Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(vaidyte @ 2011 03 30, 19:56)
Kur pirkot ir kiek mokėjot?  mirksiukas.gif

Vilniuj, Kalvarijų turguj - 35 Lt (nedidelė).

QUOTE(zipkute @ 2011 03 31, 19:56)
titano keramika kaip ir ketus labai ilgai tarnauja, bet ketaus keptuvėms reikia nemažai priežiūros,

Kokios priežiūros? Ją užtenka tik išvalyt, ir viskas ax.gif
QUOTE
ketus kad ir labai atsparus įbrėžimams, bet metalinių įrankių naudoti nerekomenduoja

naudoju ir niekas nesidaro - tiesą sakant nesuprantu ir kas gali darytis g.gif
Atsakyti
Na jau kiek pamenu, tai močiūtės pagrindiniai įrankiai buvo šakutė ir šaukštas. Ir blyną pasikeldavo ir maišydavo, tikrai neturėjo silikoninių nebraižančių paviršiaus mentelių biggrin.gif
Atsakyti
na tai ir puiku kad dalinatės savo patirtim, nes aš tarp besirenkančiųjų... ir mano pavardinti punkteliai yra tik iš perskaitytų straipsnių ir straipsnelių lietuvių ir užsienio tinklapiuose.
todėl labai svarbu sužinoti nuomones jau naudojančiųjų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 03 31, 15:46)
o kokią viryklę jūs naudojat?


pas mane dujinė vryklė.
QUOTE(zipkute @ 2011 03 31, 18:56)
bet ketaus keptuvėms reikia nemažai priežiūros
jokios ypatingos priežiūros jai nereik smile.gif popieriniu rankšluosčiu ar šluostele išvalyti seną aliejų mirksiukas.gif

Ketus rūdija
dėl šito,tai abejoju,nes tetos sodyboje yra senovinė špižinė keptuvė,jai tikriausiai koks 30 m,bet ji dar puikiai tarnauja thumbup.gif ir be rūdžių.

ketus kad ir labai atsparus įbrėžimams
aš naudoju ir medinę mentelę,ir blynus šakute vartau,kol kas nieko,žiūrėsim kaip bus. Nors,aišku, saugau. O jei jau grįžtant prie tos keptuvės iš tetos sodybos,tai jai tik metaliniai įrankiai  naudojami.


Atsakyti
Rūdija rūdija, bet kol nauja, negrūdinta lengviau rūdija, negalima vandenyje palikti. jei atsiranda rūdžių, reik nušveist ir vėl aliejum ištrinus padegint. Na taip gamintojas ukrianietiškų keptuvių rašo savo puslapyje.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 03 31, 20:56)
titano keramika kaip ir ketus labai ilgai tarnauja, bet ketaus keptuvėms reikia nemažai priežiūros, titano keramika to nereikalauja.
Ketus rūdija, keramika ne.
Ketus laaabai sunkus, titano keramika lengvesnė
ketus kad ir labai atsparus įbrėžimams, bet metalinių įrankių naudoti nerekomenduoja, titano keramika atspari įbrėžimams (buvo atlikta bandymas - virš šimto tūkstančio metaline mentele braukiama imituojant kepsnio vartymą)
jei kaitlentė yra stiklo keramikos tai špižinę keptuvę reikia perkeliant pakelti, o ne stumti paviršiumi, titano keramiką galima stumti.
kitos savybės kaip ir panašios, tik va dėl įkaitimo laiko nežinau  g.gif ar vienodas laikas kada galima pradėti kepti.

visiškai neatitinka mano praktikos.Titano keramika jau po metų buvo išmesta,dėl susidariusios dervos ir maistas lipti pradėjo.Va mano baltarusiška ketaus keptuvė nei kimba ,nei rūdija,kepa liuks ir kaina tik 60 lt .Naudoju jau 3 metai ir nieko.Naudoju metalinius įrankius.Logiška juk mūsų močiutės apart metalinių peilių ir šakučių nieko neturėjo,o kaip šios keptuvės ilgai tarnavo.
Atsakyti
smile.gif+2011 03 31, 15:14-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2011 03 31, 15:14)

gal galetumete pasakyti kas nuleme jusu pasirinkima, biggrin.gif Nes renkuosi, tarp jusu paminetos iir skeppshult 5 http://pigu.lt/balda..._28cm?id=205841
ir linkstu labiau prie tos paskutiniosios, nes galima kisti i orkaite su visu kotu, o ir krastai aukstesni ir kaina pigesne ax.gif
Atsakyti
Noreciau patarimo, nes kazkiek susipainiojau doh.gif. Planavau pirkti spizine Skeppshult keptuve, bet dabar pamaciau pigu.lt akcija SKK firmos penkiu sluoksniu (sandwich tipo) metalo, padengto titano oksidu, 24/5.5cm keptuve su nuimama rankena. Kazi kuri geresne? g.gif
http://pigu.lt/balda...nkena?id=816032
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglaite2: 01 balandžio 2011 - 07:44
QUOTE(Sense @ 2011 03 31, 21:53)
Rūdija rūdija, bet kol nauja, negrūdinta lengviau rūdija, negalima vandenyje palikti.  jei atsiranda rūdžių, reik nušveist ir vėl aliejum ištrinus padegint. Na taip gamintojas ukrianietiškų keptuvių rašo savo puslapyje.

aš tą ir turėjau omeny

QUOTE(ajivlis @ 2011 03 31, 22:16)
visiškai neatitinka mano praktikos.Titano keramika jau po metų buvo išmesta,dėl susidariusios dervos ir maistas lipti pradėjo.Va mano baltarusiška ketaus keptuvė nei kimba ,nei rūdija,kepa liuks ir kaina tik 60 lt .Naudoju jau 3 metai ir nieko.Naudoju metalinius įrankius.Logiška juk mūsų močiutės apart metalinių peilių ir šakučių  nieko neturėjo,o kaip šios keptuvės ilgai tarnavo.

g.gif ačiū už info

aš neapsisprendžiu dėl ketaus ir duratek va čia Leonardo Genius g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 03 31, 15:45)
blink.gif eikitsau...ką jau mokėt tokią sumą, tai geriau jau įsigyti titano keramikos keptuvę už tą pačią kainą. Titano keramika turi keliais pliusais daugiau nei špižius.
4u.gif

kiek skaiciau, tai radau, kad titanas kenksmingas sveikatai, tik dabar neberandu to staipsnio doh.gif kita vertus, prisikaiciau merginu atsiliepimu lt ir uzsienio kalba, daug kas nusivilia tom keramikinem keptuvem. mano pacios uosviene turi keramikine+titano keptuve, tai dziaugiausi ir as pas ja besisveciuodama ir ji pati gal 1,5 metu dabar neimanoma bulves ir blynu iskepti,nei kiausiniu-svyla viskas, o tiek buvo moketa doh.gif tad visai aprasymu neatitinka schmoll.gif

o spyzine keptuve pasirinkau del to kad nekenkia sveikatai, ir kad ji amzina... galit kalbeti ka norit, bet musu senoliai tik tokias naudojo, mano pacios mociute turejo spyzine keptuve, dar savo mamos, jai gal buvo apie 50 metu, o as ja ismeciau ir padovanojau teflonine doh.gif dabar nagus baigiu nusigriauzti... zinoma ji jau prekybines isvaizdos neturejo po tiek laiko lotuliukas.gif bet kepe tikrai puikiai... dar pamenu laikydavo pakabinusi, kad dregmes negautu biggrin.gif jei tik gaudavo dregmes parudydavo, issveisdavo su metaliniu sveistuku istepdavo riebalais ir palikdavo, bet nekaitindavo g.gif

na va del sito as ir rinkausi... o dar rinkausi is dvieju : ketaus ir nerudijancio plieno, bet apie sia nieko neradau parasyta, jokiu komentaru, todel ir pasirinkau spyziu 4u.gif

cia radau laaabai daug svedu firmos keptuviu ir nuolaidos dabar http://www.parduodam.lt

beje, kas del kainos tai ta mano sumoketa suma ne tokia didele kaip pagalvoji, uz teflonine mekedavau apie 150lt o tarnaudavo tik metus...
Atsakyti
Realiai titano pliusas tik tas, kad lengvesnė, daugiau nieko, nes prižiūrėt nesunku, įrankius naudoju ir metalinius {dar vyro močiutė joje taip kepė biggrin.gif }, dėl rūdžių tai nepalikinėt šlapios ir viskas. Aš įkaitinu ant stipresnės ugnies, kokia minutę gal ir sumažinusį ugnį kepu, ji labai įkaista ir užtenka mažesnės ugnies nei įprasta, galima anksčiau laiko išjungt, maistas šiltas ilgai lieka, jei uždengt, aš tik už špižių wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2011 04 01, 09:43)
, maistas šiltas ilgai lieka, jei uždengt,  wub.gif

ši keptuvės savybė man irgi patinka thumbup.gif
Atsakyti