Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Mylia @ 2008 06 17, 09:47)
Beje, i programu tema: ar kas nors naudojat ar naudojot tokia programa Gimp? Ji verta demesio?

buvau įsimetus trumpam. nepatiko. labai sudėtingai ten net elementarūs dalykai darosi doh.gif be instrukcijų ir pamokymų skaitymo net crop nesugebėjau padaryt, nors tikrai su kompu draugauju jau n metų doh.gif todėl išmečiau ir nesinervinu. be to nemažai atrodo vietos ji užima, nes reikia dar parsisiųst papildomų utilitų, kad pasileistų ji. bet panaši kaip photoshop, tik nemokama. o kai nemokama, tai viskas daug nepatogiau doh.gif
o picasos man labai patinka jb vertimas rolleyes.gif tikrai paverčia jb, o ne pilkai.
Atsakyti
Aisku, aciu smile.gif
pries kelias dienas ta Gimp is smalsumo parsisiunciau, bet is "bendro issilavinimo" nieko doro su ja nepadariau unsure.gif reikes pasiieskoti instrukciju ir dar pasibandyti. O Picasa man patinka, nors ji labai paprasta. Tik is paciu elementariausiu funkciju man ten normalaus sarpo truksta, kad pats galetum po truputi reguliuoti jo kieki, nes kartais reikia tik vo vos, o programa deda daugiau.

Beje, nusipirkau savo nikonui 50-tuka f1.8 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 06 17, 12:03)
Beje, nusipirkau savo nikonui 50-tuka f1.8  blush2.gif

thumbup.gif
sveikinimai ir lauksim nuotraukų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 06 17, 11:30)
buvau įsimetus trumpam. nepatiko. labai sudėtingai ten net elementarūs dalykai darosi  doh.gif be instrukcijų ir pamokymų skaitymo net crop nesugebėjau padaryt, nors tikrai su kompu draugauju jau n metų  doh.gif todėl išmečiau ir nesinervinu. be to nemažai atrodo vietos ji užima, nes reikia dar parsisiųst papildomų utilitų, kad pasileistų ji. bet panaši kaip photoshop, tik nemokama. o kai nemokama, tai viskas daug nepatogiau  doh.gif

Prie fotožabos pirmąkart atsisėdus irgi plaukai šiaušiasi ir taip pat visiškai nieko padaryt neįmanoma. Įpratimo reikalas.

Didžiausias skirtumas tas, kad fotošopą beveik visi pasivogę naudojam (pakelkit rankas, kas pirkot Photoshop CS3 wink.gif ), o GIMP yra nemokama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 17 birželio 2008 - 12:37
QUOTE(Mylia @ 2008 06 17, 13:03)

Beje, nusipirkau savo nikonui 50-tuka f1.8  blush2.gif

thumbup.gif negalėsi atsidžiaugti 4u.gif
O aš pradėjau macro žiedą naudoti. Vėliau kelias foto įkelsiu
Patiko Karbynės aguona. Pas mus irgi auga, eisiu bandyt ją nutraukt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 06 17, 12:15)
thumbup.gif
sveikinimai ir lauksim nuotraukų  mirksiukas.gif

QUOTE(Elina @ 2008 06 17, 12:46)
thumbup.gif  negalėsi atsidžiaugti 4u.gif
O aš pradėjau macro žiedą naudoti. Vėliau kelias foto įkelsiu
Patiko Karbynės aguona. Pas mus irgi auga, eisiu bandyt ją nutraukt smile.gif

Aha, labai sito pirkinio seniai norejau biggrin.gif

Elina, butinai parodyk nuotrauku, labai idomu smile.gif
Atsakyti
Pora mano ankstesnių bandymų. Nežinau kodėl man Avytes j/b tokia nebegraži gaunasi g.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 06 17, 12:36)
Prie fotožabos pirmąkart atsisėdus irgi plaukai šiaušiasi ir taip pat visiškai nieko padaryt neįmanoma. Įpratimo reikalas.

Didžiausias skirtumas tas, kad fotošopą beveik visi pasivogę naudojam (pakelkit rankas, kas pirkot Photoshop CS3 wink.gif ), o GIMP yra nemokama.

drinks_cheers.gif jei mokinius nuo pat pradžios pratintų prie alternatyvų (degute neskaityk lotuliukas.gif ), o ne windozės, užaugtų karta neįpratusi prie tų pačių funkcijų, pavadinimų, greičiausių kelių visur ir bent kažkas pasikeistų.
bet kai pabandėm pereit prie openofiso - prasmės nebeliko jį turėt labai greit. nes visi turi word, excel ir t.t. atsiunčia blanką man iš darbo word'e, openofisas taip išmėto lenteles, kad po to 2 dienas sėdžiu vien prie gražinimo į padorią būseną vien blanko, nekalbant, kad jį dar ir užildyt reik doh.gif
pas mus darbe (valstybinė MOKSLO įstaiga) 95 proc windowsų ir visų utilitų nelegalios doh.gif va čia tai problema.

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 06 17, 14:20)
windozės
openofiso
blanką
utilitų

ohmy.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 06 17, 13:22)

pagyventum su programuotoju, dar ne tokiais keiksmažodžiais pradėtum svaidytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 06 17, 13:16)
Pora mano ankstesnių bandymų. Nežinau kodėl man Avytes j/b tokia nebegraži gaunasi g.gif

Kaip tik ryte kudroj sitas foto perziurejau smile.gif pirma man patiko, labai keistas j/b, bet man jis cia tinka, atrodo, kad nuskanavai stalciuje surasta sena vaikystes fotografija... wub.gif ir ziuriu ant mazu suniuku jusu seimyna patrauke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 06 17, 14:27)
ir ziuriu ant mazu suniuku jusu seimyna patrauke biggrin.gif

Oi, palikau kinologe biggrin.gif . Nusipirkom dar vieną mažių ši cu veislės wub.gif . O tas trečiasis pas mus neilgai bus, sūnaus merginai- dovana. Turiu dar porą savaičių paauginti, ta proga vis pykšteliu fotoaparatu bigsmile.gif
Atsakyti