Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune

Sveikos,

Mums irgi aktuali ši tema, nes ruošiames krikštyti sūnų rugpjūčio mėnėsį. Noriu pasisakyti apie Prisikėlimo bažnyčią. Tai neseniai teko dalyvauti ten krikštynose, tai likau labai nusivylusi. Krikštyjo iš karto ę vaikučius, ceremonija truko kokias 10 min, vaikai verkė, vienas kito išsigandę, krikštijo bažnyčios šone, o ne tam skirtoje komplytėlėje, šalia stovejo kopečios ir moteriškes darė puokštes (matyt vakare turėjo būti kažkoks koncertas) blink.gif Tai man labai paliko nekokį įspūdį, nes kažkaip norisi tos bažnytinės nuotaikos, to šventumo, o ne klausytis svetimų vaikų verkimo (žinoma po kitų vaikų verkimo, pradeda verkti ir tavasis doh.gif ) ir šiaip šventiškesnės atmosferos. Tikiu, kad čia buvo tik sutapimas, kad buvo tokia situacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 06 09, 14:33)
... pas mus yra tokia situacija, kad mes vaika krikstysim dar ir provoslavu cerkveje, ...

o taip galima? blink.gif ir katalikų, ir provoslavu būti vienu metu? eisiu pasiklausinėti...labai abejoju.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2008 06 12, 01:09)
o taip galima?  blink.gif ir katalikų, ir provoslavu būti vienu metu? eisiu pasiklausinėti...labai abejoju..  g.gif

as tai tame nematau jokio nusikaltimo, jei tevai yra skirtingu tikejimu.
Atsakyti
QUOTE(anileva @ 2008 06 07, 20:25)
kazkoks apsurdas ir issidirbinejimas
zmones krikstina vaikus, tuokiasi ir nori zinoti kur kas ir kaip
o cia matai kriminala vos ne padaret.
pvz Vytauto baznycia tikrai priskirciau juodam sarasui, nes kai buvo krikstijama pazystamu dukrele ir kriksto tevas aukojo pinigeliu, mielas kunigas pavartes vokeli pareiske, jog per mazai doh.gif
pati kriktydama sunu nenoreciau tokiu dalyku, del to geriau rinktis kas ir kur atliks sias apeigas

oho nieko sau blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 06 12, 13:15)
as tai tame nematau jokio nusikaltimo, jei tevai yra skirtingu tikejimu.

kažką girdėjau apie "neturėk kitų dievų..", čia ne apie tą patį?
na man tai, patikėkit, vienodai 4u.gif nematau nieko blogo, bet religija neleidžia tokio "susidvejinimo". reikia rinktis kažkurią vieną. krikštydami pasisakykit kunigui (ir popui), jis paaiškins. mirksiukas.gif nebent slapta norite..
o tai vėliau vaikis ir kitus sakramentus dvigubus turės gauti, ir ten ir ten?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 14 birželio 2008 - 18:03
Niu man kaimo baznycia atkrito, nes musu kunigelis tai jau toks smarkuolis-drasuolis. jokiu budu. krikstysim kaune, Prisikelimo baznycioj. visokiu nuomoniu girdejau, bet tikiuos,kad su kriksto tevelio pagalba susitvarkysim.
O Vytauto baznycia man labai thumbup.gif . krikstijom ten sunena, tai taip faina buvo....

Papildyta:
Dar pasiskaiciau postu ir issigandau, kokios dar pamokeles? kristo tevas tvarko visa reikala, rinko data, kalbejo su kunigu... o dar jei mes nesusituoke, tai ir vaiko nekrikstys? doh.gif juokinga. kazkodel imu nervintis del tokiu dalyku, kazkaip musu baznycia labai jau uzsikonservavus...Jo, jauciu,kad kaime tai tikrai vaiko nekrikstytu tokiu susimeteliu blink.gif
Einu skambint krikstateviui, aiskintis del tu pamoku lotuliukas.gif
Atsakyti
Aga, pamokas reikia isklausyt. Pamokys, kaip gyvent ir auklet vaikus reikia, nes tevai juk to nemoka, o kunigai viska ismano. Ir mums liepe ateit su kriksto tevais moralu, oi, atsiptasau, pamokeles isklausyt. Tai nuderinau taip, kad isklausysim viska pries pat ceremonija.
Atsakyti
Mes savo bernužėlį krikštysim šv.Kazimiero bažnyčioje Kaune ax.gif , ten pat ir tuokėmės, todėl labai norėjome pas tą patį kunigą ir vaiką krikštyti ax.gif Kunigas tas tikrasis (kaip aš vadinu biggrin.gif ), iš pašaukimo, labai nuoširdus (nors dabar mačiau jau ir jaunas kažkoks yra, o mūsų toks vid.amžiaus blush2.gif ). Tai vat. Krikštynos bus rugpjūčio mėn., žiūrėsim kaip praeis viskas, bet bent jau vestuvėmis esame labai patenkinti drinks_cheers.gif , gražiai ir neįkyriai pašnekėjo, nusifotografavo su mumis, dar pakalbėjom šiek tiek... Pati bažnytėlė irgi labai jauki, šilta ir šviesi wub.gif
O dar labai džiugu, nes krikštys tik mūsų vaikiuką atskirai thumbup.gif , nemėgstu kaip čia kalbėjot tų "urminių" krikštynų doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(railukgec @ 2008 06 07, 21:00)
krikstysim savo maziuke berot Sv. Antano baznycioj, prie zologijos sodo. jauciu kad bus urminis krikstas smile.gif . kaip seksis nezinau, bet man tai nepatinka aplamai ju norai kad mes butume susituoke, kumai g.gif . dar kazkokios paskaitos. as pati ne kauniete, o rinkomes todel, kad tuokemes mano miestelio baznycioj , tai krikstysim, nes vyras buvo krikstytas cia

na, kadangi visą gyvenimėlį priklausiau šitos bažnyčios parapijai... Nekrikštyčiau ten vaiko schmoll.gif prisiminimai apie šią bažnyčią tokie blogi. Tiesiog atstumianti. Grynas pavyzdys kaip reikia elgtis, kai nori, kad žmonės neitų į bažnyčią, ją pamirštų ir pan. Nei mišias ten užsakinėjam, nei tuoktis ten norėjom - aplenkiam ratu. Tiesiog kunigai tokie. Nežinau, gal dabar pasikeitė, bet vis tiek ten neinu.
Atsakyti
gal yra kas krikstyjo prie sauletekio baznycioi, atrodo vadinas gerojo ganytojo?
Atsakyti
QUOTE(questa @ 2008 07 05, 16:18)
gal yra kas krikstyjo prie sauletekio baznycioi, atrodo vadinas gerojo ganytojo?

mano draugė ten krikštyjo ir buvo labai patenkinta.. thumbup.gif
Atsakyti
o krikstyjo viena vaika ar gupelem?
Atsakyti