Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(audronele @ 2011 12 01, 20:19)
Aciu visiems uz nuomones 4u.gif Tikrai padejote apsispresti smile.gif tuo labiau kad dar siandien Tomasphilips lankstinuke pamaciau tokia pacia keptuve uz 48 Lt. Vis tik pasilieku prie ketaus keptuves tik dabar mastau ar baltarusiska (nes pigiau) ar svediska g.gif

svediska rudija taip pat kaip ir baltarusiska, todel nematau skirtumo moketi uz varda, kad ten svedu firmos raides keliose vietose ispaustos smile.gif . geriausia su rapsu aliejumi kaitinti kazkur skaiciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2011 12 02, 14:30)
svediska rudija taip pat kaip ir baltarusiska, todel nematau skirtumo moketi uz varda, kad ten svedu firmos raides keliose vietose ispaustos smile.gif . geriausia su rapsu aliejumi kaitinti kazkur skaiciau smile.gif



būna emaliuotos ir neemaliuotos ketaus keptuvės. Koks jų skirtumas gal žinote? Geriausiai, kad tai būtų ne vien teorinis palyginimas, bet nesant tokio, tiks bet koks. Ačiū smile.gif
Ką manot apie šias: http://www.kumele.lt/827-keptuves ?

Jau kaip noriu ketaus keptuvės... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi_22 @ 2011 12 02, 13:45)
Ką manot apie šias: http://www.kumele.lt/827-keptuves ?

Čia rašo, kad keptuvės emaliuotos, bet iš vaizdo nuotraukose taip tikrai neatrodo.
Beje, tokio tipo keptuvių tik ženkliai mažesnėm kainom yra Sangaidoj, pati pirkau. Išsikaitinau ir naudoju, priekaištų neturiu, išskyrus tai, kad ilgiau ką nors kepant rankena įkaista, reik saugotis.
Atsakyti
o kur baltarusiškų špižinių keptuvių būna pirkt? Gal kas pirkot gariūnuose, gal ten pigiau?
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2011 12 02, 15:09)
Čia rašo, kad keptuvės emaliuotos, bet iš vaizdo nuotraukose taip tikrai neatrodo.
Beje, tokio tipo keptuvių tik ženkliai mažesnėm kainom yra Sangaidoj, pati pirkau. Išsikaitinau ir naudoju, priekaištų neturiu, išskyrus tai, kad ilgiau ką nors kepant rankena įkaista, reik saugotis.


Ačiū už patarimą ir nuorodą, kur įsigyti pigiau. Kadangi gyvenu ne kaune ir ne Vilniuje, tai įdomu, kokia kaina Sangaidoj? smile.gif
Atsakyti
Sangaidoj laukiau visą vasarą,kol atveš tų pigiųjų kataus keptuvių - taip ir neatvežė, kaip dabar, nežinau, tik kad jos gamintos Kinijoj sakė darbuotojos.
Prismoj žvilgtelkit, nebrangiai ir ten. Nežinau ar reikėjo ar nereikėjo jos paruošti, bet aš ,, ruošiau" ir turbūt be reikalo, pagal instrukcijas interneto ištepiau visą aliejumi ir kaitinau orkaitėj - ou dear kaip svilo ir smirdėjo tie riebalai, laikiau ir langus ir duris atidariusi, bet blogai kažkas buvo, nes vidus lyg ir tvarkoj, o išorė pastoviai smirdėjo tais riebalais kepant, nes juk ugnis tiesiogiai kontaktuodavo su tuo vadinamuoju sluoksniu...Net nežinau ar iš vis reikėjo ją kaitinti. Tas sluoksnis, ačiū jam , nusiplovė, nusigramdė, dabar vsk ok. Tikrai nepasakyčiau apie gaminamo skonio skirtumus - aš jo nejaučiu, bet vien tik ketaus keptuvės man nepakanka, reikia ir tefloninės, gal dar neįgudau.
Bet užtat dovanų gavau ketaus keramika dengtą troškintuvą - išsvajotą ir išsapnuotą ax.gif , dar neišbandžiau tik...
Atsakyti
[quote=vaidyte,2011 12 02, 16:46]
Sangaidoj laukiau visą vasarą,kol atveš tų pigiųjų kataus keptuvių - taip ir neatvežė, kaip dabar, nežinau, tik kad jos gamintos Kinijoj sakė darbuotojos.
Prismoj žvilgtelkit, nebrangiai ir ten.


Mmmm... tai va, kad kuo toliau į mišką , tuo daugiau medžių. Kuo daugiau domiesi, tuo daugiau visokių dalykų sužinai. Planuoju pradžiai nusipirkti nedidelę nebramgią ketaus keptuvę pabandymui, bus matyt, kaip ir kas.
Atsakyti
QUOTE(kristi_22 @ 2011 12 02, 15:34)
Ačiū už patarimą ir nuorodą, kur įsigyti pigiau. Kadangi gyvenu ne kaune ir ne Vilniuje, tai įdomu, kokia kaina Sangaidoj? smile.gif

Aš už 24 cm mokėjau apie 25 lt, už mažytę 13 ar 15 cm, tiksliai nepamenu, apie 20 Lt. Seniai Sangaidoj nebuvau, nežinau, kokia dabar situacija. Tada, kai pirkau, dar buvo ir kaip aš vadinu "garbanotu" dugnu, kiti berods grill vadina.

Tiesa, dėl paruošimo - šitas iš Sangaidos aš kaitinau. Pyliau rapsų aliejų , iki viršaus palikdama po 1 cm maždaug ir kaitinau po gerą valandą. Smirdi ir dūmija baisiai, tai visas procesas buvo atliekamas lauke ant nešiojamos elektrinės viryklėlės. Kepa puikiai, priekaištų neturiu. Rūdija jei palieki su maisto likučiais arba neiššluostai sausai išplovęs ir nepatepi aliejum lygiai taip pat ir tos pigiosios, ir turima Skeppshult (tą turiu didelę 28 cm).

Bet kuriuo atveju tiksliai žinau, kad daugiau gyvenime niekada nepirksiu jokios kitokios keptuvės, tik ketaus. Nors pagal dabar turimą namie keptuvių arsenalą, tai ir neturėtų tokio pirkinio prireikt.

Dar turiu padėtą bet nebandytą kažkokią iš Maximos, buvo per akciją po 30lt jos, medinėm rankenom, 2 rūšies - visokių liejimo brokų matėsi. Bet jie kepimui nemaišo. Mamai tokią pat nupirkau - naudoja ir rankom ploja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simre: 02 gruodžio 2011 - 16:02
mano abi pirktos is uab zirginelis. ukrainieciu gamybos. jos gryno ketaus yra. dabar jau yra ir ketus dengtas emale tos pacios firmos. skirtumas tas ,kad emale su laiku nutrupa, o ,ketus amzinas, jeigu kur nenukris ir nesuskils. smile.gif . daug as ju nekaitinau. truputi paviriau su rapsu aliejum uzdengus, kad neruktu ir viskas. aliejaus daug irgi nepyliau. svarbiausia po kiekvieno maisto gaminimo sausai isluostyti ir vel istepti rapsu aliejumi,kitaip rudija. maisto irgi laikyti jose negalima. smile.gif
Atsakyti
Man ne viena nerudija,as jas plaunu,kai pasidaro nebe karstos,aisku,be jokiu "Feiriu".Kartais,kai tik pradeda truputi traukti maista,ipylu truputi aliejaus ir ant stiprios ugnies truputi pakaitinu, tik kol pradeda rukti,Kadangi pas mane indukcine,tai labai staigiai ikaitina ir viskas trunka trumpai.Ta alieju palieku keptuvej,kol visai atvesta,tada ispylu ir keptuve issluostau su servetele.Kaip ir rasiau,po bet kokio maisto gaminimo jas plaunu su siltu vandeniu ,man viskas gerai,nei traukia, nei rudija.Viena rusiska,kita-svediska.Kai kas sako,kad reikia butinai istepti po plovimo aliejumi,as niekada netepu.Zodziu,sios keptuves pacios geriausios,kokias tik turejau(teflonines visokiu firmu ir brangia"Wool") ir zinau,kad nereiks sukti galvos,kokia sekancia pirkti thumbup.gif
Atsakyti
na to rudijimo bijoti ir nereikia, tai ne defektas, jos labai bijo dregmes,o riebalus laaaabai megsta. smile.gif . as ir su gelezine ragaze sveiciu jei kas prilimpa. jokio braizymo nebijo. indaploveje tik plauti negalima.as irgi jau galvos nebesuku del keptuves ,tik reikia prie ju iprasti,ir jau kitokios gyvenime nebenoresit smile.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aciu mamytems uz naudingus patarimus. Giliai spinteleje turejau dar nuo sovietiniu laiku uzsilikusia spizine keptuve, naudodavau ja kugeliui kept, bet visada butinai tiesdavau kepimo popieriu i apacia, kad neprisviltu. Netycia uzklydau i sia temele thumbup.gif ir ka jus manot, siryt as ja valandele pakaitinau su aliejum aukstyn kojom orkaiteje ir viskas, niekas NELIMPA, as suzaveta. Tiek metu ja laikaiu kaip netikusia, o se tau, kad nori. Jei ir toliau nieks nesvils ismesiu visas savo teflonines keptuves lauk, bet dar reik palaukt, isitikint. Dar karteli ACIU.
Atsakyti