Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune

QUOTE(dangiski migdolai @ 2013 07 21, 16:15)
merginos, o kada atsidekoti ir auka duodate kunigui? busime kriksto tevais ir nzn kada duoti vokeli...

Mes visada padekodavom po ceremonijos, ir paaukodavom pinigelius jau iseinant is baznycios.
Atsakyti
Apie krikštą šilainiuose ir mane domina.
Ar vieną krikštija, ar grupe, ar griežti reikalavimai, kaip pvz kursai, kokia kainytė... Ar jauki ten ceremonija?.....
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2013 06 12, 00:28)
O sutvirtinimo sakramento nereikia kristymui  schmoll.gif Cia jau tikrai pati skaiciau baznycios kanonus

Tapimui krikštatėviu tikrai reikia. Būtent pagal kanonus.
Kan. 874 § 1. Būtina, kad asmuo, norintis tapti krikštatėviu,
atitiktų šias sąlygas:
1o jį būtų parinkęs pats krikštijamasis, jo tėvai ar juos atstojantys asmenys, arba, tokių nesant, klebonas arba krikšto teikėjas. Parinktasis privalo suvokti šiaspareigas bei turėti intenciją jas tinkamai vykdyti;
2o būtų sulaukęs šešiolikos metų amžiaus, nebent diecezijos vyskupas būtų nustatęs kitą amžiaus ribą arba klebonas ar sakramento teikėjas manytų, kad, esant teisingai priežasčiai, reikia padaryti išimtį;
3o būtų katalikas, jau priėmęs sutvirtinimą bei šventosios Eucharistijos sakramentą, gyvenantis pagal tikėjimą bei dabar prisiimamas pareigas;

http://viluckas.lt/w...cickodeksas.pdf

QUOTE(Fėja* @ 2014 02 06, 22:02)
Apie krikštą šilainiuose ir mane domina.

http://www.silainiup...mentai/krikstas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 06 vasario 2014 - 22:50
QUOTE(Forgete @ 2013 07 21, 14:39)
gal isponejo , nesuprasi. Siandien buvau prisikelimo baznycioj, labai nustebino kunigo abejingumas, saltumas.

Ne kiekvienas kunigas (kaip ir bet kuris kitas žmogus) yra ekstravertas, bet tai nebūtinai reiškia šaltumą. Tiek kiek man su šitu žmogumi teko susidurti, tai yra santūrus ir šiltas žmogus.
Neginsiu ir nežinau kaip buvo jūsų atveju dėl to nėjimo fotografuotis, bet kartais ir jiems laikas būna suskaičiuotas "nuo - iki", retai taip būna didžiosiose miesto parapijose, kad pakrikštijo ir nebeturi ką veikti (kas žino, o gal jau už durų laukia vežtis laidotuvėms. wink.gif)... tiesiog sunku patikėti, kad tai galėjo būti kažkoks vaikiškas aikštingumas. ;]
Atsakyti
sveikos, sia vasara ruosiuosi kristyti savo mergyte.. buvom Sv.Gertrudos baznycioje... viska supildziau, sako o krikstotevai turi baznytine santuoka... sakau ne.. tai tuom ir baigesi kalba sioje baznycioje... man pasiule taip, kad jie gali buti kaip liudininkai, bet nebus jokio iraso apie juos... tai kaip ateity del komunijos bus? gal kas susiduret? as pati krikstijau mergyte, buvau net nesantuokoj... ir nekilo jokiu kliuciu...
Atsakyti
jei krikštatėviai kartu negyvena, tai tikrai nereikia bažnytinės santuokos. mirksiukas.gif biggrin.gif Galima nuslėpti. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
as kiek supratau tai jiems reikia pacio popieriaus... tai lai nieko ir neraso i ta pazyma... bus tuscia...
Atsakyti
QUOTE(saldūška @ 2014 02 18, 15:13)
as  kiek supratau tai jiems reikia pacio popieriaus... tai lai nieko ir neraso i ta pazyma... bus tuscia...

nelabai suprantu. jei tarkim krikšto mama jūsų sesuo, krikšto tėtis jūsų vyro brolis. Tai negalėtų būt krikšto tėvais? Esmė, kad bažnyčia neleidžia, kad nesantuokoj gyvenantys kartu kitaip susimetę būtų krikšto tėvais, dėl netinkamo elgesio rodymo ir pan. Krikšto tėvais tikrai gali būt neapsiženiję..
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2014 02 18, 09:04)
nelabai suprantu. jei tarkim krikšto mama jūsų sesuo, krikšto tėtis jūsų vyro brolis. Tai negalėtų būt krikšto tėvais? Esmė, kad bažnyčia neleidžia, kad nesantuokoj gyvenantys kartu kitaip susimetę būtų krikšto tėvais, dėl netinkamo elgesio rodymo ir pan. Krikšto tėvais tikrai gali būt neapsiženiję..

drinks_cheers.gif musu vestuviu liudininkai - mano brolis ir geriausia mano ir MB drauge, yrair musu vyresnelio krikshtateviai 4u.gif krikshtynos buvo Vytautinej 4u.gif (kaip ir vestuves) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(geidre @ 2014 01 23, 19:51)
Pusė temos perskaičiau nieko neradau apie krikštą šilainiuose. Gal kas turite kokios patirties. Priklausom šiai parapijai ir nesinori blaškytis smile.gif

Turim, deja. Sesuo kai savo mergytę krikštijo, buvo ten susitarusi. Kunigas nepasirodė (pažįstamas l. geras, su kuriuo buvo susitarta iš anksto). Tai dar gerai, kad buvo kažkoks pavaduojantis, bet po insulto ar ko ten jis, vargšas, tai nelabai jis ten rolleyes.gif
Pavardės neminėsiu, čia tas jaunesnis, tebūnie jam ant sąžinės.
Atsakyti
QUOTE(saldūška @ 2014 02 18, 13:44)
sveikos,  sia vasara ruosiuosi kristyti savo mergyte.. buvom Sv.Gertrudos baznycioje... viska supildziau,  sako o krikstotevai turi baznytine santuoka... sakau ne.. tai tuom ir baigesi kalba sioje baznycioje... man pasiule taip,  kad jie gali buti kaip liudininkai,  bet nebus jokio iraso apie juos... tai kaip ateity del komunijos bus? gal kas susiduret? as pati krikstijau mergyte,  buvau net nesantuokoj... ir nekilo jokiu kliuciu...

Būti nesituokusiam išvis ir būti santuokoj, bet ne bažnytinėj, skirtumas yra. Tai reiškia, kad tu gyveni nuodėmėj. Kad tau nebūtina bažnytinė santuoka, negyveni pagal krikščioniškas tradicijas, kaip gali būti krikštamotė, kurios oareiga yra vesti vaiką krikščionišku keliu... Esmė tokia. Aišku, priežastys būna įvairios, gal kai kuriose situacijose gali būti ir taip, kad nesituokę bažnyčioje krikštija. O apskritai nevedęs žmogus, kodėl jis negalėtų būti krikštatėvis. Jei jis krikščionis.
Atsakyti
Sveiki, gal kas zinote kaip dabar Aleksoto baznycioje krikstijama? Ar krikstija viena vaika ar visad buri vaiku? ir siaip ar viskas gerai ir graziai praeina? kas galit pasidalinkit info cia ar i az. Aciu lb 4u.gif
Atsakyti