Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 17:05)
Zveriuko visai patiko pajurio augaliukai (ne tiesinto chorizonto var) ir dviraciai paludimy. Gal dar paryskinciau spalvas, prideciau kontrasto. Fotkinant man taip ir knietetu uzsisukti pol stikliuka ant objektyvo. Dviraciu foto tada nebutu juros blizgesiu, spalvos sodresnes gautusi  rolleyes.gif

sakai? Neturiu poliarizacinio. Naudoju UV, matyt nepaded rapuga sad.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 21:31)
Fotografavau savo drauge su vaikais, noreciau jusu pastabu sioms foto:
http://www.streampho...s/dzudi/261824/
Slaptazodis - musu ND tradicinis

nein musu slaptozodis tradicinia sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 10, 21:43)

nein musu slaptozodis tradicinia sad.gif

taigi: mokomes
Atsakyti
Na ka, atejo laikas uz namu darbus balsuoti smile.gif

Ciburaska, labas, malonu susipazinti 4u.gif
Atsakyti
Sansara, pasimatymas - labai jauki nuotraukyte, grazus momentukas. Siek tiek berniuko noretusi sviesesnio. Antra nuotrauka irgi labai faina, bet sviesos trukumas ja gadina.
Tokio apsvietimo salygomis (jei nenori naudoti blico) siulyciau kuo placiau atverti diafragma (f kuo mazesnis skaiciukas), nustatyti ISO kuo didesni ir kuo mazesni fotografavimo greiti.

Grethenn, sveikinu issilaikius sesija drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 10, 20:43)
Neturiu poliarizacinio. Naudoju UV, matyt nepaded rapuga sad.gif

O kaip tu ji naudoji? Ar zinai, kad neuztenka jo tiesiog uzsukti ant objektyvo mirksiukas.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 10 birželio 2008 - 21:03
QUOTE(Anasko @ 2008 06 07, 15:19)
Zuzu, pas mane toks objektyvas mirksiukas.gif  thumbup.gif  as labai patenkinta. Portretams liuks ir siaip jis ir televykas konkuruoja tarpusavyje kam daugiau sedeti ant mano fotoaparato.
Ir as jau tokio noriu... blink.gif Jis be auto fokuso? O uztenka 1.8, ar norisi 1,4 ax.gif ?

QUOTE(Anasko @ 2008 06 07, 18:33)
O as jei galima noreciau jusu grieztos kritikos
Labai nuosirdi emocija, kausto zvilgsni wub.gif

QUOTE(peppi @ 2008 06 08, 16:41)
va cia visa egzekucija smile.gif
Sakes bigsmile.gif tikiuos pasilikot kasa, siais lakais gi dasiaugint galima jei ka biggrin.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 13:00)
:Ai dar norėjau paklaust kiek kadrų išfotkinat nu tarkim per metus laiko . Nes dabar fotiką kažkur jau metai turim, tai jau virš 8000  blink.gif kadrų išfotkinta  doh.gif Ir nebesuprantu ar čia normaliai, ar nelabai  unsure.gif
As neskaiciavau, nes dar net neturiu fotiko metus, bet manau 8000 labai normalus skaicius ax.gif as igi pyskinu i visas puses, tik pratrinu daug.
(zinoma pastaruoju metu nepamenu kada fotika ciupinejau.. )

QUOTE(californiagirl @ 2008 06 10, 21:15)
P.S. saules akinius anoje temoje paaiskinau ax.gif
Neskaiciau to saules akiniu paaiskinimo, bet pritariu kad tokiai kompozicijai ir pan. noretusi vyresnio vaikino ax.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 22:31)
Fotografavau savo drauge su vaikais, noreciau jusu pastabu sioms foto:
http://www.streampho...s/dzudi/261824/
Slaptazodis - musu ND tradicinis
Nemoku ten ieiti verysad.gif o taip noreciau.. bet rusiskai nesuprantu ko ten praso
Atsakyti
ciburaska:
1, veidrodini daryk ir apsuk, daug geriau ziurisi.
2, apacios kirpciau
3,+
4, apsukt ir gal j/b labai daug spalvu
5,+
6,+++++
7, apsukt
8,+

tik kazkaip ten kokybes visai nesimato tam puslapi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 06 09, 10:07)
UV  g.gif aš nematau prasmės jo pirkime  blush2.gif o ir tamsina jis kažkiek, ilgės išlaikymas (bent man taip pasirodė, kai fotografavau su uždėtu filtru. gal turintys pataisys, jei klystu  blush2.gif )

Poliarizacini turiu pati. Vasara tai nepamainaomas dalykas - dangus, spalvos zymiai sodresnes, blizgesius nuima nuo nemetaliniu pavirsiu, puikus dalykas prie vandens. O del tamsinimo tai tiesa.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2008 06 10, 21:52)
Ar zinai, kad neuztenka jo tiesiog uzsukti ant objektyvo mirksiukas.gif ?

Prasom placiau?????
Atsakyti
Gal kas zinot?!

Noriu nikon d40 perejiklio zenito objektyvams.. radau fotoetechnikoj, bet kaina 130lt, minejo toks pazistamas, kad jos draugas per skelbimus nusipirko uz 30lt, tai realu? nemoku as susirast per googla ir suku galva is kur cia gauti.. g.gif
bais noriu, nereikes tada man ir 50tuko ir filtru, viskas bus
Atsakyti
Zverie, slaptazodziai yr 2, tu ta oficialuji bandyk smile.gif
Ca Girl, as ryt pakomentuosiu, bo man biski pasirengti reikia, dar kai ka is tavo senuju turiu rasti cool.gif
Ciburaska, geri svarus studijiniai vaizdai, yra ten auto? (jei teisingai supratau) Ant smugio dabar: - antroj - karpymas kliudo, norisi nekarpytu koju ir kt; penkta - mergaite su kamuoliu man gerai, sesta - kazkas ne taip sukarpymu; septintas portretas nevez, pirmas - vez! Paskutinis - i seimos albuma, antras - nu visai nevez blush2.gif
O ka, jus futbolo neziurit? taigi juokinga!!! biggrin.gif
as tai turiu snobiska poziuri i sporta, ziuriu tik pasaulio ir europos futbolo cempionatus, ir visus verciu ziuret; dar ralis gerai; o i kasi nustojau pries 4 metus eit, ten tik pizonai eina; 4-5 metus pries tai - sventas reikalas, net sales kaimynus zinojau wink.gif ir alu vieni kitiems pirkom huh.gif
Viskas, futbolas laukia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 10 birželio 2008 - 21:07
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 10, 21:01)
tik kazkaip ten kokybes visai nesimato tam puslapi unsure.gif

Aciu uz komentarus. Idomu del veidrodinio apsukimo
Po nuotrauka yra mazas padidinimo stiklas, ji paspaudus, nuotrauka atsidaro geros kokybes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 10 birželio 2008 - 21:10
Stai ka radau apie seniau kalbetus ale tamsinancius filtrus, kurie leidzia padidinti diafragma.

Neutralūs tankinantys filtrai sumažina šviesos kiekį. Pavyzdžiui, norint saulėtą dieną fotografuoti atvira diafragma portretą ar fotografuojant vandenį su ilgu išlaikymu. Jie taip pat sumažina ryškumo zoną, nes reikia atidaryti diafragmą. Šie filtrai būna 2, 4 ir 8 kartų tankumo.

Sito igi bais uzsimaniau, bet nemaciau pardavime g.gif
Atsakyti