Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune

baznycia A tikrai thumbup.gif
o siaip kiek paciai teko dalyvaut krikstynose, tai labai patiko Kauno Prisikelimo baznycia. atskira patalpa speciali krikstynoms ir kai krikstijo draugu vaika, buvom tik musu kompanija smile.gif dar teko dalyvauti krikstynose vykusiose Kauno Vilijampoles baznyteleje. man si baznytele labai jauki. tik kai krikstijo tai iskart kelis vaikus, tai man tas nelabai schmoll.gif o as pati savo maziuka krikstysiu birzelio 28 Vytauto baznycioje. kunigelio klausiau, ar bus dar vaiku, tai sake, kad lyg ir ne. labai tikuos, kad taip ir bus smile.gif man Vytauto baznycia labai patinka, o ir tuokiames mes ten pat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raganaite23 @ 2008 06 06, 16:27)

o siaip kiek paciai teko dalyvaut krikstynose, tai labai patiko Kauno Prisikelimo baznycia. atskira patalpa speciali krikstynoms ir kai krikstijo draugu vaika, buvom tik musu kompanija  smile.gif dar teko dalyvauti krikstynose vykusiose Kauno Vilijampoles baznyteleje. man si baznytele labai jauki. tik kai krikstijo tai iskart kelis vaikus, tai man tas nelabai  schmoll.gif  o as pati savo maziuka krikstysiu birzelio 28 Vytauto baznycioje. kunigelio klausiau, ar bus dar vaiku, tai sake, kad lyg ir ne. labai tikuos, kad taip ir bus  smile.gif  man Vytauto baznycia labai patinka, o ir tuokiames mes ten pat  ax.gif

Aciu uz pasidalijima patirtim. mirksiukas.gif Nes kitos velniai zino, ko cia uzsuka..
Atsakyti
kazkoks apsurdas ir issidirbinejimas
zmones krikstina vaikus, tuokiasi ir nori zinoti kur kas ir kaip
o cia matai kriminala vos ne padaret.
pvz Vytauto baznycia tikrai priskirciau juodam sarasui, nes kai buvo krikstijama pazystamu dukrele ir kriksto tevas aukojo pinigeliu, mielas kunigas pavartes vokeli pareiske, jog per mazai doh.gif
pati kriktydama sunu nenoreciau tokiu dalyku, del to geriau rinktis kas ir kur atliks sias apeigas
Atsakyti
krikstysim savo maziuke berot Sv. Antano baznycioj, prie zologijos sodo. jauciu kad bus urminis krikstas smile.gif . kaip seksis nezinau, bet man tai nepatinka aplamai ju norai kad mes butume susituoke, kumai g.gif . dar kazkokios paskaitos. as pati ne kauniete, o rinkomes todel, kad tuokemes mano miestelio baznycioj , tai krikstysim, nes vyras buvo krikstytas cia
Atsakyti
QUOTE(ciaramashka @ 2008 06 06, 20:52)
  Nes kitos velniai zino, ko cia uzsuka..

lotuliukas.gif O kai kas į bažnyčią neaišku ko eina... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(anileva @ 2008 06 07, 20:25)
kazkoks apsurdas ir issidirbinejimas
zmones krikstina vaikus, tuokiasi ir nori zinoti kur kas ir kaip
o cia matai kriminala vos ne padaret.
pvz Vytauto baznycia tikrai priskirciau juodam sarasui, nes kai buvo krikstijama pazystamu dukrele ir kriksto tevas aukojo pinigeliu, mielas kunigas pavartes vokeli pareiske, jog per mazai doh.gif
pati kriktydama sunu nenoreciau tokiu dalyku, del to geriau rinktis kas ir kur atliks sias apeigas

blink.gif blink.gif pasake, kad per mazai? tai kazi kiek jiems tada ten reikia? g.gif mes planuojam duot simta litu kazi bus gana g.gif bet is kunigu puses toks dalykas labai labai negrazus. juk tai auka baznyciai, o ne mokestis kunigui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(raganaite23 @ 2008 06 08, 16:49)
blink.gif  blink.gif  pasake, kad per mazai? tai kazi kiek jiems tada ten reikia?  g.gif  mes planuojam duot simta litu kazi bus gana  g.gif  bet is kunigu puses toks dalykas labai labai negrazus. juk tai auka baznyciai, o ne mokestis kunigui  schmoll.gif

nu bažnyčią ir sudaro žmonės, tiek kunigai tiek parapijiečiai. o juk kunigui irgi valgyt reikia 4u.gif
na gal miestuose ir geriau, bet kokiose atokesnėse parapijose jiems tikrai trūksta pinigu. juk reikia labai daug kam (pradedant tokia smulkme, kaip žvakės, gėlės, vynas, baigiant liturginiais rūbais, indais ir kt. "rakandais", bažnyčios remontu, puošimu ir priežiūra.) sutinku, kad kunigų gal irgi būna visokių, bet ir žmonės kartais atrodo juokingai nesusiprate siūlydami 20litų už santuokos sakramentą. siais laikais, kai viskas aplinkui brangsta.

ir dar kažkas kalbėjo apie skirtingą mišių trukmę. niekas nieko ten neiškerpa, tiesiog (kai kur vilniuje) praveda jas žaibiškai greitai. bigsmile.gif tokia greitakalbe pravaro, vos suspeji amen pasakyt. bigsmile.gif blink.gif nereikia nei ten ilgų iškilmingų pauzių susikaupimui, nei giedojimo.. giminės iš kaimo pakraupę buvo, nespėjo susivokt ar apskritai bažnyčioj buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 08 birželio 2008 - 21:20
QUOTE(Karbynė @ 2008 06 05, 18:30)
nu tu matai, o aš kiek einu (o pro šalį praeinu dažniausiai bent porąkart per dieną)jinai dažniausiai apytuštė būna - nepasisekė jum su laiku ir tiek...kai sekmadieniais į Mišias ten važiuodavom irgi ten rasdavom vietos. Galų gale kitapus "ypatingai plačios" gatvės irgi vietos kur pasistatyt per akis. Jau su kuo su kuo, bet automobilio padėjimu ten bėdos nėr ir manęs tuo neįtikinsit. Nebent jūs norite prie pat durų.  biggrin.gif
Papildyta:

o ką tie nepasišventėliai daro - prameta kai kurias Mišių dalis, kad jos sutrumpėtų?  unsure.gif
Nors šiaip Mišių laikyt nereikia - niekur jos nepabėgs.  biggrin.gif

Vienas dalykas eiti pro šalį, kitas užtaikyt pro šalį važiuot kai pvz pajuda laidotuvių ceremonija ar visi sukruta per šventes, o šiaip tiesiog maža aikštukė tokiai bažnyčiai ir tiek mirksiukas.gif mirksiukas.gif sekmadieniais vietos ten yra, nes paprastai bažnyčią visi prisimena tik per didžiąsias šventes ir tada visi sulekia, aišku nesvarbu, kad galima pvz per 5-10min ateit per parką, bet tokiom progom visi išsičiustina maškes ir jau lekia lotuliukas.gif lotuliukas.gif o šiaip tai bažnytėlė man patinka

Va o nepasišventėliai kažkaip sugeba sutrumpint mišias lotuliukas.gif neskaito Šv. rašto 5 puslapių vien iš idėjos mirksiukas.gif o tik tai ką reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Varvara_ilgakasė @ 2008 06 08, 22:34)
neskaito Šv. rašto 5 puslapių vien iš idėjos  mirksiukas.gif o tik tai ką reikia  mirksiukas.gif

labai originalu - kas ten kur papildomai Šv.Rašto 5 puslapius neprivalomus skaito lotuliukas.gif Kiekvieną sekmadienį jo skaitoma vienodai ir visose bažnyčiose. Ilgėja ar trumpėja nuo giedamų giesmių, homilijos (pamokslo) ilgio , gal dar kunigo kalbėjimo tempo ir pan, dalykų, o ne todėl, kad kažkas kažkokių neprivalomų Šv.Rašto puslapių skaitymu neužsiima lotuliukas.gif

Su laidotuvėmis sutinku - tada aikštelėje gal ir pasidaro keblu, bet matyt ten niekad sekmadienį nebuvote pačiose Mišiose - į jas kiekvieną mielą sekmadienį atvyksta tikrai kur kas daugiau žmonių, nei į krikštynas. Būna pilnutėlė koplyčia ir dar netelpa - žmonės būna susėdę, sustoję ir už jos ribų - pvz. hole wink.gif
Papildyta:
QUOTE(anileva @ 2008 06 07, 20:25)
pvz Vytauto baznycia tikrai priskirciau

Vytauto bažnyčia yra neparapijinė. Ką tai reiškia jau rašiau - joje apskritai neprivaloma teikti nei krikšto nei santuokos sakramento (tiksliau ten teikti šiuos sakramentus galima tik su vyskupo leidimu).
Kad ir kaip nepatiktų visokie piniginiai reikalai, man šita bažnyčia yra nuostabi. Ir jos kunigai taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 08 birželio 2008 - 22:03
QUOTE(railukgec @ 2008 06 07, 21:00)
krikstysim savo maziuke berot Sv. Antano baznycioj, prie zologijos sodo. jauciu kad bus urminis krikstas smile.gif . kaip seksis nezinau, bet man tai nepatinka aplamai ju norai kad mes butume susituoke, kumai g.gif . dar kazkokios paskaitos. as pati ne kauniete, o rinkomes todel, kad tuokemes mano miestelio baznycioj , tai krikstysim, nes vyras buvo krikstytas cia

o kada krikstysit? mes tai 28d, tai uzsirasynejom, tai dar nei vieno vaiko nebuvo. apie paskaitas tai galiu pasakyti stai ka - ten tikriausiai tik paaiskins kriksto esme. juk nesunku viena valandele pasiklausyti. pas mus yra tokia situacija, kad mes vaika krikstysim dar ir provoslavu cerkveje, tai galiu pasakyti, kad ir ten atsiklauseme paskaiteles..... o kai buvome Sv. Antano baznycioje tartis, tai niekas nieko nesake, kad kumai turi buti susituoke. tik musu paklause - ar santuoka baznytine ar tik civiline.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 06 09, 14:33)
kad kumai turi buti susituoke. tik musu paklause - ar santuoka baznytine ar tik civiline.

Kūmai jei kartu gyvena kaip partneriai/pora turi būt prėmę santuokos sakramentą. Jei tai tarpusavy panašiais ryšiais nesusiję žmonės, jie vienas su kitu tikrai neturi būt susituokę. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 06 09, 15:33)
o kada krikstysit? mes tai 28d, tai uzsirasynejom, tai dar nei vieno vaiko nebuvo. apie paskaitas tai galiu pasakyti stai ka - ten tikriausiai tik paaiskins kriksto esme. juk nesunku viena valandele pasiklausyti. pas mus yra tokia situacija, kad mes vaika krikstysim dar ir provoslavu cerkveje, tai galiu pasakyti, kad ir ten atsiklauseme paskaiteles..... o kai buvome Sv. Antano baznycioje tartis, tai niekas nieko nesake, kad kumai turi buti susituoke. tik musu paklause - ar santuoka baznytine ar tik civiline.

biggrin.gif liepos 26d. vyras kai nuejo perrasyt datos jau sake buvo nemazai tik nezinau kuria val
Atsakyti