Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune

QUOTE(Sigitano @ 2016 04 18, 08:13)
Ten visada buna individualios, nes si baznycia nera parapijine, todel neturi ,,konvejerio". Nes sakramentus teikia tik statutiniams zmonems ar ju artimuosiems.
Įgulos baznycia yra neparapijine, todel pirmiausiai reikia tureti kazka bendro su strukturomis (karinemis, policijos, ar gaisrininku). Bet gal priimtu ir ne statutinius smile.gif

drinks_cheers.gif taigi dėl to ir nežinau, ar klausiantysis gali ten. mes kaip krikštatėviai pakrikštijome ir "nestatutinį" kūdikį, bet mes buvome statutiniai.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 04 02, 11:25)
Krikštatėvis vaikui bent jau minimaliai turi atpindėti krikščionišką gyvenimo būdą (tėvų nepasirinksi, vaikas už jų gyvenimo būdą neatsako, bet krikštatėvius rinktis galima), o koks čia krikščioniškas, jei net formalaus praktikos mininimumo nėra (t.y. visų įkrikščionijimo sakramentų: krikšto, sutvirtinimo, Eucharistijos).

Jei asmuo yra krikstytas, jis JAU yra krikscionis. O krikscioniskas gyvenimo budas neapsiriboja vien tik sakramentu turejimu. Juolab, kad tie sakramentai, kuriuos isvardyjote, kazin ar galetu buti vadinami "minimaliais" smile.gif Nebutina kassekmadieni eiti i baznycia, norint vaikui nusviesti ir iskiepyti krikscioniskas vertybes. Praktiskai laikantis Dievo isakymu, o ne formaliai ju mokant, geriausias pavyzdys yra rodomas. Siais moderniais laikais net Popiezius supranta ir pritaria, kad baznycia turi buti lankstesne.
Kitas dalykas, musu senos tradicijos, kriksto tevais rinktis tuos zmones, kuriuos matytum globejais savo vaikui, jei tevams kazkas nutiktu. Ne tik baznycios tiesu mokytojus.
Papildyta:
Taskis, gal pabandykite i Z. Sanciu baznycia nueiti?
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2016 04 20, 11:21)
Jei asmuo yra krikstytas, jis JAU yra krikscionis

Teoriškai, bet toli gražu ne praktiškai, o svarbiausia juk, kuo žmogus save laiko viduje. T.y. turinys, o ne forma svarbu.
Mane pakrikštijo, kai buvau kūdkis, bet savęs krikščione nelaikau, šios religijos nepraktikuoju, į bažnyčią nevaikštau nuo paauglystės, kai tėvai nebegalėjo, kaip ožkelės prievarta tempti ir šiaip su bažnyčios uab'u nieko bendro neturiu, taigi ar galima mane pavadinti krikščione? Ne. Daug žmonių tik teoriškai priklauso kažkokiai religinei bendruomenei, o iš tikro yra visiškai nutolę nuo tų dalykų ir vien dėl to, kad juos tėvai pakrikštijo prieš jų valią, tai dar nereiškia, kad suaugę jie laiko save krikščioniais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 04 20, 11:49)
Teoriškai, bet toli gražu ne praktiškai, o svarbiausia juk, kuo žmogus save laiko viduje. T.y. turinys, o ne forma svarbu.
Mane pakrikštijo, kai buvau kūdkis, bet savęs krikščione nelaikau, šios religijos nepraktikuoju, į bažnyčią nevaikštau nuo paauglystės, kai tėvai nebegalėjo, kaip ožkelės prievarta tempti ir šiaip su bažnyčios uab'u nieko bendro neturiu, taigi ar galima mane pavadinti krikščione? Ne. Daug žmonių tik teoriškai priklauso kažkokiai religinei bendruomenei, o iš tikro yra visiškai nutolę nuo tų dalykų ir vien dėl to, kad juos tėvai pakrikštijo prieš jų valią, tai dar nereiškia, kad suaugę jie laiko save krikščioniais smile.gif

O kam tada tiems, kurie nelaiko savęs krikščionimis, savo vaikus krikštyti? Taigi ir kalbama - nėra prievartos, nenori - nebūk. Nekrikštyk.
Kam tai svarbu, kas įžvelgia prasmę tame, lai tai daro. O kas nieko bendra su tuo neturi - kam apsiversti nereikalingais dalykais, tokiais kaip nepriekabios bažnyčios paieška ir t t...
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2016 04 20, 12:01)
O kam tada tiems, kurie nelaiko savęs krikščionimis, savo vaikus krikštyti? Taigi ir kalbama - nėra prievartos, nenori - nebūk. Nekrikštyk.
Kam tai svarbu, kas įžvelgia prasmę tame, lai tai daro. O kas nieko bendra su tuo neturi - kam apsiversti nereikalingais dalykais, tokiais kaip nepriekabios bažnyčios paieška ir t t...

Viskam pritariu. Aš pakomentavau tik tą sakinį, kuriame kita narė teigė, kad žmogus "automatiškai" yra krikščionis, jeigu jį pakrikštijo. Norėjau pakontraargumentuoti, kad daug atvejų, kai tas krikščioniškumas tėra tik fasonas, bet ne turinys.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 04 20, 11:49)

Tai realiai jus pritariate mano nuomonei smile.gif Kadangi as atsakiau i komentara, kad kriksto tevais turi buti bent "minimalus" krikscionis. O juk is tiesu, svarbiausia, kuo zmogus tiki, kaip gyvena ir pan. Pries Dieva visi lygus. O kazin, ar geresnis krikstatevis tas, kuris "turi" visus sakramentus "is reikalo", bet nera doras zmogus, nei tas, kuris tu sakramentu neturi, bet savo gyvenime ir poelgiuose yra tikras krikscionisku vertybiu propaguotojas.
Papildyta:
QUOTE(barda @ 2016 04 20, 12:01)

Kalbama apie baznytinius sakramentus - Pirmaja Komunija, Sutvirtinimo sakramenta ir baznytine santuoka. Ar tikintis, doras zmogus, kuris yra krikstytas, t.y. priklauso krikscioniskajai bendruomenei, bet neturi stai tu kitu isvardintu sakramentu, negali buti krikstateviu? Jei jau taip svarbu turinys, o ne formalumas.
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2016 04 20, 12:04)
Tai realiai jus pritariate mano nuomonei smile.gif Kadangi as atsakiau i komentara, kad kriksto tevais turi buti bent "minimalus" krikscionis. O juk is tiesu, svarbiausia, kuo zmogus tiki, kaip gyvena ir pan. Pries Dieva visi lygus. O kazin, ar geresnis krikstatevis tas, kuris "turi" visus sakramentus "is reikalo", bet nera doras zmogus, nei tas, kuris tu sakramentu neturi, bet savo gyvenime ir poelgiuose yra tikras krikscionisku vertybiu propaguotojas.

Taip, tikrai pritariu 4u.gif Tuolabiau, kad pačių kunigų tarpe aibė, kurie ir meilužių, ir vaikų turi, o viešumoje tikrus dorovės sargus vaidina ir dar kitus auklėja biggrin.gif
Atsakyti
Visiems ateiciai, jeigu turit nors viena statutini artimaji, Kaune Soboras - geriausia vieta smile.gif nesikabineja, nieko tiesiogiai net daryt nereikia wink.gif o ir auka, tikriausiai, bus tik savanoriska smile.gif) sekmes!
Atsakyti
Atsiprašau.. gal kas jau rašė, bet nerandu g.gif
Kiek Kaune bažnyčioje "kainuoja" Krikštynos?
Atsakyti
QUOTE(marselina @ 2016 05 07, 08:41)
Atsiprašau.. gal kas jau rašė, bet nerandu  g.gif

Bažnyčių daug, klausk apie konkrečią, nes šiaip auka yra savanoriška ir nenustatyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marselina @ 2016 05 07, 01:41)

priesh klausdama, paskaitykite tema mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2016 05 07, 18:35)
priesh  klausdama, paskaitykite tema  mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(marselina @ 2016 05 07, 09:41)

g.gif
Atsakyti