nu siandien vel prasisukau virtuveje... gal treciadieni reikia padaryt mano didziaja diena, kada gaminu
taigi.. pradziai valgeme ala meksikietiska tortas.... jautienos mesyte... ja perku jau paruosta.... mesa iskepu, duona per puse ir i toaster.. paskrudinu siek tiek... tada ant vienos puses tepu majonezo, ant kitos - avocado.... avocado visada perku minksta, kad lengvai teptusi... dar salotos lapu pora ir pomidoriuku.... teoriskai reiketu dar ir pupeliu... bet as nesu ju didele megeja, tai ta dali praleidziu...
dar dariau balandelius.. tradiciskai, nieko ypatingo... nera net ka pasakot ir taip visos juos mokat daryt troskinau puode su morkytem, siek tiek sviesto ir buljono....
nu ir kadangi liko mesos ir kopusto, sukuriau dar ir sriuba tuo paciu..... idejau dar bulviu, lauro lapeli, keleta juoduju pipiru...
o valge mano vyrai su grietine....
ui kiek daug grietines i maza indeli... as tai labai nemegstu grietines i sriuba, nes sugadina man ji visa skoni...
o tie meksikietishki sumustiniai skaniai labai atrodo.. kaip ten ta jautiena yra paruosta? su meksikietishkais prieskoniais kazkokiais ar kaip?
pas mane vel badas, kiek buvo maisto, tiek per sitas kelias paras be elektros viskas atsilo ir teko ismesti, tik pora dalyku isgelbejau i cooler pora ledo maisu nupirkus ir ten kai ka sukisus. Bet jau ir nebepirksiu maisto, liko dvi savaites cia, is kuriu beveik kas antra diena su kazkuo vis atsisveikinimo vakariene restorane tai yra pieno ir cereal pusryciams, o paskui kazka prasimanysim
o tie meksikietishki sumustiniai skaniai labai atrodo.. kaip ten ta jautiena yra paruosta? su meksikietishkais prieskoniais kazkokiais ar kaip?
pas mane vel badas, kiek buvo maisto, tiek per sitas kelias paras be elektros viskas atsilo ir teko ismesti, tik pora dalyku isgelbejau i cooler pora ledo maisu nupirkus ir ten kai ka sukisus. Bet jau ir nebepirksiu maisto, liko dvi savaites cia, is kuriu beveik kas antra diena su kazkuo vis atsisveikinimo vakariene restorane tai yra pieno ir cereal pusryciams, o paskui kazka prasimanysim
QUOTE(MichGirl @ 2008 06 11, 23:08)
ui kiek daug grietines i maza indeli... as tai labai nemegstu grietines i sriuba, nes sugadina man ji visa skoni...
o tie meksikietishki sumustiniai skaniai labai atrodo.. kaip ten ta jautiena yra paruosta? su meksikietishkais prieskoniais kazkokiais ar kaip?
o tie meksikietishki sumustiniai skaniai labai atrodo.. kaip ten ta jautiena yra paruosta? su meksikietishkais prieskoniais kazkokiais ar kaip?
skonio reikalas gi, kiek kam grietines reikia.... as sriubas is viso retai valgau, o kopustu man net nesiulykit... is viso gal tik pora sriubu yra, kurias galiu valgyt bet gamint va gaminu.... siandien net mazasis valge, kas buvo laaabai keista
ne, nieko ten ypatingo... tiesiog tai yra plonas jautienos gabaliukas, siek tiek prieskoniu (kokiu tai tikrai nepasakysiu.... bet tikrai nieko ypatingo....), ir dziuveseliuose pavoliota... nu ir pasidaryt toki sumustiaka laiko daug nereikia, keletas minuciu ir paruosta.... man labai gerai tinka, kada bunu super alkana ir neturiu laiko zaistis....
tai zinoma kiekvienam pagal save as tik siaip pasakiau, kad pati nemegstu sriubu su grietine, man ji kazkaip skoni permusa, nors siaip grietine yra gerai ir skanu. O sriubu as irgi nesu didele megeja, valgau kai yra pries nosi padeta (dazniausiai kai restorane prie pagrindinio patiekalo buna ), o namie pora kartu per metus tik darau... man skaniausios pertrintos visokios, nes jei nepertrintos as tuoj puolu knisinet "aha, virtu morku nemegstu, svogunu irgi ne, skystimelis gal ir neblogas, bet blyn kas ten per zole plaukioja" ir t.t.
dekui del info apie mesyte, manau kokiais taco seasoning galima pabarstyti ir tiks i sita varianta... as tai dar ir su refried beans daryciau, visai megstu jas meksikietishkuose patiekaluose... Manau kai persikraustysim i San Diego, persivalgysiu meksikietishko maisto, o nuo margaritu prasigersiu kai tik maitint baigsiu
dekui del info apie mesyte, manau kokiais taco seasoning galima pabarstyti ir tiks i sita varianta... as tai dar ir su refried beans daryciau, visai megstu jas meksikietishkuose patiekaluose... Manau kai persikraustysim i San Diego, persivalgysiu meksikietishko maisto, o nuo margaritu prasigersiu kai tik maitint baigsiu
QUOTE(MichGirl @ 2008 06 11, 23:55)
man skaniausios pertrintos visokios, nes jei nepertrintos as tuoj puolu knisinet "aha, virtu morku nemegstu, svogunu irgi ne, skystimelis gal ir neblogas, bet blyn kas ten per zole plaukioja" ir t.t.
dekui del info apie mesyte, manau kokiais taco seasoning galima pabarstyti ir tiks i sita varianta... as tai dar ir su refried beans daryciau, visai megstu jas meksikietishkuose patiekaluose... Manau kai persikraustysim i San Diego, persivalgysiu meksikietishko maisto, o nuo margaritu prasigersiu kai tik maitint baigsiu
dekui del info apie mesyte, manau kokiais taco seasoning galima pabarstyti ir tiks i sita varianta... as tai dar ir su refried beans daryciau, visai megstu jas meksikietishkuose patiekaluose... Manau kai persikraustysim i San Diego, persivalgysiu meksikietishko maisto, o nuo margaritu prasigersiu kai tik maitint baigsiu
uij negaliu... prajuokinai.....
pertrinta sriuba dariau praeita savaite... cukiniju... dar reikia susirasti recepta brokoliu ir cheddar cheese, nes ir ta MB megsta....
taco seasoning jau man prie siek tiek astresniu prieskoniu eitu.... as dabar zinok sedziu ir galvoju, nu kokius prieskonius jie gali naudot tai mesai.... bet is esmes, tai manau, jog bet kaip paruosta mesa butu skanu tereikia plono mesytes gabaliuko....
pas meksus perku tiesiog breaded beef steak, kartais susigundau sau vistienos nusipirkti.... o is ju duonu tai naudoju telera arba bolillo (vienas ir tas pats, tik vieni vienaip vadina, kiti kitaip... ), kokias ir restoranuose naudoja....
o tu ju pupeliu as nelabai megstu... kazkada uzplauke restorane paprasyt, kad i burrito nedetu ju, tai padaveja pasiziurejo ir turbut liko nesupratus, kas cia man pasidare
QUOTE(doviliushka @ 2008 06 11, 23:17)
kaip man ligoninej seseles sake - ar vaikui tavo valgytas maistas tinka ar ne pasimatys po 6 val. kiek tame teisybes, nezinau.
Yra teisybės - per tiek laiko suvalgyto maisto medžiagos patenka į pieną, o po to yra apdorojamos vaiko organizmo. Bet vėlgi - kiekvienas atvejis individualus. Vienam anksčiau, kitam - vėliau.
QUOTE(pupa999 @ 2008 06 12, 04:18)
As galvojau mes apie maitinancias, o ne besilaukiancias kalbam O beje, tavo vyras jei neklystu valgo super astriai, tai kur jau tu desiesi jei jis gamina tai ir valgai juokauju
Na, dar tokia žliba ir durna neesu. Tik norėjau pasakyti, kad mano poreikiai nepasikeitė gimus Vytautui (matyt, hormonai tie patys liko ).
Dėl aštrumo ir MB kulinarinių įpročių tai tiesa, nors neretai aš būdavau iniciatorė eiti į kokį indų restoraną, o ten jau rinkdavaus pačius aštriausius patiekalus tą dieną.
QUOTE(wicked @ 2008 06 12, 06:22)
tame ir esme, kad vidus kaip parudijes atrode.... bet as patepiau aliejum.... palaikiau kuri laika, tada atsveiciau tas rudis ar kas ten buvo... ir dabar lyg viskas gerai.... pasiskaiciau instrukcijose, kad toks budas galimas, tai ir isbandziau....
Na, tikėsimės, kad padės. Net nepamenu, ar mums viduj pradžioj rūdijo... Kad kartais vietomis nueidavo prisotinimas - taip, bet ar surūdydavo toj vietoj... Ot senatvė...
QUOTE(Ode @ 2008 06 12, 00:21)
Na, tikėsimės, kad padės. Net nepamenu, ar mums viduj pradžioj rūdijo... Kad kartais vietomis nueidavo prisotinimas - taip, bet ar surūdydavo toj vietoj... Ot senatvė...
gal tiesiog reiketu ta keptuve pasotinti is naujo... maza ka ten ant dezes raso..... nes nezinau, ar imanoma, kad gelezis taip greitai rudytu (absoliuciai nieko nenusimanau tokiuose dalykuose), gal tai tiesiog rudos demeles tebuvo....
QUOTE(wicked @ 2008 06 12, 09:18)
gal tiesiog reiketu ta keptuve pasotinti is naujo... maza ka ten ant dezes raso..... nes nezinau, ar imanoma, kad gelezis taip greitai rudytu (absoliuciai nieko nenusimanau tokiuose dalykuose), gal tai tiesiog rudos demeles tebuvo....
Na, sunku pasakyt. Vieną tik žinau - kuo dažniau naudosi, tuo kokybiškesnė ji bus. Kokių čeburėkų išsikepk - ui kaip gerai pasidengs apsauginiu sluoksniu.
QUOTE(wicked @ 2008 06 11, 21:51)
nu siandien vel prasisukau virtuveje... gal treciadieni reikia padaryt mano didziaja diena, kada gaminu
Nu, Kuzia.. gundai tu cia : imu balandelius ir sriuba..Balandeliu shimta metu nevalgiau, labai pasiilgau, o sriubas tai myliu be galo, ir man atvirkshciai, nei MichGirl, tiesiog butinas didziulis shaukshtas grietines..mmm, kaip skanu...
..vakar gaminau..fotkinau.., fotkes ko tai nesigavo gerai , tai praleisiu shi karta fotosesija ..
Aciu..uz skanumynus..
laba visom, kiek cia skanumeliu prigaminta, mmm,kaip skanu
o as noriu pasiulyti savo bulviu apkepelia
viskas is akies. reikes virtu bulviu,
virtu kiausiniu,
rukytos sonines,
pakeptu svoguniuku,
fermentinio surio,
krabu lazdeliu ir krapiuku.
bulves isverdam,supjaustom griezineliais,dedam ant sviestu isteptos skardos, tada ant virsasu, antra sluoksni dedam sutarkuotus kiausinius, smulkintas krabu lazdeles, paprieskoniaujam, kitas sluoksnis svoguniuku, ant ju sonine ir surio. tada vel viskas is naujo, sluoksniu kiekis priklauso nuo kepimo formos gylio, galutinis sluoksnis turi buti surio ir krapiuku. uzdengti folija pakepti apie 20min orkaiteje,tada nuimti folija ir uzpilti siek tiek grietineles ir dar palikti orkaiteje pakepti,kol suris graziai pagels. SKANAUS!
o as noriu pasiulyti savo bulviu apkepelia
viskas is akies. reikes virtu bulviu,
virtu kiausiniu,
rukytos sonines,
pakeptu svoguniuku,
fermentinio surio,
krabu lazdeliu ir krapiuku.
bulves isverdam,supjaustom griezineliais,dedam ant sviestu isteptos skardos, tada ant virsasu, antra sluoksni dedam sutarkuotus kiausinius, smulkintas krabu lazdeles, paprieskoniaujam, kitas sluoksnis svoguniuku, ant ju sonine ir surio. tada vel viskas is naujo, sluoksniu kiekis priklauso nuo kepimo formos gylio, galutinis sluoksnis turi buti surio ir krapiuku. uzdengti folija pakepti apie 20min orkaiteje,tada nuimti folija ir uzpilti siek tiek grietineles ir dar palikti orkaiteje pakepti,kol suris graziai pagels. SKANAUS!
QUOTE(indrute79 @ 2008 06 12, 12:06)
as siandien pasigaminau salotytes is 6663 nugirstas. paprasciau ir negali buti...
zalias agurkas, virtos morkos ir mozzarela suris, supjaustyta kubeliais ir sumaisyta su majonezu. druska ir pipirai. prie zuvytes niam niam...
zalias agurkas, virtos morkos ir mozzarela suris, supjaustyta kubeliais ir sumaisyta su majonezu. druska ir pipirai. prie zuvytes niam niam...
gaivios, ania? yra dar vienos labai panashios, taip pat skanios, tik sotesnes: visi tie patys produktai, tik vietoj surio dedi kubeliais pjaustyta virta ar kepta vishtiena..
Londone, skamba labai niam