Na, mūsų pagoniukas savaitgaly virto krikščioniu.Krikšto apeigos vyko Prisikėlimo bažnyčioj.Kunigas truputi pavėpęs kažkoks pasitaikė,kaip apspangęs visą ceremoniją kalbėjo(gal pavargęs?)Vaikučiai buvo trys vienu metu krikštijami.O apie auką niekas net nekalbėjo-kiek ir kada.Po ceremonijos krikštatėvis dar ėjo ieškot kur palikt auką.Jei neklystu įdėjo į voką 50lt.ir paliko pas tą jų sekretorių,kur išrašė krikšto liudijimus.
O viską žinančios močiutės kalbėjo,kad ,jei vaikų daugiau krikštija-auka mažesnė,jei mažiau vaikų-auka didesnė
QUOTE(tauskalyte @ 2008 07 28, 11:51)
na zinokit, del aukojimo banzyciai. as uz tai, kad paaukotu zmones tiek kiek gali. jeigu jau kunigai pasako mokesti-aukos dydi, ir dar aiskina, oi, dabar zmones kokie, neliko jokios morales ir pan. krikstynas padaro kaip baliu, jokiu tradiciju, jokio zmoniskumo, nieko. o tai patys tie kunigai kas per zmones, kur ju morale, jeigu nustatineja aukos dydi. man net klausti kungi nera kaip, kiek gali, tiek aukoji. zodziu, jeigu jau kunigai tokie, tai ka jau kalbeti apie mus, eilinius zmogelius ....
mano sunelio krikstynos uz poros dienu, uzsirase buvom Antano baznycioj, bet va siandien vidinis balsas paskatino ten pasiskambinti ir paklausti kiek vaiku vienu metu krikstys, ir ka jus manot, sako 10 vaiku, tai as net zagtelejau, tai kaip ten filmuot ar fotografuot? taigi vieno rekimo ir telauk, nei kunigo zodziu girdesi, nieko. As nepasimeciau ir is karto pasiskambinau i baznycia prie sauletekio, ir ka jus manot, uzsirasiau tai paciai valandai, ir mano sunelis bus vienintelis , rastininke, sako cia juk seimos svente, mes krikstijam po viena kudikeli, o ir baznycioje sviesu, jauku, ir nuotraukos bus sviesios ir filmas graziai gausis. tai va nors ir tuokemes mes Antano baznycioje, bet dziaugiuosi kad likus dviems dienoms pakeiciau krikstynu vieta . Ir dar, Antano baznycioje be galo tvanku, drauge krikstijo mergyte, tai jos ramuole visa laika prareke, nes ten buvo be galo dusna, visa slapia mergyte paliko, o Sauletekio baznycioje vesu, veikia kondicionierius
Ateini, žmogus, paskaityti įspūdžių apie bažnyčias ir kunigus, tačiau dar sužinai į valias viso kito
Į akis krito "subtili" diskusija tikėjimo tema Kad neiškrisčiau iš konteksto, ir aš pakalbėsiu "biškį ne į temą" ir karštai praktikuojančioms katalikėms nuoširdžiai palinkėsiu atrasti savyje Ramybę, tada net ir norint nepavyks taip jautriai reaguoti į mažiau tikinčių žodžius. Šv. rašte sakoma, kad Dievas yra Meilė...
O dabar "į temą": Mūsų draugai ir mes tuokėmės Ringauduose, Tabariškių Kristaus Karaliaus bažnyčioje. Tai mažutė jauki bažnytėlė, už tvoros žaliuoja pieva... Pati bažnytėlė medinė, o kunigas paprastas ir malonus. Nėra balto mūro, tikrai nebus nė lašelio pompastikos ir Dievas negrūmos pirštu nuo naujutėlaitės freskos. Bet man šitoj bažnyčioj - paprasta, miela ir jauku. Ten planuojam krikštyti ir draugų sūnų.
Į akis krito "subtili" diskusija tikėjimo tema Kad neiškrisčiau iš konteksto, ir aš pakalbėsiu "biškį ne į temą" ir karštai praktikuojančioms katalikėms nuoširdžiai palinkėsiu atrasti savyje Ramybę, tada net ir norint nepavyks taip jautriai reaguoti į mažiau tikinčių žodžius. Šv. rašte sakoma, kad Dievas yra Meilė...
O dabar "į temą": Mūsų draugai ir mes tuokėmės Ringauduose, Tabariškių Kristaus Karaliaus bažnyčioje. Tai mažutė jauki bažnytėlė, už tvoros žaliuoja pieva... Pati bažnytėlė medinė, o kunigas paprastas ir malonus. Nėra balto mūro, tikrai nebus nė lašelio pompastikos ir Dievas negrūmos pirštu nuo naujutėlaitės freskos. Bet man šitoj bažnyčioj - paprasta, miela ir jauku. Ten planuojam krikštyti ir draugų sūnų.
Man ir urminis tai jau tikrai nepatinka
vakar krikštyjom savo sūnelį Aukštosios Panemunės bažnyčioje. Labai nepatiko. Tai,kad be mūsų buvo dar du vaikiukai - tai nieko. Bet visa ceremonija buvo atliekama zakristijoje, kai tuo metu klebonas dar su interesantais reikalus tvarko.Vietos mažai, šurmulys norom nenorom susidaro, ir tik po krikšto visus įleido į bažnyčią, kur prie altoriaus suteikė palaiminimą. Nu kažkaip nerimtai ir nešventiškai viskas
mes draugų vaiką sutarėm krikštyti Sobore pas Karklį. žinau nemažai žmonių, kurių vaikus jis krikštijo, visi patenkinti tiesa, nežinau, ar nebus konvejerio, tačiau krikštynos bus labai kuklios, tik mes ir tėvai. mat tėvai nori tiesiog atlikti pareigą - pakrikštyti sūnų.
QUOTE(vdalia @ 2008 07 12, 09:55)
praeita savaitgali mes krikstijom savo princese.sanciu baznycioj.gal ji ir nera labai jauki,bet mes likom patenkinti.krikstas vienam vaikui,kunigas labai malonus,fotografavomes po ceremonijos kiek norejom ir aukos baznyciai niekas neivardijo
QUOTE(ciaramashka @ 2008 07 12, 15:32)
Mums cia irgi patiko labai. Kunigas ypac.
pas kokį kunigą krikštijote?
QUOTE(Patarška @ 2008 09 07, 11:13)
vakar krikštyjom savo sūnelį Aukštosios Panemunės bažnyčioje. Labai nepatiko. Tai,kad be mūsų buvo dar du vaikiukai - tai nieko. Bet visa ceremonija buvo atliekama zakristijoje, kai tuo metu klebonas dar su interesantais reikalus tvarko.Vietos mažai, šurmulys norom nenorom susidaro, ir tik po krikšto visus įleido į bažnyčią, kur prie altoriaus suteikė palaiminimą. Nu kažkaip nerimtai ir nešventiškai viskas
Musu dukryte irgi taip pakristyjo dar vieni teveliai tai atsisake, sako mes atsisakom tokiu budu kristyti, mes norime normaliai kristyti baznycioje, tai kunigas paaiskino, kad cia kristykla, o baznycioje gausime palaiminima. Tai gerai kad dar i ta vadinama kristykla spejo subegti teveliu fotografai, o tai butu taip ir praejus cereminija ir vaikuciai liktu neiamzinti beje kad "urmu" kristyno tai mums buvo tik i nauda, nes mano bailiuke, kol apziurejo visus vaikiukus ir ju tevelius tai ir ceremonija baigesi, neturejo laiko net kada paverkt
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 07 11, 00:58)
Si baznycia vadinasi Sv. Antano. Taigi pries 3 metus krikstijom savo dukryte, buvom sutare , kad ja vienintele be gvardijos vaiku. Aisku tai sventei labai ruosemes laukem. Ir ka gi nuvaziuojame, o ten jau eile kokia tikrai 15 vaiku, mano akys issigandau. Bet ka darysi nebegsi, bet svente buvo tikrai nekokia
O Vytauto baznytelej tuokesi vyro sesuo, bet kaip ten idomiai sako nuo 300 litu prasideda suma aukojimui. Bet ir laikai atejo jei neturi pinigeliu nesituok man baisu
O Vytauto baznytelej tuokesi vyro sesuo, bet kaip ten idomiai sako nuo 300 litu prasideda suma aukojimui. Bet ir laikai atejo jei neturi pinigeliu nesituok man baisu
Šv.Antano bažnyčia man palikus slogų įspūdį.
Prieš 7 metus dalyvavau giminaičių vestuvėse. Jie taip šventiškai, taip romantiškai ir nuoširdžiai ruošėsi toms vestuvėms.
Atvykstame mes į šv.Antano bažnyčią. Sutartu laiku negalima pradėti ceremonijos, nes vyksta kaip sakot "urminis" krikštijimas. Bažnyčia išpuošta gėlių girliandomis, ant suolų galų dega po dvi žvakutes.
O mūsų jaunieji pradėjo verkti . Suprantat, tai jie užsakė bažnyčios papuošimą, tai jų žvakutės baiginėjo degti, o jie vis dar buvo priversti laukti savo ceremonijos pradžios
Viena šeima išeidama tarpusavy pasidžiaugė - kaip faina, bažnyčia išpuošta, gražios foto gausis.
Vytauto bažnyčia turi nustatytus tarifus. Ir turi nustatytą tarifą, jeigu nori krikštinti tik vieną vaiką.
QUOTE(Patarška @ 2008 09 07, 12:13)
Hmmmm, jeigu būtum nusiteikus tokiai ceremonijai, tai gal ir nieko. Bet jei ruošiesi, tikiesi, nori įamžinti.. tai aišku, labai liūdina.
QUOTE(naitas @ 2008 09 08, 16:03)
Šv.Antano bažnyčia man palikus slogų įspūdį.
Prieš 7 metus dalyvavau giminaičių vestuvėse. Jie taip šventiškai, taip romantiškai ir nuoširdžiai ruošėsi toms vestuvėms.
Atvykstame mes į šv.Antano bažnyčią. Sutartu laiku negalima pradėti ceremonijos, nes vyksta kaip sakot "urminis" krikštijimas. Bažnyčia išpuošta gėlių girliandomis, ant suolų galų dega po dvi žvakutes.
O mūsų jaunieji pradėjo verkti . Suprantat, tai jie užsakė bažnyčios papuošimą, tai jų žvakutės baiginėjo degti, o jie vis dar buvo priversti laukti savo ceremonijos pradžios
Viena šeima išeidama tarpusavy pasidžiaugė - kaip faina, bažnyčia išpuošta, gražios foto gausis.
kazkas baisaus,kaip sitaip gali elgtis,truksta zodziu....
QUOTE(D.JURGITA @ 2008 09 08, 16:09)
tai jau iš ankstesnių pasisakymų matyti, kad šv.Antano bažnyčioje nesilaiko duoto žodžio. Jei pažadėjo, kad krikštys tuo metu tik vieną vaiką, tai būkit malonūs, laikykitės duoto žodžio.
tiems jaunavedžiams net nebuvo užsiminta apie krikštynas iš viso. Buvo pažadėta santuoka ir papuošimas už neprastą mokestį. O jie gi "žali" dar buvo... žodžiu, kaip danguj, taip ir ant žemės...