Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Labukas 4u.gif ,

savaitgalį turėjau tokį fainą modeliuką- 4 mėn lelius, bet toks ekspresyvus vaikas thumbup.gif Sunkiai dar susitvarkau su foto ryškumu unsure.gif Nors kambaryje fotkinau, pas mus tikrai labai šviesu, bet tik po to pagalvojau, kad gal reikėjo šiek tiek ISO didint unsure.gif g.gif Šiandien paskaitinėjau bloge šiek tiek, su drauge sutarėm kad darysim fotosesiją , tai gal kas turit dar kokių konkrečių patarimų g.gif Įdomiausia būtų sužinot kaip padaryt kad rankos nedrebėtų doh.gif

O šiaip turbūt pirmą kartą pajutau realiai sovo fotiko gerumą ir fotografavimo įgūdžių lavinimo naudą, nes spaudinausi daug savo pačios fotografuotų nuotraukų ir tik galiu pasidžiaugti kokybe thumbup.gif Kažkaip nebuvau spausdinusi dar su šiuo fotoaparatu darytų nuotraukų doh.gif

Sansara, kokią blykstę pirkai g.gif
Dėl to portretuko berniuko, dar spėjau užmatyt, tai kažkaip man atrodo kad spausdinimui gal galima ir kokią geresnę nuotrauką rast ar perfotografuot unsure.gif, nes sakyčiau daug pastangų dedi kad išsaugot būtent tą kadrą. Bet aišku gal tėvams kažkuom ta foto ypatinga ir jie būtent jo nori unsure.gif Čia jau nežinant konkrečios situacijos, sunku ką ir patart unsure.gif

Anasko, tavo vaikiukai paskutinėje berods foto patiko, kur apsikabinę (blyn darbe neberodo photobucket doh.gif , tai dabar nieko nematau verysad.gif ) , bet kas iš karto užkliuvo, tai fonas, matosi kad turit gražią veją, bet fotkinai ne pačioje dėkingiausioje vietoje g.gif unsure.gif

Peppi, labai patiko tavo vaikis ant motociklo, kaip ten j/b darei pasidalink, labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 07:45)
Sansara, kokią blykstę pirkai  g.gif
Dėl to portretuko berniuko, dar spėjau užmatyt, tai kažkaip man atrodo kad spausdinimui gal galima ir kokią geresnę nuotrauką rast ar perfotografuot  unsure.gif, nes sakyčiau daug pastangų dedi kad išsaugot būtent tą kadrą.  Bet aišku gal tėvams kažkuom ta foto ypatinga ir jie būtent jo nori  unsure.gif Čia jau nežinant konkrečios situacijos, sunku ką ir patart  unsure.gif

tai kad ten mergaitė bigsmile.gif man pačiai tas kadras tooooks wub.gif turiu visokių išraiškų, kai kurios gal ir tobulesnės, ir kadras įdomus. bet čia man taip energija tos mergytės jaučiasi, toks netikėtas pagavimas to, ką retai išvysi blush2.gif nes ji velniukų priėdus. todėl gal man pačiai tas kadras mielas ir jį prakišinėju lotuliukas.gif

blykstė Nikon SB-800. apsistojau ties šiuo variantu. argumentų nedaug turiu, kodėl būtent ši, lygiai tie patys argumentai veikia ir renkantis SB-600. 4u.gif tiesiog, gal norėjau turėt maksimalų variantą g.gif su priežastimi, kad "jei kada prireiktų........." biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 06 09, 08:54)
tai kad ten mergaitė  bigsmile.gif

doh.gif

tai va, sakau kai napažįsti ir nematai kas ir kaip, tai sunku ir vertinti unsure.gif Tada aišku, na ir manau atspausdinus foto atrodys geriau, nei internete, nes čia keliant vis tik nukenčia kokybę stipriai unsure.gif

Tai parašyk po to kaip seksis tvarkytis su blykste , mes irgi galvojam rudeniop įsigyt, nors aš turbūt labiau teleobj. noriu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 09 birželio 2008 - 07:59
Peppi, labai patiko tavo vaikis ant motociklo, kaip ten j/b darei pasidalink, labai patiko  thumbup.gif

dekui smile.gif perspektyvus modelis auga biggrin.gif
Raw Lightroom'e nuemiau saturation, pridejau exposure, pridejau recovery, truputi black, pridejau contrast ir truputi shadows doh.gif as suprantu, kad nieko konkretaus nepasakiau bet is tiesu kiekvienai nuotraukai skirtingi nustatymai, pvz sviesesnei nuotraukai maziau exposure darau nes kitaip viskas labai jau sviesu tampa. Na ir kitas momentas - kontrastingas nuotraukas labai visada megau, pradzioje isdegindavau labai, po to maziau, su laiku akis ima pastebeti kada jau gerai.
Tiesa exportavus is Lightroom'o su PS pries mazinant pasharpinu mirksiukas.gif

Netrukus vaziuoju i vaiko fotosesija, palinkekit sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 09 birželio 2008 - 08:34
QUOTE(peppi @ 2008 06 09, 09:29)

sėkmės 4u.gif

Ačiū, reikės pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 08:34)
sėkmės  4u.gif

aciu, jaudinuosi kaip pries egzamina biggrin.gif
Atsakyti

Seeeekmmmmmes!!!!!!!!!!!

Pas mane irgi siandien miela svente nusimato fotografuot rolleyes.gif wub.gif vakare kazka parodysiu, jei dar gyva busiu smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 06 09, 09:36)
aciu, jaudinuosi kaip pries egzamina biggrin.gif

Viskas bus gerai, paskui parašyk kaip sekėsi mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 09, 09:37)
Seeeekmmmmmes!!!!!!!!!!!
Pas mane irgi siandien miela svente nusimato fotografuot rolleyes.gif  wub.gif vakare kazka parodysiu, jei dar gyva busiu smile.gif wub.gif

lauksim, lauksim smile.gif

beje kitą visą savaitę būsiu Vilniuje, gal susiorganizuojam kokį bendrą pasifotografvimą g.gif Tiesa dar visiškai nežinau paskaitų grafiko, bet pusdienį tai rasčiau manau unsure.gif Kažkaip Snasara rašė, bet viskas taip ir liko be atgrasio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 08:45)
Anasko, tavo vaikiukai paskutinėje berods foto patiko, kur apsikabinę (blyn darbe neberodo photobucket   , tai dabar nieko nematau   ) , bet kas iš karto užkliuvo, tai fonas, matosi kad turit gražią veją, bet fotkinai ne pačioje dėkingiausioje vietoje
bigsmile.gif Aciu. Vieta ten nieko ypatingo- musu sodas, tik ten ir buvo seselis ir zolele, kitur statyba vyksta blush2.gif
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 08:59)
Tai parašyk po to kaip seksis tvarkytis su blykste , mes irgi galvojam rudeniop įsigyt, nors aš turbūt labiau teleobj. noriu 
Teleobjektyvas geris bigsmile.gif

Netrukus vaziuoju i vaiko fotosesija, palinkekit sekmes
4u.gif Sekmes bigsmile.gif lauksim foto, nors as turbut jau nepamatysiu unsure.gif O ko taip jaudiniesi, juk kaip supratau daznai fotografuoji g.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 06 09, 09:37)
Pas mane irgi siandien miela svente nusimato fotografuot vakare kazka parodysiu, jei dar gyva busiu
wub.gif Sveikiname mes visi tavo Lukryte 4u.gif wub.gif

O mes rytoj ruosiames vaziuoti prie juros ax.gif Ar pas jus ten nelabai salta g.gif blush2.gif Taip norisi pakeisti aplinka, gal kokiu kadru atvesiu is ten ax.gif
Norejau dar paklausti, rytoj uzbegsiu i Vilbra noriu UV filtra, gal turit kokia rekomendacija kokiam nors 4u.gif O tie mm prie filtro ka reiskia gal zinot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 09 birželio 2008 - 09:23
QUOTE(Anasko @ 2008 06 09, 10:20)
Ar pas jus ten nelabai salta g.gif 

nešalta, bet vėjuota doh.gif Šiaip atrodo šilta lauke, bet jei neužuovėja , ai tas veėjas patampo nervus doh.gif Nu gal dar pasitaisys orai wub.gif
Atsakyti
Šiandien paskaitinėjau bloge šiek tiek, su drauge sutarėm kad darysim fotosesiją , tai gal kas turit dar kokių konkrečių patarimų  g.gif Įdomiausia būtų sužinot kaip padaryt kad rankos nedrebėtų  doh.gif

Svarbiausia atsipalaiduoti, tiek modeliui, tiek fotografui biggrin.gif Tada ir minčių originalesnių kyla. Draugę turėtų būti lengviau fotografuoti nei kokią nepažįstamą merginą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 06 09, 10:46)
Svarbiausia atsipalaiduoti, tiek modeliui, tiek fotografui  biggrin.gif Tada ir minčių originalesnių kyla. Draugę turėtų būti lengviau fotografuoti nei kokią nepažįstamą merginą  ax.gif

tas tai taip, bet dauguma foto ryškumo trūksta unsure.gif vat tas labai mane neramina unsure.gif Nu nepagaunu ryškiai nors tu ką doh.gif Ir aišku ten kur geriausia kadruotė, ten išplaukę doh.gif Ai, žodžiu praktikuosiuos, kitą kart sakėm lauke bandysim,tai gal geriau bus g.gif Nu ir dabar toks net ne bandymas, o ekspromtu fotografavimas buvo , bet tai vis tiek unsure.gif
Atsakyti