Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Ecola @ 2008 06 21, 06:29)
o kaip tuos blynelius daryti?  ax.gif


jei gerai pamenu, tai praeitos temos paskutiniame puslapyje buvo receptukas g.gif
Atsakyti
aciu visoms,kam patiko mano receptukas, tikiuosi isbandysit smile.gif smile.gif man irgi labai patinka farsiruotos paprikos,nes zaliu ir as nelabai megstu valgyti, tiesa i salotas siektiek itrupinu,nes MB patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 06 22, 16:31)
aciu visoms,kam patiko mano receptukas, tikiuosi isbandysit  smile.gif smile.gif man irgi labai patinka farsiruotos paprikos,nes zaliu ir as nelabai megstu valgyti, tiesa i salotas siektiek itrupinu,nes MB patinka smile.gif



as jau susipirkai visus ingridientus, darysiu kita savaite smile.gif

O kiek laiko jos mazdaug verda?
Atsakyti
as tai virdama vis pabaksnoju kokia viena paprika ir ziurau ar ji minksta, siaip ant mazos ugnies man apie 40min gaunasi,dar aisku priklauso ir nuo paprikos dydzio, as renkuosi daug maz vienodo dydzio vidutines tokias paprikutes smile.gif
Atsakyti
stai dar vienas receptukas smile.gif
Bulvių apkepas su šonine ir sūriu

Ingredientai
• 600 g bulvės
• 400 g saldūs svogūnai
• 100 g šoninė
• 100 g sūris
• 2 vnt. kiaušiniai
• 500 ml pienas
• 125 ml grietinė
• 1/2 šaukštelio druska
• 1/4 šaukštelio pipirai
• 4 šaukštai susmulkintos petražolės
• 4 šaukštai džiūvėsėliai
• 40 g sviesto drožlės
Kaip gaminti :
Svogūnus nulupkite, bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais, sūrį stambiai sutarkuokite. Kiaušinius išplakite su pienu. Sukrėskite grietinę, pagardinkite druska, pipirais ii petražolėmis. Kepimo indą ištepkite riebalais. Sluoksniais dėkite bulves ir svogūnus. Ant viršutinio bulvių sluoksnio sukrėskite šoninę. Apkepą apibarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite kiaušinių bei pieno plakiniu. Apkepo viršų apibarstykite džiūvėsėliais ir sviesto drožlėmis. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 40min. . Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apkepą pašaukite į viršutinę orkaitės lentynėlę, kad viršus gražiai apskrustų. Skanaus! smile.gif
Atsakyti
..Atsigriebiu uz praejusias dienas mirksiukas.gif :

Uzkandele su rukyta zuvyte:
Batono riekeles plonai patepam majonezu, uzberiam karshto rukymo zuvytes (shiuo atveju rukytu upetakiu) ir puoshiam zaliais agurkais su svogunu laishkais, kapareliais majonezo padaziuke..

user posted image

Cukiniju ir bulviu apkepas:

I sutarkuotu cukiniju ir bulviu mase (cukiniju tarkavau daugiau nei bulviu) dedame du kiaushinius, shauksha grietines, druskytes ir pashaunam i orkaite..Skonio pajusti nelabai speji, nes tokio minkshtumelio, kad ish karto ishtirpsta burnoje mirksiukas.gif

user posted image
user posted image

Perliniu kruopu koshe:

Ishverdam perlines kruopas, kol verda, keptuveje pakepam truputi parukytos shonines (del kvapo mirksiukas.gif ), cesnako, morkyciu, cukiniju ir pievagrybiu keleta..Keptuves turini verciam i puoda, truput patroshkinam su krupom ir kertam..Buvo skaniau, nei atrodo foto smile.gif

user posted image


Silkes uzkandele:

Silke ir zalia agurka supjaustom kubeliais, sumaishom su svogunu, cesnaku laiskais, krapais ir uzpilam jogurtu (be priedu), barstom juodais pipirais..Aishku skaniausia su karshtom bulvytem...

user posted image


Greiti hamburgeriukai (mb juos sapnuoja, ash nemegstu schmoll.gif ):

Hamburgeriu mesyte kepam ant griliaus ar keptuveje, bulkeles taip pat truputi apskrudinam ant ugneles ir tepam majonezu, dedam salotu lapus, mesyte, svoguno, pomidoru, surio, ketcupo, majonezo, truputi marinuoto agurko ir ka tik randam shaldytuve..

user posted image

Manishkiai burgeriai visai kitokie biggrin.gif : ant kepto farsho blynciaus dejau keptu bulvyciu su pomidorciku ir valgiau su marinuotais agurkeliais..Niam..

user posted image


Gaivios salotos: Pora zaliu jaunuciu cukiniju sutarkuojam burokine tarka, ipjaustom pora pomidorciku ir dedam daug zalumynu (dejau cesnako laishku, krapu, petrazoliu), maishom su grietine ar majonezu, gardinam juodais pipirais:

user posted image


Greita uzkandele:

Shviezias bylvytes nuplaunam, pjaunam per puse, apibarstom prieskoniais, dziovintom zolelem, paprikos milteliais ir pashaunam i orkaite..Baigiant kepti apibarstom pjaustyta parukyta shonine ar lashinukais..:

user posted image


Troshkinta vishtiena su ryziais: vishtienos kulsheliu mesa pamarinavau para ashtrokam ivairiu pipiru marinate. Puode pakepinam cesnaka su morkytem, dedam vishtos gabalelius, apipilam sojos padazu, trupuciu vandens ir troshkinam..Baigiant troshkintis i puoda sumeciau kalfijoro ziedynelius..Atskirai ishverdam ryzius (beriau lt ryziu prieskoniu ir paprikos milteliu). Skanaus..

user posted image


Papildyta:
Paprasti lietiniai blyneliai, ..bet su shirdeliu idaru smile.gif : Idaras: vishtienos shirdeles ishverdam pasudytam vandenyje su lauro lapeliais ir pipirais, sumalam ar susmulkinam blenderiu, beriam mozarella ir chedar surio. Blyneliai: vanduo ir miltai, lashelis aliejaus, mazas ziupsnis druskos ir dar mazesnis cukraus..Ishkeptus blynelius ishtepam shirdeliu mase, suvyniojam ir dar apkepam keptuveje..
Kadangi liko shirduciu idaro, juo idariau makaroncikus ir patroshkinau uzdengusi keptuveje..

user posted image

user posted image
Atsakyti
6663 - wow thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif . ainu saldytuvo siaubti.. bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(legenda @ 2008 06 23, 20:54)
6663 - wow  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  thumbup.gif . ainu saldytuvo siaubti.. bigsmile.gif  lotuliukas.gif

tongue.gif
Atsakyti
eik tu sau kiek cia skamuneliu mums parodei,jau siandien butinai rekes kazka is tavo repertuaro pasigaminti, jauciu blynelius kepsiu, bet turiu tik vistienos skranduku,gal susimalus tiks? essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
mano KOKOSINIS PYRAGAS

ingredientai:
250g sviesto;
200g cukraus;
ziupsnelis druskos;
4 kiausiniai;
180g miltu;
2 a. sauksteliai kepimo milteliu;
130g kokoso drozliu.

ruosimas

kambario temperaturos sviesta, cukru ir druska sukti,kol pasidarys purus, po viena,vis maisant, imusti kiausinius. Miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir kokoso drozlemis, suberti i tesla ir ismaisyti. kepimo forma istepti sviestuku ir sukresti tesla. pasauti i orkaite ir kepti apie 40min, 175 laipsniu karstumo orkaiteje. geriausia,tai su kokiu mediniu pagaliuku pabaksnoti,jei neaplips pagaliukas tesla,tai jau bus iskepe. nes ne visos orkaites vienodai kepa. kai atvesta apipilti istirpintu sokoladu, arba as darau toki saldziaruksti uzpiliuka. tai 2 arba 3 arbatiniai sauksteliai cukraus pudros, ja sudeti i koki puodeli ir uzpilti 1.5 a. saukstelio citrinos sltimis ir ismaistyti,kai viskas istirps ir mase bus vientisa be gumuliuka,tada ja ir uzpilti ant pyrago mirksiukas.gif na lyg viskas, bandykit tikiuosi patiks bigsmile.gif SKANAUS! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 06 24, 04:17)
eik tu sau kiek cia skamuneliu mums parodei,jau siandien butinai rekes kazka is tavo repertuaro pasigaminti, jauciu blynelius kepsiu, bet turiu tik vistienos skranduku,gal susimalus tiks? essen.gif  thumbup.gif

ot vepla doh.gif , ash gi dariau skranduku idara.., o ne shirdeliu..
Matyt vakar buvo galva susisukus blink.gif
Taip kad puikiai tiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 06 24, 17:51)
ot vepla doh.gif , ash gi dariau skranduku idara.., o ne shirdeliu..
Matyt vakar buvo galva susisukus blink.gif
Taip kad puikiai tiks 4u.gif

pasitaiko lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo londonas: 24 birželio 2008 - 17:28