Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Githa @ 2008 06 16, 19:03)
Labutis kazkada skaiciau receptuka kaip marinuoti sonkauliukus su medum ir soju padazu tikriausiai, gal galit pakartoti recepta nes niekaip nerandu  ax.gif o labai noretusi pasikepti skaniai marinuotus sonkauliukus mmm  thumbup.gif

as tai sonkauliukus marinuoju, taip:
dedu medaus, sojos padazo arba garstyciu, cesnakiuko, barbekiu prieskoniu ir viska sumaisau, aptepu sonkauliukus,sudedu juos i inda ir palieku pasimarinuoti parai,o paskui kepam arba orkaiteje, arba lauke ant groteliu smile.gif
Atsakyti
sestadieni kepem bbq ir valgem su ryziais ir salotomis
sekmadieni valgem ta pacia mesyte, tik su raudonom bulvem, keptom orkaitej ir salotom. 4u.gif

o bulvyciu recepta radau cia SM. Raudonas bulves supjaustyti ketvirciais, ismaisyti su majonezu ir deti i orkaite ir kepti kol apskrus. gaunasi gan "slapios" (ta prasme ne sausos) ir traskios jei ilgiau pakepi 4u.gif

o kai turiu farso ir tingiu kazka imantraus gaminti (nors ir negaminu imantraus nieko), darau "raganu kepsni". viskas beveik tas pats kaip balandeliams, tik maziau "klapatos". farsa paruosti kaip megstat. uzvirti vandeni, daryti is farso kukulius ir deti juos i puoda. po kokiu 5-10 min deti stambiai pjaustytas bulves. dar po kokiu 10 min ant virsaus deti pjaustyta kopusta ir troskinti viska kol issitroskins bulves. gan greita ir visai skanu.

arba dar vienas - i puoda sudeti farsa, prideti megstamu prieskoniu ir uzpilti vandens kad apsemtu. kai uzvirs, pamaisyti kad neprisviltu. kai mesa "apvirs" deti makaronus, vel uzpilti vandens ir virti kol isvirs makaronai. reikia daznokai pamaisyti kad neprisviltu. pabaigai uzbarstyti tarkuoto surio ir palaukti kol jis issilydys. mes valgom su kecupu. skanaus!
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 06 16, 13:35)
o kai turiu farso ir tingiu kazka imantraus gaminti (nors ir negaminu imantraus nieko), darau "raganu kepsni".  viskas beveik tas pats kaip balandeliams, tik maziau "klapatos".  farsa paruosti kaip megstat.  uzvirti vandeni, daryti is farso kukulius ir deti juos i puoda.  po kokiu 5-10 min deti stambiai pjaustytas bulves.  dar po kokiu 10 min ant virsaus deti pjaustyta kopusta ir troskinti viska kol issitroskins bulves.  gan greita ir visai skanu.

o as viena karta esu darius "tinginiu balandelius"... ta prasme, dariau kuria tai diena balandelius, liko kopusto, nenorejau ismesti, tai padariau kitaip siek tiek.... farsa, ryzius, supjausyta kopusta, sutarkuotas morkas i blekute, prieskonius, uzpyliau buljonu, ir i orkaite.... biggrin.gif keliu minuciu darbas, ir belieka sulaukti, kada viskas bus iskepe thumbup.gif ai ir dar i pabaiga idedu siek tiek ketchupo... man jis nemaiso.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 06 16, 19:58)
as tai sonkauliukus marinuoju, taip:
dedu medaus, sojos padazo arba garstyciu, cesnakiuko, barbekiu prieskoniu ir viska sumaisau, aptepu sonkauliukus,sudedu juos i inda ir palieku pasimarinuoti parai,o paskui kepam arba orkaiteje, arba lauke ant groteliu smile.gif

Aciu, va sitas marinavimas mane ir suviliojo thumbup.gif butinai isbandysiu (tik dar noreciau paklausti ar soju padazas cia vadinasi soy sauce ar kaip kitaip)
Atsakyti
QUOTE(Githa @ 2008 06 17, 12:00)
Aciu, va sitas marinavimas mane ir suviliojo  thumbup.gif butinai isbandysiu (tik dar noreciau paklausti ar soju padazas cia vadinasi soy sauce ar kaip kitaip)

ner uz ka mirksiukas.gif jo soju padazas taip ir uzsivadina mirksiukas.gif Skanaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(wicked @ 2008 06 17, 07:58)
o as viena karta esu darius "tinginiu balandelius"... ta prasme, dariau kuria tai diena balandelius, liko kopusto, nenorejau ismesti, tai padariau kitaip siek tiek.... farsa, ryzius, supjausyta kopusta, sutarkuotas morkas i blekute, prieskonius, uzpyliau buljonu, ir i orkaite....  biggrin.gif keliu minuciu darbas, ir belieka sulaukti, kada viskas bus iskepe  thumbup.gif ai ir dar i pabaiga idedu siek tiek ketchupo... man jis nemaiso....  blush2.gif

as irgi tokius, alia balandelius, darausi,kai tingiu ilgai prie virykles stoviniuoti, mums labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 06 16, 22:58)
o as viena karta esu darius "tinginiu balandelius"... ta prasme, dariau kuria tai diena balandelius, liko kopusto, nenorejau ismesti, tai padariau kitaip siek tiek.... farsa, ryzius, supjausyta kopusta, sutarkuotas morkas i blekute, prieskonius, uzpyliau buljonu, ir i orkaite....  biggrin.gif keliu minuciu darbas, ir belieka sulaukti, kada viskas bus iskepe  thumbup.gif ai ir dar i pabaiga idedu siek tiek ketchupo... man jis nemaiso....  blush2.gif

skamba irgi neblogai, reiks kada pabandyti mirksiukas.gif
o bulves irgi kartu dedi ar atskirai verdi? g.gif (nors jauciu galima ir taip ir taip) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 06 17, 15:14)
skamba irgi neblogai, reiks kada pabandyti  mirksiukas.gif
o bulves irgi kartu dedi ar atskirai verdi?  g.gif  (nors jauciu galima ir taip ir taip)  blush2.gif

as tai atskirai bulves issiverdu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 06 17, 05:58)

Mmmm niam - mano mama taip irgi daro thumbup.gif Dabar prisiminiau, kaip senai balandeliu nedariau... Na negaunu as cia niekur didelio normalaus kopusto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 06 17, 07:14)
o bulves irgi kartu dedi ar atskirai verdi?  g.gif  (nors jauciu galima ir taip ir taip)  blush2.gif

as visada atskirai bulves verdu, bet esu tikra, jog neblogai gautusi, jei ir kartu sudetum i blekute mirksiukas.gif

QUOTE(Drusia @ 2008 06 17, 08:02)
Mmmm niam - mano mama taip irgi daro  thumbup.gif Dabar prisiminiau, kaip senai balandeliu nedariau... Na negaunu as cia niekur didelio normalaus kopusto  doh.gif

pas mus irgi ne visada buna dideliu kopustu, bet as esu ir is maziuku darius.... ax.gif gaunasi irgi, buna kazkaip ten tu lapu.... kokie 8 balandeliai vistiek iseina, o va paskutini kopusta dideli gavau, tai man nepatiko ju lapai, sunkiai nusiiminejo, tokie visi susirauksleje, praktiskai neimanoma normaliai balandelio susukti, tai kopusto dar tiek liko, kad puoda sriubos priviriau, ir dar jo turiu... tai varysiu kuria diena "tinginio balandelius" dar..... blush2.gif
Atsakyti
as kopustus turgui perku, jei balandeliu uzsimanau, tai tokiu vidutinio dydzio turi. gaunasi apie 15 - 16 balandeliu. mums trims per akis uztenka, vyras dar i darba issinesa smile.gif
Atsakyti
noriu pasiulyti Traskios vistienos slauneles
8 vistu slauneles
1,5 puodelio dziuveseliu
0,25 puodelio tarkuoto Parmesan surio
2 saukstai susmulkintu svieziu petrazolių
0,25 saukstelio cesnako milteliu
druskos
pipiru
0,3 puodelio lieso pieno
Vistienos slauneles nuplauti ir nusausinti. Sumaisyti cesnako miltelius, dziuveselius, petrazoles, druska, pipirus. slauneles pamirkyti i piena, tuomet apvolioti dziuveseliuose, sumaisytuose su prieskoniais, pabarstyti parmezano suriu ir sudeti slauneles i inda, kepti 180°C temperaturos orkaiteje 1 valanda, ar biskeli daugiau. skanaus 4u.gif
Atsakyti
Puiki_mamyte, tu kažkada įdėjai jūros gėrybių su makaronais receptą - niekaip nerandu. Gal gali pakartot? 4u.gif
Atsakyti