vaje, negundyk taip manes, nes teks begti po parduotuves lasisos ieskoti
QUOTE(doviliushka @ 2008 08 06, 23:13)
bet juk miltai "sulipdo" taip pat kaip ir krakmolas
Niu miltai tesla sumikstina, o krakmolas sulipdo
Turiu klausima o ka jus naudojat vietoj vegetos bale jau mane mano chebra baigia uzgrauzti kaip visi pasigenda vegetos
QUOTE(cafe girl @ 2008 08 08, 00:22)
Turiu klausima o ka jus naudojat vietoj vegetos bale jau mane mano chebra baigia uzgrauzti kaip visi pasigenda vegetos
Kaip ir nieko. Paprasti prieskoniai. Vegeta yra priprantamas dalykas (neveltui su MSG ), tad dar pagrauš kurį laiką ir praeis.
QUOTE(Ode @ 2008 08 07, 21:40)
Kaip ir nieko. Paprasti prieskoniai. Vegeta yra priprantamas dalykas (neveltui su MSG ), tad dar pagrauš kurį laiką ir praeis.
O velnias...! nezinojau...
QUOTE(kajote @ 2008 08 07, 23:46)
O velnias...! nezinojau...
ir tu Vegetos megeja?
neveltui as i ja net paziuret negaliu pasirodo, kad dar ir visokiu bjaurybiu i ja prideta... o lietuviu bene megstamiausias prieskonis.... kas tik jos nenaudoja....
QUOTE(wicked @ 2008 08 08, 07:51)
ir tu Vegetos megeja?
neveltui as i ja net paziuret negaliu pasirodo, kad dar ir visokiu bjaurybiu i ja prideta... o lietuviu bene megstamiausias prieskonis.... kas tik jos nenaudoja....
neveltui as i ja net paziuret negaliu pasirodo, kad dar ir visokiu bjaurybiu i ja prideta... o lietuviu bene megstamiausias prieskonis.... kas tik jos nenaudoja....
Kad dar smagiau būtų, įdedu visą sarašėlį:
The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).
(dar tas 'spices' su klaustuku - kodėl daugiskaitoj ir neišvardinta...)
Žiaurus dalykas tas MSG. Jis visiškai atbukina skonio receptorius, bet koks maistas be jo pasidaro neskanus. Sako, kad MSG kiekis, koks jis dedamas į maistą, nėra pavojingas, bet turint omeny, kad jo yra praktiškai visur, o restoranuose iš viso nežinai, ką valgai (pvz. kiniečiai juo tiesiog pasibarsto, kaip druska ), tai truputį neramu...
QUOTE(Ode @ 2008 08 08, 07:03)
Kad dar smagiau būtų, įdedu visą sarašėlį:
The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).
(dar tas 'spices' su klaustuku - kodėl daugiskaitoj ir neišvardinta...)
Žiaurus dalykas tas MSG. Jis visiškai atbukina skonio receptorius, bet koks maistas be jo pasidaro neskanus. Sako, kad MSG kiekis, koks jis dedamas į maistą, nėra pavojingas, bet turint omeny, kad jo yra praktiškai visur, o restoranuose iš viso nežinai, ką valgai (pvz. kiniečiai juo tiesiog pasibarsto, kaip druska ), tai truputį neramu...
The ingredients of Vegeta include: salt, dehydrated vegetables (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves), monosodium glutamate, sugar, cornstarch, spices, disodium inosinate, riboflavin (for coloring).
(dar tas 'spices' su klaustuku - kodėl daugiskaitoj ir neišvardinta...)
Žiaurus dalykas tas MSG. Jis visiškai atbukina skonio receptorius, bet koks maistas be jo pasidaro neskanus. Sako, kad MSG kiekis, koks jis dedamas į maistą, nėra pavojingas, bet turint omeny, kad jo yra praktiškai visur, o restoranuose iš viso nežinai, ką valgai (pvz. kiniečiai juo tiesiog pasibarsto, kaip druska ), tai truputį neramu...
Dekui, kad apsvietet einu mesiu lauk... as nenaudoju ir nenoriu ne paziureti, tik sesuo atveze ir visur dedas kur tik gali, o as galvoju ko cia tie zmones Lietuvoj del tos Vegetos pamise jei tik karta per metus pavalgau ka su Vegeta nesuprantu ko ja megti paprasti prieskoniai, kai pati susidedu visas zoleles (tik MB visokiu zoliu nemegsta, sako- as ne karve, kad zole esciau ) daug skaniau gaunas, bandau visiem aiskinti, kad pagal mesos rusi prieskonius detu, bet gi Vegeta universalus- viska "sudo"
As ir vegetos niekada neturejau ir man jos nereikejo, bet anytele vos ne kaip i durna pasiziurejo, atseit kaip tu valyti gali daryti be vegetos, dar pas pora draugiu uzmaciau, kad vegeta i viska deda, nusipirkau ir as...... taip ir stovi...... pats laikas ismest, nes jau gal ir galiojimas pasibaige
QUOTE(wicked @ 2008 08 07, 22:51)
ir as bet jei rimtai tai naudoju daug visokiu prieskoniu kitu, paprastu be jokiu misalku, bet vegetos taip pat kazkiek dedu
Gal meduti kuri darot ir zinot kaip kepti tuos padus reikia, orkaiteje ? kokio karscio ? ant ko deti ?
QUOTE(pupa999 @ 2008 08 10, 17:20)
Gal meduti kuri darot ir zinot kaip kepti tuos padus reikia, orkaiteje ? kokio karscio ? ant ko deti ?
del temperaturos nesu tikra... nebepamenu... gal koki 350F? o blynus tai dek ant blekutes, pabarstytos miltais... ir subadyk lakstus su sakute, pries dedant kepti i orkaite...
nu ir aisku, iskepus ir sutepus, geriausia palaikyt per nakti, kad susigertu... tada medaus tortas yra pats pats skaniausias