Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Tilia - turbut vel priklauso kaip kuriam lt kraste ja daro, nes ta kur as zinau (ir deja ragavau, brrrr blink.gif ) tikrai ne taip, kaip tu rasai - ir to kraujo trilitriaka supildavo blink.gif
Apie kraujingus vedarus ar dar ten kazka irgi nesu girdejus, o ir skamba kaip patieklas is hell kitchen tikraja prasme blink.gif
Atsakyti
Tai kokio dydzio tas puodas buvo, kad trilitriaka vien kraujo supyle. g.gif Gal tau tik taip pasirode, nes to kraujo tai ant gana nemazo puodo pilasi apie puoduka (bent jau as tokiavalgiau smile.gif )
Atsakyti
Kiek litru tilpo i ta puoda as nepasakysiu, as tik zinau (ne, nepasirode) kiek to kraujo pildavo, ir tikrai jokiu priedu nededavo, gal koki kaula. na bet ne esme, man shlykstus pats faktas, kad iki to prieidavo zmones, kad krauja virdavo blink.gif o dar baisiau, kad kai jau siais laikais ir yra ka valgyti, ir vis tiek kazkas sumastydavo ja valgyti blink.gif sakau, man tai is visu tu siaubunu valgymo - tarakonu, kraujo, skorpionu ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 13, 07:19)
Juokingai pasirodė lauretos reakcija. Nejau neesi valgius Hematogeno? wink.gif

Jei neklystu, tuos patiekalus gamina žemaičiai. Kraujinius vėdarus ir aš labai mėgstu, tik žiauriai seniai valgiau.

ir kode taip juokinga? blink.gif valgyt valgiau, bet kazkaip man nelabai skonis. ax.gif biggrin.gif

as vedarus (bulvinius ir kruopinius) valgiau kaip ir mamia pries 100 metu. Ir manes toks patiekalas kazkaip nezavi.

Atsakyti
Labas vakaras biggrin.gif Siandien gaminau Giedriaus Shepherd's Pie, oi kaip skanu buvo essen.gif gavosi taip kad nieko nei pridursi nei atimsi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VRed: 15 rugsėjo 2008 - 03:28
QUOTE(laureta @ 2008 09 15, 02:22)
ir kode taip juokinga?  blink.gif valgyt valgiau, bet kazkaip man nelabai skonis.  ax.gif  biggrin.gif

Todėl, kad hematogenas su krauju pagamintas smile.gif
Dėl skonio niekas ir nesiginčija, bet nesuprantu, ko baisėtis tam tikromis gamybos technologijomis ir produktais. Mėsoje irgi kraujo būna, betgi gaminam. O kraujas yra labai maistingas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 15 rugsėjo 2008 - 10:19
QUOTE(Ode @ 2008 09 15, 02:17)
Mėsoje irgi kraujo būna, betgi gaminam. O kraujas yra labai maistingas. smile.gif

Ai ode geriau nesakytum nors, mes mesa tiesiog kasdien valgom, pabandyk mano vyrui neduot mesos gun_smilie.gif o kraujas manes visai nezavi huh.gif ale valgom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 15, 11:17)
Todėl, kad hematogenas su krauju pagamintas smile.gif
Dėl skonio niekas ir nesiginčija, bet nesuprantu, ko baisėtis tam tikromis gamybos technologijomis ir produktais. Mėsoje irgi kraujo būna, betgi gaminam. O kraujas yra labai maistingas. smile.gif

LT as dirbau vaistu firmoj. zinau kas yra hematogenas. smile.gif

o vat su maistu ax.gif kazkaip as tokiu patiekalu nevalgiau, o jus dar kai priraset, tai man isties nelabai gera blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2008 09 12, 10:15)
blush2.gif bet kas cia per daiktas bigsmile.gif ,nes as tik ispanu virtuvej vartojama darzove tokiu pavadinimu zinau unsure.gif kuri tarp kitko be  galo skani essen.gif
Papildyta:


Jo tu juku visokiu buna - ir kraujo sriuba, ir gele ir sakniavaisis, labai panasus i bulve thumbup.gif thumbup.gif

As sriubos nesu valgius, bet mociute suniui vis kraujines desros parnesdavo, tai vargseliui tekdavo dalintis ax.gif dar as labai vistu pedutes megstu, visus vidinius organus, kiaules kojas, ausis ir visokiu kaulus ir vistos subinytes blush2.gif bigsmile.gif vietiniams kai pasisakau jiems akys pasistoja

o kas va is vyro puses tai jie tokia pilvapleve verda - as net nezinau kaip tai tiksliai vadinasi, bet visai skanu - balta, is vienos puses koreta, netrapi bet lengvai kramtosi,,
Atsakyti
Man atrodo jamaikieciai irgi ta dali valgo blink.gif

Na bet gal griztam prie labaiu valgomu ir skaniu dalyku biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, kazkada, gan senokai klausiau, gal kas koki gera kibinu ar mesos pyragaiciu recepteli zinot.. bet taip ir nesulaukiau atsakymo... ax.gif
Taigi radau receptuka internete ir pati ishbandziau biggrin.gif Labai skaniai gavosi thumbup.gif Tai nusprendziau ir su jumis pasidalinti.
Tesla:
700g miltu
200g sviesto
150g grietines
3 kiausiniai (vienas kibinu aptepimui)
druskos pagal skoni
Idaras:
150g kiaulienos (ash dariau puse kiaulienos farsho, puse jautienos)
150g svogunu (pakepintu aliejuje)
prieskoniu ir siek tiek vandens(apie 0,5 stiklines) kad mesa butu sultinga (ash pyliau tik labai mazai, tikrai maziau nei puse stiklines, bet skaiciau kad daugelis visai nepila..)

grietine ir kiausinius isplakti, sviesta issukti iki purumo. i sviesta sudeti grietine su kiausiniais, deti miltus ir minkyti, kol nustos lipti prie ranku,BET tesla neturi buti labai kieta. Isminkyta tesla suskirstyti i 20 gabaliuku ir padeti i saldytuva 1 val. (ishminkyta teshla idejau i inda ir laikiau shaldytuve 30min po to suskirsciau i mazucius gabalelius)
Po to paruosti idara, tesla iskocioti arba rankomis isspaudyti apvalius blunukus (kociojau teshla ir naudojau lekshtute, kad visi pyragaiciai vienodo dydzio gautusi) deti idara, krastus suspausti ir uzraityti, kad gautusi kaip virvele. Sudejus i skarda pries kapant aptepti kiausinio plakiniu, kepti 200C orkaiteje kol graziai apgelsta ir paskrunda.

Ash dariau su 4 skirtingais ydarais:
1. su farshu ir keptais svogunais
2. su keptais grybais ir svogunais
3. su Frankfurto deshrele viduje (mano mazoji jas dievina, tai shitas jai labaiusiai patiko ir forma jo tokia kaip lazdeliu gaunasi, nes deshrele 'ivinuojau' i teshla)
4. su varshke (varshke ishtryniau su cukrum ir shaukshkteliu grietines, kad sultindesnis ydaras
butu)

Jeigu kas netingit teshlos kocioti, galit pabandyti, tikrai skanu 4u.gif


Atsakyti
Ir as panasius dariau, tik kad nereiktu terliotis su tesla, pirkau saldyta - Goya saldyti paploteliai empanadoms...Ir as kepiau aliejuje. Dariau su vistiena ir su mozarelos lazdelemis ir kumpiu. Zinokit labai siaip patogu - 15min ir gatava! thumbup.gif Juk idarui gali naudoti viska, ka tik turi.

O dar neseniai gaminau cili su baklazanu. Gavosi super, baklazano as siaip nemegstu, bet drauge atnese teko sumastyti ka nors.

Reikia 1,5lb jautienos (skirtos "letam virimui")
Nemazo baklazano
3 saukstai cili pipiru (is tiesu tai priklauso, kaip astriai megstate)
1 saukstas maltu juoduju pipiru
1/4 puodelio trinto oregono
1 saukstas maltos paprikos
2 puodeliai vandens
3 kubeliai jautienos bulijono
6oz pomidoru pastos
3 saukstai miltu
1 saukstas druskos

Jautiena pjaustome kubeliais, dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. APkepiname maisant kol parus, tada dedame pipirus, cili, paprika ir oregona ir dar pakepame maisydamos.
Viska sudedame i puoda (raso "slow cooker" bet as dariau paprastam).
I keptuve supilame vandeni ir dedame buliono kubelius, maisome kol jie istirps ir tada viska supilame i puoda. Dedame kubeliais pjaustyta baklazana, pomidoru pasta. Jei per mazai skyscio, galima dar ipilti siek tiek vandens (tik ne per daug).
Jei esate pasiruose virti 6-8 val, palikite maza ugni; jei turite maziau laiko - 3-4val, virkite ant didesnes. Kadangi viriau paprastam puode, pirmiausia uzdengiau folija ir tada jau dangciu, kad viskas liktu puode.

Pabaigoje, kai cili beveik gatavas, reikia uzsijoti miltus ir sudeti druska. Cia kad cili butu tirstas. As kadangi neturejau sietuko, tirstinau krakmolu.

Buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti