Ecola, labai niam Ypac pirmi du patiekalai..Super
QUOTE(6663 @ 2008 07 09, 03:55)
Ecola, labai niam Ypac pirmi du patiekalai..Super
aciu
negalima man cia lankytis, nes tik valgyti uzsimanau, taip skaniai maistas nuotraukose atrodo
QUOTE(gytenis @ 2008 07 14, 06:16)
Noriu Odei pasakyti,dideli ACIU uz jos mamytes saslyku recepta,jau kelis kartus kepem,visi ivertino auksciausiais balais,sis receptas irasytas i mano kulinarijos uzrasus.
O mums butu galima suzinot recepteli?
QUOTE(6663 @ 2008 07 14, 18:11)
O mums butu galima suzinot recepteli?
Tau?! Niekaip!...
Spėju, kad apie šį kalba eina:
Mesos reikia apie 300gr. Zmogui (ziurint kas kiek valgo). Geriausiai tinka Kiauliena arba Versiena (pagal nora ir skoni). Jeigu Kiauliena, tai geriausiai tinka sprandine (ten kur baigiasi galva ir prasideda nugara). Jeigu Versiena, tai gali buti ir kumpis arba nugarine.
Pjautyti skersai raumenu 2-3 cm. kubeliais. Dedi i puoda arba bliuda, geriau su dangciu. Pripjaustai arba pritarkuoji daug, daug svogunu (tada minkstesne mesa).
Dedi pagal skoni ivairiu prieskoniu (juoduju pipiru, kvepianciu pipiru, susmulkintu lauro lapeliu,galima maltos kalendros ir druskos).
Vienas variantas deti iskarto supjaustytas arba isspaustas 1-2 citrinas.
Kitas variantas nedeti citrinos, o tik pries pat kepima, ipilti 3-4 saukstus acto, o gal ir daugiau, priklausomai nuo mesos kiekio.
Bet variantas su citrina svelnesnis ir sveikesnis.
Svogunu marinavimas:
Jeigu nori kad nebutu jabai aitrus, 1-2 min.uzpilti verdanciu vandeniu. Po to nupilti vandeni ir uzpilti actu per puse atskiestu vandeniu, kad apsemtu, jeigu actas 9 proc.
IR Mesa ir Svogunai turi marinuotis ne maziau 12 valandu.
Mesa uzdengti ir laikyti saldytuve.
Kepant patartina slakstyti alum arba baltu vynu.
Priedai: agurkai,pamidorai, ketchupas, duona ir raudonas vynas.
QUOTE(Ode @ 2008 07 14, 09:50)
Didelis ACIU, lyg ir ash panashiai darau.., nors kartais paexpermentuoju..
Dekui
Griztam i bizni :
Tunos salotos su darzovem:
Tuna (savo sultyse), garintos shparagines pupeles, marinuoti svoguneliai ir cesnakai, pomidorai, lashelis saulegrazu aliejaus ir lashelis obuoliu acto..
Deshreles pomidoru padaze:
deshreles pamarinavau para laiko shaldytuve (kad igautu ashtresni skoni) trintuose cesnakuose ir shaukshte majonezo.
Keptuveje pakepinam svoguna su keliom skiltelem cesnako, sumetam deshreles ir joms truputi apskrudus supilam skardine (apie 0.5l) pomidoru savo sultyse (priesh tai juos suryniau blenderiu)..Troshkinam, gardinam dziovintom zolelem ir pipirais..
Gaivios salotos:
Krabu lazdeles, zalias kalafijoras, zalias agurkas ir krapai. Viska susmulkinam ir ishmaishom su majonezu
Salotos su zuvimi: Karshto rukymo zuvis, pomidoras, agurkas, zalumynai ir jogurtas be priedu. Druskos nereikia, nes zuvis turi pakankamai surumo. Skanu su karshtom bulvytem..
Ir nuostabus cukiniju blyneliai (jau anksciau mano gaminti):
Pora jaunu cukiniju ir pievagrybius (mazdaug viena dezute) sutarkuojam burokine tarka, dedam pora kiaushiniu, shaukshta grietines, prieskoniu ir pora shaukshtu manu kruopu (galima ir miltus)..Kepant gan nelengva vartyti, nes blyneliai labai minkshtuciai, bet ash jau geriau vargstu vartydama, uztai koks skoniiiisss ..Kas tingi, gali deti daugiau miltu ar manu.. Skanaus..
Tunos salotos su darzovem:
Tuna (savo sultyse), garintos shparagines pupeles, marinuoti svoguneliai ir cesnakai, pomidorai, lashelis saulegrazu aliejaus ir lashelis obuoliu acto..
Deshreles pomidoru padaze:
deshreles pamarinavau para laiko shaldytuve (kad igautu ashtresni skoni) trintuose cesnakuose ir shaukshte majonezo.
Keptuveje pakepinam svoguna su keliom skiltelem cesnako, sumetam deshreles ir joms truputi apskrudus supilam skardine (apie 0.5l) pomidoru savo sultyse (priesh tai juos suryniau blenderiu)..Troshkinam, gardinam dziovintom zolelem ir pipirais..
Gaivios salotos:
Krabu lazdeles, zalias kalafijoras, zalias agurkas ir krapai. Viska susmulkinam ir ishmaishom su majonezu
Salotos su zuvimi: Karshto rukymo zuvis, pomidoras, agurkas, zalumynai ir jogurtas be priedu. Druskos nereikia, nes zuvis turi pakankamai surumo. Skanu su karshtom bulvytem..
Ir nuostabus cukiniju blyneliai (jau anksciau mano gaminti):
Pora jaunu cukiniju ir pievagrybius (mazdaug viena dezute) sutarkuojam burokine tarka, dedam pora kiaushiniu, shaukshta grietines, prieskoniu ir pora shaukshtu manu kruopu (galima ir miltus)..Kepant gan nelengva vartyti, nes blyneliai labai minkshtuciai, bet ash jau geriau vargstu vartydama, uztai koks skoniiiisss ..Kas tingi, gali deti daugiau miltu ar manu.. Skanaus..
QUOTE(6663 @ 2008 07 15, 06:09)
Griztam i bizni :
Kokie komisiniai?
Kaip visada, sėkmingai suerzinai... Smagi tuno salotų variacija. Kalafijorą kaip tik parsitempiau namo. Žadėjau daryti kaip mama: kalafijoras, graikiški riešutai, krapai ir majonezas, bet patingėjau mąstyti, ką vaikams pietums, tai patroškinau tiesiog... Kažko mane ant majonezo patraukė pastaruoju metu, nors tuo pačiu pasidariau paranojikė dėl visų bjaurių priedų, tad vartoju jį tikrai minimaliai. O kai su MB padarėm naminį, tai skonis - kaip diena ir naktis. Įtariu, nuo šiol taip ir darysim...
Ecola,jei nesunku parasyk recepta aviziniu blynu
QUOTE(Ode @ 2008 07 15, 05:38)
Kokie komisiniai?
Kaip visada, sėkmingai suerzinai... Smagi tuno salotų variacija. Kalafijorą kaip tik parsitempiau namo. Žadėjau daryti kaip mama: kalafijoras, graikiški riešutai, krapai ir majonezas, bet patingėjau mąstyti, ką vaikams pietums, tai patroškinau tiesiog... Kažko mane ant majonezo patraukė pastaruoju metu, nors tuo pačiu pasidariau paranojikė dėl visų bjaurių priedų, tad vartoju jį tikrai minimaliai. O kai su MB padarėm naminį, tai skonis - kaip diena ir naktis. Įtariu, nuo šiol taip ir darysim...
Kaip visada, sėkmingai suerzinai... Smagi tuno salotų variacija. Kalafijorą kaip tik parsitempiau namo. Žadėjau daryti kaip mama: kalafijoras, graikiški riešutai, krapai ir majonezas, bet patingėjau mąstyti, ką vaikams pietums, tai patroškinau tiesiog... Kažko mane ant majonezo patraukė pastaruoju metu, nors tuo pačiu pasidariau paranojikė dėl visų bjaurių priedų, tad vartoju jį tikrai minimaliai. O kai su MB padarėm naminį, tai skonis - kaip diena ir naktis. Įtariu, nuo šiol taip ir darysim...
Kalafijorus megstu..troshkintus ypac..
Ash visada mylejau ir myliu pacius "negeriausius/riebiausius" dalykelius: majoneza, grietine ir t.t. ..
Ish tu keliu recepteliu, skaniausi cukiniju blyncikai- pabandyk..Liezuvi nurysit..
o namini majoneza jau senokai svajoju pabandyt pagamint..Ar sunku?