Įkraunama...
Įkraunama...

Daržas balkone :)

QUOTE(donata60 @ 2009 02 23, 20:04)
laba smile.gif  ar neperanksti kaikurios darzeli susikuret? ax.gif

na pas mane tai tokia nuomonė, kad vistiek namie šilta jau saulutė lenda ir tos daržovės kaip pas mane nėra tokios opios ax.gif aš dar praitais metais agurką auginau, bet patingau apleidau ir neužaugino didelių vaisių tik daug mažiukų agurkiukų būvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(snail @ 2009 02 23, 22:38)

paprikos jau pas mane sudygę, bandysiu augint, kad galėčiau poto i kaima išvešt, esu auginus balkone, bet nesisekė  blush2.gif

ai tai šiaip visą laiką niekas ir neaugina paprikos balkone išvežat į daržą? kaip suprantu hm...na reiks ir man tada pasėt ir pas mama vežti.

Dar tada klausimėlis, o iki kada papriką reikia sodint?? per šią savaitę nusipirkčiau ax.gif ir dregmėj sudaiginčiau rolleyes.gif

P.S Ne ekspertė, bet pomidorai gal būvo rūgštūs nes dregmės mažai.
Atsakyti
sinta as auginau paprikas,bet jos sudygo man rugpjucio men.isgyveno visa ziema tokios susitraukusios buvo,o pavasari,kai kitiems tik dygo paprikos,manoji jau krove ziedus,ir birzelio men.buvo aplipusi vaisiais gero kuloko dydzio.balkonas pas mane buvo ystiklintas,i ji isnesiau kai jau tkrai buvo silta.ir vazonas tai didelis buvo,gerai issivyste saknys.todel ir paprika uzaugo didele.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 24, 13:12)
sinta as auginau paprikas,bet jos sudygo man rugpjucio men.isgyveno visa ziema tokios susitraukusios buvo,o pavasari,kai kitiems tik dygo paprikos,manoji jau krove ziedus,ir birzelio men.buvo aplipusi vaisiais gero kuloko dydzio.balkonas pas mane buvo ystiklintas,i ji isnesiau kai jau tkrai buvo silta.ir vazonas tai didelis buvo,gerai issivyste saknys.todel ir paprika uzaugo didele.

ačiū Shlipse thumbup.gif bandysiu ir aš tada nevešiu pas mama, okitą kart reiks pabandyt kaip tau gavosi (rugpjūtį pasėt gal gausis kas)
4u.gif
Atsakyti
kaip suprantu,turint ta spec.augalams lempa,aplamai galima viska auginti visus metus.
tarkim krapai ziema neturi to savo aromato,jeigu auga ant palanges.o pakanka svysteleti pavasarinei saulutei ir krapai jau kvepia kaip pasiute.bandysiu ta lempa ytaisyti virs palanges,kai isdygs augalai-ziuresiu kaip tai ytakos augima.
Atsakyti
QUOTE(Shlipse @ 2009 02 24, 15:07)
kaip suprantu,turint ta spec.augalams lempa,aplamai galima viska auginti visus metus.
tarkim krapai ziema neturi to savo aromato,jeigu auga ant palanges.o pakanka svysteleti pavasarinei saulutei ir krapai jau kvepia kaip pasiute.bandysiu ta lempa ytaisyti virs palanges,kai isdygs augalai-ziuresiu kaip tai ytakos augima.

turbut, kad turi, nes juk ukininkai, kurie augina agurkus, pomidorus pardavimui tai irgi turbut augina apsildomuose siltnamiuose ir po spec tom lempom, nes jie anksti rinkai pasiulo svieziu darzoviu mirksiukas.gif
Atsakyti
tie kas augina pardavimui tai be abejo ir sildo siltnamius ir dar apsvietima naudoja,kad greiciau derliu gauti.
Atsakyti
QUOTE(sinta @ 2009 02 24, 11:18)

P.S Ne ekspertė, bet pomidorai gal būvo rūgštūs nes dregmės mažai.

Na as irgi nesu spece, bet sakyciau, kad priesingai labiau galetu but - rugsteja, kai truksta saules ir/ar per daug dregmes. Taip pat, kaip ir uogos, pvz., ar pastebejot, kad nesaldzios, o rugscios buna ir braskes, ir laukines visokios uogos, kai vasara lietinga, o kai tik saule palepina, iskart viskas pasaldeja.
Atsakyti
man jau spinatai issikale thumbup.gif ir salotytes kelios jau islindo wub.gif

gal kas esat meginusios auginti spinatus? g.gif del idomumo prigriebiau seklu, galvoju pabandysiu blush2.gif
Atsakyti
As taip pat spinatu nusipirkau, gal kam ir kvailai pasirodys bet as kazkaip laikausi to sodinimo kalendoriaus blush2.gif , tai visas lapines sesiu kovo 1,2,3 d.

Mano ridikai jau visi sudygo ir kad pradejo stypti, nu tai man gaila juos i balkona nesti,jis pas mus toks pusiau remontuojamas : virsus stiklintas o apacioj vejai pucia, o mes dar savaitgaliui isvaziuoti norm tai nezinau kaip elgtis, juk jie mazuliai mano nusals per nakti verysad.gif . Ai dar savaitgali palaikysiu o pirmadieni jau nesiu bent dienom

Morkos ir paprikos nekruta,
Atsakyti
Laba, gal galite trumpai parašyti koks procesas sodinimo, noriu pasėti krapus ir kokias kitas daržoves tik niekada to nesu dariusi doh.gif kokios žemės reikia daržovėms ir ar pats sodinimas yra paprastas,(įkiši sėklytes į žemę ir lauki kada išdyks, palaistant kas kart), ar reikia kažkokių priemonių tam g.gif
nežinau kas gausis bet vakar nusipirkau norfoje žemės sodinukams ir pasėjau našlaites, palaisčiau ir padėjau ant palangės, kažin kas nors išdyks g.gif
busiu dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Rituxx.as i nedidelius plastikinius vazonelius suberiau zemes,ir seklas.nelaistau tik purskiu,nes perlaistyti galima,tada pelyti zeme pradeda.sekloms reikia tiek dregmes kad isdygtu.tik labai daug seklu nepriberk,as paberiu seklu papurskiu vandeniu ir ant virsaus labai nedideli sluoksni zemiu uzberiu.krapus jau gali paseti,po geros savaites isdygti turetu.
Atsakyti
Sveikos daržininkės ir joms prijaučiančios,

aš iš paskutiniūjų, bet šiemet jau pasisėjau mairūni ir špinatų. Anie jau sudygo - jau kokių 2-3cm daigeliai. Tai ar nuo jų jau nuimt plėvelę ar ne?
Ayga namie ant palangės, kažkur +22šilumos.
Atsakyti