Įkraunama...
Įkraunama...

Daržas balkone :)

Naktinukė-lobuliarija
Atsakyti
ne cia ne ta naktinuje,mes sita lobuliarija vadiname-meduciai.
ta naktinuke,apie kuria kalbu tai kvepedavo tik naktinis,ir ziedukai tokie smulkuciai.ir kvepedavo migdolais.diena ji nekvepedavo,o vakare aromatas nors nukrisk.
Atsakyti
Su migdolu kvapu atsargiai, jis pavojingas, gali sukelti alergija ar net apsinuodijima. Yra tokia chemine medziaga (nepamenu pavadinimo) kurios pagrindinis atpazinimas - migdolinis kvapas
Atsakyti
chemine medziaga tai taip,bet ar naturaliai augancio augalo toks skleidziamas kvapas irgi gali buti kenksmingas?
Atsakyti
Sveikutės smile.gif Jungiuosi ir aš į jūsų būrelį smile.gif
Niekad reikalų neturėjusi su daržovių auginimu, nusprendžiau ir aš balkone užsiaugint truputį daržovių ax.gif
Pasėjau pomidorų, krapų, svoguniukų... Dabar laukiu kol išdygs kasnors smile.gif tikiuosi sulauksiu nors kelių daigelių smile.gif
Turiu klausima, ar vazoninių pomidorų daigelius persodint reikės po vieną į vazoną ar po kokius tris galima? (Jei vazonas bus toks didesnis) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsike @ 2009 03 10, 13:38)
Sveikutės smile.gif  Jungiuosi ir aš į jūsų būrelį  smile.gif
Niekad reikalų neturėjusi su daržovių auginimu, nusprendžiau ir aš balkone užsiaugint truputį daržovių  ax.gif
Pasėjau pomidorų, krapų, svoguniukų... Dabar laukiu kol išdygs kasnors  smile.gif  tikiuosi sulauksiu nors kelių daigelių  smile.gif
Turiu klausima, ar vazoninių pomidorų daigelius persodint reikės po vieną į vazoną ar po kokius tris galima? (Jei vazonas bus toks didesnis)  g.gif

As sodinsiu po pora ar po kelis i vazona. Maniskiai mazaugiai, tai manau kartu jiems smagiau augti butu. ax.gif be to Regila kazkada minejo, kad po kelis galima sodinti - tankesne laja gaunasi, o ir grozio daugiau smile.gif
Atsakyti
pries keturias dienas pasodinau kelias seklytes zemaugiu pomidoru ir agurku kartisoniuku, siandien jau ziuriu, kad pradejo lysti wub.gif netikejau, kad taip greit thumbup.gif

o mano ir dvi paprikytes jau isdygo, baisiai grazus daigeliai wub.gif

bet va su petunijom tikriausiai man nepasiseke g.gif arba as neatskiriu, kad cia jos g.gif neuzdejau lapeliu, tai sumaisiau i kuriuos susodinau salotas, o i kuriuos petunijas wub.gif jau vasario vidury sodinau, viskas kas ten isdygo, tai man labiau panasu i salotas lotuliukas.gif o petuniju ner verysad.gif

gal kas gali pasakyt, kaip jos turi atrodyt tiktik pradejusios dygti, nes vienoj vietoj, tokie smulkuciai smulkuciai kazkokie lenda ir ziauriai daug, as net pagalvojau, kad cia zole kokia tai lotuliukas.gif

niu zodziu ciudai man su tom petunijom lotuliukas.gif kiekviena diena bandau iziuret, ar jos man nedygsta ir nieko nematau, o gal dygsta tik nezinau kai pjos atrodo lotuliukas.gif doh.gif

jau net pradejau galvot, kad reik is naujo sodint ir jei neisdygs ir vel, tai nusipirkt daigeliu, gal man nelemta petunijas isaugint verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marimacho: 10 kovo 2009 - 15:32
QUOTE(marimacho @ 2009 03 10, 15:30)
jau net pradejau galvot, kad reik is naujo sodint ir jei neisdygs ir vel, tai nusipirkt daigeliu, gal man nelemta petunijas isaugint  verysad.gif

Su petunijom ie man nesiseka, išlindo tik keli siūliukai, kurie tikriausiai žolės, o ne daigeliai. Kur tos sėklos prapuolė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 03 07, 22:30)
chemine medziaga tai taip,bet ar naturaliai augancio augalo toks skleidziamas kvapas irgi gali buti kenksmingas?

tai mes visi sudaryti is cheminiu medziagu blush2.gif ir tas augaliukas turi ar eteriniu alieju ar kaip kitaip pavadinti jo ta medziaga kuri skleidzia migdolini kvapa, kurios sudetyje yra ta nuodingoji chemine medziaga. Nu vienu zo, tikiuosi supratot ka norejau pasakyti. Aisku kas su saiku tas nepakenks, bet jei visi namai paskesta migdolu kvape tai reiktu pasisaugoti
Papildyta:

As pomidorus irgi i vazona po kelis pasodinau, bek kai isdyks isskaidysiu po viena. Labaiu isbujoja ir derliaus daugiau ax.gif O paprikos kazko nesirodo, ant slapio skurlio palaikiau, paziurejau kurios dyksta (is 50 seklugal kokios 7 parode gyvybes zenklus) susodinau ir nieko nesimato, gal per giliai sukisau, kol prasikals vargsytes g.gif

O kazi morkas spinatus ir ridikus jau galim lauke palikti per nakti, visi puikiausiai prasikale, pamirstu as juos nesiot pirmyn atgal
Atsakyti
sofi,jeigu paziuretum i savo paprikas tai jos dabar uzsiemusios saknis leisti.kai ysitvirtins,tada kels i virsu stiebeli.tai gerai kad ant skurlio palaukei rezultatu.dabar bent zinai,kad tikrai dygstancias pasejai,o zemiu reikejo tik ant virsau paberti nedaug.
Atsakyti
sveikos
as irgi noriu jungtis i jusu gretas,nesu niekada neko sejus,tad renku info ir bandysiu bet krapus su svogunais uzdereti 4u.gif
kaip suprantu pirma reikia sudaiginti paskui persodinti,tarkim tuor krapus ir salotas?kaip reikia perkelti?gal yra knygu pirkti zaliems blush2.gif nes man viska reikia zinoti nuo a.....z.
aciu
Atsakyti
Krapu ir salotu tai tikrai nereikia niekur persodint.

O mano ciobreliai sudygo kaip veja. O lavandu seklos supelijo. Buvau uzdengus maisiuku. Jau joms dabar amen, ar ne?
Atsakyti