Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

QUOTE(Mamce @ 2008 06 10, 09:56)
Aciu.
Pasirodo, neziniom dvi opuncijas auginu... smile.gif Ir man jos patinka.... biggrin.gif

Prasau, patarkit naujai iskeptai kaktusininkei, ar galiu as visus savo kaktusus (sukulentus? sorry, dar neskiriu as ju....  blush2.gif ) vasara laikyti ant pietines palanges, kur nuo ryto iki vakaro kepina saule, ar geriau laikyt ant pietrytines? Klausiu todel, kad mano Crassula eme minksteti, vis numeta viena kita lapeli...

Kaktusams saulės reikia kuo daugiau ir pietinė palangė jiems tinka. O dėl Crassulos tai nieko negaliu patarti - nesidomėjau labai jomis.
Atsakyti
QUOTE(sultys @ 2008 06 11, 09:46)
labos
aš tik prijaučianti kaktusam, pavadinimų nežinau, turiu apie 24 skirtingus, bet kadangi nelabai kas džiaugiasi mano kaktusynu tai vis imetu čia kokį naujai pražydusį. ne pagyrimui, o pasigrožėjimui smile.gif ir fotkės ne proefesionalios, su nukarpytais kampais, bet gal nieko biggrin.gif
kaktusų nesuprantu ir nesigilinu, būna stovi atrodo nusibaigęs 3 metus ir staiga ima augti ir žydėti.
user posted image

čia dar vienas
user posted image
user posted image
user posted image

šito gerokai paaugusį apsipumpuravusį vaiką galiu atiduoti. aš taip visada - parsinešus iš pardės pridaiginu pakampes, paskui nėr kur dėti.
dar galiu atiduoti ir šito vaiką su šaknim user posted image
paprastai ūgli nulaužus, numetu kur tamsu tai po mėnesio kito šaktinis išleidusį randu.
dar galiu iškasioti man rodos baltą tą vienadienį su diiideliu žiedu - tradicinis kaktusas Lietuvoje, ale apsižiūrėjau kad jau 3 turiu. kaktusyne vietos nebėra, mielai persodinčiau kitą jo vietoje. tik kol kas jis nežydintis ir nėra pats didžiausias
nuostabus ziedai thumbup.gif
Atsakyti
gal kas turit graziu gymniuku mainymui? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 06 11, 08:34)
Tai as jau ta ir padariau, t.y. persodinau  smile.gif
Papildyta:
O idomu iki kokio skermens jie uzauga? Nes kai kartu sodini tai labai aktualu tampa.

pas mane viens gimniukas užauges kokiu 15 cm skersmens

QUOTE(sultys @ 2008 06 11, 08:46)
labos
aš tik prijaučianti kaktusam,

koks neatsakingas požiūris į kaktusus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , ir dar šitokioj temoj apie tai rašyt lotuliukas.gif , gali kokia rimta kaktusinkė nelabai gražiai ir pasakyt hihihi.gif

kaktusiukai šiaip tai gražūs , thumbup.gif ir žiedai labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 06 11, 07:34)
O idomu iki kokio skermens jie uzauga? Nes kai kartu sodini tai labai aktualu tampa.

Visaip būna smile.gif turiu Baldaniumą,pasodintą vieną,per 3metus užaugo iki ~9cm smile.gif nors ir pirkus jį buvau čiut didesnį nei "maximiniai"

QUOTE(anril @ 2008 06 11, 08:19)
Kaktusams saulės reikia kuo daugiau ir pietinė palangė jiems tinka. O dėl Crassulos tai nieko negaliu patarti - nesidomėjau labai jomis.

Crassuloms nereikia tokios intensyvios saulės,kaip kaktusams 4u.gif

Sultys-gražūs tavo kaktusų žiedeliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 11 birželio 2008 - 08:47
QUOTE(Augė @ 2008 06 11, 09:44)
koks neatsakingas požiūris į kaktusus  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , ir dar šitokioj temoj apie tai rašyt  lotuliukas.gif , gali kokia rimta kaktusinkė nelabai gražiai ir pasakyt  hihihi.gif

na jei nejausčiau meilės kaktusam, gi neturėčiau jų galybės, vyras rytais vis klausia "eini ūkio apžiūrėti" biggrin.gif aišku gi gal kas jau pražydo, pumpurą išleido.
aš tiesiog mažai apie juos žinau - jei auga džiaugiuosi, jei neauga- nežinau kaip išgelbėti (nors kai amarams užuolus teko rūpintis, tai kaip su mažais vaikais elgiausi - negalima manęs kaltinti nerūpestingumu nono.gif: ). daiginimas - esu girdėjusi tiesiog apie tą būdą - ir man pasiteisino - ta spadėjimas tamsiai ir sausai. svarbu gi meilė wub.gif o profesionale tapti neplanuoju - neturiu tam laiko - turiu N kitų hobby
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sultys: 11 birželio 2008 - 08:53
QUOTE(Augė @ 2008 06 11, 09:44)
pas mane viens gimniukas užauges kokiu 15 cm skersmens

Nieko sau thumbup.gif Net liniuotę pasiėmiau, kad pažiūrėti, kiek tai būtų. Per kiek čia metų taip? Kiek žiedų padovanoja?
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti, gal kuri sėjote kaktusiukus iš sėklyčių? Per kiek laiko sudygsta? Ir ten būna vienos rūšies ar įvairūs, nes sėklytės labai jau vienodos pasirodė g.gif
Atsakyti
Vilioja užaugo jis didelis , anais metais vaikavos , kas man visai nepatiko , o šiemet nežydi visai verysad.gif

Aduka tik išdygę kaktusai visi vienodi , o dygsta labai skirtingai , nuo rušies
Atsakyti
Gal kuri galit įkelti, kaip tas atrodo gimniukas? Skaitau ir nelabai suprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 06 11, 14:01)
Gal kuri galit įkelti, kaip tas atrodo gimniukas? Skaitau ir nelabai suprantu  blush2.gif

įrašyk google "gymnocalycium" ir pamatysi wink.gif
Atsakyti
o kaip jus prazydinat tuos kaktusus? g.gif turbut kvailai paklausiau...as dar tik naujoke blush2.gif
Atsakyti