Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Grethenn @ 2008 06 13, 19:54)
Radau neblogos info pradedantiesiems, kuri dar nesigaudo kas per daiktas yra diafragma ar islaikymas  4u.gif
pagrindai: http://gna.lt/foruma...wtopic.php?t=13

Pasiskaičiau,dėkui aciuks.gif tikrai labai daug kas išaiškėjo aciuks.gif
Bet dabar iškilo toks klausimėlis.Renkantis fotiką,iš pradžių buvau nusižiūrėjusi truputį pigesnį variantą,štai šitą http://www.fotofabri...es-2409702.html
Dabar kaip paskaičiau duotą nuorodėlę,tai manau,kaip pradedančiai, ar nevertėtų man prie jo sugrįžti.Nes kaip dabar supratau,Mpix didelės reikšmės nesudaro,o lyginant su Matrica ji tiesiog šiame fotike yra kaip ir didesnė.Va dar su ISO g.gif Ką jūs apie tai manote g.gif aš čia nenusišneku blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(juilet @ 2008 06 13, 21:14)
Pasiskaičiau,dėkui aciuks.gif tikrai labai daug kas išaiškėjo aciuks.gif
Bet dabar iškilo toks klausimėlis.Renkantis fotiką,iš pradžių buvau nusižiūrėjusi truputį pigesnį variantą,štai šitą http://www.fotofabri...es-2409702.html
Dabar kaip paskaičiau duotą nuorodėlę,tai manau,kaip pradedančiai, ar nevertėtų man prie jo sugrįžti.Nes kaip dabar supratau,Mpix didelės reikšmės nesudaro,o lyginant su Matrica ji tiesiog šiame fotike yra kaip ir didesnė.Va dar su ISO  g.gif Ką jūs apie tai manote  g.gif aš čia nenusišneku   blush-anim-cl.gif

Nemanau kad verta grįžti smile.gif tiesiog vėliau, kai pramoksi šiek tiek, norėsi kokių nors kitų objektyvų, o su šituo aparatu tų objektyvų pasirinkimas bus automatiškai mažesnis. Nes šitas fotoaparatas neturi savyje vidinės autofokuso funkcijos, tiks tik tie objektyvai, kurie turi savyje autofokuso funkciją. Taigi automatiškai atkrenta tarkim labai populiarus "portretinukas" 50mm f/1,8 objektyvas. Tiesiog šitas fotoaparatas neturi kai kurių funkcijų, kurių vėliau gali prireikti pramokus fotografuoti. Aišku yra tikimybė, kad gal tau tų funkcijų ir neprireiks, bet niekada nežinai kada iš pradedančiosios gali netyčia virsti į fotomaniakę mirksiukas.gif
Mano siūlymu geriau jau D60 arba D80. Arba iš viso Pentax K200 ar K10 (naujesni K20)

Labas visiems smile.gif galvojau kad parašiau į Objektyvų temą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 13 birželio 2008 - 21:42
nu "automatiskai" tai neatkrenta - kuo puikiausiai rankomis ismokau fokusuoti su 50tuku. bet jeigu nezinai, ar patiks fotografuoti, ar ne apskritai, tai tada siulyciau elgstis kaip Pupeliukas sako mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 13, 23:00)
nu "automatiskai" tai neatkrenta - kuo puikiausiai rankomis ismokau fokusuoti su 50tuku. bet jeigu nezinai, ar patiks fotografuoti, ar ne apskritai, tai tada siulyciau elgstis kaip Pupeliukas sako mirksiukas.gif

Na taip, šito nepaminėjau smile.gif galima tikrai puikiai fokusuoti rankomis, bet čia jau žingsnis link fotomaniakizmo biggrin.gif

Tiesiog su tam tikrais objektyvais nebus autofokuso funkcijos ir teks ranka fokusuoti..

Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 06 13, 21:41)
Mano siūlymu geriau jau D60 arba D80. Arba iš viso Pentax K200 ar K10 (naujesni K20)

D60 eina D40 pramintu taku, jame autofokuso varikliuko taip pat nėra. D80 yra.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 06 13, 22:57)
Na taip, šito nepaminėjau smile.gif galima tikrai puikiai fokusuoti rankomis, bet čia jau žingsnis link fotomaniakizmo biggrin.gif

Tiesiog su tam tikrais objektyvais nebus autofokuso funkcijos ir teks ranka fokusuoti..

Nejuokauk, Pupeliuk. Fokusuoti tiksliai rankomis su šitais fotoaparatais yra praktiškai „mission impossible“. Su tele geroj šviesoj tai dar dar, o plačiam kampe arba prie prastesnio apšvietimo tai be šansų.

Senuose fotoaparatuose, kurie buvo skirti rankiniam fokusavimui, vaizdo ieškikliai yra n kartų geresni, nei dabartiniuose DSLR, ten išties būdavo įmanoma fokusuot rankom.
Atsakyti
Kažkas anksčiau rodėt vaizdelių iš kirpyklos, pasku dar Peppi nuotraukas mačiau kūdroj ir užsimaniau saviškius taip pafotografuot smile.gif
Kažkas gavosi smile.gif Kažin, kaip JB?

user posted image

user posted image

user posted image

Čia buvo mažius smile.gif Didžkis analogiškai, tik jau jis nesutinka būti rodomas smile.gif
Atsakyti
Degute, kokias kasas bachuriukas turejo irgi bigsmile.gif Palikot bliudeliu atrodo, grynai kaip mano mazius dabar biggrin.gif Neblogai, su nuotaika, linksmas koks. Man noretusi vos vos sviesesniu. Nors i antra ziurint, lyg ir be priekaistu visai. Mano favorite antra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 06 14, 08:50)
Degute, kokias kasas bachuriukas turejo irgi bigsmile.gif  Palikot bliudeliu atrodo, grynai kaip mano mazius dabar biggrin.gif  Neblogai, su nuotaika, linksmas koks. Man noretusi vos vos sviesesniu. Nors i antra ziurint, lyg ir be priekaistu visai. Mano favorite antra thumbup.gif

Dėkui smile.gif
Abu mano berniokai ilgakasiai (tiesą sakant, vyras irgi lotuliukas.gif ), tai panašiai abu apkirpo smile.gif
O į JB verčiau su Gimp, skaidydama spalvas ir geriausiai atrodė raudonas kanalas. Dar kiek pakontrastinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 14 birželio 2008 - 09:35
QUOTE(Sansara @ 2008 06 12, 17:35)
trečios įdomu pamatyti originalą, jb variantas labai prastas atrodo, nei kontrasto, nei švarios baltos, veidukas kairiojo berniuko kažkoks dėmėtas blush2.gif

kai su picasa darau tai originalo nelieka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 06 14, 10:06)
kai su picasa darau tai originalo nelieka  doh.gif

nu nu nu kaip tai nelieka??? Visada originalas lieka, kad ir kiek su Picasa koreguotum

Stebukle, smagus zvirbliai, kokybe, momentas viskas patinka, tik kompozicija ne. Nors fotkinant tokius momentinius kadrus sunku buna ja tinkamai sustatyti...

Degute, geros nuotraukos,vertimas i j/b man atrodo vykes. O geriausia man 2 foto, netgi labai labai patinka thumbup.gif 1 ir 3 geros, bet daugiau tokios tiesiog nuotraukos, o 2-os momentas labai patinka smile.gif

Labas rytas visiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 06 14, 11:33)
nu nu nu kaip tai nelieka??? Visada originalas lieka, kad ir kiek su Picasa koreguotum

Eik eik? Net susigedus nubindzinau perziuret visas foto, nu bet tikrai originalo nebera.. blush2.gif gal jeigu "nupicasini" ir neissaugai tada lieka ir originalas ir koreguotas kadras picasoje, bet as visada darau ctrl+s ir issaugau pakeitimus.. rolleyes.gif
Dashlo doh.gif reik daryt 101 karta UNDO ir sugrizti i originala smile.gif
Va tada galiu imest nuoroda i ORIGINALA kur vaikai vonioje taskosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 14 birželio 2008 - 12:25
QUOTE(Žūžū @ 2008 06 14, 13:09)
Eik eik? Net susigedus nubindzinau perziuret visas foto, nu bet tikrai originalo nebera..  blush2.gif gal jeigu "nupicasini" ir neissaugai tada lieka ir originalas ir koreguotas kadras picasoje, bet as visada darau ctrl+s ir issaugau pakeitimus..  rolleyes.gif
Dashlo  doh.gif reik daryt 101 karta UNDO ir sugrizti i originala  smile.gif

O tai negali pasirinkti save as ir pakeisti pavadinimo? Taigi ko gero visose programose yra galimybė pakeisti pavadinimą. Ir nereiks jokių Undo, nes jų skaičius yra ribotas ir vistiek gali nepadėti atstatyti originalo.
Arba pasidaryk katalogo kopiją prieš visas korekcijas. Originalus visad verta turėti nekoreguotus.
Atsakyti