Įkraunama...
Įkraunama...

Karjera ar vaikas?

QUOTE(bučkis @ 2005 08 26, 09:40)
o va čia tai neteisinga sakyti - kad kažkam lengviau negu tau - juk pati savo gyvenimą planuoji ir organizuoji, taip ir kitas taip pat mirksiukas.gif tiesiog pasižiūri į save ir žinai, kas tau svarbiau ar karjera, ar šeima, kas kuriam amžiuj. vat dėl ko man tikrai lengviau - kad nenorėjau tekėti dėl kūdikio (nieko smerktino tame nematau, tik aš taip nenorėjau mirksiukas.gif ), norėjau kad būtų baigti mokslai, ir kad nebebūčiau išlaikoma tėvų, kad būtų kur gyventi, kad vaiko auginti "išeičiau iš darbo" - ta prasme garantijos yra kur grįžti - visos tos sąlygos "išpildytos", tad nebeliko klausimo dėl vaikiuko.
o vieno atsakymo kas geriau ir kaip geriau būti negali, kažkam išeina vienaip, kažkam išeina kitaip. galbūt ir aš po to gailėsiuos, svarstysiu ir keiksiuosi, kad karjeros nepadariau pirmiau, bet kita vertus - nemanau kad vaikas yra tam kliūtis - taip, apribojimas kažkoks, bet tikrai ne kliūtis  mirksiukas.gif

Gal ir neteisinga, bet kai pačiai sunku apsispręsti, tai atrodo, kad kitam lengviau ir tiek smile.gif
Aš irgi manau, kad vaikelis turi gimti šeimoje, todėl ir stabdo viską tai, kad mudu su draugu dar šeima. O visa kita dirva kaip ir tinkama mažyliui, nes darbą turiu, mokslus esu baigusi, net turiu mamą, kuri jau dabar pasakoja, kaip prižiūrėtų mano vaikelį wub.gif su draugu gyvenam savam būste, jis irgi dirba. Kaip ir viskas gerai, tik kad tie mano mokslai...
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 08 26, 10:00)
Gal ir neteisinga, bet kai pačiai sunku apsispręsti, tai atrodo, kad kitam lengviau ir tiek smile.gif
Aš irgi manau, kad vaikelis turi gimti šeimoje, todėl ir stabdo viską tai, kad mudu su draugu dar šeima. O visa kita dirva kaip ir tinkama mažyliui, nes darbą turiu, mokslus esu baigusi, net turiu mamą, kuri jau dabar pasakoja, kaip prižiūrėtų mano vaikelį wub.gif su draugu gyvenam savam būste, jis irgi dirba. Kaip ir viskas gerai, tik kad tie mano mokslai...

jei jau sunku apsispręsti - atsiduok likimui laugh.gif jei jau ateis - vadinasi ir laikas thumbup.gif
na aš kažkaip dabar galvoju, kad jei nebūčiau ištekėjusi, bet dabartinio amžiaus ir proto būčiau, tai tikriausiai vistiek vaikiuką paplanuočiau ir jau tekėčiau "dėl vaiko". ai ištiesų tas vestuvių klausimas ne toks svarbus, gal ir nebetekėčiau.
o mokslai...negi negalima visko suderinti? nesakau kad lengva, bet kai kas sugeba ir vaiką užsiauginti ir mokslus laaaabai sėkmingai krimsti g.gif
ir va dar susimasčiau - sakai stabdo viską, kad su draugu esat ne šeima - o tai ką nors keičia, aukso žiedelis - na, gyvenimo sąlygose, santykiuose - ar tiesiog tu pati psichologiškai geriau jaustumeisi? juk iš tam tikrų perpektyvų santuoka yra tik taškiukas toks gyvenime - "atsižymėjimas"
Atsakyti
QUOTE(bučkis @ 2005 08 26, 11:13)
jei jau sunku apsispręsti - atsiduok likimui laugh.gif jei jau ateis - vadinasi ir laikas  thumbup.gif
na aš kažkaip dabar galvoju, kad jei nebūčiau ištekėjusi, bet dabartinio amžiaus ir proto būčiau, tai tikriausiai vistiek vaikiuką paplanuočiau ir jau tekėčiau "dėl vaiko". ai ištiesų tas vestuvių klausimas ne toks svarbus, gal ir nebetekėčiau.
o mokslai...negi negalima visko suderinti? nesakau kad lengva, bet kai kas sugeba ir vaiką užsiauginti ir mokslus laaaabai sėkmingai krimsti  g.gif
ir va dar susimasčiau - sakai stabdo viską, kad su draugu esat ne šeima - o tai ką nors keičia, aukso žiedelis - na, gyvenimo sąlygose, santykiuose - ar tiesiog tu pati psichologiškai geriau jaustumeisi? juk iš tam tikrų perpektyvų santuoka yra tik taškiukas toks gyvenime - "atsižymėjimas"

Likimui atsiduoti negaliu, nes pas mane viskas turi būti pagal planą ax.gif Nors gal tai ir blogai, nes kai planuoji planuoji, tai galiausiai ir nieko nepriplanuoji sad.gif
Supranti, Bučki, man ta santuoka nėra tik atsižymėjimas schmoll.gif Tai graži terpė gimti vaikeliui, o dar tai reikštų, kad pagaliau mes su draugu gražiai sugyvenam ir kuriam šeimą. Nesiplėsiu labai, bet šiuo momentu be viso to, ką turim gražaus ir gero, mudviejų santykiai šiek tiek pašlijo, todėl nemanau, kad taip galima būtų pradėti tą vaikelį.
O mokslai...gal ir suderina juos kas nors, bet pati savo kailiu pajutau per metus laiko, kad kai studijuoji, dirbi, mokiniesi kalbą, tai vienaip ar kitaip ne tiek daug ir lieka namams, draugui, o aš taip nenoriu schmoll.gif Bet čia pat kirba kirminiuks, o gal kaipnors...
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 08 26, 12:14)
Likimui atsiduoti negaliu, nes pas mane viskas turi būti pagal planą ax.gif Nors gal tai ir blogai, nes kai planuoji planuoji, tai galiausiai ir nieko nepriplanuoji sad.gif
Supranti, Bučki, man ta santuoka nėra tik atsižymėjimas schmoll.gif Tai graži terpė gimti vaikeliui, o dar tai reikštų, kad pagaliau mes su draugu gražiai sugyvenam ir kuriam šeimą. Nesiplėsiu labai, bet šiuo momentu be viso to, ką turim gražaus ir gero, mudviejų santykiai šiek tiek pašlijo, todėl nemanau, kad taip galima būtų pradėti tą vaikelį.
O mokslai...gal ir suderina juos kas nors, bet pati savo kailiu pajutau per metus laiko, kad kai studijuoji, dirbi, mokiniesi kalbą, tai vienaip ar kitaip ne tiek daug ir lieka namams, draugui, o aš taip nenoriu schmoll.gif Bet čia pat kirba kirminiuks, o gal kaipnors...

mh...pagal planą - ar tai išvis yra įmanoma g.gif
dabar žinai, pagalvojau, kaip ten su tuo vaiko planavimu buvo - esu irgi iš planuotojų ir bijotojų - bijau 20 metų į priekį už savo gyvenimą, savo vaikų gyvenimą ir bla bla - na, bet stengiuosi save žaboti, nes iš proto galima išeiti. tai va, vienas iš paskatinimų pradėti vaiką - buvo, kaip čia pasakius - dabar sąlygos tokios, gims vaikas, o "po to nors ir tvanas", juk nebus be išeities viskas - bus problemos, tada ir spręsiu. aš jau kaip minėjau - bijojau to, kad taip beplanuodama, nepastebėsiu, kaip prabėgs laikas, ir galų gale - kaip nuspręsti, kad jau laikas, nes visko neturėsi niekada ir jei labai ieškosi - visada atsiras priežasčių, kodėl NE. beje, tai buvo mūsų su vyrų abiejų sprendimas - nustoti gerti kontrasepcines - o kada pastosiu tada, ta prasme mes neplanavom ir "negaminom", tiesiog nustojom saugotis.
o tavo situacija..tai manau gi is darbo iseisi metam, mokslai irgi metam atidesi - atsiras laiko ir seimai ir vyrui - ta prasme kol lauksies paskutinius menesius ir tuos metus - o gal tai kaip tik labai gera proga suvokti - ko nori iš gyvenimo ir susistatyti viskam į vietas, nes kaip suprantu, esi pasimetusi. aš labai daug atradau ir tikiuosi to gero emocinio užtaiso užteks labai ilgam. tiesiog tas pasulis, kuris kol kas yra manyje, parodė man kitas gyvenimo spalvas, vertybes. žinoma - tai ne priežastis pastoti, kad susitvarkytum viską, bet kartais gal mes į viską tiesiog per sudėtingai žiūrim g.gif man tam tikra prasme, tas "planavimo' amžius baisus smile.gif
žinoma tai labai priklauso ir nuo judviejų su draugu santykių smile.gif bet sakyčiau, kad vaikas turi gimti ne juridinėje santuokuoje, o dviejų mylinčių vienas kitą žmonių glėbyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Bučki, ačiū už savus pasisakymus 4u.gif
Dabar mudviejų su draugu tiksluose yra kaip susitvarkyti mūsų santykius. Tuomet norėčiau susituokti ir tada 2.gif
O kada pačios mažylis atkeliaus į pasaulį?
Atsakyti
O ka daryti toms, kurios studijuoja ilgai ir sunkiai ir apie joki darba net kalbos nera, o tuo labiau apie vaika? Sakysit, pasiimk akademines, tai manau, jos testusi ilgai ilgai cry.gif , nes jei atsiranda vaikas, tai skirti demesio reikia ne tik studijom, bet ir vaikui. O atiduoti auklem skaudetu sirdi. Stebiuosi, kaip kitos sako: speju ir dirbti, ir mokytis, ir vaika priziureti ir darzus nuraveti ir dar velnias zino ka. O as nespeciau (esu krapstuke), bet vaiko norisi. Dziugina tai, kad nedaug beliko ax.gif As irgi uzsikroviau ta nasta pati, bet ka su viduriniu daryciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skruzdeliukas: 26 rugpjūčio 2005 - 15:17
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 08 26, 16:15)
O ka daryti toms, kurios studijuoja ilgai ir sunkiai ir apie joki darba net kalbos nera, o tuo labiau apie vaika? Sakysit, pasiimk akademines, tai manau, jos testusi ilgai ilgai cry.gif , nes jei atsiranda vaikas, tai skirti demesio reikia ne tik studijom, bet ir vaikui. O atiduoti auklem skaudetu sirdi. Stebiuosi, kaip kitos sako: speju ir dirbti, ir mokytis, ir vaika priziureti ir darzus nuraveti ir dar velnias zino ka. O as nespeciau (esu krapstuke), bet vaiko norisi. Dziugina tai, kad nedaug beliko ax.gif As irgi uzsikroviau ta nasta pati, bet ka su viduriniu daryciau.

Skurzdeliuk, o kiek tau metų? Kai aš pati po vidurinės mokiausi universitete, tai visai nesikankinau dėl pasirinkimo tarp karjeros ir pirmagimio. Taip kaip vidurinės mokslus praeiti būtina, lygiai taip pat žiūrėjau ir į bakalauro studijas. Pasirinkimas atsirado dabar, kai jau suėjo 26 metai, kai baigti mokslai, kai turiu darbą, kai jau jaučiuosi tam subrendusi ir vis galvoju, kaip užsimaniau būti mokslininke g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Žinot, yra labai geras posakis: žmogus planuoja, Dievas juokiasi. Kas tie mūsų planai?......
Tik neįsižeiskit smile.gif Aš pirmo pradejau laukti, kai dar studijavau - magistrą apsigyniau va tooookia (rodau) nestuke.gif . Buvau pradirbusi porą metų, kai pirmąsyk išėjau į dekretą. Na, grįžau į darbą, ir lygiai po metų išėjau antrąsyk. Grįžau į darbą karjeros laipteliu aukščiau, su didesniu atlyginimu. Na ir ką jūs manot, nepraėjo nė metai kai aš vėl (trečiąkart) pradėjau lauktis... Tai buvo strioko... Na, kai vaikui buvo beveik metai, išsikvietė vėl į darbą nebesulaukdami manęs - vėl šiek tiek aukščiau "ant didesnio" atlyginimo. Tai aš iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad karjera nenukenčia (mano atveju - atvirkščiai, susilaukdama vaikų įgijau kažkokio nepaaiškinamo "svorio"), viskas priklauso nuo to, kaip atsakingai dirbi, ir kaip labai darbdaviui sunku be tavęs išsiversti.
Tiek vaikų ir taip vieno po kito tikrai neplanavau, o dabar kai taip yra, tai atrodo, kad viskas taip ir turi būti.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš manau, kad gali ir 18 ir 19-metės plnauoti ir sėkmingai gimdyti ir auginti vaikelius smile.gif , tik manau, kad gal 1 is 100 TIKRAI suvokia, kad motinystė - ne trupmalaikė užgaida, bet dažniausiai (bent jau kiek man teko girdėti), tai suvokia jau per vėlai, tai yra, jau turėdamos vaikelį ir tada prasideda vaikų palikinėjimai pas tėvelius, senelius ir t.t. sad.gif

QUOTE(Joalin @ 2005 08 25, 10:59)
liepsnele tu visada protingai parasai thumbup.gif
As irgi gal jau noreciau leliuko, bet... noriu pirma biski pasimokyti blush2.gif

Atsakyti
Aš tau, Muse, visiškai pritariu, ne visada gyvenime išeina taip kaip suplanavai, todėl jau nusprendėm pradėti vaikelį, nors dar ir mokausi, ir dirbu, bet dabar pradedu bijoti, kad ne taip lengva kaip atrodo nestuke.gif
Bet tikiuosi, kad viskas bus thumbup.gif
O dėl per didelio krūvio, manau, kad kuo daugiau turi darbų ir užsiėmimų, tuo daugiau padarai biggrin.gif ir viską galima padaryti mirksiukas.gif

QUOTE(Muse @ 2005 08 25, 15:29)
O kas ta svori uzdejo? tongue.gif
As tai kazkaip irgi padejuoju, kad kuriu galu cia man reikia ir dirbti, ir dar mokytis, ir dar visokius siaip kursus palankyti -kartais buna labai sunku. Bet del to planuoti nenustoju, gal del to, kad ne taip lengvai viskas einasi, kaip noretusi? Pagal pirminius planus jau vakui ir virs metu turejo but, o dabar ziurek ir visa magistrantura baigsiu, kol pastosiu sad.gif

Atsakyti
Bet ar nemanai, kad jau gali kilti nemažai kėblumų vien dėl amžiaus????
Nors, aišku, visada reikia tikėtis geriausio ir as jums linkiu kuo greičiau nestuke.gif

QUOTE(Droka @ 2005 08 25, 18:58)
Va as pabusiu didele karjeriste biggrin.gif .Man 31 metai ir tik dabar vaika planuojame, niekada nesigailejau ir nesigailiu kad pirmiau pradejau karjera, o ne vaikus gimdyti. biggrin.gif ir tikrai net jeigu metai sugriztu atgal vistiek pasirinkciau ka dabar turiu, negu rizikuoti savo karjera.Nebuciau iki dabar spejusi "atsistoti" ant koju neplanuociau ir dabar, manau karjera daryti galima iki 35 metu (nes tai pats darbingiausias amzius), poto turi pagrinda po kojom ir gali atsiduoti savo moteriskai prigimciai, jeigu toks noras aisku yra, nes nevisos nori juk buti motinos. As dabar supratau, kad jau viska turiu ir tik dabar noriu buti mama........ ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Sina @ 2005 08 31, 14:11)
O dėl per didelio krūvio, manau, kad kuo daugiau turi darbų ir užsiėmimų, tuo daugiau padarai  biggrin.gif ir viską galima padaryti  mirksiukas.gif

Aš irgi taip maniau, bet nuo peeeer didelio krūvio stogas pavažiuoja wacko.gif O ką gali duoti šeimai, kai pati esi su pavažiavusiu stogu g.gif
Atsakyti