Įkraunama...
Įkraunama...

Ketaus ("špižinės") keptuvės

QUOTE(Skaiiistė @ 2010 03 20, 23:54)
kiek girdejau labai jos geros... 4u.gif

Na taip, cia jau 20 psl. prirasyta kokios jos geros biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 03 20, 19:19)
Žiemą dar tikrai buvo 4u.gif

diedukas buvo surastas, taciau pas ji 28 cm keptuvė tik su metaline rankena. Šalia ūkinių prekių parduotuvėje radom tokią su medine - 90LT, ukrainietiška, jau paruošta, nors mes irgi papildomai dar pakaitinom ir ištepėm aliejum, kaip parašyta. Pirmus kartus neprisvilo.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2010 03 23, 15:39)
diedukas buvo surastas, taciau pas ji 28 cm keptuvė tik su metaline rankena. Šalia ūkinių prekių parduotuvėje radom tokią su medine - 90LT, ukrainietiška, jau paruošta, nors mes irgi papildomai dar pakaitinom ir ištepėm aliejum, kaip parašyta. Pirmus kartus neprisvilo.. thumbup.gif

po to aišku prisvilo, bet va vėl trumpai pakaitinom ir kepa puikiai. Skaniau nei zepteriuke man ax.gif labai patinka kad nera labai sunki - nesiekia 2300g, nors 28cm.Nu žodžiu reklama biggrin.gif
Atsakyti
O pas dieduka kiek kainuoja?
Aisku gal ir geriau medine rankena, bet ir metaline galima naudotis...
Atsakyti
QUOTE(As ir tu @ 2010 03 24, 12:32)
O pas dieduka kiek kainuoja?
Aisku gal ir geriau medine rankena, bet ir metaline galima naudotis...

Aš pas dieduką pirkau, bet nedidukę - 35 Lt mokėjau.
Jei medinė rankena nenusisuka, tai man būtų minusas, nes negalima kišt į orkaitę unsure.gif
Atsakyti
Nebesuprantu aš nieko su ta savo keptuve doh.gif

Nu išploviau nuo tepalo, rodos, švariai. Paskui kaip buvo Iras rašyta, įpyliau druskos ir kaitinau kelias valandas, vėl išploviau. Ir kai norėjau su šluostele išsausinti - ta paliko juoda doh.gif nors prieš kaitinimą su druska tai taip nebuvo g.gif Po to dar kokius keturis kartus perploviau su soda ir druska, bet to juodumo tik daugėja ant šluostės kai sausinu. Tai dabar nebesuprantu kas tas juodulys, ir man plaut ją dar ar jau nebe? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kirameki: 26 kovo 2010 - 14:19
Jei gerai pamenu, tai su druska grudinam spizine emaliuota keptuve. ax.gif Manau, Jums reikejo su aliejumi pakaitint. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2010 03 26, 14:10)
Tai dabar nebesuprantu kas tas juodulys, ir man plaut ją dar ar jau nebe? g.gif

Aš tų juodulių nevalgyčiau ir jums nesiūlau schmoll.gif Jūsų, rodos, tokia pati kaip mano - tie juodumai mano atveju buvo kažkoks juodas tepalas ir tikrai ne jokia apsauga schmoll.gif Nugremžiau viską velniop ir neteko išmest nė vieno kepsnio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirameki @ 2010 03 26, 15:10)
Nebesuprantu aš nieko su ta savo keptuve  doh.gif

Nu išploviau nuo tepalo, rodos, švariai. Paskui kaip buvo Iras rašyta, įpyliau druskos ir kaitinau kelias valandas, vėl išploviau. Ir kai norėjau su šluostele išsausinti - ta paliko juoda doh.gif nors prieš kaitinimą su druska tai taip nebuvo g.gif Po to dar kokius keturis kartus perploviau su soda ir druska, bet to juodumo tik daugėja ant šluostės kai sausinu. Tai dabar nebesuprantu kas tas juodulys, ir man plaut ją dar ar jau nebe? g.gif

Sveiki. juodos keptuvės nebereikia kaitinti su druska. Su druska kaitinama tik negrūdintos keptuvės ( pilkos spalvos). Nuo druskos ji ir įgauna juoduma (reakcija). Dabar jums rekomenduoju visą šlapią keptuvę dar karta gerai išveisti su su soda,perplauti ir išsausinti ant viryklės, plonai visą ištepti aliejumi ir įkišti į orkaitę. Ir viskas. Daugiau niekas neteps.
Atsakyti
QUOTE(Iras @ 2010 04 05, 09:54)
Sveiki. juodos keptuvės nebereikia kaitinti su druska. Su druska kaitinama tik negrūdintos keptuvės ( pilkos spalvos).

Man rodos, čia dar svarbu, kur keptuvė pagaminta. Baltarusiškos man nepanašios į grūdintas schmoll.gif
Atsakyti
Radau paruo6imo/naudojimo instrukcija, rekomenduojama gamintojo (Ukraina)

Рекомендации по эксплуатации эмалированной чугунной посуды.

Хозяйственна чугунная эмалированная посуда предназначена для жарки и тушения на любых видах плит и любых варочных поверхностях.

Наружная поверхность посуды покрыта несколькими слоями стеклоэмали. Цвет внешней поверхности изделия может быть черным или цветным.

Для внутренней поверхности используется матовая безгрунтовая антипригарная стеклоэмаль черного цвета.

Стеклоэмалевое покрытие – исключительно высококачественное, высокопрочное и гигиеничное отделочное покрытие, поскольку не вступает во взаимодействие с продуктами и не выделяет при нагревании никаких веществ.

Посуда прослужит долго, если придерживаться несложных правил ее эксплуатации:

Используйте изделие только по назначению - приготовление пищи на источнике тепла.

Перед первым применением, изделие вымойте теплой водой с жидким моющим средством. Затем нагрейте изделие до 100 С и смажьте внутреннюю поверхность тонким слоем растительного масла.

При последующем уходе за эмалированной посудой используйте моющие средства без абразивных включений и агрессивных химических соединений. Эмалевая поверхность посуды легко и быстро моется жидкими моющими средствами.

Мыть эмалированное изделие рекомендуется через некоторое время после приготовления пищи, чтобы перепад температур не нарушил покрытия.

Чтобы сохранить эмалевую поверхность - не допускайте перегрева изделия без воды и продуктов. Если оно все-таки оказалось перегрето, не спешите его охлаждать под холодной водой, лучше дать остыть.

Следите, чтобы диаметр нагревательного элемента плиты был равным или меньше диаметра дна эмалированного изделия. При приготовлении пищи на газовой плите языки пламени должны касаться только дна, не попадая на стенки - это поможет избежать пригорания пищи, загрязнения и перегрева посуды.

Защищайте изделие от сильного удара или падения.

При мытье изделия в посудомоечной машине следуйте инструкции изготовителя посудомоечной машины.

Пригоревшие остатки пищи легко удаляются, если добавить в теплую воду моющее средство и нагреть эту смесь в изделии в течение нескольких минут, после чего вымыть посуду, с использованием губки.

После окончания приготовления пищи, посуду необходимо вымыть и просушить.
Atsakyti
Dar radau
http://honda.org.ua/...about63260.html
Atsakyti