Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

4u.gif o kodėl nesveika špižinėje laikyti maisto? Tai tas pliusas, kad ilgai išlieka karštas maistas tokioje keptuvėje, kaip ir visai ne pliusas, nes paprasčiausiai negalima tokioje laikyti? g.gif kažkaip neužmačiau tokios informacijos. Gal galite duoti nuorodėlę, kur parašyta, kad iškepus ar ištroškinus maistą reikia iš kart jį išimti. 4u.gif ačiū

P.S. keptuvę tikriausiai nusipirksiu tik kitame amžiuje, nes čia į SM įlindus vis sunkiau apsispręsti darosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 04 05, 13:54)
4u.gif o kodėl nesveika špižinėje laikyti maisto? Tai tas pliusas, kad ilgai išlieka karštas maistas tokioje keptuvėje, kaip ir visai ne pliusas, nes paprasčiausiai negalima tokioje laikyti?  g.gif kažkaip neužmačiau tokios informacijos. Gal galite duoti nuorodėlę, kur parašyta, kad iškepus ar ištroškinus maistą reikia iš kart jį išimti.  4u.gif ačiū

P.S. keptuvę tikriausiai nusipirksiu tik kitame amžiuje, nes čia į SM įlindus vis sunkiau apsispręsti darosi  doh.gif

Nežinau kodėl nesveika ir ar išvis nesveika palikt maistą ten. Man tai yra pliusas, nes maistas lieka karštas, o ilgam laikui jūs norit palikt ten maistą? Bet kokioj keptuvėj negalima, nes po dviejų valandų bet kur kambario temperatūroj pradeda gamintis gedimo bakterijos, gi atšąla ir dedam į šaldytuvą, jei kažkas liko nesuvalgyta g.gif ar jūs palikinėjat tą maistą nakčiai ar po pusę dienos g.gif
Dėl pačios keptuvės tai kaip tik, pardavimo vietose rašo, kad jos labai tinka geležies stokojantiems žmonės, tai gal jei ilgai stovės maistas, tai įsiskverbs per daug tos geležies į maistą? Nežinau tiesiog, gal kitos daugiau pasakys 4u.gif
O kad tuojau pat reiktų po kepimo būtina išimt maistą iš keptuvės negirdėjau ir taip nesiegiu : kokį blyną, keptą mėsą išimu, jei šildau ką nors ir lieka likučiai tai kai atšąla dedu į šaldytuvą {be keptuvės aišku biggrin.gif }

Man rodos ieškot problemų ten, kur jų nėra 4u.gif
Beje, tų brangiųjų man rodos nereik nei šveist nei prikepint aliejaus, jos jau paruoštos naudojimui ir reik tik paprastai prižiūrėt ir kept į sveikatą smile.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, kur butu galima Kaune isigyti baltarusisku ketaus keptuviu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 04 05, 13:54)
4u.gif o kodėl nesveika špižinėje laikyti maisto? Tai tas pliusas, kad ilgai išlieka karštas maistas tokioje keptuvėje, kaip ir visai ne pliusas, nes paprasčiausiai negalima tokioje laikyti?  g.gif kažkaip neužmačiau tokios informacijos.

Kodėl nežinau, bet kur rašoma apie ketaus indus, paprastai visur parašyta, kad laikyt maistui netinka unsure.gif
Atsakyti
na, kiekvienoje keptuveje nepatariama laikyti maisto, o ypac teflonineje mirksiukas.gif

na man tai nerodiklis, nes niekada ir nelaikau ilgiau kaip max 1 val maisto keptuveje, jei jau atvesta maistas tai perdedu i dubeni ar kita inda.

na ka, po keletos dienu naudojimo galiu pasakyti apie svediska keptuve:
1. niekaip nepriprantu prie jos svorio, su viena ranka sunkiai sekasi pakelti (28cm)
2. neissivaizduoju kepimo be riebalu, sakyciau netgi, kad riebalu pilasi gerokai daugiau, pvz teflone uztekdavo su popieriumi pravaziuoti riebinu ir kepdavau keleta keptuviu blynu, o cia jau schmoll.gif
3. linkusi siek tiek patraukti prie dugniuko, nestipriai, ne kaip teflonas subraizytas lotuliukas.gif kitaip, bet linkusi.
4. pastebijimas - tikna dangciai nuo kitu keptuviu, maciau cia temoje buvo aktualu kelioms mamytems 4u.gif tad sutaupiau visa 100 LT thumbup.gif

bet noreciau isigyti ir maza pvz 20 cm keptuve keramikine, bet smelio keramikos, o ne su titanu rolleyes.gif
Atsakyti
smile.gif+2011 04 06, 13:06-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2011 04 06, 13:06)
na, kiekvienoje keptuveje nepatariama laikyti maisto, o ypac teflonineje  mirksiukas.gif

na man tai nerodiklis, nes niekada ir nelaikau ilgiau kaip max 1 val maisto keptuveje, jei jau atvesta maistas tai perdedu i dubeni ar kita inda.

na ka, po keletos dienu naudojimo galiu pasakyti apie svediska keptuve:
1. niekaip nepriprantu prie jos svorio, su viena ranka sunkiai sekasi pakelti (28cm)
2. neissivaizduoju kepimo be riebalu, sakyciau netgi, kad riebalu pilasi gerokai daugiau, pvz teflone uztekdavo su popieriumi pravaziuoti riebinu ir kepdavau keleta keptuviu blynu, o cia jau  schmoll.gif
3. linkusi siek tiek patraukti prie dugniuko, nestipriai, ne kaip teflonas subraizytas  lotuliukas.gif  kitaip, bet linkusi.
4. pastebijimas - tikna dangciai nuo kitu keptuviu, maciau cia temoje buvo aktualu kelioms mamytems  4u.gif  tad sutaupiau visa 100 LT  thumbup.gif

bet noreciau isigyti ir maza pvz 20 cm keptuve keramikine, bet smelio keramikos, o ne su titanu  rolleyes.gif

as kotletus tai visai be riebalų kepu,o dėl dangčių Tu teisi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai vat idomu kaip del tu riebalu, nes mane pardaveja irgi gasdino, kad spizinej reiks daug daugiau aliejaus naudot....
Tas svoris tai jau joooo, as parduotuvej panasia pakilnojau, tai net netikejau kad tiek gali svert smile.gif
Bet vistiek as tiesiog svaigstu apie ta daugumos naudojama svediskaja keptuve wub.gif
Manau tuoj ja griebsim ax.gif
Tik vat idomu, maciau suomiskas Vilniaus Prismoj, ir pigesnes pagal kaina, bet idmou kokybe ar skiriasi g.gif
Atsakyti
Aš kepu maistą špižinėj keptuvėj, tai aliejaus aš sunaudoju tikrai ne daugiau, nei prieš tai turėtai tefloninei smile.gif
Atsakyti
cia manau gal dar nuo seimininkiu iprastai naudojamo kiekio aliejaus priklauso, jei ir anksciau kepdavo su aliejum tai tada gal ir ne daugiau, bet pvz as teflonineje kepdavau tik su keliais (ir tikrai keliais lasais) aliejaus tai man dabar spyzineje niekaip taip nesigauna lotuliukas.gif nu tikrai neissivaizduoju kaip joje galima iskepti pvz neisvirta zalia mesa be riebalo, kai isgaruoja mesos sultys tuoj pradeda traukti prie dugniuko, ipylus aliejaus visas thumbup.gif na bet cia gali buti kad dar ""nepranesiojau" gerai as tos keptuves, gal ilgesnio laiko reikia... g.gif pries pirmaji naudojima pripyliau puse 2/3 keptuves aliejaus ir ilgai kaitinau ji joje, tai tikrai paruosiau, nes ir namai prisigere to kvapo aliejaus doh.gif

na bet tikrai nesigailiu as kad ja pirkau schmoll.gif beje, kepant uzsiuodzia maisto kvapas tikrasis, dabar tik supratau, kad teflonineje kvapas tikrai kitoks kepamo maisto 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2011 04 07, 08:53-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2011 04 07, 08:53)
cia manau gal dar nuo seimininkiu iprastai naudojamo kiekio aliejaus priklauso, jei ir anksciau kepdavo su aliejum tai tada gal ir ne daugiau, bet pvz as teflonineje kepdavau tik su keliais (ir tikrai keliais lasais) aliejaus tai man dabar spyzineje niekaip taip nesigauna  lotuliukas.gif  nu tikrai neissivaizduoju kaip joje galima iskepti pvz neisvirta zalia mesa be riebalo, kai isgaruoja mesos sultys tuoj pradeda traukti prie dugniuko, ipylus aliejaus visas  thumbup.gif  na bet cia gali buti kad dar ""nepranesiojau" gerai as tos keptuves, gal ilgesnio laiko reikia...  g.gif  pries pirmaji naudojima pripyliau puse 2/3 keptuves aliejaus ir ilgai kaitinau ji joje, tai tikrai paruosiau, nes ir namai prisigere to kvapo aliejaus  doh.gif

na bet tikrai nesigailiu as kad ja pirkau  schmoll.gif  beje, kepant uzsiuodzia maisto kvapas tikrasis, dabar tik supratau, kad teflonineje kvapas tikrai kitoks kepamo maisto  4u.gif
Pas jus tokia?
user posted image

Svarstau ar mazesne ar gilesne pirkt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TomaKa: 08 balandžio 2011 - 12:20
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 03 31, 16:50)
Gariunuose jos 200  4u.gif


O kurioje vietoje jūs jas užtikote? 4u.gif
Atsakyti
O gal tokią kas nors turite?
Gili
Man patinka dėl gilumo, bet galvoju gal ir tokios kraštai pakankamai aukšti g.gif pastarosios metalinė rankena nepatinka, turbūt kaista unsure.gif
Atsakyti