Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 21:42)
Na ikeliu originala, man tai jis nilabai koks...

Patraukus abu stiebelius i truputi i kaire arba pasisukus kaip sake bald.nomad butu labai neblogai. Apdirbta foto sako kokybe aisku geresne, bet vertikalus variantas man cia visgi labai tinka.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 21:49)
Keliu dar viena zolyte ir trumpam atsijungiu, futboliuks juk.. nu bet geros rungtynes...

Gal truputi ir bardakelis, bet spalvos ir cia man labai grazios wub.gif

Apskritai, labai svelnios ir romantiskos sitos nuotraukos... smile.gif

Baccardi, kadravimas ir kokybe nelabai, desineje man per daug tuscios erdves ir ta masina, nors ir isplaukusi, trukdo, galejai palaukti, kol ji nuvaziuos... o vertimas i j/b irgi nelabai... nes labai nenaturaliai atrodo

Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 06 19, 20:23)
Geriau smile.gif bet kai gamta ir taip grazi taip nesinori persistengti! truputi pagyvinau spalvas ir atrodo gana.. nes tai jau nebenaturalu. tai mane visad stabdo
lauksim smile.gif

Sena tema - natūralumas smile.gif Kalbėta apie tai daug kartų. Viską reikia daryti saikingai. Pvz. tavo nuotrauka, fotografuota iš rankos, nėra natūrali jau vien dėl aukšto ISO ir atsiradusio triukšmo. Tu esi autorė, taigi žinai, ką fotografavai ir norėjai parodyti. Man, kaip žiūrovui, visiškai neįdomu, ar tu rodai "natūralią" nuotrauką ar ne. Aš žiūriu į rezultatą ir arba mane nuotrauka užkabina, arba aš ją praleidžiu.

QUOTE(Mylia @ 2008 06 20, 07:05)
Silwio, o kokiais nustatymais apytiksliai reiktu fotografuoti, kad tokios foto originalas gautusi kuo kokybiskesnis?

Nuo štatyvo dar ne visiškai sutemus su kuo mažesniu ISO ir su diafragma f/9-f/11. Naktinės nuotraukos geriausios ne naktį, o dar ne visiškai sutemus. Štatyvas būtinas. Na, bent jau suoliukas, turėklas ar dar kas nors.
Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 23:14)
na ne karpis , bet.. smile.gif

Ne visos žuvys yra karpiai, bet visi karpiai yra žuvys smile.gif Nuotrauka puikiai tiktų į reportažą apie lydekų žvejybą. Parodytum dar kokį nors Žvėrį su spiningu, stovintį iki juosmens vandenyje biggrin.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 20, 07:10)
kas dar nematet sios autores, butinai apsilankykit (foto = avytess, C_girl ir noelle kartu sudejus ir kvadrate biggrin.gif ): Man tikrai labai rolleyes.gif

http://www_photosigh...i...iew=1&cat=0

Va matai kaip, pasirodo nebūtina nežmoniškai sukelti kontrastą, kad padaryti gerą nuotrauką. Ačiū už puikią nuorodą. Į favoritus smile.gif
Atsakyti
sillwio, jau skiriasi ir kompe originalas (viską taisau Aperture 2, tik šarpas ir mažinimas PS) nuo sumažintos (spalvų šviesumas ir sodrumas pasikeičia)... niu nepritaikytas PS draugaut su kitom Mac'o programomis. o ten tokie specifiškumai prasideda, kad man jau sunku ir atsekti kažką. doh.gif Nikon Capture nors lentelių nemėto dėl koduočių (priešingai nei PS).
turiu 1.3.1 versiją NX. su antru sunku būtų. tik tom 30 d ir gaučiau. blush2.gif o prie gero pripratus, sunku lotuliukas.gif
ir kaip patartum fotografuot bažnyčioje su blykste? ar reik pasirinti FV lock, kad nesistengtų fono apšviesti, ar užteks TLL (be BL). ir kur bandytum nukreipinėt? juk atsispindėt tikrai nebus nuo kur tokioje erdvėje. ir turbūt reik abu difuzorius naudot tada? g.gif ir ar tu naudoji tą kortelę balta su priminimu apie mygtukų kombinacijas kaip bouncerį? blush2.gif tiek klausimų, kad metų tikrai neužteks viskam išsiaiškinti lotuliukas.gif

Baccardi, originalas nėra geras, todėl ir jb nelabai kokybiška išėjo. jei normaliai keltum kontrastą (ko ši foto reikalauja, nes yra pilkut pilkutėlė), tada išnyks veidas visai šėšėlyje. o palikt tokią pilką irgi neišeina, nes plokščia, pustoniai susilieję į blyną ir t.t. JB daryti ir originalas turi būti kokybiškas. mirksiukas.gif pasitreniruok ant kokybiškos, gerai apšviestos foto versti į jb.

žvėriuk, įspūdingas lydekiukas thumbup.gif produktyvus vyras, šeimai maisto parūpini lotuliukas.gif nebūtų supermarketų, reiktų susidomėt tavim lotuliukas.gif

grethen, sillwio variantas man geresnis. tiesiog įdomesnis. gamta, kad sudomintų, irgi turi būt ne pilka ir ne kasdieniška.

Gaziulka, lydžiausi jau vakar ryte nuo tų foto wub.gif kad aš mokėčiau taip savo vaiką įamžinti..... rolleyes.gif

Atsakyti
Laputaitė tapo pro. Pagirtina mirksiukas.gif

http://evafoto.projektas.lt/index.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 20 birželio 2008 - 08:17
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 20, 07:10)
kas dar nematet sios autores, butinai apsilankykit (foto = avytess, C_girl ir noelle kartu sudejus ir kvadrate biggrin.gif ): Man tikrai labai rolleyes.gif

http://www_photosigh...i...iew=1&cat=0

Ech...lydausi lydausi...Tiesiog nuostabu!!! Aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
fotolama, kokia programa tu koreguoji RAW?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 06 20, 08:03)
sillwio, jau skiriasi ir kompe originalas (viską taisau Aperture 2, tik šarpas ir mažinimas PS) nuo sumažintos (spalvų šviesumas ir sodrumas pasikeičia)... niu nepritaikytas PS draugaut su kitom Mac'o programomis. o ten tokie specifiškumai prasideda, kad man jau sunku ir atsekti kažką.  doh.gif Nikon Capture nors lentelių nemėto dėl koduočių (priešingai nei PS).
turiu 1.3.1 versiją NX. su antru sunku būtų. tik tom 30 d ir gaučiau.  blush2.gif o prie gero pripratus, sunku  lotuliukas.gif
ir kaip patartum fotografuot bažnyčioje su blykste? ar reik pasirinti FV lock, kad nesistengtų fono apšviesti, ar užteks TLL (be BL). ir kur bandytum nukreipinėt? juk atsispindėt tikrai nebus nuo kur tokioje erdvėje. ir turbūt reik abu difuzorius naudot tada?  g.gif ir ar tu naudoji tą kortelę balta su priminimu apie mygtukų kombinacijas kaip bouncerį?  blush2.gif tiek klausimų, kad metų tikrai neužteks viskam išsiaiškinti  lotuliukas.gif

Nežinau, man Capture NX pagrindinis įrankis, o PS mažinimui ir paklonavimui kokių snarglių. Nors dabar antras NX jau ir klonuoja ir gana gudriai.

Bažnyčioj su blykste - tik su difuzorium. Jei sienos baltos, bandyk nuo sienos atspindėt, jei ne, arba būsi toli nuo sienos, kalk tiesiai. Ar geriau TTL ar TTLBL sunku pasakyt. Šiaip aš stengiuosi TTLBL naudot, tada fotikas blykstę naudoja kaip papildomą šviesos šaltinį, o ne pagrindinį. Reikalui esnant nebijok pasikelt iso. Jei turi galimybę, pasibandyk prieš fotografavimą. Gal geriau tiks TTL.
Baltos kortelės nenaudoju. Nenaudoju ir ištraukiamo bouncerio. Per aštri šviesa portretams.
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2008 06 20, 08:16)

Oba. Sveikinu tave, Laputaite.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 06 20, 08:22)
fotolama, kokia programa tu koreguoji RAW?

Arba Lightroom arba Silkypix. Silkypix kokybė geresnė, bet Lightroom patogesnė programa...
Atsakyti
Laputaite, 4u.gif šaunuolė. thumbup.gif sveikinimai wub.gif thumbup.gif
sėkmės ir daug daug užsakymų 4u.gif
Atsakyti
Prisidedu prie sveikinimu Laputaitei 4u.gif saunuole drinks_cheers.gif
Daug puikiu uzsakymu! 4u.gif
Atsakyti
Ismokau mazinti nuotraukas flirt.gif assa.gif sokiai.gif Kad tokia vepla... net pati nezinojau.

silwio, as PS turiu, bet jis man luzta ir uzlauzia kompa, nezinau kas kaltas, gal ta nesamoninga windaus vista, kuri su senesniais PS elementais nesusikalba. Todel su PS nedirbu, nors ir turiu.....

laputaite, jau nebesveikinsiu daugiau taves smile.gif

Gal kas zinot, kur vyks Jonines normalios prie VLN? Pasirodo liekam namuose per sventes, nes suvariau savo masinos greiciu deze, tai tik VLN galiu vazinetis sad.gif tai mastau kur cia Jonines arciau VLN pamacius. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 20 birželio 2008 - 09:17
Ačiū visiems už sveikinimus 4u.gif Pati labai džiaugiuosi kad pradėjau daryti tai, kas man be galo patinka smile.gif

O nuo manęs karščiausi sveikinimai silwio wub.gif
Atsakyti