę temperatūrą.Paprastai kaktusams žiemą reikia 10-15 laipsnių.Tokioje temperatūroje žiemoja visiškai sausi.Jeigu tavo balkone žiemą tinkamos sąlygos,tuomet puiku,galima juos ten ir palikti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 06 21, 14:03)
Yra rūšių,kurios pakelia ir nedidelę minusinę temperatūrą.Paprastai kaktusams žiemą reikia 10-15 laipsnių.Tokioje temperatūroje žiemoja visiškai sausi.Jeigu tavo balkone žiemą tinkamos sąlygos,tuomet puiku,galima juos ten ir palikti  drinks_cheers.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 06 20, 21:49)

Melokaktusas vėl pumpuriuką kišą iš savo katik pradėtos formuoti kepurės, džiugu. thumbup.gif

Smalsumas suėmė ax.gif Pamatuok kai kada, koks tavo melo skersmuo, kad jau kepurę formuoja? g.gif Maniškiai 6-7 cm spersmens, gražiai leidžia viršūnėje naujus spygliukus smile.gif o kepurės schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
šianakt sapnavau kaip bėgau per lauką, pilną žydinčių gymnų lotuliukas.gif lotuliukas.gif aišku ne Lietuvoj, bet jau žydėjo raudonai, rausvai..ir dideli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 06 20, 13:15)
Oi visas kaktusynas bigsmile.gif , pas pipirėlį. Tas pūkuočius  wub.gif

bis.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 06 20, 16:48)
man irgi labai tas 9-oj nuotraukoj patiko thumbup.gif  ir kiti žinoma  drinks_cheers.gif
o dar toks mažiukas vienas jau su žiedu ar man pasirodė  bigsmile.gif  (kur su litopsais vienam vazone tupi)  thumbup.gif

aciu blush2.gif
taip jis su ziedeliu ax.gif kokiu sestu jau wub.gif ir tas salia kur pats maziausias prie titopsu jau irgi zydejo wub.gif labai nustebau kad tik parsinesti vaikuciai ir is kart pradejo ziedelius leisti thumbup.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 06 20, 17:34)
O man tai tas tavo paskutinis graziausias - kur i kaktusa maziausiai panasus... biggrin.gif  Kas cia toks?

hihihi.gif jis ripsalis, as ji vadinu siuliuku blush2.gif biggrin.gif

beje sukeliau likusiuskaktusiukus, bet ir vel nauju turiu ax.gif skant, laukite tesinio thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipirėlis: 23 birželio 2008 - 07:45