Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(shlizhe @ 2009 04 27, 13:45)
keista...  g.gif  mes pirkome is pigu.lt uz mazdaug 205 Lt. 28 cm skersmens. Lygiai tokia pati parduotuveje kainavo apie 350 Lt. Gal jusu mazesne, kad ant tiek pigiau?

Mano 25 cm. pirkau Ogminoje, Vilniuje, dabar ten nuolaidos gal todėl g.gif
Atsakyti
gerai kad pasidomejau prieziura, nes siandien "juodu" prikepusiu bulvyciu pasikepiau hihihi.gif reikia iskaitint didis.gif didis.gif ...jau galvojau kad visiska š..... vyras nupirko doh.gif blush2.gif ...bet tikrai Skeppshult info lapelyje parasyta kad paruosta naudojimui - tik praplaukit....... schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo opalė: 08 gegužės 2009 - 09:38
QUOTE(shlizhe @ 2009 04 27, 13:45)
keista...  g.gif  mes pirkome is pigu.lt uz mazdaug 205 Lt. 28 cm skersmens. Lygiai tokia pati parduotuveje kainavo apie 350 Lt. Gal jusu mazesne, kad ant tiek pigiau?

Pirkau prieš savaitę iš pigu.lt 28cm skersmens už 129 Lt. Dar nebandžiau (saugau naujai virtuvei smile.gif ) , bet tikuosi, kad nenusivilsiu. Bet svoris tai joooo blink.gif Žmogų užmušt galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Endendu @ 2009 05 07, 17:27)
Pirkau prieš savaitę iš pigu.lt 28cm skersmens už 129 Lt. Dar nebandžiau (saugau naujai virtuvei smile.gif ) , bet tikuosi, kad nenusivilsiu. Bet svoris tai joooo  blink.gif Žmogų užmušt galima smile.gif

tai gi paziurejau - ten be dangčio ir su dangčiu kaina skiriais.. mes su dangciu irgi 219 lt mokejom, be dangčio 28 cm - 129 lt mirksiukas.gif

joo... svoris tai blink.gif šaltasis ginklas... hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo opalė: 08 gegužės 2009 - 09:45
Baltarusiai kažin jau niekur Į Vilnių neatveža ketaus keptuvių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 12, 20:49)
Baltarusiai kažin jau niekur Į Vilnių neatveža ketaus keptuvių g.gif

Senukuose mačiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2009 06 13, 17:58)
Senukuose mačiau  bigsmile.gif

tokių paprastų rolleyes.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 13, 18:29)
tokių paprastų rolleyes.gif  g.gif

Ir kaip čia tau dabar pasakyt bigsmile.gif

vienžo prisiskaičiau, kad senukuose yra baltarusiškų špižinių keptuvių kol prisiruošiau iki jų nueit, tai špižinias visas buvo jau supermamkos išpirkusios, bet kosnsultantė sakė, kad tikrai būną, o vat likusios buvo ketaus ir aliuminio mišinio keptuvės, tai jos man lyg ir visai nieko buvo, būčiau pirkus jei nebūčiau perskaičius sudėties, kažkaip tas aliuminis mane atbaidė, o kodėl nežinau rolleyes.gif dar buvo špižinė keptuvė, bet ji tokia kaip, kad kaime būdavo spalvoti kibirai, nežinau kaip tiksliai vadinasi, bet mano močiutė juos vadindavo polivoti rolleyes.gif ...... bet gali bandyt Banginyje pažiūrėt, ogal ir pačiuose senukuose jau yra. Bet vat šiandien kepiau kaime kaip tik ant tokioje senovinėje špižinėje keptuvėje nu kitokios jos nei dabartinės, plonesnės, lengvesnės...
O manoji švediška, tai vis neapsisprendžiu gera ji man ar nelabai, nes visų pirma sunki kaip biesas, aš ją su viena ranka vos atkeliu iki puodo viršaus, nu, bet čia sportas sveikata, jos priežiūra man neaiški, nes kai išplaunu ją, ji lyg ir svilt pradeda, jei neplaut kaip, kad perskaičiau čia nuoroda buvo su patarimais, o valyt tik rakšluoščiu nu kaip ir išsivalo, bet man lyg ir higienos trūksta.... nors šiandien viena moteriškė parodė, kad geriausia tipo druskos užpili ir su popieriniu rankšluoščiu ištrini kol keptuvė lieka švari, o plaut po atviru vandeniu tipo tikrai nereikia, nu vienžo, man vis noris ją po kranu pakišt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2009 06 13, 19:41)
bet gali bandyt Banginyje pažiūrėt, ogal ir pačiuose senukuose jau yra.

reiks nulėkt pračekint ax.gif
Bet vat šiandien kepiau kaime kaip tik ant tokioje senovinėje špižinėje keptuvėje nu kitokios jos nei dabartinės, plonesnės, lengvesnės...

Pas mus kaime tai špižinė sunki kaip velnias doh.gif Bet jai turbūt jau kokie 50 metų smile.gif
O manoji švediška, tai vis neapsisprendžiu gera ji man ar nelabai, nes visų pirma sunki kaip biesas, aš ją su viena ranka vos atkeliu iki puodo viršaus, nu, bet čia sportas sveikata, jos priežiūra man neaiški, nes kai išplaunu ją, ji lyg ir svilt pradeda, jei neplaut kaip, kad perskaičiau čia nuoroda buvo su patarimais, o valyt tik rakšluoščiu nu kaip ir išsivalo, bet man lyg ir higienos trūksta.... nors šiandien viena moteriškė parodė, kad geriausia tipo druskos užpili ir su popieriniu rankšluoščiu ištrini kol keptuvė lieka švari, o plaut po atviru vandeniu tipo tikrai nereikia, nu vienžo, man vis noris ją po kranu pakišt  rolleyes.gif

Kažkur skaičiau, kad jas reikia periodiškai ištept aliejum ir iškaitint orkaitėj smile.gif

Papildyta:
Va apie ketaus indus 4u.gif
Atsakyti
Rašiau kitoje temoje apie keptuves,tai dar ir čia parašysiu smile.gif Aš špižinę švedišką Skeeppshult keptuvę pirkau maždaug prieš mėnesį,pradžioje iškaitinau su aliejumi,maždaug pusvalandį kaitinau.Niekas nei karto nebuvo prisvilę thumbup.gif Bandžiau ir mielinius blynus joje kepti ir žuvį ir mėsą ir.t.t.Tik kažkas jau rašė,kad reikia palaukti kol gerai apkepa apačia,tada apversti kitą pusę.Pas mane skersmuo 28cm.kai atvežė pasirodė per didelė,bet dabar labai džiaugiuosi,nereikia ilgai prie viryklės stovėti viską greičiau iškepu nes telpa daugiau.Dangtį prisitaikiau iš Maximos,tiko kuo puikiausiai (kainavo 16Lt.)
Po naudojimo išvalau virtuviniu popieriniu rankšluoščiu,viskas labai gerai išsivalo,tik po žuvies kepimo kišu po vandeniu,nes kvapas vis tiek lieka.Praplaunu šiltu vandeniu ir išvalau sausai arba drėgną uždedu ant viryklės ir pakaitinu kol išdžius.Po plovimo nebuvo irgi nieko pritraukę thumbup.gif Labai džiaugiuosi šia keptuve,galvoju ateityje dar mažesnę nusipirkti,nes kartais reikia nedidelį kiekį pakepti,tai tada traukiu tefloninę blush2.gif bet su laiku manau teflono visai atsisakysiu.
Atsakyti
,,Urme" radau ukrainietiškų ketaus keptuviu, jau išbandžiau ir atsidžiaugti negaliu smile.gif)) Viskas puikiaiusiai kepa, nesvyla, o svarbiausia - jokios dangos kurią reikėtų saugoti !!!
Atsakyti
Vilniuje baltarusisku ketaus keptuviu galima nusipirkti kalvariju turguje. Tik Kalvariju turgaus "ukiniu prekiu pardutuvese" jos brangios. 28 cm kainuoja 100Lt, 26 cm - 90Lt. o mazesne ~ 24 cm, kainuoja 75Lt. Jau norejau pirkti ta maziausia pabandymui, bet nuspredziau dar pagalvoti. Tada eidamas per turgu pamaciau dieduka, kuris kokia pat keptube pardavinejo uz 35Lt. Tai ir nusipirkau pabandymui. Siandien impregnuosiu pagal cia parasytas instrukcijas. smile.gif
O 28cm keltuve pas ta dieduka kainuoja 50Lt. Ir sake, kad nuolat ju turi. Tai jeigu patiks, tai susipirksiu ir ta didesne. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remigijus_zzz: 29 liepos 2009 - 11:41