Na nežinau nežinau kaip tą keptuvę dar apdoroti... Kaitinau įpylusi aliejaus litrą, gal ir daugiau. Čia prieš kelias savaites gamtoje dujinę pasikūrėme, na ir kokias dvi valandas tai tikrai. Na nepasidengė ji man jokiu sluoksneliu, nei plonu ploniausiu... Tik patys kraštai (apie porą cm), kur nebuvo aliejaus sluoksniuką užsiaugino, ten matyt tik apsitaškė aliejumi ir to užteko. O iki tos vietos, kur aliejus buvo visiškai nieko... Kai išpyliau iš keptuvės, tai taip ir nutįso rankos - tas pats, kas nauja nekaitinta...
O ar kept bandete, ar traukia produktus?Jei rankena metaline ar nuimama pakaitinkit orkaiteje istepe plonu sluoksniu aliejaus ar riebalu.
QUOTE(sarkela @ 2009 09 20, 00:58)
Na nepasidengė ji man jokiu sluoksneliu, nei plonu ploniausiu...
Kaip patikrinot, kad nepasidengė Plika akim tas sluoksnis yra nematomas
QUOTE(watashi @ 2009 09 20, 09:22)
O ar kept bandete, ar traukia produktus?Jei rankena metaline ar nuimama pakaitinkit orkaiteje istepe plonu sluoksniu aliejaus ar riebalu.
Nenusiima medinė rankena, bandžiau kiaušinienę ir vištieną kepti - tai traukia, net nžn... Aišku aliejaus pyliau, ne sausai kepiau. O kepiau bulvinius blynus, tai labai vykę gavosi, gražiai apskrudo, neprikepė
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2009 09 20, 09:54)
Kaip patikrinot, kad nepasidengė Plika akim tas sluoksnis yra nematomas
...kaip tai nematomas? ...kaip jau sakiau, iki kurios vietos buvo aliejus, ten nepasidengė, na matosi tikrai, o aukčiau, kur tik apsivėlę aliejumi buvo, visas kraštelis gražiai pasidengęs, patamsėjęs - ir matosi, ir čiupinėjant jaučiasi skirtumas. Tiesiog kaip nulakuotas būtų
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus...
QUOTE(sarkela @ 2009 09 23, 00:05)
Nenusiima medinė rankena, bandžiau kiaušinienę ir vištieną kepti - tai traukia, net nžn... Aišku aliejaus pyliau, ne sausai kepiau. O kepiau bulvinius blynus, tai labai vykę gavosi, gražiai apskrudo, neprikepė
Papildyta:
...kaip tai nematomas? ...kaip jau sakiau, iki kurios vietos buvo aliejus, ten nepasidengė, na matosi tikrai, o aukčiau, kur tik apsivėlę aliejumi buvo, visas kraštelis gražiai pasidengęs, patamsėjęs - ir matosi, ir čiupinėjant jaučiasi skirtumas. Tiesiog kaip nulakuotas būtų
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus...
Papildyta:
...kaip tai nematomas? ...kaip jau sakiau, iki kurios vietos buvo aliejus, ten nepasidengė, na matosi tikrai, o aukčiau, kur tik apsivėlę aliejumi buvo, visas kraštelis gražiai pasidengęs, patamsėjęs - ir matosi, ir čiupinėjant jaučiasi skirtumas. Tiesiog kaip nulakuotas būtų
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus...
Va,matot blynai gavosi Reiskia ji puikiausiai pasidenge.O kiausiniene joje kepama ne bet kaip,bent jau manojoje Ipili riebalu,,ikaitini,tada dedami kiausiniai ir gerokai laiko pakepami neverciant,tada patys atsoka nuo dugno ir tada galite vartyti kaip norite,nebetrauks prie dugno.
O del kaitinimo as kazkada rasiau(gal kitoj temoj) ,pasikartosiu.As dariau taip:pripyliau koki trecdali kepuves aliejaus,ant dujines kaitinau bevek puse val.(kvapas ir dumu tai tur but isivaizduojate )Po to ispyliau,isplovau tik su vandeniu,issluoscau ir sekmingai kepiau viska :ir kiaus. ir lietinius ir t.t.Po kokios savaites kaitinimo procedura pakartojau,na,man atrode ,kad reikia Dabar jau metai ja sekmingai naudojuos,tik vienas trukumas:sunki,nes dazniausiai musu seimai reikalinga didzioji Pastaba:as ja plaunu silta ir tik siltu vandeniu,jokiu plovykliu nenaudoju.Tur but skaitete,kad kai kurios kaitino tik istepe aliejumi ir orkaitej(gal tada dumu maziau) ir sekmingai iskaitino
Mano netrumpame gyvenime tai pati geriausia keptuve kuria turejau,o turejau visokiu: paprastu geleziniu,tefloniniu ,ir "Wool" su titano keremikos danga ..
QUOTE(Smaika @ 2009 09 23, 11:04)
Mano netrumpame gyvenime tai pati geriausia keptuve kuria turejau,o turejau visokiu: paprastu geleziniu,tefloniniu ,ir "Wool" su titano keremikos danga ..
Ačiū, Smaika, nuraminai.
Gal tikrai aš čia be reikalo isterikuoju Reikia tik išmokti elgtis su ja teisingai.
Turiu teflonines kelias keptuves, 2 netgi naujas, nenaudotas Visos sukrautos į dėžutę ir bus kažkam atiduotos, nes tikrai nežadu grįžti prie teflono, kaip tenbebūtų
QUOTE(sarkela @ 2009 09 22, 23:05)
Gal reikia tik plonai patepus bandyti kaitinti, bet nesigaus nieko gero turbūt - sudegs tuoj aliejus...
Aš plonai ištepiau ir kaitinau orkaitėj (mano visa iš ketaus). Aliejus turi būti karčiui atsparus (rapsų, žemės riešutų,...) ir viskas bus
QUOTE(Smaika @ 2009 09 23, 11:04)
Mano netrumpame gyvenime tai pati geriausia keptuve kuria turejau,o turejau visokiu: paprastu geleziniu,tefloniniu ,ir "Wool" su titano keremikos danga ..
Aš daug neturėjau, bet geresnės jau neieškosiu
QUOTE(Sophi @ 2009 09 23, 20:40)
Aš plonai ištepiau ir kaitinau orkaitėj (mano visa iš ketaus). Aliejus turi būti karčiui atsparus (rapsų, žemės riešutų,...) ir viskas bus
Eureka gal dėl to, kad saulėgrąžų aliejų "kepiau"?
Ir as savo keptuve kepiau su saulegrazu aliejumi ir puikiausiai suveike Norint , kad keptuve gerai keptu ja reikia nuolat naudoti.Panaudojis isvalyt , patept aliejumi.
Kepiau bulvinius blynus, tai jie maziau riebalu pritrauke nei kepant teflonineje.Man si keptuve superine
Kepiau bulvinius blynus, tai jie maziau riebalu pritrauke nei kepant teflonineje.Man si keptuve superine
man taip pat puikiai kepa ši keptuvė, kepiau viską: bulvinius, miltinius blynus, omletą, kiaušinius, kepsnius, kepa kuo puikiausiai.
Su keptuvės kaitinimu, tai, aš kaitinau ant viryklės, pabijojau kišt į orkaitę nes rankena medinė, aišku buvo smarvės ir dūmų namuose, bet nieko, kaitinau su rapsų aliejumi.
Man dar labai patinka, kad nereikia saugot tos keptuvės nuo subraižymų ir kitų negandų tik sunki bjaurybė.
O šeip tai tikrai nereikia panikuot ankščiau laiko, kad prisvilo, man taip buvo su alia kugeliu, galvojau nu vsio šakės, prisivilo dabar galėsiu grandyt su nagais, ragais ir dantim..... praėjo kelios minutės pats kugelis atšoko nuo keptuvės ir buvo skaniai suvalgytas.
Ir dar mano elektrinė viryklė, pastebėjau, kad kai pradėjau špižinę keptuvę naudot elektros mažiau reikia virykleij, jei blynus kepdavau ankščiau ant 12-11 nustačius temperatūrą, tai dabar 9-8 kaip ir yra skirtumas. Spėju čia dėl to, kad ketaus keptuvės geriau šilumą sulaiko, nes tefloninės čia buvo karšta, čia jau žiūrėk ir šalta
Su keptuvės kaitinimu, tai, aš kaitinau ant viryklės, pabijojau kišt į orkaitę nes rankena medinė, aišku buvo smarvės ir dūmų namuose, bet nieko, kaitinau su rapsų aliejumi.
Man dar labai patinka, kad nereikia saugot tos keptuvės nuo subraižymų ir kitų negandų tik sunki bjaurybė.
O šeip tai tikrai nereikia panikuot ankščiau laiko, kad prisvilo, man taip buvo su alia kugeliu, galvojau nu vsio šakės, prisivilo dabar galėsiu grandyt su nagais, ragais ir dantim..... praėjo kelios minutės pats kugelis atšoko nuo keptuvės ir buvo skaniai suvalgytas.
Ir dar mano elektrinė viryklė, pastebėjau, kad kai pradėjau špižinę keptuvę naudot elektros mažiau reikia virykleij, jei blynus kepdavau ankščiau ant 12-11 nustačius temperatūrą, tai dabar 9-8 kaip ir yra skirtumas. Spėju čia dėl to, kad ketaus keptuvės geriau šilumą sulaiko, nes tefloninės čia buvo karšta, čia jau žiūrėk ir šalta
QUOTE(watashi @ 2009 09 28, 09:34)
Kepiau bulvinius blynus, tai jie maziau riebalu pritrauke nei kepant teflonineje.Man si keptuve superine
Aš irgi pastebėjau, kad mažiau riebalą šita keptuvė traukia - matyt dėl to, kad ji gerai laiko šilumą ir neatvėsta įdėjus kepinį - kepimas prasideda tą pačią akimirką, jai nereikia iš naujo įkaist