Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Žūžū @ 2008 06 07, 13:01)
Peppi, kaip ten su "bokeh" efektu?  g.gif Skaiciau, kad tai yra vienintelis 50mm 1,8 minusas..

Manau, kad uz savo kaina sitas objektyvas atidirba ir labai tinka pradedanciam fotografui, kuris dar tik pazindinasi su fotografija, as ji emiau vietoje kitinio.
Mano asmenine nuomone tai puikus objektyvas be jokiu trukumu, apie bookeh "bloguma" girdziu pirma karta g.gif

Tiesa, skaitoma, kad tai portretinis objektyvas.

Stai cia nuotrauku pvz. daryta siuo objektyvu.
http://www.pixel-pee...lenses/?lens=16
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 07 birželio 2008 - 13:15
Zuzu, pas mane toks objektyvas mirksiukas.gif thumbup.gif as labai patenkinta. Portretams liuks ir siaip jis ir televykas konkuruoja tarpusavyje kam daugiau sedeti ant mano fotoaparato. Jokio bokeh as nepastebejau g.gif

Peppi o kokia sigma tu isigyjai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 06 07, 13:19)
Zuzu, pas mane toks objektyvas mirksiukas.gif  thumbup.gif  as labai patenkinta. Portretams liuks ir siaip jis ir televykas konkuruoja tarpusavyje kam daugiau sedeti ant mano fotoaparato. Jokio bokeh as nepastebejau g.gif

Peppi o kokia sigma tu isigyjai? ax.gif

bookeh tai tas isplaukimas kur gaunasi kai diafragma atidaryta smile.gif zmones kalba pas kuri objektyva jis grazus o pas kuri nelabai, mano manymu tai cia labai diskutuotina smile.gif

man prisireikus makro o taip pat uzsimanius zumo ir platesnio kampo pasirinkau toki gan universalu varianta uz priimtina kaina - Sigma 17-70 2,8-4,5 mirksiukas.gif pradzioje po 50-tuko reikejo prie svorio priprasti biggrin.gif o dabar tai taip pripratau, kad net nelabai isivaizduoju ar noriu dar kokio kitokio :ax:jis mane stebina ax.gif tiesa prie placiausio kampo stipriai iskraipo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 07 birželio 2008 - 13:43
Boke (o ne bokeh, bookeh ir t.t.) yra japoniškas terminas, reiškiantis susiliejusį foną.

To Canon 50mm f/1,8 boke nėra pats gražiausias, labai ne kaip išsiliejime atrodo atspindžiai, bet šiaip už savo kainą tikrai geras objektyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 07 birželio 2008 - 13:47
QUOTE(peppi @ 2008 06 07, 14:41)
bookeh tai tas isplaukimas kur gaunasi kai diafragma atidaryta smile.gif zmones kalba pas kuri objektyva jis grazus o pas kuri nelabai, mano manymu tai cia labai diskutuotina smile.gif

aha dbr skaitausi daugiau, tai tik vienoj vietoj apie ta bokeh..
Jofanamedis, kaip man dbr prireike to 50mm 1,8 hihihi.gif ale su "pinigine" siand nekalbadienis, tai ziuresim unsure.gif

QUOTE(fotolama @ 2008 06 07, 14:46)
Boke (o ne bokeh, bookeh ir t.t.) yra japoniškas terminas, reiškiantis susiliejusį foną.

As japonu kalbos nemoku tai ir rasau kaip raso efoto.lt blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 07 birželio 2008 - 13:56
Sansara, graži vaiko nuotraukytė 4u.gif . Tik man nesinorėtų tų tamsių dėmių kur lūpytės ir dantukai
Atsakyti
persiprasau be vienos o bet visgi bokeH mirksiukas.gif gal ir is Japonu bet mes juk ne japonai biggrin.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 06 07, 14:14)
persiprasau be vienos o bet visgi bokeH mirksiukas.gif gal ir is Japonu bet mes juk ne japonai biggrin.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh

Taigi rašo: Bokeh (from the Japanese boke ボケ, "blur")

Anglakalbiams su savo kvaila rašyba reikia rašyti bokeh, tam, kad dauguma tai perskaitytų taip, kad nuskambėtų "boke", nes jei jie rašytų boke, tai tartų kaip "bouk". Tad nelabai suprantu, kodėl mes, žodį, skambantį kaip "boke" turėtume rašyti taip, kaip tą daro angliakalbiai. Juk lietuviškai kaip tariame taip ir rašome.
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 06 07, 13:09)
Jo!!! Man Svetlanos variantas super, nesimato to svesesnio ploto, kur tu padarei turbut su filtru ( kazkoks efektas su apsvietimu g.gif turbut), o ji itariu vinjete padare, ir dar kazka  g.gif Man tie sluoksniai lieka kol kas mistika doh.gif  vakar visa vakara zaidziau ir supratau kad as visai  stupid.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 06 07, 13:17)

man svarbi jūsų nuomonė. kaip jums toks apdirbimas  g.gif (įmetu trumpam tik)

stebukle, man tavo variantas ne ką prasčiau žiūrisi, tik tiek, kad idėja jau ne tavo gaunasi, todėl visi nuopelnai Svetlanai  blush2.gif šaunu, kai yra, kas pamoko, nors ir smulkmenų, bet vis tiek - dėmesys ir geri norai svarbiausia

Jei idomu cituoju ka dare mano foto, galit ir jus pabandyt mano nuotyrauka pakeist smile.gif
"Ka dariau: stumdziau levels, curves, paverciau juodai balta, uzdejau noisa, padariau antra sluoksni, jame uzblurinau antra plana, po to sujungiau sluoksnius ir su tools patamsinau krastu pustonius ir pasviesinau takeli... siaip viskas gaunasi labai intuityviai, reikia tik issiaiskinti ka daro kiekvienas fotoshop mygtukas
"

Sansara, man grazus portretukas. Nezinau, turbut nieko nekeisciau.

Del nuopelnu 100% drinks_cheers.gif tik norejau pasidziaugt, kad gavau atsakyma ne tik, kas negerai, bet ir pasiule parodyt, ko nesitikejau... budama kudroj tik gal nepilna menesi. unsure.gif

Sveikinu su blykste wink.gif kurioj baznycioj fotkinsi? Ne visose tos blykstes ir reikia, todel nestresiuok is anksto smile.gif
Atsakyti
Aciu Stebukle 4u.gif

O as jei galima noreciau jusu grieztos kritikos, nes jauciu kaip pradejau eiti atgal unsure.gif perziurejau savo senas foto (darytos pries 2-4men) doh.gif siaubas, ir tai man buvo grazu unsure.gif jauciu visas foto tuoj istrinsiu is kompo.
Sitos darytos neseniai.
1-zinau kad truksta erdves is kaires, o kas dar negerai g.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Anasko, cia su 50mm 1,8 daryta? g.gif
Atsakyti
Anasko, ka darei spalvom? Labai intensyvios...

peppi, ten tavo vaikas ant moco?
Atsakyti