Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Pupa, mėsą svogūnuose ir marinuoju. Dalį supjaustau, dalį sutarkuoju - pastarieji sulčių daugiau išleidžia. O po to dar atskirai pamarinuoju svogūnus (kur pabaigoj aprašyta) - prikąsti prie iškepto šąšlo.

6663 - actas nesveika!!!! Citrina natūraliau ir sveikiau!!!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 17, 14:31)
Aisku, aciu 6663, tai i mesa paprastu svogunu pripijaustyti. Bet tai mesa biski sausoka gaunasi jei tik prieskoniai, svogunai ir citrina. Atsimenu kai zalius(isalke kaip vilkai) saslus valgydavom, tai jie slapesni , marinate kazkokiam budavo  g.gif

Ir ash megstu zalia mesyte.. blush2.gif
Nuo svogunu, citrinos, actuko ir pireskoniu butinai atsiras sulciu..Musu draugai gruzinai dar ir vynu gerai pashlaksto..Ir granato sulciu ipila..Zodziu nebijok expermentuot- bus nerealiai skanus..ir nepamirsh rankom ju paminkyt..Gali shliukshtelt ir marinato nuo agurkeliu kokiu ir pan..Ash visad taip darau..
4u.gif

Ode, zinau, tu kaip mano mama..
Nu nuo vaikystes ash tokia jau..matyt truksta man jo ar ka, nu negaliu ash be jo..
hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 6663: 17 liepos 2008 - 22:54
Aisku, aciu 4u.gif Einu makliavoti, ziuresim kas gausis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 07 17, 21:53)
Ir ash megstu zalia mesyte.. blush2.gif
Ode, zinau, tu kaip mano mama..
Nu nuo vaikystes ash tokia jau..matyt truksta man jo ar ka, nu negaliu ash be jo..
hihihi.gif

saslai zali man beveik skanesni nei kepti hihihi.gif

o actukas.. niam smile.gif pamenu valgydavau su saltiena acta .. tai kai mama nematydavo - dar ir uzgerdavau as jo.. man laaabai skanu.. bet paskui skrandy isitaisiau skyle.. tai jau daaaug metu namie acto neturiu.. nes neatsilaikyciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ecola: 18 liepos 2008 - 09:56
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 17, 13:31)
Aisku, aciu 6663, tai i mesa paprastu svogunu pripijaustyti. Bet tai mesa biski sausoka gaunasi jei tik prieskoniai, svogunai ir citrina. Atsimenu kai zalius(isalke kaip vilkai) saslus valgydavom, tai jie slapesni , marinate kazkokiam budavo  g.gif

Istikruju ir as seniau dedavau tik pjaustytus svogunus i mesa,tai mesa budavo sausa,o dabar pagal odes recepta tarkavau,tai labai sultingi tik iskarto acto nepilu,nes as mesyte uzsimarinuoju is vakaro,o acta pilu 4h. pries kepant.
Atsakyti
4u.gif

Mergaites o kaip jus paruosiat mesyte koldunams, ka as turiu omenyje klasudama si klausima kokia mesa dedat zalia ar virta ir kokia vistiena ar ????
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 06 03, 01:20)
ir vel bulves biggrin.gif :

Bulves pjaunam per puse ir ashtresniu shaukshciuku ishskobiam duobeles ( ishskobtus gabalelius ishkepiau ir sukirtau su ridikeliu salotom smile.gif ), prikemsham bet kokiu farshu ir uzdenge folija pashaunam i orkaite pusvalandukui..Tada atidengiam, abibarstom pomidoro gabaleliais, uzmetam shaukshciuka grietines ar majonezo ir apibarstom trupuciu surio...Dar kelios minutes orkaitej ir skanaus..:

user posted image

o dievuleliau, kaip skaniai atrodo...o ash kaip tik 'ant dietos' db sedziu.. doh.gif ir reikejo cia man i shita jusu foruma uzeiti..
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2008 07 18, 10:57)
4u.gif

Mergaites o kaip jus paruosiat mesyte koldunams, ka as turiu omenyje klasudama si klausima kokia mesa dedat zalia ar virta ir kokia vistiena ar ????

as kai darau, dedu zalia jautiena pusiau maishyta su kiauliena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2008 07 18, 09:57)
4u.gif

tikriems koldunams- zalias farshas..
jei su vishtiena, cia jau kaip ir virtinukai smile.gif ..
Atsakyti
Tai gal norit pasidalinti visu koldunu darymo receptu ax.gif Arba nuoroda kokia imesti jei kur nors kitur jis yra ax.gif

As kai maza buvau darydavom su mociute sausainius, didziausia bliuda teslos ir paskui per mesmale maldavom ant galo forma uzmove. Pardavineja tokius sausainius ir cia pardese. Gal zinot recepta ? Nes mano mama sake is akies dedi miltu, kiausiniu ir dar kazko ir arba gaunasi arba ne lotuliukas.gif

Nusipirkau svieziu bulviu, lupyna su rankom nulupau(net buvau pamirsus, kad taip galima, 100metu svieziu bulviu nemacius), pasikepiau ant kepruve ir taip skaniai sulapnojau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 18, 22:27)
Tai gal norit pasidalinti visu koldunu darymo receptu  ax.gif  Arba nuoroda kokia imesti jei kur nors kitur jis yra  ax.gif

As kai maza buvau darydavom su mociute sausainius, didziausia bliuda teslos ir paskui per mesmale maldavom ant galo forma uzmove. Pardavineja tokius sausainius ir cia pardese. Gal zinot recepta ? Nes mano mama sake is akies dedi miltu, kiausiniu ir dar kazko ir arba gaunasi arba ne  lotuliukas.gif

Koldūnai hi.gif
Mane MB įtikino, kad koldūnai be mairūno - ne koldūnai. Tai dabar kai per prieskonių lysvę prasinešu, tai koldūnais vis pakvimpa. biggrin.gif

Čia tie smėliniai sausainiukai. Žiauriai juos mėgstu. Mano klasiokės mama karts nuo karto pilną orkaitę pavarydavo, o draugė, sužinojusi, kad man patinka, man vis maišiuką atnešdavo... ax.gif Žinau, kad margarinas, cukrus ir miltai, bet tuoj kur nors patikrinsiu.
Papildyta:
Iš SM puslapis

O čia kažką panašaus radau, kaip ir įsivaizdavau - paprasčiausias variantas:

1pokelis sviesto 1stikline cukraus pudros 1kiausinio trynys 2stiklines miltu
viska gerai isminkyt formuoti sausainius ir kepti(galima per masynka-senoviskai)
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 07 18, 13:27)
Tai gal norit pasidalinti visu koldunu darymo receptu  ax.gif  Arba nuoroda kokia imesti jei kur nors kitur jis yra  ax.gif
As kai maza buvau darydavom su mociute sausainius, didziausia bliuda teslos ir paskui per mesmale maldavom ant galo forma uzmove. Pardavineja tokius sausainius ir cia pardese. Gal zinot recepta ? Nes mano mama sake is akies dedi miltu, kiausiniu ir dar kazko ir arba gaunasi arba ne  lotuliukas.gif

Nusipirkau svieziu bulviu, lupyna su rankom nulupau(net buvau pamirsus, kad taip galima, 100metu svieziu bulviu nemacius), pasikepiau ant kepruve ir taip skaniai sulapnojau  thumbup.gif

O kam lupai, su lupena skaniau.. 4u.gif
Atsakyti