QUOTE(Sina @ 2005 10 19, 13:02)
Aš tai prieš tokius paaugliškus maištinius gimdymus, nes nei ta mama laiminga, nei kūdikėlis. Juk ta mama, man atrodo, kad į tą savo vaiką žiūrėjo daugiau kaip i seserį, o tokios motiniškos meilės aš nesuprantu
Man dar labai įdomu, ar tas vaikas užaugęs mylės tą savo mamą, ar nepasipils priekaištai, kodėl nustūmė kaip nereikalingą daiktą močiutei?
Niekas nieko nenustūmė - visos trys gyvena bendrai. Laiminga ir mama, ir duktė (jau 8 metų), ir močiutė. (Jei trinties ir pasitaiko - tai nebent tarp vyresniųjų kartų.)
Be to, vaikui tikrai į naudą, kai juo rūpinasi labiau subrendęs, bet dar nenusenęs žmogus. Neagituoju visų paauglių gimdyti vaikus, bet mano aprašytas atvejis tikrai sėkmingas. Duktė nėra ir per tuos aštuonerius metus niekad nebuvo "nereikalingas daiktas" nei mamai, nei močiutei.
Kas atidedate vaikus po "karjeros", pasakykite, kada ta karjera jau bus pasibaigus?
Suprasčiau nebent jei baiginėjate universitetą. Tada verta įsidarbinti ir išdirbti kelis mėnesius, kad kai dar po pusmečiu išeisite vaiko atostogų gautumėte truputi pinigų. Nepagrįsta baimė, kad tai įsiutins įmonės vadovą. Vaiko priežiūros pinigus moka ne jo įmonė. Jei žmogus nenori, kad turėtumėt vaikų, tai ar nebus su juo ir kitų problemų?
Dėl močiutės. Manau, kad jei močiutė gali rūopintis anūku (vaikaičiu), tada neturėtume "saugoti" močiučių nuo tokių rupesčių. Bent jau pasiteiraukite močiutės. Ar nesaugote jos nuo to, ko ji labiausiai laukia?