Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

vaje, negundyk taip manes, nes teks begti po parduotuves lasisos ieskoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 08 06, 23:13)
bet juk miltai "sulipdo" taip pat kaip ir krakmolas  g.gif

Niu miltai tesla sumikstina, o krakmolas sulipdo rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu klausima o ka jus naudojat vietoj vegetos bale jau mane mano chebra baigia uzgrauzti kaip visi pasigenda vegetos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe girl @ 2008 08 08, 00:22)
Turiu klausima o ka jus naudojat vietoj vegetos bale jau mane mano chebra baigia uzgrauzti kaip visi pasigenda vegetos  doh.gif

Kaip ir nieko. Paprasti prieskoniai. Vegeta yra priprantamas dalykas (neveltui su MSG wink.gif ), tad dar pagrauš kurį laiką ir praeis. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 08 07, 21:40)
Kaip ir nieko. Paprasti prieskoniai. Vegeta yra priprantamas dalykas (neveltui su MSG wink.gif ), tad dar pagrauš kurį laiką ir praeis. irnesakyk.gif


O velnias...! nezinojau... unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kajote @ 2008 08 07, 23:46)
O velnias...! nezinojau... unsure.gif  doh.gif


ir tu Vegetos megeja? biggrin.gif
neveltui as i ja net paziuret negaliu schmoll.gif pasirodo, kad dar ir visokiu bjaurybiu i ja prideta... doh.gif o lietuviu bene megstamiausias prieskonis.... kas tik jos nenaudoja.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 08 08, 07:51)
ir tu Vegetos megeja?  biggrin.gif
neveltui as i ja net paziuret negaliu  schmoll.gif pasirodo, kad dar ir visokiu bjaurybiu i ja prideta...  doh.gif o lietuviu bene megstamiausias prieskonis.... kas tik jos nenaudoja....  doh.gif

Kad dar smagiau būtų, įdedu visą sarašėlį:

The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).
(dar tas 'spices' su klaustuku - kodėl daugiskaitoj ir neišvardinta...)

Žiaurus dalykas tas MSG. Jis visiškai atbukina skonio receptorius, bet koks maistas be jo pasidaro neskanus. Sako, kad MSG kiekis, koks jis dedamas į maistą, nėra pavojingas, bet turint omeny, kad jo yra praktiškai visur, o restoranuose iš viso nežinai, ką valgai (pvz. kiniečiai juo tiesiog pasibarsto, kaip druska doh.gif ), tai truputį neramu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 08 rugpjūčio 2008 - 08:04
QUOTE(Ode @ 2008 08 08, 07:03)
Kad dar smagiau būtų, įdedu visą sarašėlį:

The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).
(dar tas 'spices' su klaustuku - kodėl daugiskaitoj ir neišvardinta...)

Žiaurus dalykas tas MSG. Jis visiškai atbukina skonio receptorius, bet koks maistas be jo pasidaro neskanus. Sako, kad MSG kiekis, koks jis dedamas į maistą, nėra pavojingas, bet turint omeny, kad jo yra praktiškai visur, o restoranuose iš viso nežinai, ką valgai (pvz. kiniečiai juo tiesiog pasibarsto, kaip druska  doh.gif ), tai truputį neramu...

doh.gif
Dekui, kad apsvietet thumbup.gif einu mesiu lauk... as nenaudoju ir nenoriu ne paziureti, tik sesuo atveze ir visur dedas kur tik gali, o as galvoju ko cia tie zmones Lietuvoj del tos Vegetos pamise doh.gif jei tik karta per metus pavalgau ka su Vegeta nesuprantu ko ja megti doh.gif paprasti prieskoniai, kai pati susidedu visas zoleles (tik MB visokiu zoliu nemegsta, sako- as ne karve, kad zole esciau doh.gif ) daug skaniau gaunas, bandau visiem aiskinti, kad pagal mesos rusi prieskonius detu, bet gi Vegeta universalus- viska "sudo"
Atsakyti
As ir vegetos niekada neturejau ir man jos nereikejo, bet anytele vos ne kaip i durna pasiziurejo, atseit kaip tu valyti gali daryti be vegetos, dar pas pora draugiu uzmaciau, kad vegeta i viska deda, nusipirkau ir as...... taip ir stovi...... pats laikas ismest, nes jau gal ir galiojimas pasibaige lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 08 07, 22:51)
ir tu Vegetos megeja?  biggrin.gif


ir as blush2.gif bet jei rimtai tai naudoju daug visokiu prieskoniu kitu, paprastu be jokiu misalku, bet vegetos taip pat kazkiek dedu cool.gif
Atsakyti
Gal meduti kuri darot ir zinot kaip kepti tuos padus reikia, orkaiteje ? kokio karscio ? ant ko deti ?
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 08 10, 17:20)
Gal meduti kuri darot ir zinot kaip kepti tuos padus reikia, orkaiteje ? kokio karscio ? ant ko deti ?


del temperaturos nesu tikra... nebepamenu... gal koki 350F? g.gif o blynus tai dek ant blekutes, pabarstytos miltais... ir subadyk lakstus su sakute, pries dedant kepti i orkaite... 4u.gif
nu ir aisku, iskepus ir sutepus, geriausia palaikyt per nakti, kad susigertu... tada medaus tortas yra pats pats skaniausias thumbup.gif
Atsakyti