O aš savąją pirkau Prismoje, bet dar negaliu iki galo su ja susidraugauti...atrodo ir paruošiau gaminimui- ištepiau abi puses aliejumi ir įkišau valandai į orkaitę - užkepė riebalų sluoksnis, kuris greitai ir nusiplovė (juk negaliu jos neplauti, būna prikimba kažkas ir neišsivalo taip paprastai...), o išorinį sluoksnį greičiausiai iš vis be reikalo ištepiau aliejumi, nes kiekvieną syk dabar jis man palieka degėsių ant kaitlentės...
Kažkodėl blyneliai greičiau svyla nei tefloninėj, atrodo viduj dar neiškepė, o jau degėsių sluoksnis dedasi ant plutos....ką ne taip darau ( jokių agresyvių plovimo priemonių nenaudoju)
vaidyte, tikiu, kad susidraugausite
Mano kepimas ir virimas dar negreitai... bet tikiu, kad tai patys geriausi indai, ir ne tokie brangūs, kai pagalvoji.
Sense, ten buvo tokių didelių ketau troškintuvų 5l, man jau per didelis, bet iš esmė, tai padėvėti daiktai neilgai užsibūna. Laimės dalykas, ką rasi. Šiaip tai siūlau nesukti galvos sendaikčių paieškose, jeigu tik vieno puodo reikia, naują nusipirkti nėra didelė problema.
Mano kepimas ir virimas dar negreitai... bet tikiu, kad tai patys geriausi indai, ir ne tokie brangūs, kai pagalvoji.
Sense, ten buvo tokių didelių ketau troškintuvų 5l, man jau per didelis, bet iš esmė, tai padėvėti daiktai neilgai užsibūna. Laimės dalykas, ką rasi. Šiaip tai siūlau nesukti galvos sendaikčių paieškose, jeigu tik vieno puodo reikia, naują nusipirkti nėra didelė problema.
QUOTE(vaidyte @ 2011 09 19, 14:25)
O aš savąją pirkau Prismoje, bet dar negaliu iki galo su ja susidraugauti...
išmoksi mano ir pradžia buvo ne kokią.Nors aš jos nei kepinau su aliejumi nei nieko. Viskas svyldavo. Dabar savo keptuvės nekeisčiau į jokią kitą
QUOTE(vaidyte @ 2011 09 19, 14:25)
Kažkodėl blyneliai greičiau svyla nei tefloninėj, atrodo viduj dar neiškepė, o jau degėsių sluoksnis dedasi ant plutos....ką ne taip darau ( jokių agresyvių plovimo priemonių nenaudoju)
Spėju, kad kepat tiesiog per aukštoj temperatūroj
QUOTE(Lachesė @ 2011 09 19, 17:35)
..buvo tokių didelių ketau troškintuvų 5l, man jau per didelis, bet iš esmė, tai padėvėti daiktai neilgai užsibūna. Laimės dalykas, ką rasi. Šiaip tai siūlau nesukti galvos sendaikčių paieškose, jeigu tik vieno puodo reikia, naują nusipirkti nėra didelė problema.
Tai labiau naujos ir ieškau. Vat,kad nelengva rasti, tai ir užklausiau.
Aha, man iš viso buvo sunku rasti, nes norėjau komplekto puodų. O vieną puodąkuriame ir sriubą virsit ir kepsit galima rasti : senukuose (pigiausias) puodas kas keisčiausia, kad paveiksliuke ovalus, o Klaipėdoje toks stovi visiškai apvalus. Žanos parduotuvėse, ten puodai neemaliuoti, bet padengti spec danga, kaip keptuvės švediškos. Metalo amžiuje http://www.geri-inda...vai/puslapis-2/ yra ir apvalių ir ovalių emaliuotų puodų. Bei tokių kaip "žanoje" http://www.geri-inda...ai/puslapis-16/ Kaune parduotuvėje "Aura" http://www.auraplius...uvai-la-cuisine. Taip pat Kauno bazėse rasite visų šitų variantų.
Šindien užtikau Bauhof centre iki 50lt ketaus keptuvių, jos truputį plonesnės, bet yra įvairių dydžių, didžiausia 27cm skersmens. Kiek supratau, jau paruoštos naudojimui. Savo dienoraštyje greitai įkelsiu įrašą apie ketaus indų pasiūlą Lt.
as turiu ketaus arbatinuka
Jėga. Naudojate? Ar tik dėl grožio?
Klausimas, turinčioms "Skeppshult" keptuves - ar lengva buvo prisiderint dangtį, nes originalių kainos didokokos
QUOTE(Sophi @ 2011 11 20, 11:05)
Klausimas, turinčioms "Skeppshult" keptuves - ar lengva buvo prisiderint dangtį, nes originalių kainos didokokos
Taip. Turėjau nuo kitos keptuvės dangtį ir jis idealiai tiko mano Skeppshult keptuvei.
QUOTE(Sense @ 2011 11 19, 20:42)
Jėga. Naudojate? Ar tik dėl grožio?
naudojames jau senai verdame ant dujines virykles.sunkokas tik man patinka spyziniai indai. buvau nesenai susigundziusi keramikine keptuve,naujoviska,bet pasinaudojau kelis menesius ir atidaviau giminaiciams. vel gryzau prie savo senosios ketaus. daugiau niekada jokios nebepirksiu. .