Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Liepaite, siulau pradeti nuo musu blogo ir paskaityti pvz. 4-6 paskutines musu temas. O dar geriau, pradeti nuo fotoaparato instrukcijos ir fotografuoti, fotografuoti, fotografuoti...

4u.gif
Atsakyti
Dar pasiziurejau geliu namu darbus...
O kieno visgi yra "Svytejimas", "Atsisveikinimo sokis" ir "Jos micro macro pasaulis"? Prisipazinkit, jei jau dalyvaujat. Idomu gi 4u.gif
Atsakyti
matyt didelio skirtumo akivaizdaus ir nėra. gal fonas sm taip paveikia, kad visos spalvos atrodo blankesnės. g.gif jei ir kliūna kažkas, tai turbūt tik vos vos. arba tik man, kuri matė originalą nesumažinta, o jis visada geriau atrodo nei internetui paruošta foto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepaite @ 2008 06 19, 15:31)
Laba diena  4u.gif
esu naujoke fotografijos temoje, bet geros ir grazios foto man labai patinka mirksiukas.gif  gal todel ir fotoaparatas jau namie ax.gif  dabar galvoju nuo ko cia pradet  g.gif  gal kokia nuorodele geresne imestumert apie pradziu pradzia ax.gif

Labas smile.gif
Taip, gali pradeti kaip sake bald.nomad ir turbut pirmiausia nuo fofoatarato instrukcijos smile.gif
Man pracioj pradzioj patiko "tyliai" sekti sitas temas... skaitai, ziuri, kas ka daro, kokios pastabos, tarkim sneka apie kazkoki iso, aha, susirandu informacijos kas tai yra. Seku toliau vel koks naujas terminas apie kuri nieko nezinau. Vel ieskau informacijos ir taip po truputi... smile.gif Bet cia tik pavyzdys, jei turi nuotrauku gali is karto jungtis "garsiai" biggrin.gif
Atsakyti
Aciu uz informacija 4u.gif
foto dar nera tokiu, kad drisciau rodyti doh.gif
man dar tik mokytis mokytis ir mokytis lotuliukas.gif
tai va butent, kad as jau senokai seku temas, bet kaip viskas painiojais, galvoju gal reiksi konspektuotis, na toki rinkinuka taisykliu rasytsi ar terminu g.gif
na vien zo, pasaulyje atsiraso dar viena bandanti ivaldyti fotografijos mena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 19, 13:40)
As dazniausiai mazinu su microsoft office 640x480, kol nepaspaudziu save, kokybe buna puiki, tik paspaudziu save ir pikseliukai issibegioja ir ryskumas visas dingsta cry.gif
Tai geriau jau nemazint.. nueini i: http://imageshack.us/
ir pasirenki didi smile.gif gal tai dar priklauso nuo programos su kuria ikeli..sita pati suspaudzia, nos kartais irgi nugrybauja truputi biggrin.gif

QUOTE(Getter @ 2008 06 19, 15:25)
"cheeky monkey"
"O ten kas dabar?"
Pirma daug fainesne, zvilgsnis kabina hihihi.gif bet abiejoms reik apacios, ypac antrajai

QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 17:21)
mano užsigulėjusios aguonos smile.gif
bigsmile.gif zavu... man 2 maziausiai patinka smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 17:33)
na visdėlto kažkas yra ne taip. ta pati nuotrauka paimta ir
pirmoji foto mažinta su Nikon capture, antroji su PS (ten man meta apie koduotes žinutę, ir nors pažymiu, kad koduotės nereik keist, matyt seivinimo metu kažkas pasikeičia)  g.gif
Tikrai kad labai skiraisi..

QUOTE(Liepaite @ 2008 06 19, 17:52)
Aciu uz informacija  4u.gif
foto dar nera tokiu, kad drisciau rodyti doh.gif
man dar tik mokytis mokytis ir mokytis lotuliukas.gif
tai va butent, kad as jau senokai seku temas, bet kaip viskas painiojais, galvoju gal reiksi konspektuotis, na toki rinkinuka taisykliu rasytsi ar terminu g.gif 
na vien zo, pasaulyje atsiraso dar viena bandanti ivaldyti fotografijos mena thumbup.gif
http://gna.lt/forumas/viewtopic.php?t=13
pasiskaityk, tikrai daug kas isaiskes, ten i visokias aberacijas gali nekreipt demesio biggrin.gif bet visas pagindas suasytas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 19, 08:03)
Miestas atrodo įspūdingai. Neturėjai galimybės pasivaikščioti po patį miestą?

Ačiū už sveikinimus visiems.
Papildyta:
Pasistengsiu nedingti ir skirti daugiau laiko šiai temai. O tu meškeres rudeniui tadau jau pradėk ruošti. Ir fotoaparata irgi smile.gif Gerą laiką aš tau pažadu.

Pabandysiu, bet jau kaip noriu i ta Sverige... doh.gif O uz pazada labai aciu, but kvaila atsisakyt.

QUOTE(Mylia @ 2008 06 19, 09:04)
Zveriau, nezinau, kas ten per gele, bet nuotraukos spalvos pasakiskos  wub.gif Tik galetu nebuti tu dvieju ryskoku bruksniu uz "pienes" ir galbut pabandyciau kadruoti vertikaliai. Bet kokybe ir spalvos labai patinka smile.gif

Originalus kadras ir yra vertikalus, tik ten antras geliuks isimaises, as ir taip ir taip bandziau... g.gif notit gal originala pamatyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 19 birželio 2008 - 18:59
Zverie, tu neklausk, tu tiesiog dek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 18:56)
Originalus kadras ir yra vertikalus, tik ten antras geliuks isimaises, as ir taip ir taip bandziau... g.gif notit gal originala pamatyt?

Noreciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 19, 20:56)
notit gal originala pamatyt?
Norim tongue.gif

Cia ir vel mano peizazeliai.. gal tik as viena juose kazka matau blink.gif prasau sudirbkit iki galo, tai bent zinosiu kad kita kryptim reikia eit biggrin.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 06 19, 10:14)
Toliau tesiu "iš gyvūnijos pasaulio"  biggrin.gif

Antra voverė įdomi. Pastebėjau, kad visose tavo nuotraukose žalia kažkokia šaltai gelsva.

QUOTE(Stebukle @ 2008 06 19, 10:51)
Pasiguosiu: as nemoku mazint nuotrauku ir nezinau ar kada nors ismoksiu, nes padasius 640x480 nuotraukos kokybe tokia Š.... gaunasi, kad net paciai baisu ziuret ir nesuprantu, ka darau ne taip unsure.gif mazinu ir su viena programa ir su kita, kaip Š... taip Š.... sad.gif Kaip jus mazinat?

Photoshop'ą turi? Šiaip nuotraukas reikėtų tvarkyti tam skirta programa. Tada tikrai nebus Š... smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 15:21)
mano užsigulėjusios aguonos smile.gif hmm toks jausmas kad vėl kažkas su spalvų koduotėm netvarkoj. internete atrodo totaliai kitaip nei kompe spalvos  g.gif

Geros aguonos, man truputį per daug kontrasto, bet geros.
Internete atrodo kitaip ar kai paruoši internetui? Jei abu variantai (originalas ir paruošta internetui) atrodo vienodai, tai ne kompo problema, o saito, į kurį krauni nuotraukas. Jie perkoduoja ir dar velniai ką daro, kad vietą taupyt.
P.S. ar bandei Capture NX2? Aš parsisiunčiau demo 60 dienų - gėris palyginus su NX1, nors ir ta buvo pagrindinis įrankis.

QUOTE(Sansara @ 2008 06 19, 15:42)
arba tik man, kuri matė originalą nesumažinta, o jis visada geriau atrodo nei internetui paruošta foto  blush2.gif

Ne visada. Sumažinti galima taip, kad atrodys ne prasčiau už originalą.
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 06 19, 19:25)
Cia ir vel mano peizazeliai.. gal tik as viena juose kazka matau  blink.gif prasau sudirbkit iki galo, tai bent zinosiu kad kita kryptim reikia eit biggrin.gif

Visų pirma nuotraukos man tamsokos. Dangus turbūt atrodė tikrai įspūdingai? "Sutirštinčiau" spalvas, kad grąžint jam tą dramatiškumą.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 19, 21:34)
Visų pirma nuotraukos man tamsokos. Dangus turbūt atrodė tikrai įspūdingai? "Sutirštinčiau" spalvas, kad grąžint jam tą dramatiškumą.
Neturejau stayvo, teko tamsias daryt ax.gif o "sutirstint" reiskiasi, spalvos ipust? kontrasto?
Atsakyti