Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Ecola, labai niam 4u.gif Ypac pirmi du patiekalai..Super 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 07 09, 03:55)
Ecola, labai niam 4u.gif Ypac pirmi du patiekalai..Super 4u.gif

4u.gif

blush2.gif aciu smile.gif

Atsakyti
negalima man cia lankytis, nes tik valgyti uzsimanau, taip skaniai maistas nuotraukose atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Noriu Odei pasakyti,dideli ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif uz jos mamytes saslyku recepta,jau kelis kartus kepem,visi ivertino auksciausiais balais,sis receptas irasytas i mano kulinarijos uzrasus.
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2008 07 14, 06:16)
Noriu Odei pasakyti,dideli ACIU  4u.gif  4u.gif  4u.gif uz jos mamytes saslyku recepta,jau kelis kartus kepem,visi ivertino auksciausiais balais,sis receptas irasytas i mano kulinarijos uzrasus.

O mums butu galima suzinot recepteli? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 07 14, 18:11)
O mums butu galima suzinot recepteli? 4u.gif

Tau?! Niekaip!... schmoll.gif hihihi.gif

Spėju, kad apie šį kalba eina:

Mesos reikia apie 300gr. Zmogui (ziurint kas kiek valgo). Geriausiai tinka Kiauliena arba Versiena (pagal nora ir skoni). Jeigu Kiauliena, tai geriausiai tinka sprandine (ten kur baigiasi galva ir prasideda nugara). Jeigu Versiena, tai gali buti ir kumpis arba nugarine.
Pjautyti skersai raumenu 2-3 cm. kubeliais. Dedi i puoda arba bliuda, geriau su dangciu. Pripjaustai arba pritarkuoji daug, daug svogunu (tada minkstesne mesa).
Dedi pagal skoni ivairiu prieskoniu (juoduju pipiru, kvepianciu pipiru, susmulkintu lauro lapeliu,galima maltos kalendros ir druskos).
Vienas variantas deti iskarto supjaustytas arba isspaustas 1-2 citrinas.
Kitas variantas nedeti citrinos, o tik pries pat kepima, ipilti 3-4 saukstus acto, o gal ir daugiau, priklausomai nuo mesos kiekio.
Bet variantas su citrina svelnesnis ir sveikesnis.
Svogunu marinavimas:
Jeigu nori kad nebutu jabai aitrus, 1-2 min.uzpilti verdanciu vandeniu. Po to nupilti vandeni ir uzpilti actu per puse atskiestu vandeniu, kad apsemtu, jeigu actas 9 proc.
IR Mesa ir Svogunai turi marinuotis ne maziau 12 valandu.
Mesa uzdengti ir laikyti saldytuve.
Kepant patartina slakstyti alum arba baltu vynu.
Priedai: agurkai,pamidorai, ketchupas, duona ir raudonas vynas.


4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 14, 09:50)
Tau?! Niekaip!...  schmoll.gif hihihi.gif

.[/i]

4u.gif

Didelis ACIU, lyg ir ash panashiai darau.., nors kartais paexpermentuoju.. mirksiukas.gif
Dekui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Griztam i bizni mirksiukas.gif :

Tunos salotos su darzovem:
Tuna (savo sultyse), garintos shparagines pupeles, marinuoti svoguneliai ir cesnakai, pomidorai, lashelis saulegrazu aliejaus ir lashelis obuoliu acto..

user posted image

Deshreles pomidoru padaze:
deshreles pamarinavau para laiko shaldytuve (kad igautu ashtresni skoni) trintuose cesnakuose ir shaukshte majonezo.
Keptuveje pakepinam svoguna su keliom skiltelem cesnako, sumetam deshreles ir joms truputi apskrudus supilam skardine (apie 0.5l) pomidoru savo sultyse (priesh tai juos suryniau blenderiu)..Troshkinam, gardinam dziovintom zolelem ir pipirais..

user posted image

Gaivios salotos:

Krabu lazdeles, zalias kalafijoras, zalias agurkas ir krapai. Viska susmulkinam ir ishmaishom su majonezu

user posted image

Salotos su zuvimi: Karshto rukymo zuvis, pomidoras, agurkas, zalumynai ir jogurtas be priedu. Druskos nereikia, nes zuvis turi pakankamai surumo. Skanu su karshtom bulvytem..

user posted image

Ir nuostabus cukiniju blyneliai tongue.gif (jau anksciau mano gaminti):

Pora jaunu cukiniju ir pievagrybius (mazdaug viena dezute) sutarkuojam burokine tarka, dedam pora kiaushiniu, shaukshta grietines, prieskoniu ir pora shaukshtu manu kruopu (galima ir miltus)..Kepant gan nelengva vartyti, nes blyneliai labai minkshtuciai, bet ash jau geriau vargstu vartydama, uztai koks skoniiiisss rolleyes.gif ..Kas tingi, gali deti daugiau miltu ar manu.. Skanaus..

user posted image




Atsakyti
sitas,sitas receptas ,tie tarkuoti svogunai mums atrodo,kad priduoda sultinguma mesytei,as dariau su actu,bet pabandysiu ir su citrina.
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 07 15, 06:09)
Griztam i bizni mirksiukas.gif :

Kokie komisiniai? hihihi.gif

Kaip visada, sėkmingai suerzinai... mad.gif Smagi tuno salotų variacija. 4u.gif Kalafijorą kaip tik parsitempiau namo. Žadėjau daryti kaip mama: kalafijoras, graikiški riešutai, krapai ir majonezas, bet patingėjau mąstyti, ką vaikams pietums, tai patroškinau tiesiog... blush2.gif Kažko mane ant majonezo patraukė pastaruoju metu, nors tuo pačiu pasidariau paranojikė dėl visų bjaurių priedų, tad vartoju jį tikrai minimaliai. O kai su MB padarėm naminį, tai skonis - kaip diena ir naktis. Įtariu, nuo šiol taip ir darysim... rolleyes.gif
Atsakyti
Ecola,jei nesunku parasyk recepta aviziniu blynu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 15, 05:38)
Kokie komisiniai? hihihi.gif

Kaip visada, sėkmingai suerzinai... mad.gif Smagi tuno salotų variacija.  4u.gif Kalafijorą kaip tik parsitempiau namo. Žadėjau daryti kaip mama: kalafijoras, graikiški riešutai, krapai ir majonezas, bet patingėjau mąstyti, ką vaikams pietums, tai patroškinau tiesiog...  blush2.gif Kažko mane ant majonezo patraukė pastaruoju metu, nors tuo pačiu pasidariau paranojikė dėl visų bjaurių priedų, tad vartoju jį tikrai minimaliai. O kai su MB padarėm naminį, tai skonis - kaip diena ir naktis. Įtariu, nuo šiol taip ir darysim...  rolleyes.gif

4u.gif
Kalafijorus megstu..troshkintus ypac.. wub.gif
Ash visada mylejau ir myliu pacius "negeriausius/riebiausius" dalykelius: majoneza, grietine ir t.t. doh.gif ..
Ish tu keliu recepteliu, skaniausi cukiniju blyncikai- pabandyk..Liezuvi nurysit.. 4u.gif
o namini majoneza jau senokai svajoju pabandyt pagamint..Ar sunku?
Atsakyti