Liepaite, siulau pradeti nuo musu blogo ir paskaityti pvz. 4-6 paskutines musu temas. O dar geriau, pradeti nuo fotoaparato instrukcijos ir fotografuoti, fotografuoti, fotografuoti...
Dar pasiziurejau geliu namu darbus...
O kieno visgi yra "Svytejimas", "Atsisveikinimo sokis" ir "Jos micro macro pasaulis"? Prisipazinkit, jei jau dalyvaujat. Idomu gi
O kieno visgi yra "Svytejimas", "Atsisveikinimo sokis" ir "Jos micro macro pasaulis"? Prisipazinkit, jei jau dalyvaujat. Idomu gi
QUOTE(Liepaite @ 2008 06 19, 15:31)
Laba diena
esu naujoke fotografijos temoje, bet geros ir grazios foto man labai patinka gal todel ir fotoaparatas jau namie dabar galvoju nuo ko cia pradet gal kokia nuorodele geresne imestumert apie pradziu pradzia
esu naujoke fotografijos temoje, bet geros ir grazios foto man labai patinka gal todel ir fotoaparatas jau namie dabar galvoju nuo ko cia pradet gal kokia nuorodele geresne imestumert apie pradziu pradzia
Labas
Taip, gali pradeti kaip sake bald.nomad ir turbut pirmiausia nuo fofoatarato instrukcijos
Man pracioj pradzioj patiko "tyliai" sekti sitas temas... skaitai, ziuri, kas ka daro, kokios pastabos, tarkim sneka apie kazkoki iso, aha, susirandu informacijos kas tai yra. Seku toliau vel koks naujas terminas apie kuri nieko nezinau. Vel ieskau informacijos ir taip po truputi... Bet cia tik pavyzdys, jei turi nuotrauku gali is karto jungtis "garsiai"
Aciu uz informacija
foto dar nera tokiu, kad drisciau rodyti
man dar tik mokytis mokytis ir mokytis
tai va butent, kad as jau senokai seku temas, bet kaip viskas painiojais, galvoju gal reiksi konspektuotis, na toki rinkinuka taisykliu rasytsi ar terminu
na vien zo, pasaulyje atsiraso dar viena bandanti ivaldyti fotografijos mena
tai va butent, kad as jau senokai seku temas, bet kaip viskas painiojais, galvoju gal reiksi konspektuotis, na toki rinkinuka taisykliu rasytsi ar terminu
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 19, 13:40)
As dazniausiai mazinu su microsoft office 640x480, kol nepaspaudziu save, kokybe buna puiki, tik paspaudziu save ir pikseliukai issibegioja ir ryskumas visas dingsta
Tai geriau jau nemazint.. nueini i: http://imageshack.us/ ir pasirenki didi gal tai dar priklauso nuo programos su kuria ikeli..sita pati suspaudzia, nos kartais irgi nugrybauja truputi
QUOTE(Getter @ 2008 06 19, 15:25)
Pirma daug fainesne, zvilgsnis kabina bet abiejoms reik apacios, ypac antrajaiQUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 17:21)
mano užsigulėjusios aguonos
zavu... man 2 maziausiai patinka QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 17:33)
na visdėlto kažkas yra ne taip. ta pati nuotrauka paimta ir
pirmoji foto mažinta su Nikon capture, antroji su PS (ten man meta apie koduotes žinutę, ir nors pažymiu, kad koduotės nereik keist, matyt seivinimo metu kažkas pasikeičia)
Tikrai kad labai skiraisi..pirmoji foto mažinta su Nikon capture, antroji su PS (ten man meta apie koduotes žinutę, ir nors pažymiu, kad koduotės nereik keist, matyt seivinimo metu kažkas pasikeičia)
QUOTE(Liepaite @ 2008 06 19, 17:52)
Aciu uz informacija
http://gna.lt/forumas/viewtopic.php?t=13foto dar nera tokiu, kad drisciau rodyti
pasiskaityk, tikrai daug kas isaiskes, ten i visokias aberacijas gali nekreipt demesio bet visas pagindas suasytas
QUOTE(sillwio @ 2008 06 19, 08:03)
Miestas atrodo įspūdingai. Neturėjai galimybės pasivaikščioti po patį miestą?
Ačiū už sveikinimus visiems.
Papildyta:
Pasistengsiu nedingti ir skirti daugiau laiko šiai temai. O tu meškeres rudeniui tadau jau pradėk ruošti. Ir fotoaparata irgi Gerą laiką aš tau pažadu.
Ačiū už sveikinimus visiems.
Papildyta:
Pasistengsiu nedingti ir skirti daugiau laiko šiai temai. O tu meškeres rudeniui tadau jau pradėk ruošti. Ir fotoaparata irgi Gerą laiką aš tau pažadu.
Pabandysiu, bet jau kaip noriu i ta Sverige... O uz pazada labai aciu, but kvaila atsisakyt.
QUOTE(Mylia @ 2008 06 19, 09:04)
Zveriau, nezinau, kas ten per gele, bet nuotraukos spalvos pasakiskos Tik galetu nebuti tu dvieju ryskoku bruksniu uz "pienes" ir galbut pabandyciau kadruoti vertikaliai. Bet kokybe ir spalvos labai patinka
Originalus kadras ir yra vertikalus, tik ten antras geliuks isimaises, as ir taip ir taip bandziau... notit gal originala pamatyt?
Zverie, tu neklausk, tu tiesiog dek
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 18:56)
Originalus kadras ir yra vertikalus, tik ten antras geliuks isimaises, as ir taip ir taip bandziau... notit gal originala pamatyt?
Noreciau
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 20:56)
notit gal originala pamatyt?
Norim Cia ir vel mano peizazeliai.. gal tik as viena juose kazka matau prasau sudirbkit iki galo, tai bent zinosiu kad kita kryptim reikia eit
QUOTE(Getter @ 2008 06 19, 10:14)
Toliau tesiu "iš gyvūnijos pasaulio"
Antra voverė įdomi. Pastebėjau, kad visose tavo nuotraukose žalia kažkokia šaltai gelsva.
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 19, 10:51)
Pasiguosiu: as nemoku mazint nuotrauku ir nezinau ar kada nors ismoksiu, nes padasius 640x480 nuotraukos kokybe tokia Š.... gaunasi, kad net paciai baisu ziuret ir nesuprantu, ka darau ne taip mazinu ir su viena programa ir su kita, kaip Š... taip Š.... Kaip jus mazinat?
Photoshop'ą turi? Šiaip nuotraukas reikėtų tvarkyti tam skirta programa. Tada tikrai nebus Š...
QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 15:21)
mano užsigulėjusios aguonos hmm toks jausmas kad vėl kažkas su spalvų koduotėm netvarkoj. internete atrodo totaliai kitaip nei kompe spalvos
Geros aguonos, man truputį per daug kontrasto, bet geros.
Internete atrodo kitaip ar kai paruoši internetui? Jei abu variantai (originalas ir paruošta internetui) atrodo vienodai, tai ne kompo problema, o saito, į kurį krauni nuotraukas. Jie perkoduoja ir dar velniai ką daro, kad vietą taupyt.
P.S. ar bandei Capture NX2? Aš parsisiunčiau demo 60 dienų - gėris palyginus su NX1, nors ir ta buvo pagrindinis įrankis.
QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 15:42)
arba tik man, kuri matė originalą nesumažinta, o jis visada geriau atrodo nei internetui paruošta foto
Ne visada. Sumažinti galima taip, kad atrodys ne prasčiau už originalą.
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 06 19, 19:25)
Cia ir vel mano peizazeliai.. gal tik as viena juose kazka matau prasau sudirbkit iki galo, tai bent zinosiu kad kita kryptim reikia eit
Visų pirma nuotraukos man tamsokos. Dangus turbūt atrodė tikrai įspūdingai? "Sutirštinčiau" spalvas, kad grąžint jam tą dramatiškumą.
QUOTE(sillwio @ 2008 06 19, 21:34)
Visų pirma nuotraukos man tamsokos. Dangus turbūt atrodė tikrai įspūdingai? "Sutirštinčiau" spalvas, kad grąžint jam tą dramatiškumą.
Neturejau stayvo, teko tamsias daryt o "sutirstint" reiskiasi, spalvos ipust? kontrasto?