Aš ir norėčiau kada išbandyt lėtapuodį... Turiu jau beveik metus, o naudojam tai tik ryžių virimui ir daržovių garinimui (pas mus jis 3in1)... Kažkaip kaip sėdžiu su vaikais namuose visą dieną, nėr tikslo virt visą dieną... Nors reiktų išbandyt tikrai kada...
man irgi tas letapuodis patinka, bet... as pridedu per mazai prieskoniu, ir niekaip nenutaikau ipilti vandens - visada buna per daug
TYN,
tikrai galetum pasidalinti savo receptukais
TYN,
tikrai galetum pasidalinti savo receptukais
short ribs:
apie 2 1/2 lbs short ribs
druskos
1/4 cup whole grain garstyciu
1 saukstas rudojo cukraus
2 cesnako skilteles, sutraiskytos
1 saukstelis raudono vyno acto
2 stori bacon strips
1 (12oz) porter or stout alaus (guiness)
pipiru
svogunas
(as visko dejau dvigubai, nes man kazkaip mazoka, isskyrus, kad tiek pat mesos)
padruskuoti tuos sonkauliukus. sumaisyti viska nuo garstyciu iki acto. apteplioti ribs tuo padazu (as zip lock maisely). apkepti juos orkaitej (as dazniausiai naudoju toaster oven, tas pats) 375 F 4 min kiekviena puse. kol ten kepa, paskrudinti bacon gabaliukus. ir juos sudeti i letapuodi. ten kur kepe bacon, supilti alu (as velgi 2 skardines pyliau, ar tris net), uzvirinti ir maisant nubruzinti tuos brown bits. sudeti apkeptus ribs i puoda, pipiru, alaus, kuris vire, svoguna, galima morka, jei nori. ir kepti kelias valandas, tam puode as laikiau gal 4-5 val.
o pot roast panasus principas - istepti druska, pipirais, apskrudinti pirma visas puses. sudeti i puoda, svoguno, beef stock, alaus (niekada nesugadins ), lauro lapelio. ir kepti tam puode kiek nori, ana savaite kai dariau, tai sudejau viska vakare, tai kepe per nakti, puse kitos dienos buvo ant "warm", pries pora val pries sveciams ateinant, idejau kopusto ir morku ir dar ijungiau porai valandu.
apie 2 1/2 lbs short ribs
druskos
1/4 cup whole grain garstyciu
1 saukstas rudojo cukraus
2 cesnako skilteles, sutraiskytos
1 saukstelis raudono vyno acto
2 stori bacon strips
1 (12oz) porter or stout alaus (guiness)
pipiru
svogunas
(as visko dejau dvigubai, nes man kazkaip mazoka, isskyrus, kad tiek pat mesos)
padruskuoti tuos sonkauliukus. sumaisyti viska nuo garstyciu iki acto. apteplioti ribs tuo padazu (as zip lock maisely). apkepti juos orkaitej (as dazniausiai naudoju toaster oven, tas pats) 375 F 4 min kiekviena puse. kol ten kepa, paskrudinti bacon gabaliukus. ir juos sudeti i letapuodi. ten kur kepe bacon, supilti alu (as velgi 2 skardines pyliau, ar tris net), uzvirinti ir maisant nubruzinti tuos brown bits. sudeti apkeptus ribs i puoda, pipiru, alaus, kuris vire, svoguna, galima morka, jei nori. ir kepti kelias valandas, tam puode as laikiau gal 4-5 val.
o pot roast panasus principas - istepti druska, pipirais, apskrudinti pirma visas puses. sudeti i puoda, svoguno, beef stock, alaus (niekada nesugadins ), lauro lapelio. ir kepti tam puode kiek nori, ana savaite kai dariau, tai sudejau viska vakare, tai kepe per nakti, puse kitos dienos buvo ant "warm", pries pora val pries sveciams ateinant, idejau kopusto ir morku ir dar ijungiau porai valandu.
man gaminimo priepuolis uzejo
nuo ryto darau alyvuogiu duona, padariau curried chicken wraps Ir vakarienei darysiu veal marsala
nuo ryto darau alyvuogiu duona, padariau curried chicken wraps Ir vakarienei darysiu veal marsala
QUOTE(TYN @ 2008 09 23, 09:51)
aciu
as kazkaip nedadedu matyt prieskoniu uztai man visada "be skonio" gaunas. tai speju ir pork chops galima tokiu paciu principu daryti
o gal gali kazka kito pasiulyti?
o kaip veal marsala darai? nes manau ir chicken marsala tuo paciu principu butu galima daryti, ar ne?
gal ne pork chops, bet koks pork roast tiktu labiau, as kiaulienos nelabai valgau, tai retai darau.
ka dar pasiulyti? o kas domina? as turiu visa knyga stews ir pan. tai ten daug yra
o marsala - tai paprastai as - cesnako, Marsala, sultinio vistienos, keptuvej uzvirti, ir virinti kol sumazes kiekis per puse. gali deti grybu ar obuoli skiltelem.
ka dar pasiulyti? o kas domina? as turiu visa knyga stews ir pan. tai ten daug yra
o marsala - tai paprastai as - cesnako, Marsala, sultinio vistienos, keptuvej uzvirti, ir virinti kol sumazes kiekis per puse. gali deti grybu ar obuoli skiltelem.
Man ta puoda vis knieti nusipirkti, bet kazkaip sustoju vis,,,Koki geriausiai rekomenduotumete?
Labai noriu koldunu, tik man niekada nepavyksta to farso padaryti, kad skonis butu kaip is pardes Pamenat Maximos sveriamus saldytus koldunus? Man jie toki skanus budavo! Gal ka skoki lengva recepteli turi?
Labai noriu koldunu, tik man niekada nepavyksta to farso padaryti, kad skonis butu kaip is pardes Pamenat Maximos sveriamus saldytus koldunus? Man jie toki skanus budavo! Gal ka skoki lengva recepteli turi?
QUOTE(Hip @ 2008 09 23, 21:49)
Labai noriu koldunu, tik man niekada nepavyksta to farso padaryti, kad skonis butu kaip is pardes Pamenat Maximos sveriamus saldytus koldunus? Man jie toki skanus budavo! Gal ka skoki lengva recepteli turi?
Va va, tu saldytu is Maximos ir as labai noreciau
Dukra sake labai skaniai visi namai kvepia nuo tos kiaules, tai gal bus skanu
Pas mane All Clad puodas, nesiskundziu
QUOTE(Hip @ 2008 09 23, 22:49)
Man ta puoda vis knieti nusipirkti, bet kazkaip sustoju vis,,,Koki geriausiai rekomenduotumete?
Labai noriu koldunu, tik man niekada nepavyksta to farso padaryti, kad skonis butu kaip is pardes Pamenat Maximos sveriamus saldytus koldunus? Man jie toki skanus budavo! Gal ka skoki lengva recepteli turi?
Labai noriu koldunu, tik man niekada nepavyksta to farso padaryti, kad skonis butu kaip is pardes Pamenat Maximos sveriamus saldytus koldunus? Man jie toki skanus budavo! Gal ka skoki lengva recepteli turi?
i farsa ne pjiaustik svoguna ,o tarkuok per burokine tarka ir kuo daugiau svoguno tuo skanesnis farsas,bat cia ti i koldunu farsa,dar gali truputi kefiro ipilt ,ar naturalaus jogurto ,
QUOTE(TYN @ 2008 09 23, 12:58)
o marsala - tai paprastai as - cesnako, Marsala, sultinio vistienos, keptuvej uzvirti, ir virinti kol sumazes kiekis per puse. gali deti grybu ar obuoli skiltelem.
Koki marsala vyna naudoji ? As viena bandziau, tai fe, visai ne toks skonis gavosi, bet vyras labai skaniai lapnojo ir gyre
QUOTE(TYN @ 2008 09 23, 18:51)
short ribs:
apie 2 1/2 lbs short ribs
apie 2 1/2 lbs short ribs
TYN, biski pasikabinėsiu...
galvojau, kad čia lietuviškas forumas... bet žiū, tau kalbos kaip reikiant maišosi... kodėl neišvertus to recepto iki galo, jei jau verti ir rašai? kas, jei kažkas norėtų juo pasinaudoti, bet nemoka angliškai?