Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Sveikos, aš sėjau kaktusiukų mix iš sėklyčių - labai paprasta pabarstai seklytes ant slapios žemės, net užbert nereikia ant viršaus, tik šiek tiek įspausti. Ir uždengys plėvele laikyti drėgnai - šiltai apie porą savaičių (na bent pas mane jie sudygo per porą savaičių). Tiksliau dar tik tokie spurgiukai, bet jau pradžia matosi biggrin.gif

Taigi siūlau ir tau pabandyti, paskui bus įdomu lyginti ką kuri iš mix sėklų užsiauginome ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 06 20, 11:04)
Sveikos, aš sėjau kaktusiukų mix iš sėklyčių - labai paprasta pabarstai seklytes ant slapios žemės, net užbert nereikia ant viršaus, tik šiek tiek įspausti. Ir uždengys plėvele laikyti drėgnai - šiltai apie porą savaičių (na bent pas mane jie sudygo per porą savaičių). Tiksliau dar tik tokie spurgiukai, bet jau pradžia matosi  biggrin.gif

Taigi siūlau ir tau pabandyti, paskui bus įdomu lyginti ką kuri iš mix sėklų užsiauginome ax.gif

Kažin kaip būtų jei aš juos pasėjus šiltnamyje laikyčiau g.gif Naktį gal per šalta būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(pipirėlis @ 2008 06 20, 09:31)
papildziau savo albiumiuka ax.gif kaktusai bet vis dar ne iki galo doh.gif  blush2.gif

kazi nieka sdaugiau nepagirs mano kaktusiuku blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pipirėlis @ 2008 06 20, 11:42)
kazi nieka sdaugiau nepagirs mano kaktusiuku blush2.gif  blush2.gif

Pagirsiu mirksiukas.gif
Labai gražus tas 9 nuotraukoj 4u.gif

Aš tokį praeitą savaitgalį nutvėriau senukuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 06 20, 12:53)
Pagirsiu  mirksiukas.gif 
Labai gražus tas 9 nuotraukoj  4u.gif

Aš tokį praeitą savaitgalį nutvėriau senukuose  ax.gif

aciu blush2.gif

jo man jis labai irgi patinka,vienas is mano pirmuju didis.gif kazin kaip jis zydi bigsmile.gif
Atsakyti
Oi visas kaktusynas bigsmile.gif , pas pipirėlį. Tas pūkuočius wub.gif
O štai čia kokiais žiedais kaktusai džiugina JAV nacionaliniuose parkuose.
Atsakyti
Pirkit Vilniaus zalumos zemes kaktusams, o ne durpes.
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 06 20, 10:07)
Dar norėjau paklausti jūsų dėl kaktusų žemės  ax.gif  Visad galvojau kad kaktusų žemė turi būti tokia su smėliuku(į tokią kaktusus ir sodinu).vakar parduotuvėj norėjau nusipirkt maišelį,paėmiau,o ten kažkokia kaip durpė minkšta  g.gif  Nu nebepirkau  doh.gif

Vilniaus žalumos labai geros, su smeliukų kaip tu sakai mirksiukas.gif man labai patiko
Papildyta:

man irgi labai tas 9-oj nuotraukoj patiko thumbup.gif ir kiti žinoma drinks_cheers.gif
o dar toks mažiukas vienas jau su žiedu ar man pasirodė bigsmile.gif (kur su litopsais vienam vazone tupi) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 20 birželio 2008 - 14:50
Sveikutes,

Kiek daug Jus grozybiu turite wub.gif O kur Jus juos laikote? Dauguma Jusu ne po kelis, o po keleta kaktusu auginate. Name gyvenant tos vietos daugiau, o bute kur juos talpinate? Ant palangiu, ar balkonuose, ar specialu koki staliuka esate skirusios?

Dar turiu viena klausimuka, nepykite, jei jau kalbejote apie tai, bet greit ziuredama gal nepastebejau ax.gif Kas kiek laiko reikia persodinti kaktusus? Ar kai jie "nebetelpa" vazonelyje, ar dazniau? Ir kai uzberiate ant zemes virsaus akmenukus, kaip matote, kada reikia kaktusa laistyti, kada perdziuvusi zeme? Ar praskleidziate akmenukus ir paziurite, ar nustatytu laiku sakykime kas savaite ar kas dvi savaites laistote?

Aciu 4u.gif
Atsakyti

O man tai tas tavo paskutinis graziausias - kur i kaktusa maziausiai panasus... biggrin.gif Kas cia toks?
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2008 06 20, 16:19)
Sveikutes,

Kiek daug Jus grozybiu turite wub.gif  O kur Jus juos laikote? Dauguma Jusu ne po kelis, o po keleta kaktusu auginate. Name gyvenant tos vietos daugiau, o bute kur juos talpinate? Ant palangiu, ar balkonuose, ar specialu koki staliuka esate skirusios?

Dar turiu viena klausimuka, nepykite, jei jau kalbejote apie tai, bet greit ziuredama gal nepastebejau ax.gif  Kas kiek laiko reikia persodinti kaktusus? Ar kai jie "nebetelpa" vazonelyje, ar dazniau? Ir kai uzberiate ant zemes virsaus akmenukus, kaip matote, kada reikia kaktusa laistyti, kada perdziuvusi zeme? Ar praskleidziate akmenukus ir paziurite, ar nustatytu laiku sakykime kas savaite ar kas dvi savaites laistote?

Aciu 4u.gif

Ne po keletą, o apie šimtą ir daugiau daug kas turi. Kažkada buvo apklausa biggrin.gif
O laikyti reikia balkone ar ant palangių. Ant staliuko kambaryje bus per tamsu.
Persodinti reikia, kai jau vazonas per mažas. Bet į labai didelį irgi sodinti nereikia. Galima kas 2-3 metus. O laistyti kas 2 sav. , kai labai šilta galima kas savaitę. Kai ilgiau juos paauginsi, tai pajausi, kiek vandens pripylei ir kada jis išdžiūna - nereikės tikrinti smile.gif
Atsakyti
Aciu uz issamu atsakyma 4u.gif
Dar vienas klausimukas, o kaip ziema, ar balkone nesalta jiems? Pas mane stiklinti balkonai, bet stiklinimas senas, medinis, ne plastikinis, jauciu ziema jiems ten saltoka butu verysad.gif Kur ziema juos laikote?
Atsakyti