Čia tie smėliniai sausainiukai. Žiauriai juos mėgstu. Mano klasiokės mama karts nuo karto pilną orkaitę pavarydavo, o draugė, sužinojusi, kad man patinka, man vis maišiuką atnešdavo... Žinau, kad margarinas, cukrus ir miltai, bet tuoj kur nors patikrinsiu.
oi pamenu tuos sausainiukus per masynka
mano mociute vaikysteje kepdavo: pridarydavo teslos, per masynkla privarydavo sausainiu ir kepdavo krosnyje.....
yummy
ir jie ne visai smeliniai, ji taip lygiom dalimis dedavo miltu cukraus ir sviesto, tai jie superiniai gaudavosi, tokie kietoki ir traskus
ir orkaiteje ne tokie gaunasi kaip krosnyje kepti
ot geri laikai buvo
QUOTE(Raskyte @ 2008 07 18, 17:29)
as kai darau, dedu zalia jautiena pusiau maishyta su kiauliena
Aciuks mergaites!
QUOTE(6663 @ 2008 07 17, 13:40)
laba diena. ir as isiterpsiu. apie saslyksu noriu pasakyt ) jei marinuoji kiauliena pridedi daug svoguno, apslakstai aliejumi ir daug citrinos. galima imesti pipiro, gal dar cesnako, kas megsta. jokios druskos !!!! druska istraukia sultis is mesos. tada galima laikyti nors ir tris dienas marinate (kuo ilgiau tuo skaniau) , pries pat dedant ant lauzo ar griliaus idedam druska. pats geriausias ir tikriausias saslykasPapildyta:
ups cia norejau ne 6663 apie saslyka pasakyt, o pupa999. sorry
QUOTE(danguolet @ 2008 07 18, 09:57)
Mergaites o kaip jus paruosiat mesyte koldunams, ka as turiu omenyje klasudama si klausima kokia mesa dedat zalia ar virta ir kokia vistiena ar ????
Kalakutienos faršą naudoju su prieskoniais, svogūniukais ir į tešlą nededu jokių kiaušinių (miltai, vanduo, aliejaus porą šaukštų), labai skanūs gaunasi.
QUOTE(Naglica @ 2008 07 22, 20:15)
Kalakutienos faršą naudoju su prieskoniais, svogūniukais ir į tešlą nededu jokių kiaušinių (miltai, vanduo, aliejaus porą šaukštų), labai skanūs gaunasi.
as teshla taip pat darau tik ish miltu , H2O ir aliejaus
Skanaus:
Kiaulienos smagus gabalelis: marinuotas su svogunais, pipirais, trupuciu acto, shvieziu rozmarinu ir shlakeliu balto vyno. Ishkeptas ant lauzelio ir suvalgytas su shvieziai paraugtais agurkeliais su pomidorais...
Keptuveje kepti vershienos farsho kotletcikai: vershienos farshas su trintu cesnaku, trupuciu vandenyje mirkytos bulkos, druska, juodieji pipirai ir vienas kiaushinis..Baigiant kepti paberiam marinuotu svogunu, patupdom riekele pomidoro ir uztepam tarkuotu pievagrybiu sumaishytu su mozarella suriu, trintu cesnaku ir majonezu..
Orkaiteje kepti farsho kepsneliai: tas pats vershienos farshas, tik labiau suplojam kotleta ir padarom duobele, po 30 minuciu kepimo (375 F) ikraunam gera porcija kiekvienam to pacio idaro: tarkuoti pievagrybiai su cesnaku, suriu ir majonezu..Dar pakepam 15 min ir prie stalo..
Zuvyte: tilapijos file, paprieskoniuota zuvies prieskoniais, turpuciu dziovintu zoleliu, raudonos paprikos milteliais ir ishkepta alyvuogiu aliejuje..Salotos: agurkai su svogunu laishkais ir grietine..
Lengvas (ir tikrai niam) troshkinukas: i stiklini inda su trupuciu alyvuogiu aliejaus klojau riekeles: bulviu, cukiniju, truputi vershienos farsho, pievagrybius ir pomidorus..Bulves su cukinijom barsciau bulviu prieskoniais, grybus-grybu..Pilam truputi vandens, kad apsemtu mazdaug iki puses ir troshkinam apie 30-40 minuciu orkaitej..Kadangi kiekviena darzove ishskyre savu sulciu, tai buvo ish ties neapsakomai skanu
Kiaulienos smagus gabalelis: marinuotas su svogunais, pipirais, trupuciu acto, shvieziu rozmarinu ir shlakeliu balto vyno. Ishkeptas ant lauzelio ir suvalgytas su shvieziai paraugtais agurkeliais su pomidorais...
Keptuveje kepti vershienos farsho kotletcikai: vershienos farshas su trintu cesnaku, trupuciu vandenyje mirkytos bulkos, druska, juodieji pipirai ir vienas kiaushinis..Baigiant kepti paberiam marinuotu svogunu, patupdom riekele pomidoro ir uztepam tarkuotu pievagrybiu sumaishytu su mozarella suriu, trintu cesnaku ir majonezu..
Orkaiteje kepti farsho kepsneliai: tas pats vershienos farshas, tik labiau suplojam kotleta ir padarom duobele, po 30 minuciu kepimo (375 F) ikraunam gera porcija kiekvienam to pacio idaro: tarkuoti pievagrybiai su cesnaku, suriu ir majonezu..Dar pakepam 15 min ir prie stalo..
Zuvyte: tilapijos file, paprieskoniuota zuvies prieskoniais, turpuciu dziovintu zoleliu, raudonos paprikos milteliais ir ishkepta alyvuogiu aliejuje..Salotos: agurkai su svogunu laishkais ir grietine..
Lengvas (ir tikrai niam) troshkinukas: i stiklini inda su trupuciu alyvuogiu aliejaus klojau riekeles: bulviu, cukiniju, truputi vershienos farsho, pievagrybius ir pomidorus..Bulves su cukinijom barsciau bulviu prieskoniais, grybus-grybu..Pilam truputi vandens, kad apsemtu mazdaug iki puses ir troshkinam apie 30-40 minuciu orkaitej..Kadangi kiekviena darzove ishskyre savu sulciu, tai buvo ish ties neapsakomai skanu
mergaites, o koks cream cheese atitikmuo Lietuvoje? Labai noreciau namiskiams padaryti cheese cake
QUOTE(Sacra @ 2008 07 23, 17:21)
mergaites, o koks cream cheese atitikmuo Lietuvoje? Labai noreciau namiskiams padaryti cheese cake
Bandyk Pfiladelfija (ale brangi ji nerealiai) arba mūsų švelnioji varškytė
QUOTE(Sacra @ 2008 07 23, 09:21)
mergaites, o koks cream cheese atitikmuo Lietuvoje? Labai noreciau namiskiams padaryti cheese cake
mano tevai perka Kaune Pieno Centro parduotuveje tepama "Pieno Lankos" (berods) suri mazais kibiriukais
Patarkit ka daryti su flank steak prasau Nusispirkau nes graziai atrode, o kai isvyniojau as ji, toks plokscias didelis tai praradau visa kurybinguma
Ir nors zianu kad bela kartu apie tai kalbeta, priminkit kaip angliskai vadinasi ta vieta is kurios saslykai daromi
Ir nors zianu kad bela kartu apie tai kalbeta, priminkit kaip angliskai vadinasi ta vieta is kurios saslykai daromi
QUOTE(6663 @ 2008 07 23, 13:27)
Lengvas (ir tikrai niam) troshkinukas: i stiklini inda su trupuciu alyvuogiu aliejaus klojau riekeles: bulviu, cukiniju, truputi vershienos farsho, pievagrybius ir pomidorus..Bulves su cukinijom barsciau bulviu prieskoniais, grybus-grybu..Pilam truputi vandens, kad apsemtu mazdaug iki puses ir troshkinam apie 30-40 minuciu orkaitej..Kadangi kiekviena darzove ishskyre savu sulciu, tai buvo ish ties neapsakomai skanu
6663 - kaip visada
Ar gali pasakyti i sita troskini darzoves dejai 'zalias' ta prasme - bulves neapvirtas?jos orkaitei per 40 minuciu iskepe normaliai?
As jau visa savaite nebevalgau mesytes.. tiesiog negaliu.. net nuo kvapo nupurto.. Tikriausiai tapsiu vegetare.. taigi, uz darzoviu patiekaliuku receptus busiu dekinga
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 24, 03:54)
Ir nors zianu kad bela kartu apie tai kalbeta, priminkit kaip angliskai vadinasi ta vieta is kurios saslykai daromi
shoulder