Lazanijos nesu darius:)..bet yra daug receptu kulinarijos temoj..
Tiesa, majoneza, grietine megstu.. , o verdu daugiau nei kepu , tik paprastu dalykeliu i sm nededu...Nemanau, kad kam labai idomu..Todel daugiausiai ir papuola i sm "kepinukai"
QUOTE(6663 @ 2008 09 11, 01:30)
Lazanijos nesu darius:)..bet yra daug receptu kulinarijos temoj..
Tiesa, majoneza, grietine megstu.. , o verdu daugiau nei kepu , tik paprastu dalykeliu i sm nededu...Nemanau, kad kam labai idomu..Todel daugiausiai ir papuola i sm "kepinukai"
Tiesa, majoneza, grietine megstu.. , o verdu daugiau nei kepu , tik paprastu dalykeliu i sm nededu...Nemanau, kad kam labai idomu..Todel daugiausiai ir papuola i sm "kepinukai"
aciu, panarsysiu
QUOTE(VRed @ 2008 09 10, 18:30)
Gerai atrodo tik is kur tu garstyciu grudeliu paimt?
Prie prieskonių - mustard seeds.
Ir - svarbiausia - nepervirt vištienos, nes kitaip bus sausa.
laureta - as darau taip lazanija.
nusiperki lakstu, kuriu virti nereikia.
pasidarai pomidoru padaza arba nusiperki ji (as dedu ta, kur buna tomato basil). ant silpnos ugnies kaitini. pakepi jautienos maltos ir italian sausage lygiom dalim (puse pound kiekvieno). tada mesa sumaisai su pomidoru padazu.
imi cream cheese pakeli, ricotta indeli (8 oz) ir puodeli nedideli parmesan surio tarkuoto. sumaisai visus tris su pipirais maltais.
imi inda lazanijai (tradicinis - staciakampio formos). patepi apacia aliejum truputi. dedi pom. padazo su mesa ant dugno. tada sluoksnis lakstu. tada vel pom. padazo, tada puse surio misinio, ant virsaus basil daug pridedi.
ir vel nuo pradziu - lakstai, pom. padazas, suris, basil, lakstai.
turi uzsibaigti viskas - lakstai, pom.padazas ir tada ant virsaus uzbarstai tarkuoto mozarelos surio.
dedi i orkaite 350 F. uzdengta folija - 30 min. nuimi folija ir dar 15 min kazkur, kad suris istirptu ir apskrustu. viskas.
labai lengva padaryti, o kiek dariau visi labai patenknti lieka.
mesa gali deti kokia nori siaip - vistiena, kalakutiena, vien jautiena, etc.
nusiperki lakstu, kuriu virti nereikia.
pasidarai pomidoru padaza arba nusiperki ji (as dedu ta, kur buna tomato basil). ant silpnos ugnies kaitini. pakepi jautienos maltos ir italian sausage lygiom dalim (puse pound kiekvieno). tada mesa sumaisai su pomidoru padazu.
imi cream cheese pakeli, ricotta indeli (8 oz) ir puodeli nedideli parmesan surio tarkuoto. sumaisai visus tris su pipirais maltais.
imi inda lazanijai (tradicinis - staciakampio formos). patepi apacia aliejum truputi. dedi pom. padazo su mesa ant dugno. tada sluoksnis lakstu. tada vel pom. padazo, tada puse surio misinio, ant virsaus basil daug pridedi.
ir vel nuo pradziu - lakstai, pom. padazas, suris, basil, lakstai.
turi uzsibaigti viskas - lakstai, pom.padazas ir tada ant virsaus uzbarstai tarkuoto mozarelos surio.
dedi i orkaite 350 F. uzdengta folija - 30 min. nuimi folija ir dar 15 min kazkur, kad suris istirptu ir apskrustu. viskas.
labai lengva padaryti, o kiek dariau visi labai patenknti lieka.
mesa gali deti kokia nori siaip - vistiena, kalakutiena, vien jautiena, etc.
QUOTE(laureta @ 2008 09 11, 01:16)
Pasakykit merginos kaip pagaminti lazanija.
kuo daugiau amerikietisku patiekalu, tuom geriau.
kuo daugiau amerikietisku patiekalu, tuom geriau.
pardon už korekciją, bet lazanija tikrai ne amerikietiškas patiekalas...
man atrodo, kad tokių kaip amerikietiškų patiekalų išvis nėra... hamburgeriai ir tie iš Vokietijos kilę.. tik amerikonai savinasi viską...
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 09 11, 15:34)
man atrodo,
blogai atrodo jei esi kada buvus ir valgei tik hamburgerius, tai siulau dar karta apsilankyti ir pabandyti kazka gero ir skanaus paragauti
QUOTE(TYN @ 2008 09 11, 15:37)
blogai atrodo jei esi kada buvus ir valgei tik hamburgerius, tai siulau dar karta apsilankyti ir pabandyti kazka gero ir skanaus paragauti
gal ir klystu, neteigiu griežtai. Bet gal gali pavardyt nors kelis tikrai amerikietiškus patiekalus, ten sugalvotus?
QUOTE(laureta @ 2008 09 11, 00:16)
Pasakykit merginos kaip pagaminti lazanija.
kuo daugiau amerikietisku patiekalu, tuom geriau.
kuo daugiau amerikietisku patiekalu, tuom geriau.
As darau pagal sita recepta:
http://www.cooks.com...-241203,00.html
labai lengvai ir skaniai gaunasi
O su vista tai vakar buvo taip: isemiau is saldytuvo, praplesiau pakuote, o ten kvapelis parasyta sell by Sept. 13 nuveziau atgal i parduotuve, issikvieciau store manager, atidaviau jam ta vista, jis man pinigus grazino ir dar $10 dave Galvojau nupirksiu vel vistos, bet priejau prie mesu skyriaus ir visa ta vistiena tokia slyksti pasirode po to kvapo Teko apsieit tu spagetti ir meatballs
Tu grudeliu garstyciu neradau prieskoniu skyriuj, bet labai prabegom tik ten apsidairiau, paziuresiu kita kart atidziau
Nuo ko pradeti?
shrimp cocktail, oysters rockefeller, new england clam chowder, manhattan clam chowder, butternut squash soup, crab cakes w/ tartar sauce, chicken pot pie, gumbo, visi padekos dienos receptai, texas brisket, clambake, meatloaf, pumpkin pie , macaroni 'n cheese , New York cheesecake , key lime pie etc.
Cia truputis tu, kurie yra zinomi zmonems nesvarbu, kuriam Jav kraste gyvena. Yra variaciju, bet esme zinai, ka gausi mazdaug, jei uzsisakytum restorane tarkim.
Taip panasiu yra visose salyse, nes dauguma receptu yra is kazkur, pritaikyta vietinem salygom ir pan. tas pats galioja ir lietuviu "virtuvei" ir vokieciu ir t.t.
shrimp cocktail, oysters rockefeller, new england clam chowder, manhattan clam chowder, butternut squash soup, crab cakes w/ tartar sauce, chicken pot pie, gumbo, visi padekos dienos receptai, texas brisket, clambake, meatloaf, pumpkin pie , macaroni 'n cheese , New York cheesecake , key lime pie etc.
Cia truputis tu, kurie yra zinomi zmonems nesvarbu, kuriam Jav kraste gyvena. Yra variaciju, bet esme zinai, ka gausi mazdaug, jei uzsisakytum restorane tarkim.
Taip panasiu yra visose salyse, nes dauguma receptu yra is kazkur, pritaikyta vietinem salygom ir pan. tas pats galioja ir lietuviu "virtuvei" ir vokieciu ir t.t.
aciu mergaites. as paklausiau apie lazanija, todel kad viena forumiete, kuri pragyveno JAV apie 7 metus, ja paminejo. Jeigu nesuklydau, minejo ir prieskonius, kuriu LT nera. Todel ji manes paprase atsiusti.
kaip sakant gaminsiu. parasysiu ar patiko.
Papildyta:
na man dar taip nepasitaike. Nepirk kuri laika. Praeis. Tiesiog nemalonu ir tiek.
kaip sakant gaminsiu. parasysiu ar patiko.
Papildyta:
QUOTE(VRed @ 2008 09 11, 16:50)
O su vista tai vakar buvo taip: isemiau is saldytuvo, praplesiau pakuote, o ten kvapelis parasyta sell by Sept. 13 nuveziau atgal i parduotuve, issikvieciau store manager, atidaviau jam ta vista, jis man pinigus grazino ir dar $10 dave Galvojau nupirksiu vel vistos, bet priejau prie mesu skyriaus ir visa ta vistiena tokia slyksti pasirode po to kvapo Teko apsieit tu spagetti ir meatballs
na man dar taip nepasitaike. Nepirk kuri laika. Praeis. Tiesiog nemalonu ir tiek.
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 09 11, 08:34)
pardon už korekciją, bet lazanija tikrai ne amerikietiškas patiekalas...
man atrodo, kad tokių kaip amerikietiškų patiekalų išvis nėra... hamburgeriai ir tie iš Vokietijos kilę.. tik amerikonai savinasi viską...
man atrodo, kad tokių kaip amerikietiškų patiekalų išvis nėra... hamburgeriai ir tie iš Vokietijos kilę.. tik amerikonai savinasi viską...
kaip ir leituviai beje: cepelinai, saltibarsciai ir t.t.
skaiciau internete apie lietuviskus patiekalus, kad jie is kazko parsikopino. bet nebepamenu, tuomet dar stebejaus.
spirgu i cepelinus pridejo ir pasidare lietuviskas patiekalas
spirgu i cepelinus pridejo ir pasidare lietuviskas patiekalas