Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Stebukle @ 2008 06 10, 21:03)
Prasom placiau?????

Poliarizacini nusipirkau, vaziuodama i Portugalija. Fotkinu ir nesuprantu, kaip jis veikia. O pasirodo - ryskiausias efektas kai stovi 45 laipsniu kampu nuo saules (saule turi sviesti tau is sono). Tokiu kampu stovint, filtra nukreipi i dangu (cia geriausiai matosi) ir suki kol dangus patamseja, kai nuo blizgiu pavirsiu dingsta blizgesiai) (o ne pasvieseja - as is pradziu atvirksciai dariau tongue.gif ), tada fotkini (poliarizacijos efektas nesijaucia fotkinant saules pusen).
Atsakyti
Ca Girl - neradau priejimo prie tavo senu nuotrauku, o eit per paskutines 5-8 temas neturiu jegu... jei galesiu - ryt parasysiu...
Atsakyti
O kur deti naujas ND foto? Ar teisingai suprtau: tema - meiles objektas? Matau tik kataloga "Geles". g.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 23:28)
O kur deti naujas ND foto? Ar teisingai suprtau: tema - meiles objektas? Matau tik kataloga "Geles". g.gif
O ciburaskai nesuteiktas slaptazodis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 06 10, 21:12)
Stai ka radau apie seniau kalbetus ale tamsinancius filtrus, kurie leidzia padidinti diafragma.
Neutralūs tankinantys filtrai sumažina šviesos kiekį. Pavyzdžiui, norint saulėtą dieną fotografuoti atvira diafragma portretą ar fotografuojant vandenį su ilgu išlaikymu. Jie taip pat sumažina ryškumo zoną, nes reikia atidaryti diafragmą. Šie filtrai būna 2, 4 ir 8 kartų tankumo.

efekto didelio nepajusi nuo tiek. tas kūdrietis turi 400 karto tankumo ir tai saulėtą dieną ilgesnio nei 10 sek išlaikymo negausi. kažkiek aišku pailgės išlaikymas, negamintų, jei efekto nebūtų. vandeniui, kriokliukui kokiam - tikrai turbūt šilkinį vandenį padarytų. bet pagrinde, tokio filtro reik nebent jei fotografuoji su minimaliom diafragmos reikšmėm 1.4, 1.8, 2. pas mane būna, kad per ilgas net 1/4000 išlaikymas būna, kai saulėta diena ir diafragma 1.8, o jei dar ekspokorekcijos nori į minusą. nebesigauna nieko smile.gif bet tai išimtiniai atvejai
pirkt būna. vilbroje mėtosi, fotocentras turi, fotohobis irgi atrodo turi kažkokių.

čiburaška
, ačiū už komentarus. ten apie poliarizacinį kalbėjau. aš pati jį turiu, nors realiai dar ne ką išbandžiau. laukiu atostogų. aš ten nemačiau prasmės UV filtre mirksiukas.gif

o kaip tu tai įsivaizduoji: "siulyciau kuo placiau atverti diafragma (f kuo mazesnis skaiciukas), nustatyti ISO kuo didesni ir kuo mazesni fotografavimo greiti".
nuo didesnio ISO triukšmų padaugės nerealiai. ten ISO 400, o triukšmai originale net rėkia g.gif jau ir taip pravalyt teko, dėl ko ryškumas dingo
mažesnis fotografavimo greitis? tai ilgesnis išlaikymas ar trumpesnis? doh.gif nes mažesnis greitis, suprantu tai ilgesnis išlaikymas g.gif o didinat ISO jis tik trumpės....
turbūt kažką sumaišei ar aš ko nesuprantu blush2.gif nes logikos nematau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 10 birželio 2008 - 21:52
QUOTE(Sansara @ 2008 06 10, 23:50)
efekto didelio nepajusi nuo tiek. tas kūdrietis turi 400 karto tankumo ir tai saulėtą dieną ilgesnio nei 10 sek išlaikymo negausi. kažkiek aišku pailgės išlaikymas, negamintų, jei efekto nebūtų. vandeniui, kriokliukui kokiam - tikrai turbūt šilkinį vandenį padarytų. bet pagrinde, tokio filtro reik nebent jei fotografuoji su minimaliom diafragmos reikšmėm 1.4, 1.8, 2. pas mane būna, kad per ilgas net 1/4000 išlaikymas būna, kai saulėta diena ir diafragma 1.8, o jei dar ekspokorekcijos nori į minusą. nebesigauna nieko smile.gif bet tai išimtiniai atvejai
pirkt būna. vilbroje mėtosi, fotocentras turi, fotohobis irgi atrodo turi kažkokių.

Vajej doh.gif As tik dabar suzinojau apie toki filtra, visad galvojau, kad jis uztamsintas, o cia koks tai sutankintas... Jauciu baisiai brangus tokie 400karto tankumo filtrai..
O Tu kaip supratau turi toki filtra? g.gif

Papildyta:
Truputii pasizaidziau hihihi.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 10, 19:54)
Bet kame gali but problema, nes as pati ta matau unsure.gif

Net neissivaizduoju... g.gif Gal apdirbime esme?
Dekui uz komentara mano nuotraukai smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 06 10, 20:52)
Neskaiciau to saules akiniu paaiskinimo, bet pritariu kad tokiai kompozicijai ir pan. noretusi vyresnio vaikino  ax.gif
Nemoku ten ieiti  verysad.gif  o taip noreciau.. bet rusiskai nesuprantu ko ten praso

Aciu!

QUOTE(bald.nomad @ 2008 06 10, 21:06)
Ca Girl, as ryt pakomentuosiu, bo man biski pasirengti reikia, dar kai ka is tavo senuju turiu rasti  cool.gif

QUOTE(bald.nomad @ 2008 06 10, 21:18)
Ca Girl - neradau priejimo prie tavo senu nuotrauku, o eit per paskutines 5-8 temas neturiu jegu... jei galesiu - ryt parasysiu...

Kurias nori rasti???? Nes gali buti ir istrinta, paprasciau man butu ideti dar karta biggrin.gif
Jatus dekui uz tokius norus- senas nuotraukas komentuoti biggrin.gif

Ciburaska, tavasias apziurejau. Ar cia puslapis taip kokybe gadina??? O siaip nesu as megeja tokiu fotosesijiniu nuotrauku , mano skoniui per daug marga, zaisliuku per daug...Bet gal tavo drauge taip norejo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 10 birželio 2008 - 22:45
O cia originalas.. na nezinau, matyt nieko ypatingo, kai beveik nefotografuoju tai ir nebesuprantu..
user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 22:28)

Vienus (tokius daugiau improvizcinius) dedam į seną albumą, tie patys psw, o kitus- techninius į tą albumą kur 1 psl. nurodytas, jis jau atviras smile.gif Tai vat meilės tema - senajam smile.gif

Nu ką einam balsuoti už gėles smile.gif

Tikiuosi jau sekančiuose ND ir aš sudalyvausiu unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 11 birželio 2008 - 06:50
QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 20:52)
O kaip tu ji naudoji? Ar zinai, kad neuztenka jo tiesiog uzsukti ant objektyvo mirksiukas.gif ?

QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 21:18)
Poliarizacini nusipirkau, vaziuodama i Portugalija. Fotkinu ir nesuprantu, kaip jis veikia. O pasirodo - ryskiausias efektas kai stovi 45 laipsniu kampu nuo saules (saule turi sviesti tau is sono). Tokiu kampu stovint, filtra nukreipi i dangu (cia geriausiai matosi) ir suki kol dangus patamseja, kai nuo blizgiu pavirsiu dingsta blizgesiai) (o ne pasvieseja - as is pradziu atvirksciai dariau tongue.gif ), tada fotkini (poliarizacijos efektas nesijaucia fotkinant saules pusen).

Cia ZverisKLP kalbejo apie UV filtra, o atsakymas buvo apie poliarizacini.
Tai visgi kaip yra su UV filtru? Ji tik uzsukam ant objektyvo ar kaip? Susimaisiau dabar visai...
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 06 10, 22:42)
Vajej  doh.gif  As tik dabar suzinojau apie toki filtra, visad galvojau, kad jis uztamsintas, o cia koks tai sutankintas... Jauciu baisiai brangus tokie 400karto tankumo filtrai..
O Tu kaip supratau turi toki filtra?  g.gif

doh.gif neturiu
aš turiu tik poliarizacinį. o noriu iki pusės užtamsinto, kad nebūtų skirtumo ekspozicijos tarp dangaus ir žemės. viso užtamsinto nežadu pirkti. nebent iš dangau nukristų pasižaidimui lotuliukas.gif
tie ND 400 filtrai nėra labai brangūs. tik LT jų sunku gauti, o tie, kas gali gauti, užsimeta sumas dideles už atvežimą doh.gif jei yra ryšių JAV, gal galima ir visai pigiai gauti. (gali pasidairyt kainas google Hoya ND400 filtras)

jei skaitot rusiškai pasiskaitykit apie filtrus čia:
iki pusės užtamsinti filtrai (gradiento filtrai)
poliarizaciniai filtrai
užtamsinantys filtrai (ND)
UV filtrai.

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 11, 07:48)
Labas rytas  4u.gif

Nu ką einam balsuoti už gėles  smile.gif

O tai nebuvo nukelta dar vienai savaitei? As ir neskubejau i ND kelt foto doh.gif
Atsakyti