i balkona dar nenesk,nes susals.rekia sulaukti siltesniu oru.
pernai auginau,Benary maziukus pomidorus,jie tokie juokingi,uzauga nepilnai sprindzio dydzio,kotai stori,lapai tamsus,gausiai zydejo ir vede pomidoriukus iki pat salnu.reikia ziureti aprase renkantis,kad butu zemaugiai.man buvo beda kai uzpuole juodi amarai,tai siek tiek ziedams pakenke.purskiau su muilinu vandeniu-padejo.
zemuoges taip pat uzsieme visa ilga lovi ir jame issibujojo,sesers vaikai atvaziave skabydavo zemuogytes.
labai liuks maziukai svoguneliai,sukaisiojau i zeme,laiskai labai gerai auga.
mano uosvis dirbes siltnamiuose Kietaviskiu,tai jis pomidurams padares pozemini laistyma,o Agurkams purskima.jeigu auginsite pomidorus,tai geriau laistyti pilant vandeni i vazonu loveliu leksteles.sitaip jie nesuserga.
Papildyta:
reikia pabandyti sudaiginti turimas Lauro medzio seklas.
jeigu sudygs,galesiu norintiems padovanoti daigelius.
gal ir alyvuoges sudygtu,mielai dar primciau viena medeli.
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 12, 18:59)
jeigu auginsite pomidorus,tai geriau laistyti pilant vandeni i vazonu loveliu leksteles.sitaip jie nesuserga.
a tai tie loveliai, kur dugne ner skyluciu netinka
as kaip tik tokius ir turiu tokie ilgi ir dugne skyluciu ner
Tame ilgam lovely reikia paciai prasidurti skylutes, ten yra pazymėtos kelios vieteles. Ir tada lekste po apacia padedi.
Tai supratau, kad ridikeliu i lauka nenesti.
Per kiek mazdaug laiko galima skinti pomidoriukus nuo pasėjimo
Tai supratau, kad ridikeliu i lauka nenesti.
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 12, 19:59)
reikia pabandyti sudaiginti turimas Lauro medzio seklas.
jeigu sudygs,galesiu norintiems padovanoti daigelius.
gal ir alyvuoges sudygtu,mielai dar primciau viena medeli.
Jei pavyks sudaiginti, labai norėčiau lauramedžio daigelio
O lauramedis daugiametis?Kaip su juo ten?
As praeitais metais terasoj turejau paprikiuku ir pomidoriuku derliu
Siais metais jau pasisejau pomidoriuku, cili paprikiuku ir siaip dekoratyviniu (valgomu) jau izdygo net labai graziai atrode, toks krumelis su uogytem
As praeitais metais terasoj turejau paprikiuku ir pomidoriuku derliu
Siais metais jau pasisejau pomidoriuku, cili paprikiuku ir siaip dekoratyviniu (valgomu) jau izdygo net labai graziai atrode, toks krumelis su uogytem
QUOTE(Ugnužė @ 2009 02 13, 09:04)
Jei pavyks sudaiginti, labai norėčiau lauramedžio daigelio
niu man net idomu pasidare.
sakei, kad auginai darzovytes tuose loveliuose. ar tu turejai su skylutem apacioj? ar kaip sake daiva_z pradurdavai?
nes as tai tuos lovelius turiu be skyluciu ir jokiu skyluciu nepradurinedavau
o gal reikia?
QUOTE(marimacho @ 2009 02 13, 11:03)
sakei, kad auginai darzovytes tuose loveliuose. ar tu turejai su skylutem apacioj? ar kaip sake daiva_z pradurdavai?
nes as tai tuos lovelius turiu be skyluciu ir jokiu skyluciu nepradurinedavau
o gal reikia?
Aš pernai sodinau loveliuose be skylių. Vasarą balkone būna labai karšta, tai žemė išdžiūva labai greit, niekad vanduo neužsistovi, išgaruoja. Bet kai atvėso, tai pradėjo kai kuriuose samanot. Aš darysiu skyles šiemet šonuose, ne apačioj - saugosiu gražias balkono grindis
QUOTE(Ugnužė @ 2009 02 13, 10:37)
Aš pernai sodinau loveliuose be skylių. Vasarą balkone būna labai karšta, tai žemė išdžiūva labai greit, niekad vanduo neužsistovi, išgaruoja. Bet kai atvėso, tai pradėjo kai kuriuose samanot. Aš darysiu skyles šiemet šonuose, ne apačioj - saugosiu gražias balkono grindis
na va as irgi neturiu tada kur padet, jei apacioj skyles daryt
siaip kai salotas sodinau i tus lovelius, visai gerai buvo
kazin kaip augs mano pomidoriukai ir paprikos pas amne balkonas vakarinej pusej, MB sako, kad bus per mazai saules ir sako, kad auginciau rytinej pusej, bet ten musu balkonas sujungtas su virtuve , tai jau kaip ir kambarys, o ne balkonas skaitosi ten kazkaip as tik prieskonines zolytes ir gelytes auginu
be to ir vietos nelabai ten butu, tokies dideliems augalams, kaip pomidorai
Na šiais metais ir aš pabandysiu truputi žalumynų loveliuose pasiauginti kol sode nieko negalima dar sėti. Tik norėjau paklausti, ar salotos augs lovelyje namie? Neišstips?
QUOTE(zujka @ 2009 02 13, 11:00)
Na šiais metais ir aš pabandysiu truputi žalumynų loveliuose pasiauginti kol sode nieko negalima dar sėti. Tik norėjau paklausti, ar salotos augs lovelyje namie? Neišstips?
na man augo, tik kadangi as neisretinau ju tai man mazi lapeliai buvo, norejos didesiu, tai siemet pradaiginsiu ir isretinsiu
as perku tokius ilgus lovius i balkona pakabinami ant krasto,bet vidineje puseje kabinu,o ne isorineje,nes is virsaus kaimynai ir nuoruku primeto ir spjaudo.loviai buna dvieju dydziu,ilgesni ir trumpesni,apverskite ji ir pamatysite kuriose vietose padaryta,kad nupjauti pypsiukus ir bus skyles.perkant lovi reikes ysigyti ir tokius pat padekliukus,i kuriuos nutekes vandens perteklius,bet nebegs ant balkono grindu.
tikiuosi supratote.as juos vadinu loviais,galima issireiksti balkono vazonai.
Papildyta:
salotos augs,bet i nedideli vazoneli sek dvi seklas,kai truputi paaugs viena daigeli persodink.viena salota vazonelyje geriau auga.jeigu dar lempa augalams turi,tai dar geriau augs.
Papildyta:
[/quote]
prisiminiau,toks animacinis filmukas buvo apie vilka,kai jie ten sejo kviecius-vilkas sako-o valgyti jau galima,tada nupjove kviecius-vilkas-valgyti jau galima?
kada nuo pasejimo bus galima valgyti pomidorus-neatsakysiu,jeigu uzaugs ir zydes,tada jau tikrai skinsi ir valgysi.
Papildyta:
[quote=Milde,2009 02 13, 11:10]
Lauro medis-nu zinokite as kai pamaciau Turkijoje kokio jie dydzio uzauga,tai VAU.
didziuliai,gigantai.pro sali einant kvepia.
labai patogu tureti si prieskoni namuose,labai gardus marinuoti kepsniai su svieziais laurais.
auginant prisitaiko,pagal salygas-i koki vazona sodinamas,tiek ir auga.
tikiuosi supratote.as juos vadinu loviais,galima issireiksti balkono vazonai.
Papildyta:
salotos augs,bet i nedideli vazoneli sek dvi seklas,kai truputi paaugs viena daigeli persodink.viena salota vazonelyje geriau auga.jeigu dar lempa augalams turi,tai dar geriau augs.
Papildyta:
[/quote]
prisiminiau,toks animacinis filmukas buvo apie vilka,kai jie ten sejo kviecius-vilkas sako-o valgyti jau galima,tada nupjove kviecius-vilkas-valgyti jau galima?
kada nuo pasejimo bus galima valgyti pomidorus-neatsakysiu,jeigu uzaugs ir zydes,tada jau tikrai skinsi ir valgysi.
Papildyta:
[quote=Milde,2009 02 13, 11:10]
Lauro medis-nu zinokite as kai pamaciau Turkijoje kokio jie dydzio uzauga,tai VAU.
didziuliai,gigantai.pro sali einant kvepia.
labai patogu tureti si prieskoni namuose,labai gardus marinuoti kepsniai su svieziais laurais.
auginant prisitaiko,pagal salygas-i koki vazona sodinamas,tiek ir auga.
Na protelis visai aptemo nuo to sodinimo
Taip užsikrėčiau, kad nusipirkau šiandien vazoninių pomidorų, žemuogių, kukuruzų, levandų Dar žemių ir daigyklų Vyras sako-ar čia krizė ar čia kas
Taip užsikrėčiau, kad nusipirkau šiandien vazoninių pomidorų, žemuogių, kukuruzų, levandų Dar žemių ir daigyklų Vyras sako-ar čia krizė ar čia kas