As pati turiu dvylikapirstes opalige, na pas mane nebekraujuoja,bet problemu ir taip n. Tetis ja turi kazkur 18metu o as-2. Nevalgau visko, po ko uzeina skausmai. T.y. bulviu, kepto maisto ir pan.(astrius kartais valgau, nes laaaabai megstu). Prieskonius valgau visokius(negalima, bet kitaip negaliu). Pietum visada valgau sriuba ir pvz folijoj keptos zuvies. Tik jauciu niekad as jos neissigydysiu, nes be sansu atsisakyt tokiu skanumynu kaip pomidoru padazas, cipsai ir cepelinai. Beje, daznai pasidarau sojos (nuo mesos man baisiai rugstingumas pakyla) troskini. Paprastai: pasiruosiu soja, pritarkuoju morku, papriku, kartais pomidoro ir uzpylus padazu kokiu(dazniausiai baltu) patroskinu. Valgoma.
labai aktuali tema tik gaila, kad apytuštė
O aš žinau,kad tokiais atvejais labai tinka gerti BARŽOMI,tik prieš tai gerai išgazavus.O dėl prieskonių,tai kodėl jų negalima?Na sausi ir aštrūs-suprantu,bet jei šviežiai išauginta?Manyčiau,kad galima,be to juk seniai žynoma,kad žolelės gydo,o ir maistas netoks prieskas.
Dar labai tinka visokios trintos sriubos ypač moliūgų.Dar įvairūs daržovių troškiniai.O jei mėsa tai tikrai nekiekvieną dieną,nes ji vistik sunkiai virškinama.
I
Dar labai tinka visokios trintos sriubos ypač moliūgų.Dar įvairūs daržovių troškiniai.O jei mėsa tai tikrai nekiekvieną dieną,nes ji vistik sunkiai virškinama.
I
Laba, nuo šiandien esu nauja šio klubo narė, noriu pasitarti mitybos klausimais. Neseniai pati turėjau problemą su skrandžiu ir stemple... bet šiaip ne taip susitvarkiau. Reikia valios, stiprybės ir kantrybės . Maitinausi lėliukų dribsnių košele, po to perėjau prie troškinių. Tikiuosi,kad vyriškiui tokį maistą įsiūlyti bus sunku. Trumpai parašysiu apie troškinius: viską verdu vandenėlyje, pripjaustau normaliai morkų šiaudeliais, svogūnus kubeliais, taip pat ir mėsytę, taikyti, kad būtų neriebi. Naudoju ir kiaulienos kumpelį, ir vištieną, jautieną. Prie troškinio įpjaustau bulvyčių didesniais kubeliais. Dedu šiuos prieskonius: juodieji pipirai grūdeliais, petražolės, krapiukai, truputis druskos. Tokiu būdu troškinu ir žuvį, labai skanu lašiša, pigumo sumetimais patarčiau pirkti jos uodegos dalį.
Jei šie patarimai bus naudingi, linkiu sėkmės.[/SIZE][/I]
Jei šie patarimai bus naudingi, linkiu sėkmės.[/SIZE][/I]
Aš turiu rimtų problemų su stemple ir aplamai visa virškinimo sistema. Tai teisinga mityba jau mano gyvenimo būdas, o ne laikina priemonė apsigydymui, nes truputį apsileidus vėl viskas sukyla. Taigi, kaip maitinuosi- stengiuosi valgyti kuo daugiau šilto, švelnaus ir nešiurkštaus maisto, beveik nevalgau skrudintų patiekalų ir rūkytų gaminių. Dažnai valgau pieniškas košes, įvairius troškinukus (ir su mėsyte, ir žuvyte), labai gerai pertrintos sriubos. Salotos geriau virtų daržovių. Majonezą, pomidorų padaža ir pan. naudoju retai ir saikingai. Negeriu gazuotų saldžių gėrimu, nevalgau visokių kibinų, čeburekų, beliašų ir pan. negaliu valgyti baltos šviežios duonos, nes staigiai rūgštis užkyla Gaminu makaronus su švelniais padažais, apkepėlius su ryžiais, varškės patiekalus ir pan. O šiaip tokiu atveju, geriausia būtų įsigyti garpuodį ir jame gaminti maistą. O apie garpuodžio patiekalus yra netgi temelė užvesta.
QUOTE(smike @ 2006 01 08, 20:57)
Aš turiu rimtų problemų su stemple ir aplamai visa virškinimo sistema. Tai teisinga mityba jau mano gyvenimo būdas, o ne laikina priemonė apsigydymui, nes truputį apsileidus vėl viskas sukyla. Taigi, kaip maitinuosi- stengiuosi valgyti kuo daugiau šilto, švelnaus ir nešiurkštaus maisto, beveik nevalgau skrudintų patiekalų ir rūkytų gaminių. Dažnai valgau pieniškas košes, įvairius troškinukus (ir su mėsyte, ir žuvyte), labai gerai pertrintos sriubos. Salotos geriau virtų daržovių. Majonezą, pomidorų padaža ir pan. naudoju retai ir saikingai. Negeriu gazuotų saldžių gėrimu, nevalgau visokių kibinų, čeburekų, beliašų ir pan. negaliu valgyti baltos šviežios duonos, nes staigiai rūgštis užkyla Gaminu makaronus su švelniais padažais, apkepėlius su ryžiais, varškės patiekalus ir pan. O šiaip tokiu atveju, geriausia būtų įsigyti garpuodį ir jame gaminti maistą. O apie garpuodžio patiekalus yra netgi temelė užvesta.
Kad teisinga mityba būtinybė, akivaizdu, nes šiek tiek nukrypus nuo jos, vėl atsinaujina tos pačios bėdos... . Labai sunku prisiversti valgyti įvairias košes, miltinius patiekalus, kai šis maistas lig šiol buvo nemėgstamas . Be mėsytės sunku ištverti... . Be galo mėgau aštrius patiekalus,padažus, galvoju, kad jie ir galėjo duoti šiuos rezultatus. Gyvename ir mokomės. Tikiuosi susitvarkysime visas bėdeles ir daugiau laiko teks praleisti virtuvėje.
jei labai ką nors mėgsti, tai ir galima...tik dešimt kartų daugiau kramtyti reikia...
čia iš patirties
čia iš patirties
[CODE][/CODE][SIZE=1]
Visą maistą mėgstu ilgai kramtyti, dėl to problemų nėra, daugumoj tenka paskutinei pavalgyti
Lyg stemplės problemą ir susitvarkiau, dar laukiu pakartotinos endoskopijos , tikiuosi viskas bus gerai, neveltui košeles krakamulinau
QUOTE(Saule25 @ 2006 01 19, 00:14)
jei labai ką nors mėgsti, tai ir galima...tik dešimt kartų daugiau kramtyti reikia...
čia iš patirties
čia iš patirties
Visą maistą mėgstu ilgai kramtyti, dėl to problemų nėra, daugumoj tenka paskutinei pavalgyti
Lyg stemplės problemą ir susitvarkiau, dar laukiu pakartotinos endoskopijos , tikiuosi viskas bus gerai, neveltui košeles krakamulinau
Neturiu tokių problemų, bet kiek perskaičiau, ką galima ir ko ne, tai galiu pasiūlyti vieną skanią sriubytę. Reikės:
moliūgo 3 dalys
morkos 1 dalis
pieno
druskos
jei galima - malto muškato riešuto
moliūgą ir morką išvirti, nuovirą nupilti, daržoves sutrinti blenderiu iki vientisos masės, pilti pieno iki norimo tirštumo, pasūdyti, jei galima, dar įdėti muškato riešuto, pakaitinti ir skanaus
Tikrai labai skani sriubytė ir mūsų šeimyna ją labai mėgsta
Vietoj moliūgo galima dėti brokolį, tada sriubytė bus žalia Irgi skanu, bet man su moliūgu labiau patinka
moliūgo 3 dalys
morkos 1 dalis
pieno
druskos
jei galima - malto muškato riešuto
moliūgą ir morką išvirti, nuovirą nupilti, daržoves sutrinti blenderiu iki vientisos masės, pilti pieno iki norimo tirštumo, pasūdyti, jei galima, dar įdėti muškato riešuto, pakaitinti ir skanaus
Tikrai labai skani sriubytė ir mūsų šeimyna ją labai mėgsta
Vietoj moliūgo galima dėti brokolį, tada sriubytė bus žalia Irgi skanu, bet man su moliūgu labiau patinka
Sveikutes, prašau patarkit, ką gaminti žmogui kurio skrandis labai jautrus, negali valgyti nei keptos, nei riebaus ar rukyto Sriubos sriubos sriubos, o ką daugiau
maniškis su šita problema buvo susidūręs, tai vis kotletukus tušindavom, mėsytę kaip nors prėskai ruošt\davom, guliašai visokie budavo, arba vien tik darzovių guliašai ir tt...jam labai tikdavo "balandeliai" - puoda isklodavom ant dugno bulvem, po to morkytem, po to kopustais, mėsu\yte ir kopustais uzdengdavom.. aisku viska supjaustyta