Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai turintiems problemų su skrandžiu

Sveikos. Tikiuosi, kad į mano šauksmą bus atsiliepta. Mano vyrui diagnozuota dvylikapirštės opaligė. Buvo kraujuojanti žaizda, taip kad dabar negalim nieko skrudinto, nieko rukyto, nieko aštraus. Žodžiu esu pasimetusi, nes nebežinau ką gaminti valgyti. Atsibodo vis ta virta vištiena, todėl labai prašau ką nors tokio valgomo pasiūlyt.
Iš kart dėkoju už jau būsimus receptus.
Atsakyti
Sveikutė.Turim panašią problemą.Žinau,kad tokiu atveju labai gerai visokių kruopų patiekalai(tik be pieno).Kai saviškiui pasiūliau grikių košės,didelio džiaugsmo neparodė,bet dabar tai kiekvieno sekmadienio pusryčių patiekalas.Taigi:
Elementoriškai išverdi grikius be jokių priedų (jei norisi,galima truputį pasudyti).
Keptuvėje ant aliejaus pakepini smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką.Beje,aliejaus galima pilti visai nedaug,o kepinant daržoves vis po lašiuką įpilti vandens.Baigiant troškinti,jei sveikata leidžia įdėti truputį traiškyto česnako(labai skanu ir be jo).Tada į keptuvę sudėti grikius,įdėti mėgiamų neaštrių prieskonių(aš dedu "SALDVOS" "Indiški vegetarinių patiekalų prieskoniai") ir dar keletą min patroškinti.
Skanaus!
p.s.Mano mergina šios košės reikalauja dar 2-3 kartus per savaitę.
.
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 05 11, 09:58)
Sveikos. Tikiuosi, kad į mano šauksmą bus atsiliepta. Mano vyrui diagnozuota dvylikapirštės opaligė. Buvo kraujuojanti žaizda, taip kad dabar negalim nieko skrudinto, nieko rukyto, nieko aštraus. Žodžiu esu pasimetusi, nes nebežinau ką gaminti valgyti. Atsibodo vis ta virta vištiena, todėl labai prašau ką nors tokio valgomo pasiūlyt.

Žiūrint kiek laiko nebekraujuoja, skirtingus patiekalus duoti galima.Nebūtinai vištiena šerti, svarbiausiai mėsa malta, ant garų virta - visokiausios galkos. Pakepintų cibulių tai nepatarčiau.Košių esama visokių, grikius tik anksčiau kaip ypatingai padedančius skirdavo net su receptu.Kiaušinių, tik ne kietai virtų, kisielių visokiųDar morkų patiekalų esama....Aš Tavo vietoj kreipčiausi pas dietologą, gautum kokią brošiūrą .Su tuo neakivaizdiniu patarimu gali daugiau pakenkti nei padėti, esant tokiai diagnozei. sad.gif
Atsakyti
Dėkui merginos, tik kad tas dietologas tik Vilniuje. Jo jokių svogunų ir česnakų negalima, iš prieskonių tai tik druska. O visa tai mums praėjo tik prieš keletą dienų.
Jau galkas išbandėm, o kepinto maisto tai nelabai galim.

P.S. O jus ar bandėt vyrą košėm šert? Nu vieną - du kartus galima, bet.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuika1: 11 gegužės 2005 - 13:04
Jei dar tik kelios dienos, padėtis rimta, gydytojas turėjo apšviesti.Ir pagąsdinti.1-2 savaites griežta dieta, o jei ne - prakiurs pilvas vėl.Tegul įsivaizduoja žaizdą kaip ranką įsipiovęs - po 3 dienų nuplėšk subintavimą ir eik darbuotis.. Kas bus?.Skūron jam reikia, o ne raukytis košes valgant.Pasakyk, kad prieš 20m. būtų šiuo metu avižų kisielium be druskos tebemaitinamas, gal supras, kaip gerai turi.
Peržiūrejau dietinę mitybą internete, tikrai labai vargana informacija.
Pirmiausia, ko NEGALIMA: stipraus sultinio, riebios mesos ir žuvies, kietai virtų ir keptų kiaušinių, kopūstų, agurkų,ridikų bei ridikėlių, rūgštynių, špinatų, svogūnų, pupelių, grybų. Ruginės duonos jokios, kvietinės šviežios, pyragų. Na ir aišku visko kepto, konservuoto, marinuoto.
Kas lieka: kvietinė duona padžiovinta, sausas biskvitas ir sausainiai pasmaguriavimui, pertrintos daržovių (likusių) sriubos, liesa žuvis ir mėsa, bet dabar dar deja be stambių gabalų..., pienas, kefyras, grietinėlė, varškė.Palengva saikingai grietinė, skystas kiaušinis, pertintos bulvės, morkos, burokėliai, vaisiai ir uogos.
Ir tegu nesišakoja, tokią rūpestingą žmoną turėdamas.
Atsakyti
Dėkui tau Amalia. Reiks truputį prigasdint, tik bėda, kad nelabai bijo jis manęs.
Atsakyti
Visai skanu orkaiteje troskinti kotletukai su darzovemis. Kazkada taip ir vaika ir skrandininka seneli maitindavau: skardelej sudedavau pjaustytu kalafioru, bulviu, morku truputi svoguno (arba saldytu galima), ant virsaus kotletukus, uzpildavau sultinio truputi, ar vandens ir gerai uzdengdavau ir i orkaite kokiai 40min. Visai kitoks kvapas negu ant virykles.
Atsakyti
GAl pabandyk nueiti i knygyna yra knygeliu apie dietas pagal ligas jose surasyti meniu ir patiekalu receptai. Jei nepirksi- bent pasiskaitysi.
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 05 11, 10:58)

mano tevelis turi sia beda jau seniai, tai mes jau seniausiai priprate visa seimyna valgyti pagal ji. ir papraschaiusi pietus tai ivisrta betkokia sriubyte su mesyte, ir antras patiekalas buna ta virta mesyte su virtom bulvem ir salotomis
thumbup.gif
essen.gif niam niam kaip pasiilgau tokio maisto
Atsakyti
Is musu patirties- darzoviu sriuba su frikadelem. Frikadeles galima daryti su trupuciu krakmolo- tada neissileidzia, ir ispudis, kad stipresnes jos... Apskritai- sriubos yra gerai. Ir pertrintos tinka, ir gerai suvirtos.
Atsakyti
Ačiū jums. Jo sriubos su frikadelėm tai ir man pačiai oi kaip skanu.
Atsakyti
Nežinau, ar tiks:

Įdaryta paprika

4 didelės paprikos
500 gramų maltos mėsos
3 morkos
svogūnas,druska,
pipirai.

Paprikos kotelį išpjauti, išimti sėklas, prikišti paruošto faršo, ir uždaryti, dėti į puodą. Nuskustas dvi morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti ir kartu su morkom sudėti į puodą, įpilti vandens (gryna ar su tom. pasta) iki pusės paprikos ir troškinti apie valandą. Pries pabaigą į puodą galima pridėti pjaustytą griežinėliais ar šiaudeliais porą (labai gražiai atrodo). Patiekti su karštomis bulvėmis su krapais ar kaip atskirą patiekalą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 22 rugpjūčio 2005 - 15:55