Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

Na nežinau nežinau kaip tą keptuvę dar apdoroti... Kaitinau įpylusi aliejaus litrą, gal ir daugiau. Čia prieš kelias savaites gamtoje dujinę pasikūrėme, na ir kokias dvi valandas tai tikrai. g.gif Na nepasidengė ji man jokiu sluoksneliu, nei plonu ploniausiu... Tik patys kraštai (apie porą cm), kur nebuvo aliejaus sluoksniuką užsiaugino, ten matyt tik apsitaškė aliejumi ir to užteko. O iki tos vietos, kur aliejus buvo visiškai nieko... verysad.gif Kai išpyliau iš keptuvės, tai taip ir nutįso rankos - tas pats, kas nauja nekaitinta... doh.gif
Atsakyti
O ar kept bandete, ar traukia produktus?Jei rankena metaline ar nuimama pakaitinkit orkaiteje istepe plonu sluoksniu aliejaus ar riebalu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2009 09 20, 00:58)
Na nepasidengė ji man jokiu sluoksneliu, nei plonu ploniausiu...

Kaip patikrinot, kad nepasidengė g.gif Plika akim tas sluoksnis yra nematomas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(watashi @ 2009 09 20, 09:22)
O ar kept bandete, ar traukia produktus?Jei rankena metaline ar nuimama pakaitinkit orkaiteje istepe plonu sluoksniu aliejaus ar riebalu. 4u.gif

Nenusiima medinė rankena, bandžiau kiaušinienę ir vištieną kepti - tai traukia, net nžn... g.gif Aišku aliejaus pyliau, ne sausai kepiau. O kepiau bulvinius blynus, tai labai vykę gavosi, gražiai apskrudo, neprikepė g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2009 09 20, 09:54)
Kaip patikrinot, kad nepasidengė g.gif Plika akim tas sluoksnis yra nematomas mirksiukas.gif

...kaip tai nematomas? ...kaip jau sakiau, iki kurios vietos buvo aliejus, ten nepasidengė, na matosi tikrai, o aukčiau, kur tik apsivėlę aliejumi buvo, visas kraštelis gražiai pasidengęs, patamsėjęs - ir matosi, ir čiupinėjant jaučiasi skirtumas. Tiesiog kaip nulakuotas būtų blush2.gif
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2009 09 23, 00:05)
Nenusiima medinė rankena, bandžiau kiaušinienę ir vištieną kepti - tai traukia, net nžn...  g.gif  Aišku aliejaus pyliau, ne sausai kepiau. O kepiau bulvinius blynus, tai labai vykę gavosi, gražiai apskrudo, neprikepė  g.gif
Papildyta:

...kaip tai nematomas? ...kaip jau sakiau, iki kurios vietos buvo aliejus, ten nepasidengė, na matosi tikrai, o aukčiau, kur tik apsivėlę aliejumi buvo, visas kraštelis gražiai pasidengęs, patamsėjęs - ir matosi, ir čiupinėjant jaučiasi skirtumas. Tiesiog kaip nulakuotas būtų  blush2.gif
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus...  g.gif

Va,matot blynai gavosi biggrin.gif Reiskia ji puikiausiai pasidenge.O kiausiniene joje kepama ne bet kaip,bent jau manojoje biggrin.gif Ipili riebalu,,ikaitini,tada dedami kiausiniai ir gerokai laiko pakepami neverciant,tada patys atsoka nuo dugno ir tada galite vartyti kaip norite,nebetrauks prie dugno.
O del kaitinimo as kazkada rasiau(gal kitoj temoj) ,pasikartosiu.As dariau taip:pripyliau koki trecdali kepuves aliejaus,ant dujines kaitinau bevek puse val.(kvapas ir dumu tai tur but isivaizduojate doh.gif )Po to ispyliau,isplovau tik su vandeniu,issluoscau ir sekmingai kepiau viska :ir kiaus. ir lietinius ir t.t.Po kokios savaites kaitinimo procedura pakartojau,na,man atrode ,kad reikia biggrin.gif Dabar jau metai ja sekmingai naudojuos,tik vienas trukumas:sunki,nes dazniausiai musu seimai reikalinga didzioji biggrin.gif Pastaba:as ja plaunu silta ir tik siltu vandeniu,jokiu plovykliu nenaudoju.Tur but skaitete,kad kai kurios kaitino tik istepe aliejumi ir orkaitej(gal tada dumu maziau) ir sekmingai iskaitino biggrin.gif
Mano netrumpame gyvenime tai pati geriausia keptuve kuria turejau,o turejau visokiu: paprastu geleziniu,tefloniniu ,ir "Wool" su titano keremikos danga ..
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2009 09 23, 11:04)
Mano netrumpame gyvenime tai pati geriausia keptuve kuria turejau,o turejau visokiu: paprastu geleziniu,tefloniniu ,ir "Wool" su titano keremikos danga ..

Ačiū, Smaika, nuraminai. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Gal tikrai aš čia be reikalo isterikuoju doh.gif Reikia tik išmokti elgtis su ja teisingai.
Turiu teflonines kelias keptuves, 2 netgi naujas, nenaudotas doh.gif Visos sukrautos į dėžutę ir bus kažkam atiduotos, nes tikrai nežadu grįžti prie teflono, kaip tenbebūtų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2009 09 22, 23:05)
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus...  g.gif

Aš plonai ištepiau ir kaitinau orkaitėj (mano visa iš ketaus). Aliejus turi būti karčiui atsparus (rapsų, žemės riešutų,...) ir viskas bus thumbup.gif

QUOTE(Smaika @ 2009 09 23, 11:04)
Mano netrumpame gyvenime tai pati geriausia keptuve kuria turejau,o turejau visokiu: paprastu geleziniu,tefloniniu ,ir "Wool" su titano keremikos danga ..

Aš daug neturėjau, bet geresnės jau neieškosiu rolleyes.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 23, 20:40)
Aš plonai ištepiau ir kaitinau orkaitėj (mano visa iš ketaus). Aliejus turi būti karčiui atsparus (rapsų, žemės riešutų,...) ir viskas bus thumbup.gif


Eureka doh.gif gal dėl to, kad saulėgrąžų aliejų "kepiau"?
Atsakyti
Ir as savo keptuve kepiau su saulegrazu aliejumi ir puikiausiai suveike ax.gif Norint , kad keptuve gerai keptu ja reikia nuolat naudoti.Panaudojis isvalyt , patept aliejumi.
Kepiau bulvinius blynus, tai jie maziau riebalu pritrauke nei kepant teflonineje.Man si keptuve superine thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kepiau bulvinius blynus šioje keptuvėje,pradžioje galvojau nieko gero nebus,nes atrodė,kad pritraukė blink.gif bet viskas baigėsi gerai,ir blynai iškepė,svarbiausia kaip ir daugelis čia minėjo-palaukti kol gerai apkeps apačia,tada jie atšoka nuo dugno ir galima apversti.

Atsakyti
man taip pat puikiai kepa ši keptuvė, kepiau viską: bulvinius, miltinius blynus, omletą, kiaušinius, kepsnius, kepa kuo puikiausiai.

Su keptuvės kaitinimu, tai, aš kaitinau ant viryklės, pabijojau kišt į orkaitę nes rankena medinė, aišku buvo smarvės ir dūmų namuose, bet nieko, kaitinau su rapsų aliejumi.

Man dar labai patinka, kad nereikia saugot tos keptuvės nuo subraižymų ir kitų negandų tik sunki bjaurybė.

O šeip tai tikrai nereikia panikuot ankščiau laiko, kad prisvilo, man taip buvo su alia kugeliu, galvojau nu vsio šakės, prisivilo dabar galėsiu grandyt su nagais, ragais ir dantim..... praėjo kelios minutės pats kugelis atšoko nuo keptuvės ir buvo skaniai suvalgytas.

Ir dar mano elektrinė viryklė, pastebėjau, kad kai pradėjau špižinę keptuvę naudot elektros mažiau reikia virykleij, jei blynus kepdavau ankščiau ant 12-11 nustačius temperatūrą, tai dabar 9-8 kaip ir yra skirtumas. Spėju čia dėl to, kad ketaus keptuvės geriau šilumą sulaiko, nes tefloninės čia buvo karšta, čia jau žiūrėk ir šalta
Atsakyti
QUOTE(watashi @ 2009 09 28, 09:34)
Kepiau bulvinius blynus, tai jie maziau riebalu pritrauke nei kepant teflonineje.Man si keptuve superine thumbup.gif

Aš irgi pastebėjau, kad mažiau riebalą šita keptuvė traukia - matyt dėl to, kad ji gerai laiko šilumą ir neatvėsta įdėjus kepinį - kepimas prasideda tą pačią akimirką, jai nereikia iš naujo įkaist ax.gif
Atsakyti