Pupa, mėsą svogūnuose ir marinuoju. Dalį supjaustau, dalį sutarkuoju - pastarieji sulčių daugiau išleidžia. O po to dar atskirai pamarinuoju svogūnus (kur pabaigoj aprašyta) - prikąsti prie iškepto šąšlo.
6663 - actas nesveika!!!! Citrina natūraliau ir sveikiau!!!!
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 17, 14:31)
Aisku, aciu 6663, tai i mesa paprastu svogunu pripijaustyti. Bet tai mesa biski sausoka gaunasi jei tik prieskoniai, svogunai ir citrina. Atsimenu kai zalius(isalke kaip vilkai) saslus valgydavom, tai jie slapesni , marinate kazkokiam budavo
Ir ash megstu zalia mesyte..
Nuo svogunu, citrinos, actuko ir pireskoniu butinai atsiras sulciu..Musu draugai gruzinai dar ir vynu gerai pashlaksto..Ir granato sulciu ipila..Zodziu nebijok expermentuot- bus nerealiai skanus..ir nepamirsh rankom ju paminkyt..Gali shliukshtelt ir marinato nuo agurkeliu kokiu ir pan..Ash visad taip darau..
Ode, zinau, tu kaip mano mama..
Nu nuo vaikystes ash tokia jau..matyt truksta man jo ar ka, nu negaliu ash be jo..
Aisku, aciu Einu makliavoti, ziuresim kas gausis
QUOTE(6663 @ 2008 07 17, 21:53)
Ir ash megstu zalia mesyte..
Nu nuo vaikystes ash tokia jau..matyt truksta man jo ar ka, nu negaliu ash be jo..
saslai zali man beveik skanesni nei kepti
o actukas.. niam pamenu valgydavau su saltiena acta .. tai kai mama nematydavo - dar ir uzgerdavau as jo.. man laaabai skanu.. bet paskui skrandy isitaisiau skyle.. tai jau daaaug metu namie acto neturiu.. nes neatsilaikyciau
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 17, 13:31)
Aisku, aciu 6663, tai i mesa paprastu svogunu pripijaustyti. Bet tai mesa biski sausoka gaunasi jei tik prieskoniai, svogunai ir citrina. Atsimenu kai zalius(isalke kaip vilkai) saslus valgydavom, tai jie slapesni , marinate kazkokiam budavo
Istikruju ir as seniau dedavau tik pjaustytus svogunus i mesa,tai mesa budavo sausa,o dabar pagal odes recepta tarkavau,tai labai sultingi tik iskarto acto nepilu,nes as mesyte uzsimarinuoju is vakaro,o acta pilu 4h. pries kepant.
QUOTE(6663 @ 2008 06 03, 01:20)
ir vel bulves :
Bulves pjaunam per puse ir ashtresniu shaukshciuku ishskobiam duobeles ( ishskobtus gabalelius ishkepiau ir sukirtau su ridikeliu salotom ), prikemsham bet kokiu farshu ir uzdenge folija pashaunam i orkaite pusvalandukui..Tada atidengiam, abibarstom pomidoro gabaleliais, uzmetam shaukshciuka grietines ar majonezo ir apibarstom trupuciu surio...Dar kelios minutes orkaitej ir skanaus..:
Bulves pjaunam per puse ir ashtresniu shaukshciuku ishskobiam duobeles ( ishskobtus gabalelius ishkepiau ir sukirtau su ridikeliu salotom ), prikemsham bet kokiu farshu ir uzdenge folija pashaunam i orkaite pusvalandukui..Tada atidengiam, abibarstom pomidoro gabaleliais, uzmetam shaukshciuka grietines ar majonezo ir apibarstom trupuciu surio...Dar kelios minutes orkaitej ir skanaus..:
o dievuleliau, kaip skaniai atrodo...o ash kaip tik 'ant dietos' db sedziu.. ir reikejo cia man i shita jusu foruma uzeiti..
QUOTE(danguolet @ 2008 07 18, 10:57)
Mergaites o kaip jus paruosiat mesyte koldunams, ka as turiu omenyje klasudama si klausima kokia mesa dedat zalia ar virta ir kokia vistiena ar ????
as kai darau, dedu zalia jautiena pusiau maishyta su kiauliena
QUOTE(danguolet @ 2008 07 18, 09:57)
Mergaites o kaip jus paruosiat mesyte koldunams, ka as turiu omenyje klasudama si klausima kokia mesa dedat zalia ar virta ir kokia vistiena ar ????
tikriems koldunams- zalias farshas..
jei su vishtiena, cia jau kaip ir virtinukai ..
Tai gal norit pasidalinti visu koldunu darymo receptu Arba nuoroda kokia imesti jei kur nors kitur jis yra
As kai maza buvau darydavom su mociute sausainius, didziausia bliuda teslos ir paskui per mesmale maldavom ant galo forma uzmove. Pardavineja tokius sausainius ir cia pardese. Gal zinot recepta ? Nes mano mama sake is akies dedi miltu, kiausiniu ir dar kazko ir arba gaunasi arba ne
Nusipirkau svieziu bulviu, lupyna su rankom nulupau(net buvau pamirsus, kad taip galima, 100metu svieziu bulviu nemacius), pasikepiau ant kepruve ir taip skaniai sulapnojau
As kai maza buvau darydavom su mociute sausainius, didziausia bliuda teslos ir paskui per mesmale maldavom ant galo forma uzmove. Pardavineja tokius sausainius ir cia pardese. Gal zinot recepta ? Nes mano mama sake is akies dedi miltu, kiausiniu ir dar kazko ir arba gaunasi arba ne
Nusipirkau svieziu bulviu, lupyna su rankom nulupau(net buvau pamirsus, kad taip galima, 100metu svieziu bulviu nemacius), pasikepiau ant kepruve ir taip skaniai sulapnojau
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 18, 22:27)
Tai gal norit pasidalinti visu koldunu darymo receptu Arba nuoroda kokia imesti jei kur nors kitur jis yra
Koldūnai
Mane MB įtikino, kad koldūnai be mairūno - ne koldūnai. Tai dabar kai per prieskonių lysvę prasinešu, tai koldūnais vis pakvimpa.
Čia tie smėliniai sausainiukai. Žiauriai juos mėgstu. Mano klasiokės mama karts nuo karto pilną orkaitę pavarydavo, o draugė, sužinojusi, kad man patinka, man vis maišiuką atnešdavo... Žinau, kad margarinas, cukrus ir miltai, bet tuoj kur nors patikrinsiu.
Papildyta:
Iš SM puslapis
O čia kažką panašaus radau, kaip ir įsivaizdavau - paprasčiausias variantas:
1pokelis sviesto 1stikline cukraus pudros 1kiausinio trynys 2stiklines miltu
viska gerai isminkyt formuoti sausainius ir kepti(galima per masynka-senoviskai)
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 18, 13:27)
O kam lupai, su lupena skaniau..