Labukas ,
savaitgalį turėjau tokį fainą modeliuką- 4 mėn lelius, bet toks ekspresyvus vaikas Sunkiai dar susitvarkau su foto ryškumu Nors kambaryje fotkinau, pas mus tikrai labai šviesu, bet tik po to pagalvojau, kad gal reikėjo šiek tiek ISO didint Šiandien paskaitinėjau bloge šiek tiek, su drauge sutarėm kad darysim fotosesiją , tai gal kas turit dar kokių konkrečių patarimų Įdomiausia būtų sužinot kaip padaryt kad rankos nedrebėtų
O šiaip turbūt pirmą kartą pajutau realiai sovo fotiko gerumą ir fotografavimo įgūdžių lavinimo naudą, nes spaudinausi daug savo pačios fotografuotų nuotraukų ir tik galiu pasidžiaugti kokybe Kažkaip nebuvau spausdinusi dar su šiuo fotoaparatu darytų nuotraukų
Sansara, kokią blykstę pirkai
Dėl to portretuko berniuko, dar spėjau užmatyt, tai kažkaip man atrodo kad spausdinimui gal galima ir kokią geresnę nuotrauką rast ar perfotografuot , nes sakyčiau daug pastangų dedi kad išsaugot būtent tą kadrą. Bet aišku gal tėvams kažkuom ta foto ypatinga ir jie būtent jo nori Čia jau nežinant konkrečios situacijos, sunku ką ir patart
Anasko, tavo vaikiukai paskutinėje berods foto patiko, kur apsikabinę (blyn darbe neberodo photobucket , tai dabar nieko nematau ) , bet kas iš karto užkliuvo, tai fonas, matosi kad turit gražią veją, bet fotkinai ne pačioje dėkingiausioje vietoje
Peppi, labai patiko tavo vaikis ant motociklo, kaip ten j/b darei pasidalink, labai patiko
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 07:45)
Sansara, kokią blykstę pirkai
Dėl to portretuko berniuko, dar spėjau užmatyt, tai kažkaip man atrodo kad spausdinimui gal galima ir kokią geresnę nuotrauką rast ar perfotografuot , nes sakyčiau daug pastangų dedi kad išsaugot būtent tą kadrą. Bet aišku gal tėvams kažkuom ta foto ypatinga ir jie būtent jo nori Čia jau nežinant konkrečios situacijos, sunku ką ir patart
tai kad ten mergaitė man pačiai tas kadras tooooks turiu visokių išraiškų, kai kurios gal ir tobulesnės, ir kadras įdomus. bet čia man taip energija tos mergytės jaučiasi, toks netikėtas pagavimas to, ką retai išvysi nes ji velniukų priėdus. todėl gal man pačiai tas kadras mielas ir jį prakišinėju
blykstė Nikon SB-800. apsistojau ties šiuo variantu. argumentų nedaug turiu, kodėl būtent ši, lygiai tie patys argumentai veikia ir renkantis SB-600. tiesiog, gal norėjau turėt maksimalų variantą su priežastimi, kad "jei kada prireiktų........."
QUOTE(Sansara @ 2008 06 09, 08:54)
tai kad ten mergaitė
tai va, sakau kai napažįsti ir nematai kas ir kaip, tai sunku ir vertinti Tada aišku, na ir manau atspausdinus foto atrodys geriau, nei internete, nes čia keliant vis tik nukenčia kokybę stipriai
Tai parašyk po to kaip seksis tvarkytis su blykste , mes irgi galvojam rudeniop įsigyt, nors aš turbūt labiau teleobj. noriu
Peppi, labai patiko tavo vaikis ant motociklo, kaip ten j/b darei pasidalink, labai patiko
dekui perspektyvus modelis auga
Raw Lightroom'e nuemiau saturation, pridejau exposure, pridejau recovery, truputi black, pridejau contrast ir truputi shadows as suprantu, kad nieko konkretaus nepasakiau bet is tiesu kiekvienai nuotraukai skirtingi nustatymai, pvz sviesesnei nuotraukai maziau exposure darau nes kitaip viskas labai jau sviesu tampa. Na ir kitas momentas - kontrastingas nuotraukas labai visada megau, pradzioje isdegindavau labai, po to maziau, su laiku akis ima pastebeti kada jau gerai.
Tiesa exportavus is Lightroom'o su PS pries mazinant pasharpinu
Netrukus vaziuoju i vaiko fotosesija, palinkekit sekmes
QUOTE(peppi @ 2008 06 09, 09:29)
sėkmės
Ačiū, reikės pabandyti
QUOTE(peppi @ 2008 06 09, 09:29)
Seeeekmmmmmes!!!!!!!!!!!
Pas mane irgi siandien miela svente nusimato fotografuot vakare kazka parodysiu, jei dar gyva busiu
QUOTE(peppi @ 2008 06 09, 09:36)
aciu, jaudinuosi kaip pries egzamina
Viskas bus gerai, paskui parašyk kaip sekėsi
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 09, 09:37)
Seeeekmmmmmes!!!!!!!!!!!
Pas mane irgi siandien miela svente nusimato fotografuot vakare kazka parodysiu, jei dar gyva busiu
lauksim, lauksim
beje kitą visą savaitę būsiu Vilniuje, gal susiorganizuojam kokį bendrą pasifotografvimą Tiesa dar visiškai nežinau paskaitų grafiko, bet pusdienį tai rasčiau manau Kažkaip Snasara rašė, bet viskas taip ir liko be atgrasio
QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 08:45)
Anasko, tavo vaikiukai paskutinėje berods foto patiko, kur apsikabinę (blyn darbe neberodo photobucket , tai dabar nieko nematau ) , bet kas iš karto užkliuvo, tai fonas, matosi kad turit gražią veją, bet fotkinai ne pačioje dėkingiausioje vietoje
Aciu. Vieta ten nieko ypatingo- musu sodas, tik ten ir buvo seselis ir zolele, kitur statyba vyksta QUOTE(Smiltis @ 2008 06 09, 08:59)
Tai parašyk po to kaip seksis tvarkytis su blykste , mes irgi galvojam rudeniop įsigyt, nors aš turbūt labiau teleobj. noriu
Teleobjektyvas geris QUOTE(peppi @ 2008 06 09, 09:29)
Sekmes lauksim foto, nors as turbut jau nepamatysiu O ko taip jaudiniesi, juk kaip supratau daznai fotografuoji QUOTE(Stebukle @ 2008 06 09, 09:37)
Sveikiname mes visi tavo Lukryte O mes rytoj ruosiames vaziuoti prie juros Ar pas jus ten nelabai salta Taip norisi pakeisti aplinka, gal kokiu kadru atvesiu is ten
Norejau dar paklausti, rytoj uzbegsiu i Vilbra noriu UV filtra, gal turit kokia rekomendacija kokiam nors O tie mm prie filtro ka reiskia gal zinot
QUOTE(Anasko @ 2008 06 09, 10:20)
Ar pas jus ten nelabai salta
nešalta, bet vėjuota Šiaip atrodo šilta lauke, bet jei neužuovėja , ai tas veėjas patampo nervus Nu gal dar pasitaisys orai
Šiandien paskaitinėjau bloge šiek tiek, su drauge sutarėm kad darysim fotosesiją , tai gal kas turit dar kokių konkrečių patarimų Įdomiausia būtų sužinot kaip padaryt kad rankos nedrebėtų
Svarbiausia atsipalaiduoti, tiek modeliui, tiek fotografui Tada ir minčių originalesnių kyla. Draugę turėtų būti lengviau fotografuoti nei kokią nepažįstamą merginą
QUOTE(laputaitė @ 2008 06 09, 10:46)
Svarbiausia atsipalaiduoti, tiek modeliui, tiek fotografui Tada ir minčių originalesnių kyla. Draugę turėtų būti lengviau fotografuoti nei kokią nepažįstamą merginą
tas tai taip, bet dauguma foto ryškumo trūksta vat tas labai mane neramina Nu nepagaunu ryškiai nors tu ką Ir aišku ten kur geriausia kadruotė, ten išplaukę Ai, žodžiu praktikuosiuos, kitą kart sakėm lauke bandysim,tai gal geriau bus Nu ir dabar toks net ne bandymas, o ekspromtu fotografavimas buvo , bet tai vis tiek