QUOTE(Kleopkriste @ 2005 05 21, 10:40)
Dekui uz savo nuomone. As dziaugiuosi, kad tau taip pasiseke gyvenime, kai nebaigusi vidurines pasigimdei ir sugebejai atgal isivaziuoti i tas vezes, nes kiek zinau, jau labai reta kuri begrizta atgal i mokslus ir tesia juos.
Mokslu nenoru nutraukti, liko 2 metukai, studijuoju vakarais. Nebijau, kad nesuderinsiu motinystes ir mokslu, bet kaip jau minejau, beda tame, kad neseniai perejau i nauja darba ir kazkaip nepatogu pries darbdavi po keliu menesiu pranesti apie
Aš esu labai laiminga, kad pirmas gavosi netyčiukas. Buvau 18 metų dvyliktokė. Atidėjau 12 klasės mokslus neštumo metu, bet dėl tingėjimo, o ne dėl sunkumo. Po dukrytės atsiradimo, aš sugrižau į 12 klasę, paskui baigiau aukštesniąją. Po aukštesniosios aš 6 mėn nedirbau, bet paskui pradėjau kopti karjeros laipteliais, po metų poilsio aš studijuoju. Dabar dukra 6 metų (tuoj bus 7), aš dirbu viename mieste, mokausi vakarynėj kitame. Ir man tikrai nekiltų klausimas ar karjera ar kūdikėlis, jeigu mokslai man nekainuotų tokius milžiniškus pinigus.
Mano patarimas, jeigu mokais (2/3 kurse) arba dirbi (ir yra jau metai) ir tikrai nori kūdikėlio, tai pats tas. Bet jeigu mokaisi 4 kurse arba baigusi neturi darbo, arba gavai nepagal savo spec, ir dvejoji dėl kūdikėlio tai geriau kopk karjera, kol pasieksi ko norėsi, tik laiku sustok. Nes kiek aš Vilniuje pažystu panų visos jau tokios suzombėjusios, pasiekusios karjerą ir vis nori dar dar. O pačios nė nepastebi, kad sensta, o paskui susiduria su sunkumais ir galu gale tampa nežmogiškos.
Galit kritikuot mane, bet čia visur mano nuomone. O kūdikėliui milijonų nereikia, vienintelis reikalas, tai kaip jūs save pateiksit taip ir priims. Jei jam pabrėžit kad per jį karjerą atsisakėt, dabar esat dėlto nelabai turtingi ir pan. ir tapot nelaiminga, tai čia problema Jūsise, nes jai turi sugebėjimų ir noro tai visą laiką ko sieki tą gausi.
O aš likimui dėkoju, kad atsirado pirmagimis man jaunai, kadangi aš toliau gyvenu pilnavertį gyvenimą ir dukrai jokių priekaištų neleidžiu, net neįsivaizduoju kaip tai dar galima vaikui pasakyti ar namioką duoti, kad karjera sužlugo per jį, tai tikrai ne per jį, o per pačias.