Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 06 09, 09:20)
Norejau dar paklausti, rytoj uzbegsiu i Vilbra noriu UV filtra, gal turit kokia rekomendacija kokiam nors 4u.gif O tie mm  prie filtro ka reiskia gal zinot g.gif

milimetrai mm - objektyvo skresmuo, ant kurio jį nori sukti 4u.gif o kam tau UV g.gif aš nematau prasmės jo pirkime blush2.gif o ir tamsina jis kažkiek, ilgės išlaikymas (bent man taip pasirodė, kai fotografavau su uždėtu filtru. gal turintys pataisys, jei klystu blush2.gif )

smiltis, aha, liko be atgarsio... norinčių ir galinčių beveik neatsirado doh.gif

sėkmės viesiems fotosesininkams 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 09 birželio 2008 - 10:20
Smiltis, visada buna geriausios foto ne ryskios bigsmile.gif bet tu draugei nesakyk mirksiukas.gif jai tai ne bus didele klaida mirksiukas.gif aisku nebent visai neryskiai.

Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 06 09, 11:07)
milimetrai mm - objektyvo skresmuo, ant kurio jį nori sukti  4u.gif o kam tau UV  g.gif aš nematau prasmės jo pirkime  blush2.gif o ir tamsina jis kažkiek, ilgės išlaikymas (bent man taip pasirodė, kai fotografavau su uždėtu filtru. gal turintys pataisys, jei klystu  blush2.gif )
g.gif galvojau kad prie juros bus gerai g.gif bliamba o koki tadu pirkti g.gif poliarizacini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 09 birželio 2008 - 10:22
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 10:00)
tas tai taip, bet dauguma foto ryškumo trūksta  unsure.gif vat tas labai mane neramina  unsure.gif Nu nepagaunu ryškiai nors tu ką  doh.gif Ir aišku ten kur geriausia kadruotė, ten išplaukę  doh.gif Ai, žodžiu praktikuosiuos, kitą kart sakėm lauke bandysim,tai gal geriau bus  g.gif Nu ir dabar toks net ne bandymas, o ekspromtu fotografavimas buvo , bet tai vis tiek  unsure.gif

Maniau rankos iš nedrąsos dreba tongue.gif
Jei išplaukė dėl nepataikyto fokuso, mažink diafragmą, o jei dėl sujudinimo - didink išlaikymą arba naudok štatyvą smile.gif Aš kai pradėjau naudoti blicus, patalpoj galiu su 16 diafragma ant 160 išlaikymo fotografuoti, taip fotografuojant nuotraukos būna labai aštrios biggrin.gif Fokuso galiu labai net netaikyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 06 09, 10:22)
g.gif galvojau kad prie juros bus gerai g.gif bliamba o koki tadu pirkti g.gif  poliarizacini?

Man panašu į tai, kad tau jokio filtro nereikia smile.gif
Atsakyti
O sakykit prasom bigsmile.gif su blykste fotografuoti nat kokio rezimo reikia ax.gif ant M ar galima ant bet kokio g.gif
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2008 06 09, 11:52)
Man panašu į tai, kad tau jokio filtro nereikia smile.gif
Namiok poniat bigsmile.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 09 birželio 2008 - 10:56
QUOTE(Anasko @ 2008 06 09, 11:22)
bet tu draugei nesakyk mirksiukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 06 09, 11:46)
Maniau rankos iš nedrąsos dreba tongue.gif
Jei išplaukė dėl nepataikyto fokuso, mažink diafragmą, o jei dėl sujudinimo - didink išlaikymą arba naudok štatyvą smile.gif Aš kai pradėjau naudoti blicus, patalpoj galiu su 16 diafragma ant 160 išlaikymo fotografuoti, taip fotografuojant nuotraukos būna labai aštrios biggrin.gif Fokuso galiu labai net netaikyti tongue.gif

nea su drauge ko ten jau nedrįst mirksiukas.gif

Fotkinau visąlaik su f1.8 unsure.gif Išlaikymas, berods 1/500 buvo unsure.gif Aišku leliuką nėr lengva, nes jis pats pastoviai judesy juk unsure.gif Nu bet vis tiek kažkaip norisi kad daugiau išeitų, o gavosi gal kokie 2 kadrai normalūs doh.gif , nu bet reikės bandyt su programom dar ką nors išspaust unsure.gif O nuo štatyvo kažkaip nežinau, ne studijiniai čia variantai unsure.gif
Papildyta:
Ai dar norėjau paklaust kiek kadrų išfotkinat nu tarkim per metus laiko . Nes dabar fotiką kažkur jau metai turim, tai jau virš 8000 blink.gif kadrų išfotkinta doh.gif Ir nebesuprantu ar čia normaliai, ar nelabai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 09 birželio 2008 - 10:58
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 11:00)
Fotkinau visąlaik su f1.8  unsure.gif Išlaikymas, berods 1/500 buvo  unsure.gif Aišku leliuką nėr lengva, nes jis pats pastoviai judesy juk  unsure.gif Nu bet vis tiek kažkaip norisi kad daugiau išeitų, o gavosi gal kokie 2 kadrai normalūs  doh.gif , nu bet reikės bandyt su programom dar ką nors išspaust  unsure.gif O nuo štatyvo kažkaip nežinau, ne studijiniai čia variantai  unsure.gif

Su f/1.8 ryškumo zona vos keli centimetrai. Paprasčiausiai fokusas nepataikydavo ir viskas. Daryk bent jau f/2.8 arba f/4
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 06 09, 10:54)
O sakykit prasom bigsmile.gif  su blykste fotografuoti nat kokio rezimo reikia ax.gif  ant M ar galima ant bet kokio g.gif

Jei blykstė pagrindinis šviesos šaltinis, tai ant M, o jei papildantis tai Av (naudojant ettl - automatinį blykstės režimą)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 09 birželio 2008 - 11:20
QUOTE(fotolama @ 2008 06 09, 12:04)
Su f/1.8 ryškumo zona vos keli centimetrai. Paprasčiausiai fokusas nepataikydavo ir viskas. Daryk bent jau f/2.8 arba f/4

aha, ačiū, reikės pabandyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu Laputaite 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma, jaudinuosi visad kai reik i koki pokalbi del darbo eiti ar dar kur smile.gif ale su amzium stabareju ir nebe taip jaudinuosi biggrin.gif

Sekesi puikiai, faina mamka, fainas vaikutis, daug visko darem, kai bus ka rodyti idesiu kritikai ax.gif

Smilti, jauciu pareiga susitikti biggrin.gif brukstelk i az kai zinosi tiksliau tvarkarasti mirksiukas.gif man tik treciadienis nelabai, nebent dienos metu. Kokiam rajone busi?
Atsakyti
Peppi, as irgi visada jaudinuosi smile.gif

Smiltis, kai busi Vilniuj, tik garsiau pasakyk smile.gif As visada uz. ax.gif

Atsakyti