QUOTE(Grethenn @ 2008 06 10, 21:12)
Stai ka radau apie seniau kalbetus ale tamsinancius filtrus, kurie leidzia padidinti diafragma.
Neutralūs tankinantys filtrai sumažina šviesos kiekį. Pavyzdžiui, norint saulėtą dieną fotografuoti atvira diafragma portretą ar fotografuojant vandenį su ilgu išlaikymu. Jie taip pat sumažina ryškumo zoną, nes reikia atidaryti diafragmą. Šie filtrai būna 2, 4 ir 8 kartų tankumo.
efekto didelio nepajusi nuo tiek. tas kūdrietis turi 400 karto tankumo ir tai saulėtą dieną ilgesnio nei 10 sek išlaikymo negausi. kažkiek aišku pailgės išlaikymas, negamintų, jei efekto nebūtų. vandeniui, kriokliukui kokiam - tikrai turbūt šilkinį vandenį padarytų. bet pagrinde, tokio filtro reik nebent jei fotografuoji su minimaliom diafragmos reikšmėm 1.4, 1.8, 2. pas mane būna, kad per ilgas net 1/4000 išlaikymas būna, kai saulėta diena ir diafragma 1.8, o jei dar ekspokorekcijos nori į minusą. nebesigauna nieko
bet tai išimtiniai atvejai
pirkt būna. vilbroje mėtosi, fotocentras turi, fotohobis irgi atrodo turi kažkokių.
čiburaška, ačiū už komentarus. ten apie poliarizacinį kalbėjau. aš pati jį turiu, nors realiai dar ne ką išbandžiau. laukiu atostogų. aš ten nemačiau prasmės UV filtre
o kaip tu tai įsivaizduoji: "siulyciau kuo placiau atverti diafragma (f kuo mazesnis skaiciukas), nustatyti ISO kuo didesni ir kuo mazesni fotografavimo greiti".
nuo didesnio ISO triukšmų padaugės nerealiai. ten ISO 400, o triukšmai originale net rėkia
jau ir taip pravalyt teko, dėl ko ryškumas dingo
mažesnis fotografavimo greitis? tai ilgesnis išlaikymas ar trumpesnis?
nes mažesnis greitis, suprantu tai ilgesnis išlaikymas
o didinat ISO jis tik trumpės....
turbūt kažką sumaišei ar aš ko nesuprantu
nes logikos nematau