Įkraunama...
Įkraunama...

Avokadas

QUOTE(sniego_skonis @ 2010 02 04, 17:24)
ko tik nebandžiau su šiuo "daiktu", nu neskanu man jis jos  schmoll.gif gal aš nemoku pasigamint?...

Sniego_skonis 4u.gif ruošiant nepagailėk citrinos sulčių,,prieskonių.
Pabandyk pasiruoštisu varške+sūdyta lašisa+avokadu.
Antra,pirmiausia nudyrus odą,išemus kaulą aplaistyk sultimis citrinos,dar įdėk česnakiuko
Gal Tau nepatinka jo skonis.
Bandyk ,atrask skonį,tai nuostabus vaisius 4u.gif
Atsakyti
Mano receptas nedietiškas. biggrin.gif Tinka prie alaus, vyno ar šiaip.
Reikia sutrinti sunokusį avokadą, į jį įspausti citrinos sulčių (negailėti), įspausti česnakų (pagal kiekvieno skonį), pridėti smulkiai tarkuoto ferm. sūrio, majonezo ir viską išmaišyti. Pagal skonį druskos ir pipirų. Tepti ant skrudinto batono, iškart patiekti.
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2010 02 06, 15:14)
Mano receptas nedietiškas. biggrin.gif  Tinka prie alaus, vyno ar šiaip.
Reikia sutrinti sunokusį avokadą, į jį įspausti citrinos sulčių (negailėti), įspausti česnakų (pagal kiekvieno skonį), pridėti smulkiai tarkuoto ferm. sūrio, majonezo ir viską išmaišyti. Pagal skonį druskos ir pipirų. Tepti ant skrudinto batono, iškart patiekti.

Ingada 4u.gif -aš,daznai toka masę naudoju pusryčiams prie arbatos.
Bet man skaniau su sūdyta lašiša,kai jos nera šaldytuve skanu ir su sūriu 4u.gif
Atsakyti
Kai netingiu, pasidarau švelnaus skonio salotas:
išvirtą vištieną supjaustau mažais gabaliukais, avokadą irgi supjaustau, įdedu anakardžio riešutų ir majonezo bei prieskonių pagal skonį (pvz. bazilikų, krapų, pipirų, druskos). wink.gif
Atsakyti
gal zinote kaip prinokinti greitai avokada.. ? smile.gif
Atsakyti
linas semenas sake,per kazkuria savo laida,kad reikia isukti i folija ir laikyti ne saldytuve,bet tikrai nedariau ir garantuoti negaliu,reikia ismeginti ir zinosim
Atsakyti
Siūlau avokadų kremą
reikės:
krapų ryšelio,
petražolių,
Laiškinio svogūnų,
skiltelė česnako,
citrinos,
baziliko,
3-4v.š.alyvuogių aliejaus,
du avokadai,
druskos,pipirų,
v.š. marinuotų žaliųjų pipirų grūdelių,

Paruoštus krapus,petražolių lapelius,svogūnus,sudedame į virtuvinį kombainą,sutriname.
Česnakus sugrūdame,sudedame į mišinį.
Nutarkuojame citrinos odelę,ir išspaudžiame sultis,sudedame į mišinį.
Suberiame bazilikus.
Įpilame alyvuogių aliejaus.
Avokadus perpjauname per pusę,šaukštu išskobiame minkštimą,kad liktų žievės "indeliai.
Minkštimą sudedame į mišinį.sutriname iki vientisos masės.
Šaukštu perkeleme tyrę į avokado žieves.
Papuošti galima salotomis,valgoma su skrebučiais.
Galima įvairiai įdaryti avokadus.
Atsakyti
As darau taip:

sutrinu avokada su cesnaku, pabarstau druskytes siek tiek, aliejaus alyvuogiu slakelis, dar galima citrinos sulciu pora slakeliu ilasint arba acto. Visa sia mase tepu ant skrudinto batono. Sviestuka galima tept po apacia. O ant virsaus pabarstau tarkuotu dziugo suriu arba uzdedu plonai atpjauta vytinto kumpio gabaleli.

Supjaustau plonom juostelem ir buna tikrai labai skanu wub.gif
Atsakyti
Sveikos,

Man labai patiko tokia avokado masė,kurią galima naudoti sumuštiniams,galima paprastai valgyti pusryčiams su duonyte.

Į elektrinį trintuvą sudedu,prinokusius 2 avokadus,pasmulkintus du agurkus{šviežius}
kuokštą petražolių,pora skiltelių česnako, liesos varškės{nes avokadas riebus},
įlašinu alyvuogių aliejaus,paskaninu jūros druska.
Gerai išsuku,gaunasi puri,žalsva masė.
Labai skanu,kas mėgsta žalėsius.

Petražoles galima pakeisti krapais,arba pankolio šakelėmis.

Čia galimi įvairūs derinukai.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 07 29, 01:40)
Sveikos,

Man labai patiko tokia avokado masė,kurią galima naudoti sumuštiniams,galima paprastai valgyti pusryčiams su duonyte.
Į elektrinį trintuvą sudedu,prinokusius  2 avokadus,pasmulkintus du agurkus{šviežius}
kuokštą petražolių,pora skiltelių česnako, liesos varškės{nes avokadas riebus},
įlašinu alyvuogių aliejaus,paskaninu jūros druska.
Gerai išsuku,gaunasi puri,žalsva masė.
Labai skanu,kas mėgsta  žalėsius.

Petražoles galima pakeisti krapais,arba pankolio šakelėmis.

Čia galimi įvairūs derinukai.

Labai skanus dalykas smile.gif. Aš ir labai panašiai darau, tik kadangi neturiu trintuvo, trinu su šakute ir dedu vietoj agurko pomidorą. Reik pabandyti su agurkėliais. Super, kaip skanu smile.gif Dabar kaip tik aptikau superinių avokadų Rimi.
Ir dar vakar išbandžiau avokado salotas su pomidorais. Dedama avokadas, pomidorai, svogūnas smulkiais supjaustytas, druskytė, pipiriuko truputi, citrinos sulčių, krapų ir apšlakstoma aliejumi (aš naudojau graikinių riešutų aliejų). thumbup.gif
Skanumėlis.
Atsakyti
Siūlau išbandžiau tokias salotas su avokadu

Supjausčiau avokadą+agurką+pomidorus+petražoles+porą+juodąsias alyvuoges+sukapojau keletą česnako skiltelių.

Užpilą dariau[a.š.medaus+baltų vynuogių acto+alyvų aliejaus}

Man laabai patiko,pabandykite.
Atsakyti
Niekada jo nemegau, nu bet dabar nepamainomas man jis, tiesiog viena skiltelem pjaunu ir valgau, labai sveika ir be galo maistingas produktas!
Atsakyti