Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai turintiems problemų su skrandžiu

QUOTE(mathilda @ 2006 10 01, 10:24)
Sveikutes, prašau patarkit, ką gaminti žmogui kurio skrandis labai jautrus, negali valgyti nei keptos, nei riebaus ar rukyto  unsure.gif Sriubos sriubos sriubos, o ką daugiau  g.gif

Šita tema tikrai jau buvo, paieškok netingėdama, ten buvo nemažai pasiūlymų. Nebūtinai duoti vien sriubas, juk galima visokiausiai būdais paruošti mėsą (jei gabalais irgi erzina, ją sumalti), o daržoves, kurias perneša, irgi galima visaip paruošti. Tiesa, žuvį irgi galima ant garų virti... Jei ne ūmus gastritas, receptų daug rasi. 4u.gif
Atsakyti
Mes dar nezinom tikslios diagnozes, bet jau maista rekomendavo labai rinktis, ka gaminti. Vistiena, vistiena, ir vel vistiena g.gif
Siandien i puoda sudejau kiaulienos, morkyciu, pievagrybiu ir bulviu ir dar virto liezuvio, viska viriau, paskui troskinau su sviestuku, na nesu tikra kaip tas vyro skrandukas reaguos, bet jau kaip jis dekojo..... 4u.gif
Atsakyti
Aš pati dėl opaligės neturiu problemų, bet ją turėjo vienas mano pažįstamas. Jam jau kategiriškai rekomendavo daryti operaciją. Tai jis nusprendė gydytis liaudiškai. Kiekvieną rytą nevalgius jis išgerdavo apie 70 ml žuvų taukų. Valgydavo tik po pusvalandžio. Kai jis po 1,5 mėn nuvyko pas gydytojus, tai jie nustebę paklausė kaip jis gydosi, kad žaizdelė užsitraukė. Žuvų taukai padengia apvalkalu opą ir tada valgio metu maistas nedirgina žaizdos.
Jei kas bandys, aišku pasitarus su gydytoju, taip gydytis manau, kad jei žuvų taukai nepadės, bet ir nepakenks.
Atsakyti
Sveiki, niekur neradau temos, kur būtų talpinami receptai tinkantys sergantiems opalige. Manau tokia tema labai reikalinga. Siūlau visiems pasidalinti kulinarinėmis idėjomis. smile.gif

Atsakyti
Taip, aš ir pritarčiau šios temos vystymui:)
Atsakyti
Gavau slaugyti žmogų po prakiurusios skrandžio opos operacijos, turinčio per didelį rūgštingumą. 2 sav. maitino ligoninėje, pagal tai ir aš gaminu. O ligoninėje davė itin pertrintas sriubeles iš bulvių, morkų, kažkokių kruopų. Ryžių, manų, dar kažkokių kruopų (lyg kvietinių) košes virtas vandenyje, virtos maltos vištienos su bulvių koše ar ryžiais, be lukšto virto kiaušinio, Arbatos su cukrum (!), (kurios negėrė, paskui išmaldavom be cukraus) su batono riekelėm, sviestu nu ir pan. Mus išleisdamas daktaras leido valgyti viską. Bet kažkaip baisu užsivalgyt. Taigi:
Užvakar:
Pusryčiai - manų košė vandenyje+kruopelė sviesto+truputis druskos. Arbata be cukraus, batono riekelė
Pietūs - žuvienė iš gabalėlio karpio+bulvė+morka, mažai druskos, 1 kvep. pipiras, lauro lapo galiukas ax.gif Arbata be cukraus, batono riekelė
Vakarienė - smulkių makaroniukų tiršta sriuba vandenyje su saikingai druskos ir kruopele sviesto. Arbata be cukraus.
Vakar:
Pusryčiai - 2 min. virtas kiaušinis, arbata be cukraus, batono riekelė
Pietūs - cepelinai (!) rolleyes.gif iš virtų bulvių ir krakmolo su virta mėsa, tik simboliškai pipiro ir druskos. Dar dėjosi truputi grietinės.
Vakarienė - manų košė, becukrė arbata
Šiandien:
Pietums bus galkutės troškintos su bulve ir morka. Pusryčiams - dar klausiu, ko nori.
Bandysiu surašyti čia savo meniukus, manau kažkam padės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 23 lapkričio 2016 - 05:16
Pusryčiai - ryžių košė su mažai druskos, trupučiu sviest, arbata be cukraus, sausainukai "per mašinką. MIrkė arbatoje.
Piešpiečiai - grūdėtos varškės truputi, puse banano.
pietūs - galkutės su ryžiais, bulvėm, morkom su mažai druskos ir 2 vnt pipirų
Minkštai virtas kiaušinis, arbata be cukraus, bulkos riekutė
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 11 23, 21:45)
Pusryčiai - ryžių košė su mažai druskos, trupučiu sviest, arbata be cukraus, sausainukai "per mašinką. MIrkė arbatoje.
Piešpiečiai - grūdėtos varškės truputi, puse banano.
pietūs - galkutės su ryžiais, bulvėm, morkom su mažai druskos ir 2 vnt pipirų
Minkštai virtas kiaušinis, arbata be cukraus, bulkos riekutė

Ačiū, Pašnekute.
Smagu, kad dalinatės meniu. Atrodo, kad žinai viską, ką galima valgyti, bet kai kiti parašo, tai ir minčių atsiranda, kaip paįvairinti maisto racioną.
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2016 11 24, 13:48)
Ačiū, Pašnekute.
Smagu, kad dalinatės meniu. Atrodo, kad žinai viską, ką galima valgyti, bet kai kiti parašo, tai ir minčių atsiranda, kaip paįvairinti maisto racioną.

4u.gif Pasidalinkit ir Jūs savo meniukais. Jei čia lankotės, tai, manau aktualu mirksiukas.gif

Vakar :
Pusryčiai - išviriau avižų košės su sviesteliu, bet nevalgė. Pasakė - nedavirta verysad.gif (ooopssssssss... man ji atrodė pervirta, nes pati dažnai valgau tuos dribsnius tik pabrinkintus ir visai nevirtus rolleyes.gif ) Kol dar viriau - suvalgė nerūgščios estiškos varškytės iš norfos.
Pietūs - žuvienė iš karpio, tokia pat, kaip aprašiau anksčiau. Tik, jos prašymu, įmečiau dar svogūno nesmulkinto, tik įpjauto, kad skonis būtų ir petražolių (pabodo beskoniai maistai hihihi.gif ) ir šaldytų naminių špinatų.
Pavakariams suvalgė varškytę saldžią su vanile ir sūrelį, tik šokoladą nukrapštė
Vakarienei vėl prašė pašildyti žuvienės biggrin.gif Žuvinė ji pas mane, tai dabar mėgaujasi biggrin.gif

Šiandien turiu pasidruskinus lašišos gabaliuką - galvoju ant garų pavirt su ryžiais ir daržovėm. Kažkaip virtas morkas labai skaniai kerta. Nesugalvoju, kokių dar daržovių jai įsiūlyt, kad nedirgintų žarnyno...
Mėgdavo avokadą. Ką manot? Nebus blogai?
Atsakyti
Pusryčiai - manų košė vandenyje su sviesto kruopele, arbata
Pietūs - garinta lašiša (palaikiau pabarstytą druska ir kvep. pipirais, prieš garinant - nuploviau) su daržovių koše (morkos, bulvės, cukinija, špinatai), arbata
Vakarienė - varškė, arbata
Jau mane ta arbata užkniso...

Rytdienai pasidruskinau kiaulienos išpjovos gabaliukų. Galvoju, ką čia su jais nuveikus... Ir apie omletą orkaitėje galvoju... Kepti dalykai... hmmmm... nu, bandysiu įsiūlyt. Gi daktaras tai leido valgyti viską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 26 lapkričio 2016 - 20:37
taigi, pusryčiai - omletas keptas orkaitėje
Pietūs - orkaitėje stikliniame inde troškinti išpjovos gabalėliai grietinėlės padaže ir daržovių košė. Hmmm... rieboka, bet kaip kirto biggrin.gif Ir nieko blogo kol kas nesidaro ax.gif
vakarienei bus makaroniukų sriubytė be pieno
Atsakyti
Pusryčiai - manų košė vandeny su kruopele sviesto, pjaustyta kriaušė, arbata
Pietūs - tiršta žuvienė iš šviežutėlio lydekiuko su bulve, morka, cukinija, svogūnu (nepjaustytu) ir špinatais. Arbata
priešpiečiai, pavakariai - bananas, varškelė su vanile
Vakarienė - ryžių sriuba vandeny su sviestu
Atsakyti