Įkraunama...
Įkraunama...

Daržas balkone :)

Ugnuže, o tie balkoninia pomidoriukai, kokio dydzio uzauga, gal irgi tiktu i loveli kokia pora isodinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 12, 15:36)
Ugnuže, o tie balkoninia pomidoriukai, kokio dydzio uzauga, gal irgi tiktu i loveli kokia pora isodinti  g.gif

Na, jie būna maždaug pusė metro aukščio. Aš sodinu į lovelį po 2. Puikiai auga. Ech, kaip laukiu greičiau pavasario, pasiilgau tos malonios priežiūros darbelių.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2009 02 12, 15:00)
Na, jie būna maždaug pusė metro aukščio. Aš sodinu į lovelį po 2. Puikiai auga. Ech, kaip laukiu greičiau pavasario, pasiilgau tos malonios priežiūros darbelių.

o kada pradedi viska sodinti? kada pradaiginus, isskaidai ir isnesi i balkona?
Atsakyti
papasakosiu apie paprikas,anyta pasejo anksti pavasari,neisdygo,tai i ta lovi sukiso geles,ir man ysude,gelems kazkas nepatiko ir amen.isdygo paprika,bet tai nutiko rugpjucio men.visa rudeni ir ziema stovejo tokie nedideli daigeliai.tik svystelejo pavasarine saulute,daigeliai paselo augti,kai kitu zmoniu seklos tik dygo,manieji jau krove ziedus.ystiklintame balkone augo kaip ant mieliu,teko lubose kalti vinuka ir priristi,vaizdelis-kaip vijokline.birzelio men.ant augalo pupsojo 16 didziuliu papriku,ir plius dar galybe ziedu bei nedideliu vaisiuku.
balkone nuolat auginame yvairias darzoves,gerai uzderejo zirniai,zemuoges,mazi svoguneliai,rugstynes,salotos,krapai,pomidorai.per vasaros karscius stengiuosi laistyti vakare,diena per kaitra negalima-gali sushusti saknys.
bandysiu auginti arbuzus,man mama sake,kad kai uzsimezga keletas vaisiu reikia nugnybti virsune,ir nebeleisti daugiau bujoti,kad augintu vaisius.kaime mes visokiems moliugams netgi lapus nupesiojame,mama sako ne lapus valgysime,nera ko juos auginti.ta pati dariau su agurku lapais,kai apgenejau sparciau vaisiai augti pradejo
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 12, 16:04)
o kada pradedi viska sodinti? kada pradaiginus, isskaidai ir isnesi i balkona?

Paprikas jau reikia sėti. Jos ilgai dygsta. O pomidorus tarpe nuo kovo pradžios iki vidurio planuoju sėti. O šiaip viską darau kaip ir sėjant/sodinant lauke ar šiltnamyje. Į balkoną nešu, kai jau būna šiltesnės naktys. Na, pagal situaciją.

Shlipse, geras čia su tomis paprikomis lotuliukas.gif . Kaip jos per žiemą nenunyko g.gif
Atsakyti

QUOTE(Ugnužė @ 2009 02 12, 15:34)
Paprikas jau reikia sėti. Jos ilgai dygsta. O pomidorus tarpe nuo kovo pradžios iki vidurio planuoju sėti. O šiaip viską darau kaip ir sėjant/sodinant lauke ar šiltnamyje. Į balkoną nešu, kai jau būna šiltesnės naktys. Na, pagal situaciją.
Shlipse, geras čia su tomis paprikomis  lotuliukas.gif . Kaip jos per žiemą nenunyko  g.gif

niu reiks tada bandyt paprikas paset thumbup.gif

o paprikas irgi kokia specialia rusi augini?
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 12, 16:58)
niu reiks tada bandyt paprikas paset  thumbup.gif

o paprikas irgi kokia specialia rusi augini?

Paprikas auginu bet kokias, kokias išsirenku parduotuvėje. Man patinka bulgariški pipirai (plonasienės ir pailgos paprikos).
Atsakyti
labai sekmingai auginame paprikas is seklu,nusiperkame paprika parduotuveje,tokia didesne grazesne,ir is tu seklu uzsiauginame.mes cia sitaip taupome,nes seklu reikia labai daug dideliam mamos darzui kaime,tai kai pradedame pirkti-suma padori susidaro.
tai jau tikrai ydomiai gavosi man su ta paprika,keista kad isgyveno rudeni ir ziema,bet rezultatas netiketas gavosi.
as jau pasejau paprikas.
Papildyta:
man daugiau rupesciu kelia,kaip viska sutalpinti ant palanges,nes apart to ka reikia isdaiginti,dar galybe augalu ant palangiu auga.
kavamedziu visa giraite,apelsinmedis,bananmedis,lauro krumas,mini rozyciu,smulkialapes samanos,penkialapiai dobilai,granatmedis,alyvmedis,dar keletas nereiksmingu augalu ir zinoma terariumas su kaktusais.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 12, 17:15)

man daugiau rupesciu kelia,kaip viska sutalpinti ant palanges,nes apart to ka reikia isdaiginti,dar galybe augalu ant palangiu auga.
kavamedziu visa giraite,apelsinmedis,bananmedis,lauro krumas,mini rozyciu,smulkialapes samanos,penkialapiai dobilai,granatmedis,alyvmedis,dar keletas nereiksmingu augalu ir zinoma terariumas su kaktusais.

Super kolekcija thumbup.gif . Ir aš norėčiau, ypač kavamedžio, granatmedžio ir lauro krūmo. Kur gavai, iš sėklų ar jau medelius pirkai?
Atsakyti
viska pirkau,bet lauro seklu parsiveziau is Turkijos,tai jeigu esi Vilniuje galiu keleta duoti,gal isdygtu.kavamedzio pupeles noksta,jau keisti spalva pradejo,tai irgi galesiu duoti.
lauras kaip medis tai biski trenktas,kai pradeda leisti nenormalias sakas,butina geneti.tikiuosi,kad siemet alyvuogiu uzderes,gal zydes pagaliau.
granatmedi irgi parsitempiau is Turkijos,bet zinau kad labai gerai uzauga is seklu.labai dailus medelis tikra puosmena namuose.lapeliai smulkuciai,grazus ziedukai,ir granatos sunoksta.
prisirinkau seklu siemet Turkijoje rudeni buvome,tai bandysiu daginti.va Graikiskos pusheles is seklu isdygo,labai letai auga,bet auga.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 12, 16:15)

niu sakes, nerealu thumbup.gif
is geliu tai mane labiau vilioja zydincios, siaip labai nedaug dar gelyciu turiu, nes ner kur padet, bet jau prisakiau vyrui, kad sukaltu man tokia specialia lentyna, kaip tik yra tam tinkama vietike, tai ir isdaiginti darzovems bus ten gerai thumbup.gif

jei aisku jis man sukals ta lentyna doh.gif
Atsakyti
Sveikos, esu visiška naujoke šiam reikale, bet mano labai gera draugė mane užkrėtė sodininkyste doh.gif
Taigi nusipirkau mini siltnamiuka ir pasejau ridikeliu, krapuku, ciobreliu ir petrazoliu.
Ridikeliia labai greitai sudygo ir siandien juos persodinau i ilga lovelį.

Kas galit patarti-ar laikyti kambaryje ar nesti i balkona, jis stiklintas, bet ten salta:(
per kiek laiko sudygsta krapai?

Dar labai noriu vazoniniu pomidoru, zemuogių ir dar ko nors doh.gif Žodžiu vyras sako-senatvė doh.gif

Būsiu dėkinga už bet kokį patarimą ir soryy jei būsiu įkiri blush2.gif
Atsakyti