Šiek tiek sužinojau, kad pagamintos iš ketaus ir aliuminio lydinio, bet tipo atitinka kaip ketaus standartus... Bet ar tas aliuminis labai baisu? Galji maišo tik dėl to, kad lengvesnės būtų pačios keptuvės? Ten rašo svorį apie 2.4 kg, bet manau kartu su dangčiu, o šiaip kiek žiūrėjau špižinių svori tai apie 3 kg tokio dydzio...Gal dar kas ką nors žinot?
QUOTE(audronele @ 2011 11 30, 15:24)
Šiek tiek sužinojau, kad pagamintos iš ketaus ir aliuminio lydinio, bet tipo atitinka kaip ketaus standartus... Bet ar tas aliuminis labai baisu? Galji maišo tik dėl to, kad lengvesnės būtų pačios keptuvės? Ten rašo svorį apie 2.4 kg, bet manau kartu su dangčiu, o šiaip kiek žiūrėjau špižinių svori tai apie 3 kg tokio dydzio...Gal dar kas ką nors žinot?
Nežinau, aš irgi šita domėjausi. Noriu ketaus keptuvės, bet taip sunku išsirinkti... Gal kas nors ką galit pasakyti apie šią (čia ne ketaus, bet gal irgi nieko variantas): http://rotonero.lt/?386,keptuve-26-cm
už tokią sumą įsigysite viso gyvenimo garantiją turintį daiktą, o ne metų. Visos keptuvės, kur parašyta daugiasluoksnės man iš karto kelia įtarimą. Kas bus, kai nueidinės tas stebuklingas sluoksnelis? metai garantija yra tikrai mažai ir ne špižinių keptuvių kontekste. O kaina gan didelė.
QUOTE(Lachesė @ 2011 12 01, 01:32)
už tokią sumą įsigysite viso gyvenimo garantiją turintį daiktą, o ne metų. Visos keptuvės, kur parašyta daugiasluoksnės man iš karto kelia įtarimą. Kas bus, kai nueidinės tas stebuklingas sluoksnelis? metai garantija yra tikrai mažai ir ne špižinių keptuvių kontekste. O kaina gan didelė.
Na taip, man kažkaip irgi patikimesnė ketaus keptuvė, bet kai pradedi dairytis ir žiūrinėtis, tai net galva sukasi nuo pasiūlos. Deja, neretai lūkesčiai nepasiteisina, bet tai, kaip taisyklė, paaiškėja jau naudojant daiktą.
Nei audroneles, nei kristi22 keptuvės aš nepirkčiau, nes aš įsimylėjus 100 proc. špižių, nuo pirmos špižinės keptuvės O tie visi lydiniai ir sluoksniai, nepatikimi Jei pirkti, tai tikrą daiktą
Aciu visiems uz nuomones Tikrai padejote apsispresti tuo labiau kad dar siandien Tomasphilips lankstinuke pamaciau tokia pacia keptuve uz 48 Lt. Vis tik pasilieku prie ketaus keptuves tik dabar mastau ar baltarusiska (nes pigiau) ar svediska
QUOTE(audronele @ 2011 12 01, 20:19)
Vis tik pasilieku prie ketaus keptuves tik dabar mastau ar baltarusiska (nes pigiau) ar svediska
Naudojam baltarusišką ketaus keptuvę jau kokius 6 m., patenkinti ja visu 100 %
QUOTE(Ragainė @ 2011 12 01, 21:40)
Naudojam baltarusišką ketaus keptuvę jau kokius 6 m., patenkinti ja visu 100 %
bet bijau su tuo jos paruosimu kiek skaiciau tu atsiliepimu vienoms gavosi - kitoms ne
Beveik tikra, jog gausis Turiu spizine keptuve, wok keptuve ir puoda.Keptuve teko paciai paruost- gavosi, o kiti jau buvo paruosti. Naudojant juos nemtau jokio skirtumo. Svarbiausia- naudoti ir nebijoti.
QUOTE(watashi @ 2011 12 01, 21:57)
Beveik tikra, jog gausis Turiu spizine keptuve, wok keptuve ir puoda.Keptuve teko paciai paruost- gavosi, o kiti jau buvo paruosti. Naudojant juos nemtau jokio skirtumo. Svarbiausia- naudoti ir nebijoti.
Na manau taip ir darysiu bandysiu pigesnį daiktą imti, jei kepimas tas pats... tik konsultacijos apdorojant ją prašysiu
QUOTE(audronele @ 2011 12 02, 09:21)
Na manau taip ir darysiu bandysiu pigesnį daiktą imti, jei kepimas tas pats... tik konsultacijos apdorojant ją prašysiu
Na, jei skaitėt temą, tai manau ir taip žinot Pirmiausia išplaunam keptuvę be jokių Feirių, tada plonai tepam aliejum ir aukštyn kojom dedam į orkaitę, kokiai valandai maždaug. Matysit kaip prisikeps tas aliejus. Tiesa tepkit paprastą kepimo aliejų, gali biški parūkt, bet man niekad taip nėr buvę, tik kad kvapas toks namie pasklinda, bet tik tam vakarui. Ir viskas, kepat į sveikatą. Su laiku, plaunant tas sluoksnelis po biški nueidinės ir jei pradės kibt maistas, tai kartokit vėl procedūrą. Aš įsigudrindavau kepant pyragą, pakepint ir keptuvę tuo pačiu O dabar jau nebereikia to sluoksnio, matyt jau prisisotina mano keptuvės to riebalo, nieks nebekimba, bet jau ir senutės, abi "paveldėtos", neįsivaizduoju kiek joms metų, nes buvo prikeltos antram gyvenimui
Tiesa, jei jūsų keptuvė bus su medine rankena, nenusukama, tai irgi pilasi aliejus, tik jo jau ne lašas, o daug ir kaitinama ant viryklės, kad prisisotintų to aliejaus, tik dabar nepamenu kiek, bet temoj tikrai buvo minėta, o gal kuri iš taip dariusiu pasisakys, nes aš visad orkaitėj kepiau, nes mano ne medinės rankenos
Tikiuosi aiškiau
QUOTE(audronele @ 2011 12 01, 20:41)
bet bijau su tuo jos paruosimu kiek skaiciau tu atsiliepimu vienoms gavosi - kitoms ne
Geriausia mest į ugnį, kad išdegtų visos tos alyvos, po to perplauti gerai, stambia druska patrint, vėl išplaut.
Aš irgi kiek baiminaus paruošimo, tos smarvės namuose, skaičiau,kad gerai į laužą dėt, taip ir dariau.
Papildyta:
Priminsiu,kad geriausia augalinis aliejus, koks pigiausias tinkamiausias ir nepagailėkit jo.